.Βαλκανικά μονόπρακτα

Η ​​χώρα μοιάζει με καρυδότσουφλο εν μέσω της τέλειας καταιγίδας. Πέντε χρόνια κρίσης έχουν διαλύσει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Σαν να μη μας έφτανε η οικονομική κρίση, έχουμε τώρα και το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. 

Πόσες πιέσεις μπορούν να δεχθούν μια κοινωνία και ένα κράτος πριν «σπάσουν»; Προσπαθώ, σε μια σκοτεινή συγκυρία, να είμαι αισιόδοξος, καθώς φτάνουμε στο τέλος ενός πολύ δύσκολου, επεισοδιακού χρόνου. Το καραβάνι, όπως λέει και ο κ. Τσίπρας, όντως προχωράει. Με σπασμένες ρόδες, με θύματα αφημένα στην άκρη του δρόμου, αλλά προχω... περισσότερα »

.Προσοχή στα «στραβοπατήματα»

Οι ενδείξεις πως βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επανάληψης ενός επεισοδίου που ενδέχεται να θυμίζει την εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού πληθαίνουν. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι έχει μαζί του, ως συμμάχους, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Κομισιόν και τον ευρωπαϊκό Νότο. 

Ως αντιπάλους βλέπει το ΔΝΤ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε και ορισμένες βόρειες κυβερνήσεις. Στο επίκεντρο βρίσκονται το ασφαλιστικό, η φορολογική μεταρρύθμιση, το περίφημο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και ορισμένα ακόμη ζητήματα. Η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι οι «ιέρακες» συνήθως υπερισχύουν. Η Ου... περισσότερα »

.Η εκδίκηση του αιώνιου φοιτητή

Π​​ολλοί απορούν γιατί έπρεπε ο υπουργός Παιδείας να βάλει τη μορφή του (σε σκίτσο) στην αρχική σελίδα του ανανεωμένου σάιτ του υπουργείου. Μα δεν είναι προφανές; Επειδή τον κολακεύει ― δημιουργεί γωνίες εκεί που δεν υπάρχουν. 

Αλλά και για έναν λόγο σοβαρότερο. Εχετε ακούσει, είμαι βέβαιος, την έκφραση «σαν τα μούτρα τους». Αυτό ισχύει, φοβάμαι, στον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουν στην πανεπιστημιακή παιδεία. Καταργούν, ουσιαστικά, τα μεταπτυχιακά, καταργώντας τις αμοιβές των διδασκόντων. Καθιερώνουν την εσωτερική εξέλιξη: φοιτητής, μεταπτυχιακός, καθηγητής, όλα στο ίδιο πανεπιστ...περισσότερα »

.Ελληνοτουρκικές εκκρεμότητες

Η ​​προσφυγική / μεταναστευτική κρίση έχει επαναφέρει στην επικαιρότητα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εκκρεμότητες. Το στάτους κβο έχει συντηρηθεί από τη Συνθήκη της Λωζάννης έως σήμερα. Εν τω μεταξύ, έχουν βεβαίως αλλάξει πολλά. 

Η Αγκυρα βάζει κάθε τόσο στο τραπέζι διεκδικήσεις είτε για να τις αποσύρει αργότερα ως «διαπραγματευτικά χαρτιά» είτε στοχεύοντας στην επίτευξή τους. Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι περιώνυμες και προκλητικές «γκρίζες ζώνες», οι οποίες κάθε τόσο επανατίθενται ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η Τουρκία δείχνει να μη βιάζεται. Θέτει ζητήματα στο τραπέζ... περισσότερα »

.Η ρητορική μιας περικοπής

Από τις διαψεύσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου τον περασμένο Αύγουστο και την αποτυχημένη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι την επιβεβαίωση από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις είναι εδώ. Το χαλί για τα «ψαλίδια» έχει στρωθεί και επισήμως… 

Στις αρχές Αυγούστου του 2015 μέλη αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ επισκέφθηκαν το υπουργείο Εργασίας και συνάντησαν τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Μετά το πέρας της συνάντησης διέρρευσε μέσω των μελών του ΠΑΜΕ, η είδηση ότι ο υπουργός Εργασίας «επεξεργάζεται» τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Τα πρωτοσέλιδα της επ... περισσότερα »

.«Δύο φορές αριστερά, του ΣΥΡΙΖΑ απάτη, αυτοί θα βάλουν ΕΝΦΙΑ ακόμα και στη φάτνη»

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα. Οι «γερμανοτσολιάδες», οι «προδότες», οι «μερκελιστές» των Χριστουγέννων του 2014 σας εύχονται τα καλύτερα. Ένας χρόνος έχει περάσει από εκείνες τις δραματικές ώρες στη Βουλή όπου φαινόταν ξεκάθαρα ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ναυαγούσε.

 Και όλοι περιμέναμε με αγωνία την προκήρυξη των εκλογών. Ίσως πολλοί από εσάς να μην θυμάστε τι γινόταν πριν από ένα χρόνο. Τότε που η χώρα πήγαινε καλύτερα, η αισιοδοξία είχε ενταθεί, η κατανάλωση είχε αυξηθεί και η ελπίδα είχε επανέλθει. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου έτους, του 2015, η οι...περισσότερα »

.Μια τρικλοποδιά μέσα στη λάσπη

Ο,τι έρχεται απέξω δεν είναι πάντα καλύτερο, προοδευτικότερο. Ο,τι είναι καινούργιο δεν είναι σώνει και καλά υπέρτερο του παλιού. 

Οι Βέλγοι έχουν κόμμα παιδόφιλων, οι Γερμανοί μπορντέλα όπου κακοποιούν ζώα και πέρυσι η Ανώτατη Αρχή Δεοντολογίας κάλεσε τη νομοθετική εξουσία να αποποινικοποιήσει την αιμομιξία μεταξύ ενηλίκων, γιατί το κράτος, λένε, δεν μπορεί να επεμβαίνει στα γούστα - δικαιώματα ενηλίκων. 

Τρέχει ποτάμι η πρόοδος, υπερχείλισε ο Ρήνος. Για μας τους Ελληνες η ταυτότητά μας είναι πανάρχαια, σφυρηλατημένη από μια μακρά ιστορική πορεία. Ο ελληνικός τρόπος, ένα πλαίσιο αξι...περισσότερα »

.Η νέα παραμύθα του Αλέξη

Στην πιάτσα των ναρκομανών λένε ότι όποιος έχει εξασφαλισμένη την «παραμύθα» του είναι ευτυχισμένος. Ζει στην κοσμάρα του, αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, αισθάνεται μονίμως αισιόδοξος και εμφανίζεται να περιμένει κάτι έστω κι αν αυτό δεν έρθει ποτέ. 

Και το κυριότερο, αυτός που δίνει την παραμύθα, ο έμπορος ναρκωτικών στην προκειμένη περίπτωση, έχει το κεφάλι του ήσυχο. Δεν φοβάται μην ξεσηκωθούν τα πελατάκια του, τους έχει όλους cool και ευχαριστημένους έστω κι αν βρίσκονται σε τεχνητό παράδεισο. Το κόλπο της παραμύθας το έχουν χρησιμοποιήσει παντού, όλες οι κυβερνήσεις. Για παράδειγμα ... περισσότερα »

.Το "ζην επικινδύνως" της οικονομίας

Το 2016 προβλέπεται μια "επικίνδυνη" χρονιά για την παγκόσμια οικονομία, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται περαιτέρω, η Κίνα επιβραδύνεται και η Βραζιλία κινδυνεύει με κατάρρευση, σχολιάζει ο Larry Elliott. Η οικονομική πρόβλεψη είναι κοροϊδία.

Ένα πράγμα που έχουμε μάθει από τη χρηματοπιστωτική κρίση και την Μεγάλη Ύφεση είναι ότι ακόμη και αυτοί που είναι εξοπλισμένοι με τα πιο εξελιγμένα μοντέλα κάνουν λάθος, και μερικές φορές θεαματικά. Γι 'αυτό θα προσπαθήσω με ταπεινότητα και δέος να εκπληρώσω μια υπόσχεση που έδωσα την περασμένη εβδομάδα και να κάνω προβλέψεις για το τ...περισσότερα »

.Υπάρχει σωτηρία για τη Νέα Δημοκρατία;

«Τι να ψηφίσω στις 10 του Γενάρη; Γιατί να πάω στις κάλπες της Νέας Δημοκρατίας; Τι θα αλλάξει στο κόμμα μου; Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης είναι μια από τα ίδια; Μοιάζουν με… κακό κρητικό ανέκδοτο; Η ΝΔ διαλύεται, ο Τσίπρας κυριαρχεί, γιατί να τους στηρίξω αν δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι;». 

Είναι ορισμένες από τις φράσεις που χρησιμοποιούν στις κουβέντες που γίνονται στα γιορτινά τραπέζια, αλλά και στο διαδίκτυο οι Νεοδημοκράτες. Πλήρης απογοήτευση για τις εξελίξεις, για το κόμμα που έχει πάρει την κάτω βόλτα, για τους υποψήφιους που κοντράρονται για την αρχηγία, για τις προοπτι... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.