.Κατέληξαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ κυβέρνηση και τρόικα


Στα μέσα Νοεμβρίου περιμένει η Κυβέρνηση όλη τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ενώ η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους αναμένεται πριν από τις αμερικάνικες εκλογές (6 Νοεμβρίου), δήλωσε πριν λίγο ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση με την τρόικα.

«Τα μέτρα είναι 13,5 δισ. ευρώ, τελεία και παύλα. Τα έχουμε βρει όλα τα μέτρα. Έχουμε κλείσει σε όλα. Οι δαπάνες 11 δισ. ευρώ και οι φόροι περίπου 2,5 δισ. ευρώ», ξεκαθάρισε το στέλεχος, προσθέτοντας πως είμαστε κοντά σε συμφωνία για την επιμήκυνση. «Η τρόικα δουλεύει με βάση σενάρια επιμήκυνσης. Χωρίς την επιμήκυνση τα μέτρα θα ήταν 18 δισ. ευρώ», σημείωσε.

Όπως τόνισε υπάρχουν τρόποι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, ωστόσο σημαντικότερη παράμετρος είναι τι υποθέσεις διατυπώνονται για τις προοπτικές ανάπτυξης.

«Για την ύφεση βρήκαμε συμβιβαστική λύση. Εμείς λέγαμε 3,8%, αυτοί έλεγαν 5% και κάτι. Συμφωνήσαμε τα σενάρια να δουλευτούν με 4,2% για το 2013», υπογράμμισε το κυβερνητικό στέλεχος. Σημείωσε ωστόσο πως έχουν μείνει σε εκκρεμότητα ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα στις αγορές προϊόντων, στην αγορά εργασίας και στην φορολογική μεταρρύθμιση.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένεται ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες. «Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών παραμένει εν ισχύ, όπως το έχουμε πει μέχρι τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Στουρνάρας.

Ο ίδιος αποτίμησε θετικά τη στάση της τρόικα λέγοντας πως παρά τις όποιες εντάσεις αυτούς τους δύο μήνες των σκληρών διαπραγματεύσεων, επέδειξαν πνεύμα καλής συνεργασίας, πρότειναν συμβιβαστικές λύσεις. «Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που, πράγματι, υπάρχουν», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν αποχωρώντας από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χθες το βράδυ: «Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα».

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών η τρόικα αναχωρεί σήμερα Πέμπτη και δεν είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει, ήτοι οι όποιες εκκρεμότητες θα ρυθμισθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις επόμενες ημέρες.

.Γ. Στουρνάρας: Υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος


Αισιοδοξία ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει οριστική συμφωνία στις επί δίμηνο διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, εκφράζουν ανοικτά τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσο (για πρώτη φορά) και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, που θεωρείται ο «σκληρός» της τρόικας, Πολ Τόμσεν. 

Έτσι, είναι πολύ πιθανόν, η τρόικα, που αναχωρεί αύριο από την Αθήνα, να μην επιστρέψει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο πακέτο των μέτρων να κλείσουν μέσω ανταλλαγής emails με το υπουργείο Οικονομικών.

   Αμέσως μετά την ολοκλήρωση απόψε της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, που ακολούθησε εκείνην του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, τα οποία αναμένουμε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες. 

Ενώ, για το «καυτό» θέμα της αγοράς εργασίας, ανέφερε ότι «υπήρξε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει». 

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί λίγα λεπτά ενωρίτερα, αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τόμσεν, λέγοντας ότι «σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν, αναμένουμε ότι θα τα καλύψουμε σύντομα».
   
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, με αυστηρή προϋπόθεση, πάντως, να έχει ψηφιστεί το πακέτο των μέτρων. 

Ο σκληρός πυρήνας των κρατών της ευρωζώνης παίζει με τη φωτιά, δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε την τρόικα ότι καθυστερεί σκόπιμα τις συζητήσεις για το πακέτο των μέτρων, κάτι που, όπως τόνισε, δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την ευρωζώνη. 

Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, πρέπει να κλείσουν, αλλά όχι όσο-όσο και όπως-όπως.

Σχετικά με τα εργασιακά, για τα οποία η τρόικα ήγειρε νέες αξιώσεις ο κ. Βενιζέλος απέρριψε όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, λέγοντας ότι στα θέματα αυτά το ακραίο σημείο είναι εκείνο που ορίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Οτιδήποτε άλλο, τόνισε, δεν βοηθά ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.  

Την απόλυτη διαφωνία του στις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ΔΗΜΑΡ  αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τα εργασιακά» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να καταλάβει (σ.σ. η τρόικα) ότι υπερβαίνουν οι αξιώσεις της τις αντοχές της κοινωνίας».

.Νίκησε η Ελλάδα και παραμένει φαβορί


Στο χειρότερο της παιχνίδι στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε τεράστια νίκη επί της Σλοβακίας με 1-0 και παραμένει φαβορί για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. 

Με «σύμμαχο» την τύχη η «γαλανόλευκη» έφυγε με το «τρίποντο» από την βροχερή Μπρατισλάβα, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 63΄ και, πλέον, με την Βοσνία, που νίκησε άνετα τη Λιθουανία με 3-0 οδηγούν την κούρσα στον 7ο όμιλο των προκριματικών μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

.Βρούτσης: Υπάρχει απόκλιση που πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί


«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει λύση» δήλωσε αργά απόψε, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά το τέλος της τρίτης, την ίδια ημέρα, συνάντησής του με τους επικεφαλής της τρόικας. 

«Δίνουμε μια μάχη με ρεαλισμό και χωρίς ιδεοληψίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει απόκλιση που πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν».

Αποχωρώντας ο κ. Βρούτσης είπε ότι το υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει πρωτοβουλίες τις οποίες θα ανακοινώσει από αύριο.

."Πλήρης ασυμφωνία στη συνάντηση Βρούτση-τρόικας"


Διεκόπη και πάλι η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά διακοπή μέσα στην ίδια μέρα.

     Για "πλήρη ασυμφωνία" έκαναν λόγο πηγές του υπουργείου Εργασίας, που τόνισαν ότι "εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε αλλά αυτοί έφυγαν".
     Οι διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, εξαιτίας της διάστασης απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του υπουργείου για το θέμα των τριετιών.

.Γ. Στουρνάρας: Πρέπει να βιαστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία


Με τη διαδικασία του επείγοντος και κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου νομοθετημένου ποσοστού, που κατέχει το Δημόσιο σε μια σειρά από ΔΕΚΟ και στους λιμένες της χώρας.

 Το σχετικό νομοσχέδιο στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίζεται από την αντιπολίτευση, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία, σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ζητώντας τροποποιήσεις των σχετικών διατάξεων.

 Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η επίσπευση της νομοθετικής διαδικασίας κρίνεται αναγκαία, λόγω της αναμενόμενης προσφυγής της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης, οπότε «τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα διεκδικούν πλέον και άλλοι. Πρέπει να βιαστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία».

Σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως η Ελλάδα αναμένει μια θετική παράγραφο στις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής, που να παροτρύνει το Eurogroup να καταβάλει τη δόση των 31,5 δισ. στις αρχές Νοεμβρίου.

.ΔΗΜΑΡ: Δεν γίνεται να καταργηθούν κατώτατος μισθός, αποζημιώσεις και τριετίες


«Ευελπιστούμε ότι τα μέτρα για τα εργασιακά δεν θα έρθουν, τελικά, προς συζήτηση. Με τη διαπραγμάτευση, με τη πίεση από δικής μας πλευράς- απ' ό, τι διαβάζω και από το ΠΑΣΟΚ-, στο τέλος δεν θα βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης. Πρέπει αυτά που προτείνει η τρόικα για τα εργασιακά να αποκρουστούν... 

Δεν γίνεται να καταργηθούν κατώτατος μισθός, αποζημιώσεις και τριετίες. Είναι σημαντικά κεκτημένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».
«Θεωρώ ότι θα υπάρχουν δυσκολίες. Είναι πιθανό να έχουμε απώλειες. Ωστόσο, το μείζον είναι να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης αλλά, ταυτόχρονα, χωρίς να διαλυθεί η κοινωνία. 
Αυτά που προτείνει η τρόικα, κυρίως τα εργασιακά, είναι καταστροφικά», ανέφερε, ακόμα, ο κ. Παπαδόπουλος.

.Σαλμάς: Μείωση στις τιμές των φαρμάκων


Μείωση στις τιμές των φαρμάκων, ίσως και εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

 «Στο δελτίο τιμών που υπογράφω σήμερα - αύριο, οι τιμές των φαρμάκων μειώνονται κατά 300 - 400 εκατ. ευρώ. 

Άρα, οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν φθηνότερα φάρμακα και η συμμετοχή τους θα είναι φθηνότερη. Αφορά το σύνολο των φαρμάκων. 

Ανακοστολογούνται 12.000 φάρμακα. Κανένα δεν παίρνει αύξηση, τα περισσότερα μειώνονται, κάποια ελάχιστα μένουν στις ίδιες τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Σε ό,τι αφορα στην αύξηση για τα νοσήλεια του ΟΓΑ, ο υπουργός είπε ότι «με 12 ευρώ που πλήρωνε ο αγρότης και 1,2 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν πέρναγε ούτε απ' έξω από τις ιδιωτικές κλινικές. 
Τώρα τι γίνεται; Και τώρα ο αγρότης ή ο κάθε ασφαλισμένος, πηγαίνει στο πιο υπερπολυτελές ιατρικό κέντρο και κάνει χειρουργείο δωρεάν».

.Νομισματικό επίτροπο για την Ευρωζώνη προτείνει ο Σόιμπλε


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε σήμερα τη δημιουργία θέσης "νομισματικού επιτρόπου" για την ευρωζώνη με ευρείες εξουσίες επί των εθνικών προϋπολογισμών στο πλαίσιο συνολικής αναθεώρησης της συνθήκης της Ενωσης για την ενίσχυση της ενοποίησης και το ξεπέρασμα της κρίσης χρέους.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε επίσης υπέρ της μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διασφαλισθεί ότι μόνο βουλευτές από χώρες τις οποίες αφορά μία συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούν να ψηφίζουν επ΄αυτής.

Ο Σόιμπλε διευκρίνισε ότι συζήτησε με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ τις προτάσεις αυτές και "την βρήκε λίγοεπιφυλακτικότερη" απέναντί τους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από την Ασία, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αρχίσει να συζητεί τις προτάσεις του για την αναθεώρηση της συνθήκης κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την Πέμπτη.

"Τώρα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα προς την κατεύθυνση μίας δημοσιονομικής ένωσης ... πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτήν την ευκαιρία (της κρίσης της ευρωζώνης)", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

.Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντάται ο Κ. Παπούλιας


Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντάται το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που προωθούνται.

Ο απεργιακός "πυρετός" ξεκινά από αύριο καθώς θα 
απέχουν από τα καθήκοντά τους γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε η αποχή των δικηγόρων να διαρκέσει τρεις ημέρες, έως και την Παρασκευή.

Για την Πέμπτη εξήγγειλαν 24ωρη γενική απεργία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ,σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς.

Σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστα τα εμπορικά καταστήματα, ενώ τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και οι περιπτεριούχοι.

Τέλος, στάσεις εργασίας αναμένεται να αποφασίσουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

.Συμμετέχουν και οι περιπτεριούχοι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων


Τη συμμετοχή της στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ομοσπονδία πρόκειται να συμπορευθεί με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και να συμμετάσχει με τα μέλη της στις κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση στην Αθήνα, θα λάβει χώρα στην πλατεία Κοραή (στάση Μετρό) στις 12.00 μ.μ.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα περίπτερα τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για την 18η Οκτωβρίου και σημειώνει ότι οι ενέργειες είναι πανελλαδικής εμβέλειας.

.Μειώθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες


Με το ποσό των 82.317.217 ευρώ επιχορηγήθηκαν οι αθλητικές ομοσπονδίες τη διετία 2010-2011 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Ιωαννίδης. Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του κ. Ιωαννίδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, οι αθλητικές ομοσπονδίες για το 2010 επιχορηγήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το ποσό των 49.411.987 ευρώ και για το έτος 2011 με το ποσό 32.905.230 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης διαβιβάζει στη Βουλή και τις δαπάνες ανάπτυξης για τα έτη 2010-2011 και όπως προκύπτει, το 2010 δόθηκαν 17.044.905 ευρώ και το 2011 το ποσό των 12.365.359 ευρώ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης 21 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν και για τις μέσες ετήσιες αποδοχές των υπαλλήλων των αθλητικών ομοσπονδιών αλλά και των υπαλλήλων του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του Αγίου Κοσμά.

Όπως ενημερώνει τους βουλευτές ο κ. Ιωαννίδης, οι μέσες ετήσιες αποδοχές προσωπικού κατ΄ άτομο, τόσο των αθλητικών Ομοσπονδιών, όσο και του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ως ΝΠΔΔ, καθορίζονται από το ενιαίο μισθολόγιο με ύψος κατά μέσο όρο το 2011 μικτά ετησίως 21.221 και το 2012 μικτά ετησίως 19.650 ευρώ.

 Οι μειώσεις που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός, είναι οι μειώσεις που προβλέπονται από το Ν. 3833/10, Ν. 3845/10 και Ν. 4024/00.

.Σε κίνδυνο η ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων, λόγω της οικονομικής κρίσης


Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το αβέβαιο μέλλον και τη γενικευμένη ανασφάλεια, αυξάνει δραματικά τους δείκτες κατάθλιψης στον ελληνικό πληθυσμό και απειλεί τη σωματική του υγεία, επισημαίνουν οι επιστήμονες. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών (περίπου 850.000 Έλληνες και 1,1 εκατ. Ελληνίδες) πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οικονομική κρίση αποτελεί στις μέρες μας την κύρια αιτία αύξησης των κρουσμάτων κατάθλιψης, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Εκτιμάται ότι η νόσος επηρεάζει 350 εκατομμύρια ανθρώπους και σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας για την ψυχική υγεία, που διεξήχθη πρόσφατα σε 17 χώρες, περίπου 1 στα 20 άτομα ανέφερε ότι είχε ένα επεισόδιο κατάθλιψης τον προηγούμενο χρόνο.

Η νόσος μπορεί να προσβάλλει άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε ορισμένες βαριές περιπτώσεις είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αυτοκτονία, επισημαίνουν οι ειδικοί.  

Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας (18 - 20 Οκτωβρίου, στην Αθήνα), ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου.

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη σημαντική αιτία ανικανότητας για εργασία και μέχρι το 2030 η πρώτη, εάν δε ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

.Εκλογική αβεβαιότητα ενόψει της δεύτερης τηλεμαχίας


Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μίτ Ρόμνεϊ θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο το βράδυ, στη δεύτερη κατά σειρά τηλεμαχία, τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές τις πλέον αβέβαιες από ποτέ, καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα έχει χάσει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις μετά την πρώτη τηλεμαχία που κατά γενική ομολογία δεν τα πήγε καλά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, θα βρεθούν στη σκηνή του Πανεπιστημίου Χόφστρα στο Χέμπστιντ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης, στις 21:00 ώρα Ηνωμένων Πολιτειών (01:00 GMT), με την κάθε πλευρά να ελπίζει ότι οι ισορροπίες θα είναι υπέρ της μετά από τα 90 λεπτά της τηλεμαχίας.

Στις ημέρες που ακολούθησαν, της πρώτης τηλεμαχίας ο Ομπάμα έχει υποστεί μια καθαρή πτώση στις δημοσκοπήσεις, προσφέροντας περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε εθνικό επίπεδο στον πρώηνκυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

Για να προετοιμαστεί, ο πρόεδρος Ομπάμα απομονώθηκε από το Σάββατο μαζί με τους συμβούλους του σε θέρετρο στη Βιρτζίνια , 250 χιλιόμετρα νότια της Ουάσιγκτον, ενώ αντιθέτως ο Μιτ Ρόμνεϊ παρέμεινε στο σπίτι του στη Μασαχουσέτη.

Η εξωτερική πολιτική αλλά και εσωτερικά ζητήματα θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης στη δεύτερη τηλεμαχία, που σε αντίθεση με την πρώτη και την τελευταία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου στη Φλόριντα, το κοινό καλείται και μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους δύο υποψήφιους.

.Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις Βρούτση - τρόικας


Διακόπηκαν  οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της τρόικας για τα εργασικά, που διεξάγονται από τις 10 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, παρουσιάστηκε εμπλοκή, εξαιτίας των διαμετρικά αντίθετων απόψεων που διατυπώνονται κυρίως στο θέμα των μισθολογικών ωριμάνσεων ανά τριετία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά εμμένει στη διατήρηση των τριετιών. 

Η πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκπροσωπεί ο κ. Πολ Τόμσεν, είναι κάθετα αντίθετη προς τις θέσεις του υπουργείου Εργασίας, ενώ διαλλακτικότερη στάση κρατούν οι κύριοι Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Κλάουζ Μαζούτ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστούν το απόγευμα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.