.Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση για τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου άνω των 65 ετών


Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΣΤO ΠΛΑΙΣΙO ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ
ΔΩΡΕΑΝ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ
ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Β ΚΑΠΗ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Β΄ ΚΑΠΗ ( ΓΡΑΜΜΟΥ 19 ΓΟΥΔΙ)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 210 77 04 388- 210 77 02 748

.Ελληνοτουρκική προσέγγιση με την υπογραφή 25 συμφωνιών


Το δόγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά από τη φράση του Α. Σαμαρά «η ανάπτυξη στην υπηρεσία της Ειρήνης» ή από τη φράση του Τ. Ερντογάν «μπορούμε να κάνουμε δουλειές μαζί που θα τρίβετε τα μάτια σας». 

Η ουσία συμπυκνώνεται στο συμπέρασμα «αν δεν μπορούμε να λύσουμε κάποιες διαφορές δεν τις αναδεικνύουμε και προχωράμε στα άλλα θέματα που συμφωνούμε». 

Επί το λαϊκότερον «αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα, μέλι». Είναι προφανές ότι και οι δύο χώρες δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων που είτε έχουν, είτε νομίζουν ότι έχουν, είτε διεκδικούν. 

Επίσης είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει το «πάνω χέρι» ως κράτος δικαίου που έχει υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες και επικαλείται το διεθνές δίκαιο ή το δίκαιο της θάλασσας. 

Ουδέποτε η Τουρκία αποφασίσει να το προσυπογράψει και να επιλυθούν οι διαφορές με διεθνή διαιτησία είναι επίσης προφανές ότι «δεν θα είναι ούτε μονά-ζυγά δικά μας, ούτε μονά-ζυγά δικά τους» αναγνωρίζει κορυφαίος υπουργός που γνωρίζει από θέματα διεθνούς δικαίου. Άλλωστε, η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων ουδέποτε έχει δικαιώσει απόλυτα ένα μέρος. 

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να περάσουν δεκαετίες μέχρι να επιλυθούν οι διαφορές για την ΑΟΖ , την υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα κλπ. 

Μέχρι τότε η «οικονομική διπλωματία» σύμφωνα με τα νέα διεθνή δόγματα μπορεί να λειάνει τις διαφορές και ταυτόχρονα να βοηθήσει τις οικονομίες των χωρών. 

Η αναφορά του Ερντογάν για συμφωνία στο θέμα της ΑΟΖ που θα έχει και τους δυο νικητές δίνει πόντους στον Σαμαρά αφού η τουρκική πλευρά δεν μίλησε για συνεκμετάλλευση, κάτι που δεν δέχεται επ΄ ουδενί η ελληνική πλευρά. 

Ο Ερντογάν ζητά να πάρει μερίδιο -το ευκταίον θα ήταν να θέλει μερίδιο απ’ αυτό που έχει και όχι απ ‘ αυτό που διεκδικεί- αλλά έχει ως προτεραιότητα το Κυπριακό μετά και την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Λευκωσία. 

«Οι Τούρκοι θέλουν λύση-πακέτο σε όλα, ενεργειακά, ΑΟΖ, Κυπριακό» πιστεύει άλλος κορυφαίος υπουργός που φοβάται ότι «η οικονομική κρίση μπορεί να οδηγήσει σε υποχωρήσεις και στην Αθήνα και στην Λευκωσία». 

Κορυφαίο στέλεχος της Αριστεράς που συμμετέχει στην κυβέρνηση αναφέρει πως « αν υπάρχουν υδρογονάνθρακες που θα σώσουν τους πολίτες από τη δυστυχία και τη μιζέρια ποιος θα έχει αντίρρηση να λυθούν από το Διεθνές Δικαστήριο οι διαφορές και να τελειώσουν άπαξ δια παντός και οι κούρσες των εξοπλισμών, θυμίζοντας το βούτυρο ή κανόνια». 

Μέχρι τότε όμως, οι επιχειρηματίες θα μπορούν να συνεισφέρουν στην κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, μέσω επενδύσεων και ενδεχομένως μπλοκάροντας τους πολιτικούς από ακραίες ενέργειες. 

.Στροφή μέσω Καραμανλή και Γκαλμπρέιθ στο πολιτικό κέντρο


Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν είναι κόμμα των άκρων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί θεαματικό άνοιγμα στο πολιτικό κέντρο σπάζοντας τα μέχρι τώρα στεγανά που είχαν επιβάλλει στην Κουμουνδούρου οι ακραίες συνιστώσες.

Έτσι μετά τον ύμνο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή -που κατά πολλούς είναι ο ηγέτης που επέβαλε το κέντρο σαν πολιτική λογική- και την παρουσία του Α. Τσίπρα αύριο στην εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει έντονη την παρουσία του και στην διημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής του Γεράσιμου Αρσένη και του Levy Economics Institute στη χώρα μας.

Θέμα της διεθνούς διημερίδας είναι «Έξοδος από την κρίση: Η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας» με την παρουσία του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ αλλά και του Α. Τσίπρα.

Έτσι στο κεντρικό πάνελ θα καθίσουν μαζί ο Αλέξης Τσίπρας, η Λούκα Κατσέλη, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κ.α. ενώ σε άλλα πάνελ θα συμμετάσχουν οι Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Σταθάκης, Ανδρέας Νεφελούδης, (που πρόσφατα αποχώρησε από την Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ) ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης, Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης.

Χαρακτηριστικό της νέας λογικής η οποία δεν αποκλείεται καθόλου να μετατραπεί σε νέα κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό, είναι η παρουσία στην διημερίδα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου της Άννυς Ποδηματά από το ΠΑΣΟΚ αλλά και του βουλευτή Γιάννη Πανούση από τη ΔΗΜΑΡ.

.Καταργείται το μέτρο της υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων από το 2014


Την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτική συλλογής αποδείξεων θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση το Μάιο.

Η τρόικα θεωρεί αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και έχει ζητήσει την κατάργηση του και την αντικατάσταση του με ένα νέο σύστημα προσδιορισμού πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Σημειώνεται πως βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας , η οποία αναμένεται να αλλάξει με το νομοσχέδιο του Μαΐου:

- Για τις δηλώσεις του 2013 απαιτούνται αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ατομικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο αποδείξεων τα 15.000 ευρώ. Για τις δηλώσεις του 2014 απαιτούνται και πάλι αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ατομικού εισοδήματος αλλά με μέγιστο όριο αποδείξεων τα 10.500 ευρώ.

- Αν στις φετινές δηλώσεις οι αποδείξεις που δηλώνονται υπολείπονται των απαιτουμένων, στη διαφορά επιβάλλεται ποινή φόρου 10%. 

Για παράδειγμα, αν για εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 5.000 ευρώ και δηλωθούν αποδείξεις 3.000 ευρώ, στη διαφορά των 2.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος με συντελεστή 10%, άρα θα προκύψει πρόσθετος φόρος 200 ευρώ. Το 2014 η ποινή φόρου αυξάνεται σε 22%, με αποτέλεσμα στο παραπάνω παράδειγμα να προκύπτει έξτρα φόρος 440 ευρώ.

- Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι, προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που ισχύει για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2012, θα πρέπει να καταγράψουν στις δηλώσεις τους τις απαιτούμενες αποδείξεις. 

Το 2014 η υποχρέωση δήλωσης αποδείξεων περιορίζεται μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι θεωρητικά με τον τρόπο αυτόν κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ η οποία υποκαθιστά το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

- Η Εφορία το 2014 θα αναγνωρίζει πέραν των αποδείξεων που ισχύουν σήμερα (τρόφιμα, ποτά, σουπερμάρκετ, δαπάνες ένδυσης και υπόδησης, δαπάνες επισκευής και συντήρησης κατοικίας, έπιπλα, λευκά είδη, οικιακές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, αγαθά και υπηρεσίες οικιακής συντήρησης, μεταφορές πραγμάτων, 

συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, λιπαντικά, αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί, καύσιμα οχήματος, φαγητό εκτός οικίας, σερβιριζόμενα αναψυκτικά - γλυκά - καφέδες, έξοδα ξενοδοχείων, κουρεία, είδη ατομικής φροντίδας, προσωπικά είδη) και δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν εντός ΕΕ αλλά και δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων που μέχρι σήμερα μετρούσαν στις φοροαπαλλαγές.

. Αύριο η παρουσίαση του τελικού σχεδίου «Αθηνά»


Τον νέο Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτέλεσμα του διαλόγου που διεξήχθη, θα παρουσιάσει στους βουλευτές αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το σχέδιο, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε την 1η Φεβρουαρίου. 

Το τμήματα που επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2013 ήταν 386 (249 στα ΑΕΙ και 137 στα ΤΕΙ) ενώ στην τελική πρόταση θα είναι κατά δύο λιγότερα, ήτοι 384 (250 στα ΑΕΙ καιν 134 στα ΑΕΙ.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των φοιτητών που θα χρειαστεί να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες πόλεις, τελικά αποφασίστηκε να τεθούν σε καθεστώς μεταβατικότητας δέκα τμήματα που η συγχώνευσή τους οδηγούσε σε μείωση σημαντικού αριθμού φοιτητών.

Αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα θα εξακολουθούν να λειτουργούν στην ίδια πόλη ως τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου οι εισακτέοι των Πανελλαδικών του 2012 να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και στη συνέχεια θα συγχωνευτούν με άλλο τμήμα.

Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δε θα συγχωνευτεί με το ΤΕΙ Σερρών, αλλά θα παραμείνει αυτόνομο.

Το ΤΕΙ Σερρών θα εντάξει τα τμήματα που λειτουργούν στην Κατερίνη και στο Κιλκίς και θα μετονομαστεί σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

.Νέο γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι αγρότες


Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων θα προχωρήσουν οι αγρότες, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί στις συνεδριάσεις που θα κάνουν αύριο και μεθαύριο, καθώς η συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Βουλής δεν κατέληξε πουθενά.

Αντιπροσωπεία των αγροτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και πορεία από την πλατεία Βάθη προς το Σύνταγμα, παρέδωσε υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής με 16 βασικά αιτήματά τους.

.Πολύ υψηλά ποσοστά μακροζωίας για τους Έλληνες


Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας και υγείας στην ΕΕ εμφανίζουν οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.

Ειδικότερα, το προσδόκιμο υγιούς βίου κατά τη γέννηση στην Ελλάδα ήταν, το 2011, στα 66,9 χρόνια για τις γυναίκες και στα 66,4 χρόνια για τους άνδρες.

 Η Ελλάδα εμφανίζει, μαζί με την Ιρλανδία, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά τη Μάλτα (70,7 χρόνια για τις γυναίκες και 70,3 χρόνια για τους άνδρες), τη Σουηδία (70,2- 71,1 χρόνια, αντίστοιχα) και το Λουξεμβούργο (67,1- 65,8 χρόνια).

Παράλληλα, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στα 65 το προσδόκιμο υγιούς βίου στην Ελλάδα αυξάνεται στα 72,8 για τις γυναίκες (73,6 στην ΕΕ) και για τους άνδρες στα 74,1 χρόνια (73,6 στην ΕΕ).

.Στο "μικροσκόπιο" τα "πόθεν έσχες" υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών


Σε ελέγχους  "πόθεν έσχες" θα υποβληθούν εφέτος τουλάχιστον 240 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών με ελεγκτικές αρμοδιότητες ή με θέση προϊσταμένου στους ελεγκτικούς οργανισμούς.
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα καθορίστηκαν για το έτος 2013 τα κριτήρια και η διαδικασία των ελέγχων της περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες", των υπαλλήλων αυτών του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, στην απόφαση προβλέπεται ότι στο δείγμα των υπαλλήλων που θα επιλεγεί για έλεγχο θα συμπεριληφθούν όσοι συγκεντρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή Τμήματος στις οργανικές μονάδες που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

- Ασκούν καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Δ/νσεις των παραπάνω οργανικών μονάδων τουλάχιστον για δύο έτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το 2013 θα διενεργηθούν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης τουλάχιστον σε 240 υπαλλήλους του υπουργείου που συγκεντρώνουν τα παραπάνω κριτήρια.

."Τσουνάμι" αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα


«Φουσκώνει» το ποτάμι της αδήλωτης εργασίας, όπως δείχνουν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν τους τελευταίους δυο μήνες οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Στις 649 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν κατά τη διάρκεια τριήμερων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, που έγιναν από μικτά κλιμάκια της ΕΥΠΕΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίσθηκαν 940 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στην περιφέρεια όπου τα μεγαλύτερα ποσοστά «μαύρης» εργασίας εξακολουθούν να εντοπίζονται σε επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης). 

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι εντοπίσθηκαν και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων όπως συσκευαστήρια, ελαιοτριβεία εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνίες.
Στην Αττική, εκτεταμένη είναι η αδήλωτη εργασία στους οδηγούς ταξί, καθώς και στις θεατρικές επιχειρήσεις όπου από τις 10 που ελέγχθηκαν οι 2 ήταν αναπόγραφες, δηλαδή άγνωστες για το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, τον Ιανουάριο, από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου στις περιοχές Θήβας Λειβαδιάς και 'Αμφισσας, ελέγχθηκαν 86 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 58 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 41.500 ευρώ.

Τις ίδιες μέρες, στην περιοχή Ηρακλείου της Κρήτης ελέγχθηκαν 142 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 270 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.500 ευρώ.

Σε ελέγχους που έγιναν στη Θράκη, στις περιοχές Ξάνθης Καβάλας Αλεξανδρούπολης, από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου, σε 109 επιχειρήσεις εντοπίσθηκαν 72 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 49.500 ευρώ.

Στο Βόλο, ελέγχθηκαν, από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου, 89 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 136 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 83.000. ευρώ.

Το μήνα Φεβρουάριο, από την 1η έως τις 5 του μηνός, ελέγχθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης 128 επιχειρήσεις στις οποίες βρέθηκαν 332 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 186.000.

Τον ίδιο μήνα, στις περιοχές Κορίνθου, 'Αργους και Σπάρτη ελέγχθηκαν, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου, 95 επιχειρήσεις. Καταγράφηκαν 72 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 74.000 ευρώ.
Τέλος στην Αττική, από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οδηγούς ταξί από μικτά κλιμάκια των ελεγκτών του ΙΚΑ και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία της Αττικής (σταθμούς μετρό, πλατείες, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, νοσοκομεία, πιάτσες ταξί κλπ), ελέγχθηκαν 317 ταξί και διαπιστώθηκαν 59 παραβάσεις με απασχόληση ανασφάλιστων οδηγών ενώ συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 29.500 ευρώ.

Στα θέατρα της πρωτεύουσας, φαίνεται ότι η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί τον κανόνα. Μόνο σε 10 θεατρικές αίθουσες της Αθήνας, εντοπίσθηκαν 51 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 25.500 ευρώ, ενώ βρέθηκαν και 2 επιχειρήσεις αναπόγραφες.

Τέλος, και ενώ όλες οι πλευρές, το υπουργείο Εργασίας, οι επαγγελματικές οργανώσεις και τα συνδικάτα, τονίζουν την ανάγκη της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις.

Τους ελέγχους του ΙΚΑ έχουν αναλάβει πανελλαδικά μόλις 18 στελέχη της ΕΥΠΕΑ. Οι πρόσφατοι έλεγχοι έγιναν από κλιμάκια των τριών ή των 5 ατόμων, συνήθως εκτός ωραρίου των υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις τα Σαββατοκύριακα.

.«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν"»


«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν" εδώ ή θα γίνονται μια- δυο φορές τον χρόνο επετειακά», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, στην Αθήνα.

«Να είναι σίγουροι», είπε η κ. Παπαρήγα, «ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, 

θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».

.Παραιτήθηκε η Μ. Κοππά από επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε σήμερα η Μαριλένα Κοππά, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση του συνεδρίου του κόμματος «να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.