.O δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης στο πάρκο Γουδή...


O δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης στο πάρκο Γουδή, στην προτομή του μεγάλου Ουκρανού ποιητή Ταράς Σεβτσένκο - Επίσημη έναρξη της Ετήσιας συνέλευσης του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουκρανών 


.Με αιχμές για πολλούς αποδέκτες, η ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ


«Δεν δεχόμαστε συστάσεις, από κανέναν, του τύπου μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος, διότι εμείς αυτό το δείξαμε και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε σηκώσει ως φορτίο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε σαφείς αιχμές σε όσους τον κατηγορούσαν για τις αποφάσεις που πήρε ως υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην απόφαση που ελήφθη στην περσινή ΔΕΘ για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δις. ευρώ», είπε.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι τότε άλλοι χαρακτήριζαν αδιέξοδη την πολιτική του, μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση κι έλεγαν ότι είχαν ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν.
Για την κυβέρνηση τόνισε ότι δεν χρειάζεται να εκλιπαρεί στο εξωτερικό, αλλά να ζητήσει την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

Κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα (έπρεπε να είχαμε πάρει τη δόση του δανείου), διότι ο χρόνος έχει τεράστια αξία-δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα- και δεν πρέπει να χαθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2012. 

Χαρακτήρισε «επαναστατική» την απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και είπε ότι θα αφορά και την Ελλάδα, όταν δειλά δειλά θα αρχίσει να βγαίνει στις αγορές. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πάρει την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και θα μειωθεί περαιτέρω το χρέος της.

Για τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Ελληνες, «αντί να ασχολούμαστε με τη μιζέρια της κρίσης να δούμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πως θα το βάλουμε μπροστά».

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο ραντεβού Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας, παρουσίασε στην Τρόικα το σχέδιο της κυβέρνησης για τις περικοπές, το οποίο περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια μέτρων που φθάνουν στα 17 δισεκατομμυρίων ευρώ και αυτό γιατί η ελληνική πλευρά θέλει να αποφύγει να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, δηλαδή να απορρίψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών κάποια από τα προτεινόμενα μέτρα. 

Για τις 7 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. 

Αύριο Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ την Τρίτη μεταβαίνει στην 

.«Άπορος» με καταθέσεις 1.400.000 ευρώ


Πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας λόγω της χαμηλής εισοδηματικής τάξης, στην οποία μόνο κατά τα φαινόμενα ανήκαν, βρίσκονται στη λίστα των φοροφυγάδων που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για 121 υποθέσεις φοροφυγάδων που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» και οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έκλεβαν επί σειρά πολλών ετών το Δημόσιο με την πλέον συνήθη μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκ των βασικών πρωταγωνιστών για ευρείας έκτασης φοροδιαφυγή είναι ένας αγρότης, στο όνομα του οποίου βρέθηκε λογαριασμός με ποσό ύψους 557.476,67 ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε. 

Όπως προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων των ελεγκτικών μηχανισμών, ο συγκεκριμένος αγρότης τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ήδη δηλώσει στην Εφορία συνολικό εισόδημα της τάξης των 100.000 ευρώ. 

Ο αγρότης, που σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ εμπλέκεται και σε υποθέσεις παράνομης είσπραξης μεγάλων ποσών ΦΠΑ μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων, εμφανίζεται στην τελευταία δήλωση στην Εφορία να έχει εισόδημα μόλις 10.000 ευρώ.

Στη λίστα με τα ονόματα των φοροφυγάδων βρίσκεται και ένας μικρέμπορος που, αν και εμφανίζει βάσει των φορολογικών του δηλώσεων μηδενικά εισοδήματα τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού με ποσό ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. 

Στη λίστα του ΣΔΟΕ με τα φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν περίοπτη θέση έχει και ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ο οποίος, αν και στη φορολογική δήλωσή του εμφανίζει εισόδημα μόλις 9.000 ευρώ, βρέθηκε να έχει προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό με ποσό ύψους 139.142,46 ευρώ. 

Ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που είχε εμφανίσει στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών.

Από τις 121 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι 54 εντοπίζονται στην περιοχή της Αττικής, όπου δεσμεύθηκαν ποσά ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, καθώς και μετοχές αξίας 640.000 ευρώ, ενώ δεσμεύτηκαν 6 ακίνητα αξίας 1,12 εκατ. ευρώ. 

Σε δυο ακόμη περιπτώσεις, τους ελέγχους για τις οποίες έχει αναλάβει η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, έχουν δεσμευθεί ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Στην Κεντρική Μακεδονία εντοπίστηκαν 27 περιπτώσεις ευρείας έκτασης φοροδιαφυγής και ήδη έχουν δεσμευθεί ποσά άνω των 2 εκατ. ευρώ.

. Βίαζαν την 9χρονη κόρη τους και το βιντεοσκοπούσαν


Κι όμως, όσο ανατριχιαστικό και αν ακούγεται, ένα ζευγάρι από το Όρεγκον είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας βιντεοσκοπώντας ενήλικες να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις με δεκάχρονα παιδιά, ανάμεσα στα οποία και η ίδια η 9χρονη κόρη τους.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε, όπως μετέδωσε το ABC, όταν οι ίδιοι μετά από απειλές κάποιου γνωστού τους ότι θα τους κατέδιδε, παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Ο 39χρονος άνδρας είχε ξεκινήσει στην αρχή μόνος του τις αηδιαστικές πράξεις, προκειμένου να ανταλλάζει πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου, ενώ η 40χρονου σύζυγός του μπήκε εκ των υστέρων στο... κόλπο, συναινώντας ακόμη και στο βιασμό του παιδιού της.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 15 έως 30 χρόνια. 

.Την ανάγκη αλλαγής φυσιογνωμίας της ΔΕΘ τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος


«Δεν μας συγκινεί η επίδειξη υπερβάλλοντος κυβερνητικού ζήλου για τη λήψη αποφάσεων, όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει. Εχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις και ξέρουμε πως είναι. Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε τι έλεγα εγώ πέρυσι, ως υπουργός Οικονομικών, και τι έλεγαν άλλοι, υπό το φως αυτών που μεσολάβησαν».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης για συνένωση των δύο εταιριών και με τον ΟΠΕ, αλλά η παρατήρηση του είχε ευρύτερο χαρακτήρα και για τη λειτουργία της σημερινής κυβέρνησης. 

Ο κ. Βενιζέλος άκουσε τους προέδρους της Helexpo Α.Ε., Πάρι Μαυρίδη, και της ΔΕΘ Α.Ε., Θεόδωρο Σουμπάση, σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, που είναι μικρότερη λόγω κρίσης, και το μέλλον της ΔΕΘ.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι χρειάζεται να αλλάξει ριζικά η φυσιογνωμία της Γενικής Εκθεσης, να βρεθεί μια νέα έξυπνη ιδέα που θα την κάνει ελκυστική. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να συνενωθούν η ΔΕΘ και η Helexpo, αλλά πρέπει να γίνει συζήτηση ως προς τη νομική υπόσταση του νέου φορέα. 

Η συνένωση και με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) είναι μια νέα παράμετρος και σε ότι αφορά στη δημιουργία ενός εθνικού φορέα εξωστρέφειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι για να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Για τον υφιστάμενο χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει και δεν πρέπει να γίνουν μαξιμαλιστικές επιλογές.

.«Καυτή» απεργιακή εβδομάδα


Συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της Υγείας, καθώς, σε νέα επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Αναμένεται να επανεξετάσουν τη στάση τους την Τετάρτη. Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μην χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
Για την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία. Την ίδια μέρα, την επομένη της έναρξης της σχολικής χρονιάς, απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές της δημόσιας και της ιδιωτικής παιδείας.

Από τις 17 έως 22 Σεπτεμβρίου δικαστές και εισαγγελείς θα πραγματοποιούν διακοπή εργασίας από τις 11 πμ έως τη λήξη της βάρδιας

.Γρήγορη διαπραγμάτευση και συμφωνία θέλει η τρόικα


Ως την πιο δύσκολη διαπραγμάτευση στην ιστορία του Ελληνικού Προγράμματος χαρακτηρίζουν πηγές στην Ουάσιγκτον τις συζητήσεις που θα έχουν οι επικεφαλής της τρόικας με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, οι οποίοι εμπλέκονται στη λήψη και την υλοποίηση των σκληρών μέτρων.
Από την πλευρά του ΔΝΤ, ο κ. Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του έχουν δηλώσει στην ελληνική πλευρά ότι προτίθενται να παραμείνουν στην Αθήνα για όσο χρόνο χρειαστεί, αν και θα προτιμούσαν «μια γρήγορη διαπραγμάτευση και συμφωνία» για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. 

Πηγή στην αμερικανική πρωτεύουσα δήλωσε ότι προέχει η εκταμίευση της δόσης-μαμούθ και η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά υλοποίησης του προγράμματος, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία, που είναι δεδομένη εάν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις.

Αύριο θα αποφασιστεί εάν η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ θα επισκεφθεί τη Λευκωσία για τη συνεδρίαση του Eurogroup. Αν η απόφαση είναι θετική, η πηγή εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι θα «κλειστεί»
 συνάντηση της κ. Λαγκάρντ με τον πρωθυπουργό στην κυπριακή πρωτεύουσα, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς θα ακούσει λόγια υποστήριξης,

αλλά και την ανάγκη υλοποίησης όλων των υποσχέσεων που δόθηκαν. Το βασικό ζήτημα που απασχολεί την κ. Λαγκάρντ και τους υπόλοιπους της ομάδας των δανειστών είναι η πιστή εφαρμογή του προγράμματος, η οποία χαρακτηρίζεται ως «η μόνη οδός» που οδηγεί στη μείωση του ελλείμματος.

Ο φόβος της κάλπης. 
Αξιωματούχοι του Ταμείου κατέγραψαν -και θα υπογραμμίζεται στις εκθέσεις τους- την άνευ προηγουμένου καθυστέρηση λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους απασχολεί η πιθανότητα νέας προσφυγής στις κάλπες, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση συνεργασίας «κάθεται» σε κινούμενη άμμο. 

Εχει διαπιστωθεί ότι αυξήθηκαν οι διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, αλλά έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης. «Και οι ηγέτες των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και οι δανειστές γνωρίζουν ότι ο ένας χρειάζεται τον άλλο για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα» 
υποστήριξε η πηγή, που εξέφρασε ανησυχία για τις πληροφορίες που εκπορεύονται από την Αθήνα και αφορούν τη «βίαιη αντίδραση του λαού».
Η πηγή ισχυρίστηκε ότι «κοιτάζοντας κανείς την Ελλάδα από το εξωτερικό νιώθει πως η έκρηξη βίας είναι αναπόφευκτη». 

Οι πληροφορίες για μαζικές διαδηλώσεις που οργανώνονται μέσα στον Σεπτέμβριο και γενικά η κατάσταση αμφιβολίας και αμφισβήτησης της κυβέρνησης από τις κοινωνικές ομάδες ασκούν πιέσεις προς τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι δεν επιθυμούν να φορτωθούν τυχόν αποτυχία του Ελληνικού Προγράμματος.

Από την πλευρά τους, οι κ. Σαμαράς και Στουρνάρας εξήγησαν στους συνομιλητές τους (σε ΕΕ και ΗΠΑ) ότι δικαιούνται και οι ίδιοι και η Ελλάδα «ακόμα μία ευκαιρία» και τόνισαν ότι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εντοπίσουν και στη συνέχεια να αποφασίσουν τα νέα μέτρα, τα οποία έχουν δεσμευθεί σε όλους τους τόνους πως θα υλοποιήσουν. 

Η πηγή δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε προσωπικά και για την πάταξη της φοροδιαφυγής, και για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, και για τις ιδιωτικοποιήσεις. Φέρεται να έχει υποσχεθεί στους συνομιλητές του ότι την εκταμίευση της δόσης θα ακολουθήσει η πώληση μίας μεγάλης κρατικής εταιρείας, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον μήνα η εκστρατεία για συλλήψεις φοροφυγάδων και κατάσχεση των περιουσιών τους.

 «Εάν συμβεί αυτό, θα ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα» τόνισε η πηγή.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι κατατέθηκε ως «σκέψη» στη διάρκεια συζητήσεων η πιθανότητα να εγκριθεί μεν η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά να δίνεται σταδιακά και με βάση την απόδοση της κυβέρνησης. 
Είναι μια εξέλιξη που απεύχεται η κυβέρνηση, διότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μέρος των κονδυλίων για την ανάπτυξη, αλλά χρήματα μόνο για τις δόσεις των δανείων.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

.Θέμα χρόνου η προσφυγή της Ισπανίας στους μηχανισμούς στήριξης


Εντός των επόμενων εβδομάδων και πάντως πριν τα τέλη του μήνα αναμένεται η επίσημη προσφυγή της Ισπανίας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Το περιοδικό επικαλείται για την πληροφορία πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία, ωστόσο, δεν κατονομάζει. Σύμφωνα με την πηγή, η Κομισιόν θεωρεί πιθανό να ζητήσει η Μαδρίτη μέσα στις επόμενες εβδομάδες τη στήριξη του μόνιμου μηχανισμού στήριξης. Σημαντικό εμπόδιο, ωστόσο είναι η επικύρωση του o ESM από το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο, την ερχόμενη Τετάρτη.

Το Spiegel επισημαίνει πως ναι μεν τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες μετά και την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων, όμως αυτό αφορά τα ομόλογα μικρής χρονικής διάρκειας. Το επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα εξακολουθεί να κινείται στο 6%.

Ενδεχόμενη προσφυγή στον ESM θα συνεπαγόταν ελέγχους από την ΕΕ, την ΕΚΤ αλλά και το ΔΝΤ Ωστόσο, όπως σημειώνει το περιοδικό, οι όροι που θα συνοδεύουν τη βοήθεια δεν θα είναι τόσο σκληροί όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς η ισπανική διοίκηση θεωρείται πολύ πιο αποδοτική.

.Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας στη Θεσσαλονίκη


Χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χθες, για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας και των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή σωματείων συνταξιούχων, αντιπροσωπείας των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.α. διαδηλωτών. Στην κεφαλή της πορείας, που ξεκίνησε αργότερα, τέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 
 
 Και η γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συμμετείχε στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στη συνέχεια τέθηκε στην κεφαλή της πορείας, που έφθασε έξω από το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, στο ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ.
 Εκεί, μέλη του ΠΑΜΕ, που επέβαιναν σε αγροτικό όχημα, πέταξαν στο δρόμο καρπούζια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.
 
Στο μεταξύ, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και μέλη οργανώσεων, που αντιτίθενται στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, 
συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκρότησαν πορεία, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Λ. Νίκης, Νικολάου Γερμανού.

Στον ίδιο περίπου χώρο συγκεντρώθηκαν άτομα που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, τα οποία πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία. 

Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, όταν, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως, συναντήθηκαν με την πορεία του ΠΑΜΕ, χωρίς να προκληθούν όμως επεισόδια.

.Φόρμουλα 1: Νικητής στη Μόντσα ο Χάμιλτον


 Ο Λιούις Χάμιλτον είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στο γκραν πρι της Μόντσα, πίστα στην οποία δεν είχε νικήσει ποτέ στο παρελθόν. Ο 13ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα δεν αποδείχθηκε, λοιπόν, καθόλου «γρουσούζικος» για τον Βρετανό πιλότο της ΜακΛάρεν, ο οποίος άφησε στη δεύτερη θέση τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες με Ζάουμπερ και τρίτο τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι.

.Αμφισβητεί τέσσερα μέτρα η τρόικα


Η τρόικα είναι και πάλι εδώ προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία για το πακέτο μέτρων της διετίας 2013-2014 και να ετοιμαστεί η ενδιάμεση έκθεση για το Eurogroup της Λευκωσίας στις 14 του μήνα. Οι επικεφαλής της τρόικας επέστρεψαν χθες στην Αθήνα και αύριο στις 4.00 το απόγευμα θα έχουν καθοριστική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη Δευτέρα το πρωί περνούν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από το σύνολο των παρεμβάσεων ύψους 11,5 δισ. ευρώ η τρόικα εκφράζει ενστάσεις για μέτρα που προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ. 

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως στην πορεία των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί η «χρυσή τομή» με τους κ. Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς, ενώ απεύχονται ενδεχόμενη επαναφορά στο τραπέζι των συζητήσεων του ζητήματος των απολύσεων στο Δημόσιο, μια και το μέτρο της εφεδρείας δεν... πείθει την τρόικα. 

Δεν κρύβουν πάντως την ανησυχία τους για διαξιφισμούς εντός της κυβέρνησης και κορύφωση των αντιδράσεων από τις θιγόμενες κοινωνικές ομάδες. Κι αυτό καθώς, όπως σημειώνουν, το πακέτο θα υιοθετηθεί στη «σκληρή εκδοχή» του.

Αναφέρουν ως παράδειγμα τις περικοπές στις συντάξεις, όπου θα έχουμε τόσο την κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές για όλους τους συνταξιούχους όσο και κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Επίσης τονίζουν πως οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπούν, ούτε καν η αναδρομική ισχύς τους από 1ης Ιουλίου 2012.

Οσον αφορά τις «γκρίζες ζώνες» του πακέτου, για τις οποίες από τις μέχρι στιγμής επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια αλλά και την ηλεκτρονική αλληλογραφία με τους επικεφαλής έχουν διαφανεί αντιρρήσεις της τρόικας, αυτές σχετίζονται με:
-Τα πενιχρά δημοσιονομικά αποτελέσματα (167 εκατ. ευρώ) και την αμφίβολη υλοποίηση της εφεδρείας, με δεδομένη μάλιστα την επιμονή της τρόικας για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζήτημα το οποίο είναι πολύ πιθανό να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Βέβαια και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν κατ' επανάληψη απορρίψει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά η τρόικα αντιτείνει πως μέσω της εφεδρείας είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων κατά 40.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2014.

-Τη φιλόδοξη πρόβλεψη για περικοπές σε λειτουργικές - 
καταναλωτικές δαπάνες ύψους 750 εκατ. ευρώ, που αν ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις του παρελθόντος είναι αμφίβολο αν θα επαληθευτεί.

-Τη μετάθεση κατά δύο έτη των πληρωμών εξοπλιστικών 
προγραμμάτων ύψους 437 εκατ. ευρώ, από την οποία δεν προκύπτει περιστολή δαπανών.
-Τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300 εκατ. ευρώ, η οποία για τους εκπροσώπους της τρόικας αποτελεί «εύκολη λύση».

Στο εσωτερικό υπάρχουν διαφορετικά «καυτά μέτωπα» που προκαλούν μπαράζ κινητοποιήσεων αλλά και προστριβές στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Το μεγαλύτερο... αγκάθι αποτελούν τα ειδικά μισθολόγια, με ένστολους, δικαστικούς, ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς να αντιδρούν έντονα στις νέες περικοπές των αποδοχών τους. 

Η τρόικα θεωρεί δεδομένο ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, καθώς η σχετική πρόβλεψη έχει περιληφθεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο έχει υπερψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

.Ζήνα – Λύρας: Απέκρυψαν από την εφορία 4.200.000 ευρώ!


Εννέα πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύο Porsche Cayman αξίας 220.000 ευρώ, πολυτελή σκάφη και ακριβά ακίνητα απέκτησαν την τελευταία δεκαετία η γνωστή τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα και ο και ο σύζυγός της Γιώργος Λύρας.

Όμως, σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ και φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία εμφανίζονται να αποκτήθηκαν με χρήματα τα οποία δε δηλώθηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Συνολικά το ζευγάρι έκρυψε τα τελευταία δέκα χρόνια εισοδήματα 4.200.000 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα ο κ. Λύρας φαίνεται να δήλωσε το 2004 μηδενικά εισοδήματα και στην πραγματικότητα να είχε εισοδήματα 624.000 ευρώ. 
Το 2001 δεν υπέβαλε δήλωση και αποκαλύφθηκε ότι είχε εισοδήματα 66.500 ευρώ, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και το 2002 και 2003. 
Το ΣΔΟΕ κάλεσε τον κ. Λύρα να εξηγήσει που βρέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα και κατόπιν εξηγήσεων διαπιστώθηκε ότι τελικώς η αποκρυβείσα ύλη ήταν τελικά 2.800.000 ευρώ.
Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Εφορία Γλυφάδας, ο έφορος της οποίας πρέπει να καλέσει την κ. Ζήνα και τον κ. Λύρα να καταθέσουν συμπληρωματικές δηλώσεις για να πληρώσουν τους επιπλέον φόρους.

.Η Χρυσή Αυγή υπεραμύνεται της χθεσινής εφόδου


Νόμιμες χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τη χθεσινοβραδινή έφοδο μελών της σε πανηγύρι στη Ραφήνα και καλεί το κράτος «να πάψει να κάνει πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες». 

Η Χρυσή Αυγή απέστειλε ανακοίνωση στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια στην οποία αναφέρει: 

«Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στο παρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για ''αντιποίηση αρχής'' και ''απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας''. 

Για την ιστορία τους υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου.

Οι άσχετοι και αστοιχείωτοι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, 
καθώς και τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Όλοι όσοι υποθάλπουν για χρόνια το έγκλημα και έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την τραγική θέση είναι πρώτα απ΄ όλα υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή.

 Η Χρυσή Αυγή, αφουγκραζόμενη το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία».

.Αυστηρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα χθεσινά επεισόδια


Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά καταδικάζει «με τον πλέον απόλυτο τρόπο», εκ μέρους του κόμματος, τα χθεσινά επεισόδια στη Ραφήνα, σημειώνοντας ότι «οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής είναι πράξεις παρανόμων και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον υπουργό Νίκο Δένδια, «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».

   «Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία. Η αστυνομία και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας έχουν την ευθύνη να πατάξουν το παραεμπόριο», ανέφερε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές».

«Όποιος πολίτης υπερασπίζεται τέτοιες τακτικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι απλά περιμένει να έρθει και η σειρά του, να γίνει και αυτός θύμα της τρομοκρατίας των "ταγμάτων εφόδου" της Χρυσής Αυγής» καταλήγει η Φ.Γεννηματά.

.Περιμένουν το «ΟΚ» των ελεγκτών


Το «καλώς έχει» των ελεγκτών που θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ πρέπει να εξασφαλίσει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του τη Δευτέρα με την τρόικα. Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται εξάλλου και η συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την Τρίτη, στην Φρανκούρτη. Στις 14 Σεπτεμβρίου, το νέο πακέτο μέτρων θα τεθεί στην κρίση των Ευρωπαίων εταίρων, στο άτυπο Γιούρογκρουπ στην Λευκωσία. 

Την ίδια ώρα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνεχίζουν τις σιβυλλικές δηλώσεις τους για την Ελλάδα.

«Χρειάζεται επιτάχυνση των προσπαθειών και γρήγορα αποτελέσματα, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ», δήλωνει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, μέλος της «Τασκ Φορς» για την Ελλάδα στην γερμανική Ράινισε Ποστ. 

Στην ίδια εφημερίδα  ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προβλέπει θετική αλλά όχι ευφορική αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, 

ενώ Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Μπιλντ προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν χαλάρωση των μέτρων λιτότητας και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων.

.Αλ. Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός πήγε σαν τον κλέφτη στη ΔΕΘ»


«Σαν τον κλέφτη», πήγε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην 77η ΔΕΘ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε με το μπλοκ του Δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σαν τον κλέφτη. Ήρθε γιατί δεν είχε τίποτε να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, 
που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών, στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή του παράσταση», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας. 

.«Τάγματα εφόδου δεν είναι ανεκτά στη δημοκρατία» δήλωσε η Ε. Χριστοφιλοπούλου


«Οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί και η βία που διαδραματίστηκαν θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές, τις οποίες όχι μόνον η Ελλάδα και οι πολίτες της, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα θέλει να ξεχάσει. Τάγματα εφόδου δεν είναι ανεκτά στη δημοκρατία. Ο νόμος ισχύει για όλους».

Αυτό δήλωσε η βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καταδικάζοντας με τον «πιο απόλυτο τρόπο» την «αντιποίηση της αρχής και τη βία που ασκήθηκε από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής» χτες στη Ραφήνα. 

.Αλ. Παπαρήγα: "οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν μπορούν να δώσουν λύση στα αδιέξοδα των εργαζομένων"


Την εκτίμησή της ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες "δεν μπορούν να δώσουν λύση στα αδιέξοδα των εργαζομένων", εξέφρασε η γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την ευκαιρία παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ.
«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μόνο τουφεκιές ρίχνουν. 

Δεν μπορούν να δώσουν λύση στα αδιέξοδα των εργαζομένων», δήλωσε η κ. Παπαρήγα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη. 

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «διαχειρίζονται συνταγές ελεγχόμενης χρεοκοπίας», ενώ στράφηκε εναντίον του Καλλικράτη και ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει στην περιφέρεια «αυτά που χρωστάει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

.Επίσημη έρευνα της ΕΛΑΣ για τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής στη Ραφήνα


Επίσημη προανάκριση για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής και απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας διατάχθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την έφοδο ομάδας της Χρυσής Αγής, χτες το βράδυ στο πανηγύρι της Ραφήνας.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν και να προσωποποιηθούν ευθύνες και να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

.Α. Σαμαράς: «Επώδυνες οι περικοπές αλλά θα είναι και οι τελευταίες»


Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τις αδικίες, διότι κόβονται και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν, επειδή δεν γίνεται αλλιώς, είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι περικοπές αυτές θα είναι οι τελευταίες και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε βάθος τετραετίας.

Επισήμανε ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς και τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ. Ηδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα κερδίζει σιγά σιγά τη μάχη με το λόμπι της δραχμής, εκτός Ελλάδας, και τώρα πρέπει να κερδίσει και τη μάχη με το λόμπι της δραχμής, εντός Ελλάδας. 

Χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, και τη δήλωση του περί Αργεντινής, λέγοντας πως «ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή. Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας, την εύχονται κιόλας».

Για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα είπε ότι αποτελούν την καρδιά της ανάπτυξης και για τη συνένωση της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας εθνικός φορέας εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

.Προβάδισμα έναντι του Ρόμνεϊ φαίνεται να έχει ο Ομπάμα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση

Τα ποσοστά αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται, την τελευταία εβδομάδα, να ανεβαίνουν έναντι του αντιπάλου του, Μίτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, Γκάλουπ, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μετά τη λήξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα διεκδικεί πλέον το 48 με 45 τοις εκατό, έναντι του 47 με 46 τοις εκατό που διεκδικούσε λίγες ημέρες πριν. 

Η Γκάλουπ, η οποία θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, διευκρινίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο Ομπάμα φαίνεται να προηγείται του Ρόμνεϊ, τα ποσοστά μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. 

."Ποδαρικό"... με το δεξί για την Εθνική


Η Ελλάδα μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 της Λετονίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι του Κάουνας στο 42? αλλά η Ελλάδα με τα γκολ των Σπυρόπουλου (57?) και Γκέκα (69?) πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Η Βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Βοσνία     3 
Ελλάδα     3
Λιθουανία  1
Σλοβακία   1
Λετονία    0
Λιχτεστάιν 0

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.