.Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο τ. δήμαρχος Γιάννης Καζάκος

15 μήνες με αναστολή για παράβαση καθήκοντος επέβαλε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών, στον τέως δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, για την υπόθεση της μεταφοράς -πρόσληψης 7 υπαλλήλων από 3 Αστικές Μη κερδοσκοπικές εταιρείες του Δήμου Ζωγράφου στη τότε Κοινωφελή επιχείρηση ΚΕΔΗΖ.
Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή 12 μηνών για ψευδορκία με αναστολή και σε υπάλληλο του Δήμου. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι (Δημήτρης Ρήγας, Έλλη Κουτσογιάννη-Καζάκου, Αναστασία Μπότου και  Κωνσταντίνα Τσόγκα.
Η υπόθεση θα ξανακριθεί από το Εφετείο.


 από τον χρήστη skonaki

.«Αναμένουμε περιορισμένη εποπτεία 6-12 μηνών από ΔΝΤ και ΕΕ μετά το μνημόνιο»

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, αναμένει μία «ενδιάμεση περίοδο» έξι έως 12 μηνών, αναφορικά με τις νέες σχέσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ μετά την... έξοδο από το μνημόνιο στα τέλη του έτους - όπου και θα υλοποιήσει 10-15 υποχρεώσεις και μέτρα. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, «η Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει σε μια μεταβατική περίοδο ώστε να δώσει ώθηση στην εμπιστοσύνη στο χρηματιστήριο». Η ΕΕ όμως θέλει να έχει το πάν...περισσότερα »

.Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πιθανότητα παράτασης του προγράμματος στήριξης

«Δεν υπάρχει πιθανότητα παράτασης του προγράμματος στήριξης» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

 Στο επίκεντρο της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης βρέθηκε και η προετοιμασία για το Eurogroup της Πέμπτης. «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι το πρώτο βήμα για τη μετάβαση του προγράμματο... περισσότερα »

.Στο μικροσκόπιο τα έργα και οι μέρες του ΔΝΤ και της τρόικας

Τη διεξαγωγή έρευνας για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και μια λεπτομερούς αξιολόγησης για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα προανήγγειλε χθες το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office - ΙΕΟ) του ΔΝΤ στη έκθεση που δημοσιοποίησε αναφορικά με το πώς το Ταμείο ανταποκρίθηκε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση. 

Σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ θα πρέπει να διεξαχθεί μια πλήρης αξιολόγηση της συμμετοχής του Ταμείου στην τρόικα που θα επισκοπεί την ανταπόκριση του ΔΝΤ στην κρίση της ζώνης του ευρώ και τη ... περισσότερα »

.Πού θα πάνε τα αδιάθετα 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ

Ηχηρή «πολιτική» παρέμβαση για την προληπτική πιστωτική γραμμή κάνει σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μέσω της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

«Το γεγονός ότι η προσομοίωση ακραίων καταστάσεων που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (στρες τεστ) έδειξε ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες δεν έχουν έλλειψη κεφαλαίων δίνει την ευκαιρία στην ελληνική οικονομία να αξιοποιήσει τα 11,5 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία», αναφέρει ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα.

«Εξαιρώντας πρώτα ένα μικρό ποσό το οποίο πρέπει να μείνει ως μαξιλάρι ασφαλείας για απρόβλεπτους κινδύνους γενικότερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος», συνεχίζει, «το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προληπτική γραμμή στήριξης επιστρεφόμενο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Με τον τρόπο αυτό:

α) Παραμένει διαθέσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί είτε για το τραπεζικό σύστημα είτε για ευρύτερες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας,

β) Μειώνει ισοπόσως το δημόσιο χρέος όσο δεν χρησιμοποιείται και

γ) Εφόσον μειώνει το δημόσιο χρέος δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μια ρεαλιστική χαλάρωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 με σκοπό το γενικότερο όφελος της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων πολιτών».

Με την παρέμβαση ο Γ. Στουρνάρας υποδεικνύει τις πιθανές λύσεις που πρέπει να διαπραγματευθεί ο Γκίκας Χαρδούβελης με τη ζώνη του ευρώ μπαίνοντας για ακόμη μια φορά - με δημόσια παρέμβαση αυτή τη φορά - στα «χωράφια» του υπουργού Οικονομικών.

.«Παγώνουν» 40.000 εφάπαξ

Στον «πάγο» μπαίνουν μέχρι το Μάιο 40.000 εφάπαξ! Οι αιτήσεις μπαίνουν σε λίστα αναμονής καθώς υπάρχει σημαντική εμπλοκή. Όπως αναφέρει ο *Ελεύθερος Τύπος* σημειώνεται εμπλοκή στις πληρωμές των εφάπαξ καθώς οι υπηρεσίες των ταμείων αδυνατούν να υπολογίσουν τους συντελεστές βιωσιμότητας των ταμείων. Πρόκειται για τους συντελεστές που θα κρίνουν τις μειώσεις που θα γίνουν στα εφάπαξ. 

Οι 40.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί από το Σεπτέμβριο του 2013. Στο τραπέζι έχει πέσει η αλλαγή του μαθηματικού τύπου, ωστόσο ακόμη όλα τα σενάρια μένουν ανοιχτά. Η αναβολή έχει να κάνει με τις μειώσει... περισσότερα »

.Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία

Την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για τις καταλείψεις στα σχολεία ζητεί με εγκύκλιο της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμμάνη ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.

 Η κ. Κουτζαμάνη παραπέμπει σε παλαιότερη εγκύκλιο του 2009 που έφερε την υπογραφή του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σημερινού Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε και καλούσε τις αρμόδιες αρχές να παραπέμπουν στο αυτόφωρο τους εξωσχολικούς ενήλικες... περισσότερα »

.Οι μπανάνες έκρυβαν 230 κιλά κοκαΐνης

Σε φορτίο με μπανάνες μεταφέρθηκαν από τη Λατινική Αμερική στην Αθήνα 230 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Το μεγάλο φορτίο με τα ναρκωτικά εντόπισαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DΕΑ), σε βίλα στη Βούλα.

Οι άνδρες της δίωξης Ναρκωτικών έκλεισαν ραντεβού ως υποτιθέμενοι αγοραστές και κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις εμπλεκόμενους οι οποίοι είναι ελληνικής, μεξικανικής και κολομβιανής καταγωγής.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Έλληνας βαρόνος περίμενε την έλευση του μεξικανού συνδέσμου, προκειμένου να προχωρήσουν σε πρώτη φάση στη διοχέτευση περίπου 70 κιλών κοκαΐνης στα αθηναϊκά σαλόνια.

 Πληροφορίες λένε πως ο μεγαλύτερος βαρόνος κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται πίσω από τα 230 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Εκτιμάται ότι ένα μέρος από την κοκαΐνη θα έμενε στην Ελλάδα και το υπόλοιπο θα ταξίδευε στη Μέση Ανατολή.

.Πού στρέφεται το ενδιαφέρον στην Αμφίπολη

Η ανασκαφή στους θαλάμους της Αμφίπολης τελειώνει. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να ξετυλίγεται η επόμενη φάση της αρχαιολογικής έρευνας. 

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Πολιτισμού θα ανακοινώσει τα πανεπιστήμια με τα οποία θα συνεργαστεί προκειμένου να διερευνηθεί ο λόφος Καστά, όπου επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. 

Ενδεικτικό των προσδοκιών που υπάρχουν στις τάξεις των αρχαιολόγων, είναι το γεγονός ότι όπως τονίζουν πολλοί, μέχρι τώρα έχουν γίνει εργασίες σε έκταση 24 μ. όταν ο μαρμάρινος περίβολος του κυκλικού τύμβου έχει περί...περισσότερα »

.Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γιουβέντους

Μοναδική ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς αν και προηγήθηκε στο Τορίνο της Γιουβέντους 2-1 δέχθηκε δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά και τελικά ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ιταλίας με 3-2, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο. 

Τα γκολ των «μπιανκονέρι» σημείωσαν οι Πίρλο (21΄), Ρομπέρτο (65΄ αυτογκόλ) και Πογκμπά (66΄), ενώ για την πειραϊκή ομάδα που τώρα ισοβαθμεί με την ιταλική ομάδα στη δεύτερη θέση σκόραραν οι Μποτία (24΄) και Εντινγκά (61΄). *Σε αναμετρήσεις για τη 4η αγωνιστική το...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.