.Συντάξεις ύψους 64,4 εκατ. ευρώ καταβάλλονταν σε 3.423 συνταξιούχους του δημοσίου (μετά θάνατον)

Συντάξεις ύψους 64,4 εκατ. ευρώ καταβάλλονταν σε 3.423 συνταξιούχους του δημοσίου -μετά θάνατον- αποκάλυψε η διαδικασία της απογραφής των συνταξιούχων του δημοσίου που ολοκλήρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πρόκειται για ποσό αχρεωστήτως καταβληθέντων συντάξεων ύψους 64,4 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος περιέγραψε τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών για την ανάκτησή του. Από το ποσό αυτό έχουν ανακτηθεί μέχρι σήμερα 42,2 εκατ. ευρώ με τους παρακάτω τρόπους:

- 27,6 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.

- 14,6 εκατ. ευρώ εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων των λογαριασμών και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους.
Για το υπόλοιπο ποσό των 22,2 εκατ. ευρώ η διαδικασία αναζήτησης συνεχίζεται για τους κληρονόμους και τους συνδικαιούχους μέσω των κατά τόπους ΔΟΥ.

Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, για την πρώτη επί της ουσίας καθολική απογραφή συνταξιούχων του Δημοσίου μετά το 1949 οπότε και διενεργήθηκε η τελευταία. 

Το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφευχθούν στο εξής φαινόμενα απάτης κατά του δημοσίου θεσμοθέτησε την ολική απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου κάθε πέντε χρόνια. 

«Αυτή η πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με τη θέσπιση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης των μεταβολών της προσωπικής κατάστασης του συνταξιούχου, θα εκμηδενίσει τη δυνατότητα είσπραξης για μακρό χρονικό διάστημα από τρίτους ποσών που πιστώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, λόγω της δόλιας μη γνωστοποίησης του θανάτου αυτού στις αρμόδιες υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

.Ρελάνς με κοινωνική συμφωνία επιχειρεί η κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να αποδομήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίσει την επικοινωνιακή μάχη, εν όψει και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. 

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, αποφάσισαν να «φέρουν» στην κοινωνία τα αιτήματα των εκπροσώπων των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Ήδη, μιλώντας τη Δευτέρα σε συνέδριο με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση», ο πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά μέτωπο στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, αναφερόμε...περισσότερα »

Εφιάλτης για την κυβέρνηση νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά

Αποφασισμένη να συνεχίσει τη σκληρή γραμμή διαπραγμάτευσης στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά ζητήματα όταν επιστρέψει η τρόικα στις 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα εμφανίζεται η κυβέρνηση. 

Την «κόκκινη γραμμή» στα δύο αυτά ζητήματα την είχε μεταφέρει στις επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Παρίσι με τα στελέχη της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος απευθυνόμενος στον επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ρίσι Γκογιάλ, του είχε ξεκαθαρίσει πως θα ήταν καλύτερο να μην εξετασθούν εργασιακό και ασφαλιστικό. «Καλύτερα να μην πάμε εκεί» (“we... περισσότερα »

.Ν. Κλάιν: Αναφορά σε θέσεις του Α. Τσίπρα

«Ήμασταν ένα κόμμα που είχε τοποθετήσει το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας», είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συγγραφέα Ναόμι Κλάιν, προσθέτοντας ότι «αλλά, εξαιτίας όλων αυτών των χρόνων της ύφεσης στην Ελλάδα, ξεχάσαμε την κλιματική αλλαγή».

 Η παραπάνω αναφορά συμπεριλαμβάνεται στο νέο βιβλίο της Ν. Κλάιν «This Changes Everything: Capitalism vs The Climate», σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό The Nation, το οποίο δημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την Πέμπτη. Στο δημοσίευμα ... περισσότερα »

.Χάραξη κοινού μετώπου απέναντι στην τρόικα

Τους κοινωνικούς εταίρους θα καλέσει σε συνάντηση η κυβέρνηση για τη χάραξη κοινού μετώπου απέναντι στην τρόικα, όπως αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.  Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε πως «υπάρχει μια κούραση στον ελληνικό λαό μετά από πέντε συνεχή χρόνια προσπάθειας και θυσιών. 
«Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία να ενισχυθούν στα χρόνια της κρίσης. «Τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση θα υποχωρήσουν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο συνέδριο της Wall Street Journal, κάνοντας έμμεση αναφορά στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ. 

.Έρχονται τα νέα Windows

Η αμερικανική εταιρεία Microsoft ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το νέο λειτουργικό σύστημα Windows για Η/Υ γραφείου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια έκδοση των Windows ,ενώ αναμένεται να αναλυθούν όλα τα νέα στοιχεία που θα φέρει η νέα έκδοση στους χρήστες και τις επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο λειτουργικό σύστημα δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη, ωστόσο με δεδομένο ότι μεσολαβούν δύο εβδομάδες έως την εκδήλωση σύντομα αναμένονται περισσότερες σχετικές ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.