.ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση για τους κατοίκους του Δήμου μας άνω των 65 ετών

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΣΤO ΠΛΑΙΣΙO ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ
ΔΩΡΕΑΝ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ
ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Β ΚΑΠΗ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Β΄ ΚΑΠΗ ( ΓΡΑΜΜΟΥ 19 ΓΟΥΔΙ)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 210 77 04 388- 210 77 02 748

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 
Διήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη μας το άλλο Σ/Κ 9-10 Μαρτίου... Εκτός από την αποκριάτικη παρέλαση το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης: παιδικό πάρτυ, χορευτικά, συναυλία, ψυχαγωγικό πρόγραμμα, λαϊκό γλέντι... 

Πολλές οι επιλογές... Σας περιμένουμε!!! Διήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη μας το άλλο Σ/Κ 9-10 Μαρτίου... 

Εκτός από την αποκριάτικη παρέλαση το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης: παιδικό πάρτυ, χορευτικά, συναυλία, ψυχαγωγικό πρόγραμμα, λαϊκό γλέντι... Πολλές οι επιλογές... Σας περιμένουμε!!!

. «Το συνέδριο θα αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μεταλλάχθηκε»


Το Συνέδριο «είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μεταλλάχθηκε και ότι παραμένει ένα κόμμα δημοκρατικό, πατριωτικό, λαϊκό και σοσιαλιστικό», δήλωσε, στο τηλεοπτικό δίκτυο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά διαφώνησε με τον Κ. Σκανδαλίδη σχετικά με το αν το Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για θέματα τακτικής, όπως η πρόταση του πρώην υπουργού να ληφθεί απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα. Τα Συνέδρια, τόνισε, αποφασίζουν για ζητήματα φυσιογνωμίας.

«Υποχρεωθήκαμε να κάνουμε έναν ιστορικό συμβιβασμό για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη χώρα εντός ευρώ, γιατί ο μοναδικός άλλος δρόμος είναι αυτός που λέει το ΚΚΕ, με το οποίο διαφωνώ απόλυτα, αλλά έχει μια καθαρή θέση, και από κει και πέρα, αυτήν τη στιγμή, επειδή είχαμε πάντα να διαλέξουμε ανάμεσα σ' ένα δύσκολο και σ' έναν καταστροφικό δρόμο, επιλέξαμε τον δύσκολο», τόνισε.

Για το αν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μετέχει στην κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι πρόκειται για «επιφανειακό και επίπλαστο θέμα», τονίζοντας:

«Το ζήτημα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση, έχουμε δείξει ότι είμαστε ένας παράγοντας σταθερότητας, αναλάβαμε τις ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Ιούνιο, γιατί εκείνη έπρεπε να δώσει διέξοδο και να δημιουργηθεί κυβέρνηση. 

Εμείς είπαμε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το πακέτο το οποίο πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός και στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση. Το ερώτημα ξέρετε ποιο είναι; Προς τα πού πηγαίνει αυτή η κυβέρνηση. Εκεί πρέπει να συμβάλλει το ΠΑΣΟΚ».

Ανέφερε, επίσης, ότι διαφωνεί με το «νόμος και τάξη» υποστηρίζοντας ότι έτσι «δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση».

Σε αντίθεση με αυτήν τη λογική, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η «συναίνεση» είναι η «λέξη κλειδί». Ανέφερε δε ότι πρέπει να υπάρξει «συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που θα εξασφαλίσει και την κοινωνική συναίνεση». Και πρόσθεσε: «Διάλογος χρειάζεται, να εξηγεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις της, να αφουγκράζεται»

.Ετοιμάζεται ρύθμιση για τον κατώτατο μισθό


Απαγορεύει το υπουργείο Εργασίας στους εργοδότες να κάνουν... λάστιχο των κατώτατο μισθό και να καταρτίζουν συμβάσεις κάτω από τα 586 ευρω μεικτά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega ο Γ. Βρούτσης υπογράφει το απόγευμα ή την Παρασκευή υπουργική απόφαση η οποία βάζει φρένο στις «ορέξεις» των εργοδοτών και τους απαγορεύει να απασχολούν εργαζόμενους με μισθό μικρότερο από τον κατώτατο.

Ο ίδιος είπε πως θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες δεν θα μπορούν από την 1η Μαρτίου να κάνουν τις δηλώσεις των επιχειρήσεών τους στο ΙΚΑ και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας εάν σε αυτές περιλαμβάνονται μισθοί κατώτεροι των 586 ευρώ για υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Η παρέμβαση Βρούτση πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια να κοπάσει ο νέος θόρυβος που έχει δημιουργηθεί, ειδικά με τις απανωτές δηλώσεις Δαμανάκη ότι η Κομισιόν βάζει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού.

.Πέμπτη διαδοχική επιτυχία στη φάση των «16» για τον Ολυμπιακό


Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στην Πόλη την 5η διαδοχική επιτυχία του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης για πλέι οφ της διοργάνωσης. 

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 79-60 της Μπεσίκτας στο «Αμπντί Ιπεκτσί», σε αγώνα για την 9η ημέρα της Β' φάσης, συμπλήρωσαν τις 6 νίκες στον 6ο όμιλο, ενώ παράλληλα υποχρέωσαν του Τούρκους στην 9η ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις. 

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-38, 51-60, 60-79.

.Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Ως πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου της ΝΔ τη δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την οποία «απειλεί με μηνύσεις και αγωγές [..] ένα κόμμα, επειδή έβγαλε ανακοίνωση που δεν τους άρεσε», επικρίνοντας μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «προσπαθεί να φιμώσει την αλήθεια».

Νωρίτερα, σειρά ερωτημάτων προς τη ΝΔ, με αφορμή τα σχόλια του κυβερνώντος κόμματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του πρώην δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, έθεσε η βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνη επί  θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζωή Κωνσταντοπούλου, 

τονίζοντας ότι «αρκετά  ανεχθήκαμε τον ασύδοτο και ασύγγνωστο ευτελισμό της πραγματικότητας και της ζωής μας από συγκοινωνούντες πολιτικούς και επικοινωνιακούς σαλτιμπάγκους».

 Επίσης, η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τη ΝΔ να σκεφθεί καλά πριν απαντήσει στις δηλώσεις της, διότι, όπως λέει, «η απάντησή τους θα χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση». 

.Παραιτήσεων συνέχεια στον ΛΑΟΣ


Παραιτήσεων συνέχεια είχαμε σήμερα στο ΛΑΟΣ όπου, μετά τον πρώην βουλευτή Επικρατείας και πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Κοραντή ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα, παραιτήθηκαν σήμερα από το κόμμα άλλα πέντε στελέχη, εξαπολύοντας βολές κατά του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίο κατηγορούν μεταξύ άλλων για «ανακολουθίες», «παλινωδίες» και «τυφλότητα».
   
Συγκεκριμένα, σήμερα αποχώρησαν οι πρώην βουλευτές Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, Αστέριος Ροντούλης ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα και Γραμματέας της ΚΕ του ΛΑΟΣ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου Γιώργος Κανελλόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» Δημήτρης Σαρατσιώτης.
   
Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του κατηγορεί τους αποχωρήσαντες, και υποστηρίζει ότι η εποχή απαιτεί για «νέα μυαλά και νέα κόμματα που να μην κατευθύνονται από πρεσβείες».
   
Οι αποχωρήσαντες έστειλαν επιστολή στον κ. Καρατζαφέρη την οποία και δημοσιοποίησαν, με την οποία τον κατηγορούν για παλινωδίες και «εξωφρενικές ανακολουθίες». 

.Αρχίζουν οι προσφορές


Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων ετών καταγράφηκε στις εφετινές χειμερινές εκπτώσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. 

Η ΕΣΕΕ με αυτό το δεδομένο, καταγράφοντας συνεχώς νέα λουκέτα στο κέντρο και την περιφέρεια, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εγχώριας αγοράς, αφού,

 βάσει και των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) και χάρη στη συμβολή των Εμπορικών Συλλόγων, σε όλη την Ελλάδα, το 80% των ερωτώμενων επιχειρηματιών 

δηλώνει ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ, όσον αφορά την εμπορική κίνηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι απαντήσεις ποικίλουν, με το 27% να δηλώνει πτώση της τάξης του 21? 30% και ένα 20% μείωση πωλήσεων μεγαλύτερη του 41%.

.Εγκαινιάζεται η σιδηροδρομική σύνδεση του Θριασίου Πεδίου με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά


Ενα σημαντικό σιδηροδρομικό έργο, που θα ενώσει το λιμάνι με το εθνικό δίκτυο στο Θριάσιο, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις, ώστε ο Πειραιάς να καταστεί σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος της νοτιανατολικής Ευρώπης, θα εγκαινιαστεί σήμερα, από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη.

Το έργο της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 17 χιλιομέτρων που είχε ανακοινωθεί από το 2000, θα χρησιμοποιείται μόνο για εμπορευματικές δραστηριότητες και θα ξεκινάει από τα δυτικά όρια του λιμανιού στο νότιο Ικόνιο, συνδέοντας τον Πειραιά με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο στο συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου.
 
Έως σήμερα, στη γραμμή διεξάγονταν δοκιμαστικά δρομολόγια ενώ γίνονταν έλεγχοι στη σηματοδότηση και τις υποδομές. Με το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης θα μειωθεί ο χρόνος των εμπορευματικών μεταφορών καθώς θα αποφευχθεί ο περίπλους της Ευρώπης από τα πλοία για την Αμβέρσα ή το Άμστερνταμ

.Μ. Δαμανάκη: Παραμένει ανοιχτό το θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού


Παραμένει ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, επανέλαβε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

«Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο» υπογράμμισε η Ελληνίδα επίτροπος και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια». Σημείωσε πως η ίδια είχε αναφέρει στις δηλώσεις της πως «δεν αποκλείεται».

Η κ. Δαμανάκη εξήγησε ότι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ένα μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και επικαλέστηκε παλαιότερες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ανάλογες δηλώσεις του Όλι Ρεν.

.Εντόπισαν DNA αλόγου σε βοδινό κρέας σε αποθήκες στην Πολωνία


Οι πολωνικές αρχές εντόπισαν DNA αλόγου σε βοδινό κρέας σε τρεις αποθήκες μετά τη στοχοποίηση της Πολωνίας από πολλά κράτη ως μιας από τις χώρες προέλευσης του αλλοιωμένης σύνθεσης κρέατος που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Αξιωματούχοι στην Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τσεχία ανέφεραν ότι προϊόντα όπως μπιφτέκια και λαζάνια που βρέθηκαν να περιέχουν κρέας αλόγου, προέρχονται από την Πολωνία.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Επιθεώρησης της Πολωνίας τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ότι βρήκε τρία αλλοιωμένης σύνθεσης δείγματα από 121 που ανέλυσε και ότι πρόκειται να εξεταστούν ακόμα 80.
Πολωνοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δε βρέθηκαν ίχνη κρέατος αλόγου στα σφαγεία που ελέγχθησαν.

Η Πολωνία εξάγει 330.000 τόνους προϊόντων βοδινού κρέατος ετησίως, δηλαδή πάνω από τα τρία τέταρτα της συνολικής παραγωγής, κυρίως στα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

.Η ανεργία απειλεί το μέλλον της Ευρώπης


Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ασκήσουν πιο σθεναρές κοινωνικές πολιτικές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης της ανεργίας που θα υπονομεύσει την υποστήριξη των πολιτών προς την ΕΕ και τους θεσμούς της, ανέφεραν χθες οι υπουργοί Εργασίας σε ένα έγγραφό τους με ασυνήθιστα έντονη φρασεολογία.

Η έκκληση αυτή έγινε μετά την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας από τους εκλογείς στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Την πολιτική αυτή εφάρμοσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, με την υποστήριξη της ΕΕ.

 "Η Κοινωνική Ευρώπη έχει προβλήματα", ανέφερε το 5σέλιδο κείμενο το οποίο διανεμήθηκε στους υπουργούς. "Αυτό είναι (. . .) επικίνδυνο για το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν δεν επιτύχουμε να επιδείξουμε ότι η Ευρώπη φέρνει κατάρτιση, απασχόληση και κοινωνική πρόοδο για τους πολίτες της, θα τεθούν σε κίνδυνο σημαντικές προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση του Ευρωπαϊκού σχεδίου".

Οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και οι απεργίες έχουν σαρώσει την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο καθώς η κρίση χρέους, που διαρκεί τρία χρόνια, και η συρρίκνωση της οικονομίας στην Ευρώπη έχουν εξαντλήσει σχεδόν την υπομονή των ψηφοφόρων σε ό,τι αφορά τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι υπουργοί Εργασίας, οι οποίοι συναντώνται σήμερα, σημειώνουν ότι οι 17 χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα βγουν από την κρίση μόνο εάν οι κυβερνήσεις βρουν τρόπους να μειωθεί η ανεργία στην ΕΕ.

"Η Ευρώπη χρειάζεται να βρει το θάρρος για να αντιδράσει στην μείζονα χρηματοοικονομική και οικονομική κρίση που βιώνει με κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές απασχόλησης οι οποίες θα αλλάξουν πραγματικά τις εργασιακές συνθήκες και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών", αναφέρεται στο κείμενο.

"Το επίπεδο αντίδρασης ξεπερνά όλο και περισσότερο το εθνικό πλαίσιο· είναι επίσης και το ευρωπαϊκό πλαίσιο αυτό στο οποίο πρέπει να υπάρχουν συνοδευτικά κατάλληλα μέτρα".

Η ανεργία ανήλθε στο 11,7% στην ευρωζώνη και στο 10,7% στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο κι αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω φέτος. Στην Ισπανία και στην Ελλάδα η ανεργία μεταξύ των νέων ξεπερνά το 50%.

"Τα αυξανόμενα κοινωνικά κόστη και η υψηλή ανεργία --ειδικά η ανεργία των νέων-- μπορεί να υποσκάψουν την πίστη των πολιτών στην αξία της Ευρωπαϊκής κοινότητας και των θεσμών της", σημειώνεται στο έγγραφο.

Οι υπουργοί τάσσονται στο έγγραφο αυτό υπέρ της ιδέας να θεσπιστεί μια εγγύηση προς τους νέους ότι είτε θα τους προσφέρεται μια θέση εργασίας, είτε περαιτέρω εκπαίδευση μέσα σε τέσσερις μήνες αφού αποφοιτήσουν, αυτό που αποκαλείται στην ορολογία των Βρυξελλών "Εγγύηση για τη Νεολαία".

Τέτοιου είδους προγράμματος εφαρμόζονται σε σκανδιναβικές χώρες και θα μπορούσαν να προσφέρουν ελπίδα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου η πορεία της οικονομίας δημιουργεί τον κίνδυνο να υπάρξει μια "χαμένη" γενιά ανέργων, εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι υπουργοί Εργασίας τάσσονται επίσης υπέρ της ευκολότερης μετακίνησης εργαζομένων στην 27μελή ένωση, ειδικά για να εξισορροπηθεί το γεγονός ότι η εύρεση μιας θέσης απασχόλησης σε μια άλλη χώρα συχνά συνεπάγεται την απώλεια μιας κατοχυρωμένης σύνταξης ή ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην πατρίδα του εργαζομένου.

Ακόμη θέλουν να ξαναρχίσει η συζήτηση για τη θέσπιση ενός κατώτερου μισθού στην Ευρώπη ως σύνολο. Οκτώ χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, δεν έχουν θεσπίσει κατώτερο μισθό, αφού οι μισθοί καθορίζονται σε συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα συνδικάτα και τους εργοδότες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κάλεσε τις 17 κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης να εντείνουν τις προσπάθειές τους να κάμψουν το υψηλό ποσοστό της ανεργίας και να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις.


"Η ανεργία είναι μια τραγωδία", δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. "Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα στις οικονομίες τους. Πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την δυνατότητα των οικονομιών τους να αναπτυχθούν. 

Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις γι την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Την εγγύηση ότι όσοι οφείλουν φόρους θα πληρώνουν πράγματι φόρους". Ακόμα, κάλεσε να αποκατασταθεί ο τραπεζικός δανεισμός. "Οι πιστώσεις σε ορισμένες χώρες είναι ακόμα πολύ δύσκολο να βρεθούν", επισήμανε.

Ωστόσο επισήμανε για άλλη μια φορά τα όρια της αποστολής της ΕΚΤ, τονίζοντας "δεν μπορούμε να επιδιορθώσουμε σαθρούς προϋπολογισμούς. Δεν μπορούμε να αποκαθάρουμε τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

Δεν μπορούμε να λύσουμε βαθιά ριζωμένα, δομικά προβλήματα στις οικονομίες της Ευρώπης".
Στόχος πρέπει να είναι, επέμεινε, να "οικοδομηθεί μια ισχυρή και βαθιά οικονομική και πολιτική ένωση (. . .) προς όφελος όλων των (κρατών -) μελών του ενιαίου 

.Απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων εισηγείται το ΔΝΤ


Στην ανάγκη «αναπροσαρμογής» του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν δεν συλλέγουν οι φόροι από τις ελληνικές φορολογικές υπηρεσίες θα ακολουθούσουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ο Μάρεϊ αναγνώρισε μεν πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή υπογράμμισε ωστόσο πως είναι σημαντικό να βελτιωθεί η φορολογική διοίκηση. 

«Αν η κυβέρνηση τα πάει καλύτερα στη συλλογή φόρων θα μπορέσει να αποφύγει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, το οποίος απέφυγε να σχολιάσει την έκθεση για τη φορολογική διοίκηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Σε ερώτηση για δημοσιεύματα στην Ελλάδα που φέρουν την τρόικα να ζητά από την ελληνική κυβέρνηση 25.000 απολύσεις ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε πως ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να «αναπροσαρμοσθεί», αλλά τόνισε πως τρόικα και ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη καταλήξει στον ακριβή αριθμό.

Ο ίδιος τόνισε πως τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και αξιολογεί την πρόοδο του προγράμματος, ώστε να συντάξει σχετικές εκθέσεις. Σημείωσε δε πως ο επικεφαλής του κλιμακίου Πολ Τόμσεν θα μεταβεί στην Αθηνά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

.Για «στρατηγική έντασης» στη Χαλκιδική κάνει λόγο ο Αλ. Τσίπρας


Για «στρατηγική έντασης» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Α. Τσίπρας σε συνάντηση που είχε χθες, με πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, υποστηρίζοντας ότι «κάνει ένα κρας τεστ για να δει πόσο αποτελεσματική είναι η αυτή η πολιτική της καταστολής, της βίας και τρομοκρατίας».

«Θεωρώ αδιανόητο να συλλαμβάνονται πολίτες, να κακοποιούνται και να εκμαιεύεται με τη βία γενετικό υλικό χωρίς την παρουσία δικηγόρου και στην ανακριτική διαδικασία βασικό στοιχείο να είναι, αν υποστηρίζουν ή όχι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές και πολύ φοβάμαι ότι είναι επικίνδυνος αυτός ο δρόμος».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν ερχόμαστε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά», αλλά για «να ενώσουμε» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αποκομίσει «πολιτική υπεραξία», αλλά αντίθετα «να σταματήσει η αυτή εμπόλεμη κατάσταση» στη Χαλκιδική και «αυτή η καταπάτηση των δικαιωμάτων και του νομικού μας πολιτισμού», χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «διακομματική» και «υπερκομματική».

«Τελικά, αυτή η ενέργεια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές, τελικά ποιόν ευνόησε; Ευνόησε, αντικειμενικά, τους σχεδιασμούς της στρατηγικής της έντασης. Τους σχεδιασμούς μιας κυβέρνησης, η οποία έχει επενδύσει στην ένταση. 

Και στάθηκε ως αφορμή για να μετατραπεί σταδιακά η Χαλκιδική σε Λωρίδα της Γάζας. Με καταστολή με αυταρχισμό με προσαγωγές. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να αξιολογήσουμε και να αξιολογήσει το κίνημα πρώτο ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες «να υπερασπιστούν τη νομιμότητα» και να διεθνοποιήσουν και μέσω των ξένων ΜΜΕ αυτά που του ανέφεραν και να στείλουν «ολοκληρωμένο φάκελο και στο καναδικό κοινοβούλιο», ενώ πρόσθεσε ότι ο αρμόδιος υπουργός «οφείλει μια συγνώμη» και ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετά από εξαντλητικό θεσμικό διάλογο «τον τελευταίο λόγο» να τον έχει η τοπική κοινωνία.

.Αναζητείται η καλύτερη λύση για τους δανειολήπτες


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα για την αναμόρφωση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων καταναλωτών -νοικοκυριών, με σκοπό να κατατεθεί το νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή μέχρι το τέλος Μαρτίου. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αναζητείται τρόπος ρύθμισης που να μην έχει επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών και παράλληλα να μην υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση πέραν των κονδυλίων της επανακεφαλαιοποίησης.

«Δεν έχουμε καμία απάντηση από την Τρόικα» ανέφεραν μετά τη συνάντηση πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι «δεν κάνουμε αυτή τη συζήτηση για να αποτύχουμε. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να βρούμε λύση». 

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, οι επαφές με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών συνεχίζονται για να δημιουργηθεί μια επιχειρηματολογία που θα διευκολύνει τις θέσεις της Ελληνικής πλευράς και θα ενισχύσει την διαπραγματευτική της τακτική. 

Επί της ουσίας, όπως εξηγούν τα ίδια στελέχη, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να δημιουργήσει τη γραμμή άμυνάς της έναντι των ενστάσεων της Τρόικας, με στόχο να υπάρξει ένα ισοζύγιο το οποίο δεν θα επιβαρύνει τις Τράπεζες.

Στη συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συζήτησε με τα στελέχη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, εκτός από το θέμα των δανείων, και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, το ΕΤΕΑΝ αλλά και το θέμα της χρηματοδότησης των αυτοκινητόδρομων. 

Ειδικότερα για τα κεφάλαια κίνησης του ΕΤΕΑΝ υπάρχει δέσμευση ότι οι τράπεζες θα τα τρέξουν, ενώ για το «Jeremie» τέθηκε το θέμα πως μπορούν να μεταφερθούν και να αξιοποιηθούν πόροι

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.