.Ξεμπλοκάρει η διαδικασία για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπρακό

Θετικό βήμα αναφορικά με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό εκτιμάται ότι έγινε στην σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, την πρώτη από τον περασμένο Ιούλιο και την πρώτη με τη συμμετοχή του νέου ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρτ Άιντε.

Αυτό συνάγεται από την ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ύστερα από την συνάντηση ο κ. Άιντε, στην οποία αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες:
- Συμφώνησαν να εισέλθουν στην επόμενη φάση των συνομιλιών, και για τον λόγο αυτόν «έχουν εξουσιοδοτήσει τους διαπραγματευτές να εμπλακούν σε εντατικές διαπραγματεύσεις, με στόχο να σμικρυνθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών».

- Αξιολόγησαν την κατάσταση πραγμάτων στις μέχρι στιγμής συνομιλίες και συμφώνησαν ότι οι διαπραγματευτές και οι ομάδες τους «έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση προτάσεων σε όλα τα θέματα και έχουν αναγνωρίσει τον μεγάλο όγκο εργασίας που έχει γίνει για ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των συνομιλιών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δυο ηγέτες έχουν επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή τους «να οδηγήσουν τις συνομιλίες με τρόπο αλληλένδετο, προσανατολισμένο προς την επίτευξη αποτελεσμάτων, μέσα από μια προσέγγιση οφέλους και για τις δύο πλευρές (win win approach), με στόχο την επίτευξη μιας διευθέτησης το συντομότερο δυνατό».

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά τη διαδικασία αυτή οι ηγέτες συμφώνησαν στη διεξαγωγή ταυτόχρονων χωριστών δημοψηφισμάτων, προκειμένου να τερματιστεί το απαράδεκτο στάτους κβο, όπως αναφέρεται και στην Κοινή Διακήρυξη (11 Φεβρουαρίου, 2014).

Επίσης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και για τον λόγο αυτόν η συχνότητα των συναντήσεων θα αυξηθεί και θα συναντώνται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα.

.Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα των ισπανικών εφημερίδων για τη νίκη του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης και οι ισπανικές εφημερίδες έγραψαν για ελληνική τραγωδία και τον Μίτσελ που νίκησε τον Σιμεόνε. Η φιναλίστ του περσινού Champions League, ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στους ομίλους, αφού ηττήθηκε με 3-2 από τον Ολυμπιακό του Μίτσελ. 

Όπως είναι λογικό, οι Ισπανοί ασχολήθηκαν με τον συμπατριώτη τους προπονητή που έδωσε μάθημα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας του Ντιέγκο Σιμεόνε. H μαδριλένικη εφημερίδα Marca κυκλοφόρησε σήμερα έχοντας ως βασικό θέμα το 5-1 επί της Βασιλείας, ενώ στα δεξιά του πρωτοσέλιδου της γράφει (με ...περισσότερα »

.Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Στα ύψη έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες το πολιτικό θερμόμετρο μετά και τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε για ακόμη μια φορά κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια εκλογολογίας. 

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ανέβασε και πάλι τους τόνους της αντιπαράθεσης. «Στην υποθετική περίπτωση που γίνουν εκλογές και τις κερδίσει την επομένη δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προς τους βουλευτές του κ...περισσότερα »

.«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας»

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας, εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και επισημαίνει ότι η Αθήνα προτίθεται ως το τέλος του έτους να εκδώσει επταετές ομόλογο. 

Δηλώνει δε βέβαιος ότι κατά το γ΄τρίμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. «Η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χαρδούβελη, προτίθεται εντός του έτους να εκδώσει στις χρηματαγορές ομόλογα με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Μετά από πολλές επιτυχημένες εκδόσεις...περισσότερα »

.Μόνο οι δόσεις διορθωμένες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μόνο για τις έξι δόσεις ισχύουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και όχι για το τελικό ποσό του φόρου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Οι αλλαγές που έχουν περαστεί αφορούν μόνο στο νέο αριθμό δόσεων, ενώ η τελική εκκαθάριση θα γίνει σε λίγες μέρες, στις 22 Σεπτεμβρίου. Έτσι θα φανεί μικρότερο ποσό σε όσους πλήρωσαν την πρώτη δόση. 

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι: α) Η ειδοποίηση των δόσεων που εκτυπώνεται από το ΟΠΣ Περιουσιολόγιο αναφέρεται μόνο στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ημερομηνίες καταβολής των δόσεων με βάση...περισσότερα »

.Στο Βατικανό για πρώτη φορά ηγέτης της Αριστεράς

Με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο αναμένεται να συναντηθεί αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μία συνάντηση ιστορική, καθώς είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς γίνεται δεκτός στο Βατικανό.

Αντικείμενό της συζήτησης θα είναι, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η ειρήνη, η μετανάστευση και η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις αγωνίες, από διαφορετικές πλευρές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των ανθρωπιστικών προβλημάτων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, επονομαζόμενος και «Πάπας των φτωχών», έχει επικρίνει την κυριαρχία της αγοράς στις συγχρονες κοινωνίες, έχει απευθύνει μηνύματα να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και σε άλλα μέτωπα συγκρούσεων, ενώ αντιμετωπίζει τη συνεργασία των θρησκειών ως γέφυρα για την ειρήνη. Επίσης πρωτοστατεί στην ηθική κάθαρση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το σκάνδαλο της παιδοφιλίας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η συνάντηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Με την έννοια ότι μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το παράδειγμα και τις θέσεις της, απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αναζητεί δεσμούς συνεργασίας ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

.Έρευνα για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ότι δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους, παρήγγειλε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, η κ. Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανάλογες καταγγελίες έχει κάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι ανάλογες απειλές έχει δεχθεί και εκείνος.

Από χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ και τής ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία ζητήθηκαν προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στις κατά νόμο ενέργειες. 

Στην παραγγελία της η κυρία Κουτζαμάνη αναφέρει:

«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου και παρακαλούμε, ενόψει του περιεχομένου των (δηλώσεις κας Κριστίν Λαγκάρντ, Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κ. Αλέξη Τσίπρα, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης), να αναθέσετε σε εισαγγελικό λειτουργό, από τους υπηρετούντες στην υπηρεσία της οποίας προΐστασθε, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως 

στα πλαίσια της οποίας να ενεργηθούν οι αναγκαίες και πρόσφορες ανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους, καθόσον αφορά τις δηλώσεις της προαναφερομένης Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

.Η διαφθορά «ζει και βασιλεύει»

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τη διαφθορά στη χώρα μας προχώρησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στη Βουλή.
Ο κ. Ρακιντζής αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να υπάρχει δίχτυ προστασίας των επωνύμων, λέγοντας χαρακτηριστικά «βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. 
Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα». Παράλληλα αποκάλυψε πως οι έρευνες για τις διεφθαρμένες ΜΚΟ «έχουν βαλτώσει» και πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά του για περισσότερους επιθεωρητές.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.