.«Λευκή» ισοπαλία για Βραζιλία και Μεξικό

Έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Οτσόα, το Μεξικό υποχρέωσε τη Βραζιλία στην πρώτη απώλεια βαθμών στο Μουντιάλ που διοργανώνει. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, στο στάδιο «Καστελάο» της Φορταλέσα, διατήρησαν το αήττητο (προέρχονταν από ισάριθμες νίκες) και παραμένουν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16».

Νωρίτερα, με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το Βέλγιο στην πρεμιέρα του 8ου
 ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας επικρατώντας 2-1 της Αλγερίας. Οι Αλγερινοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Φενγκουλί στο 25΄αλλά το Βέλγιο με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (70΄ Φελαϊνι και 80΄Μέρτενς) κατάφερε να πάρει τη νίκη. 

.Νέα έξοδος στις αγορές

Νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πριν από τον Αύγουστο, με πιθανή έκδοση ομολόγων επταετούς διάρκειας και στόχο την άντληση από δύο έως τριών δισ. ευρώ αναμένει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο και ανώνυμες δηλώσεις κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους. 

Παράλληλα όμως το Reuters επισημαίνει ότι παρά την πολύ καλή πορεία της σχετικά πρόσφατης δημοπρασίας ομολόγων πενταετούς διάρκειας, η Ελλάδα δεν αναμένει ότι θα μπορέσει να καλύψει όλες τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές.

.«Μείζον πολιτικό ατόπημα»

Μείζον πολιτικό ατόπημα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στράτου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου, να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού, και ζητά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση στο θέμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

«Αποτελεί μείζον πολιτικό ατόπημα η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στράτου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του καταδικασθέντος για την υπόθεση της "17 Νοέμβρη" Σάββα Ξηρού, δίνοντας στην ουσία συγχωροχάρτι στα στυγερά εγκλήματα των τρομοκρατών.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, δεν μπορεί υπό το βάρος της διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών να σιωπά. Πρέπει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

.Από τον Σεπτέμβριο ξεκινά η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Τα ευρωπαϊκά θέματα περί την εκλογή του επόμενου προέδρου της Κομισιόν και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, συζήτησαν στη σύντομη συνάντησή τους ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), με θέμα «Απασχόληση και Ανάπτυξη 2014-2019». 

Κατά τη διάρκεια του γεύματος των συνέδρων, ο πρωθυπουργός κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, και τον κ. Σόιμπλε. Καθώς ... περισσότερα »

.Πώς οι αστυνομικοί έπιασαν τον σατανιστή στη Γλυφάδα

Στη σύλληψη του 22χρονου που πολτοποίησε το κεφάλι άστεγης στη Γλυφάδα «για χάρη του Σατανά» προχώρησαν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστο Παρθένη, με την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας και τη σύλληψή του απετράπη μία ακόμη ανθρωποκτονία που σχεδίαζε ο 22χρονος. 

Όπως ανέφερε ο κ. Παρθένης, η άστεγη είχε βρεθεί σε παγκάκι στην πλατεία Βάσως Κατράκη στη Γλυφάδα. Έφερε εκτεταμένες κακώσεις στο πρόσωπο, το οποίο είχε παραμορφωθεί, ενώ σε παγκάκι που υπήρχε στο σημείο, ήταν αναγεγραμμένα με ίχνη αίματος, σε κάθετη διάταξη ο αριθμός «666», το σύμβολο του στ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.