.Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013


Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση, με εξάρσεις και αντιπαραθέσεις η Βουλή, με 167 «ναι», ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2013.Από τους 299 βουλευτές, 128 ψήφισαν «όχι» και «παρών» 4.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «ναι». Οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης και Ιωάννης Κουτσούκος που τέθηκαν την Τετάρτη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων, στη σημερινή ψηφοφορία ψήφισαν «παρών».

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν, επίσης, οι αντιφρονούντες του ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος Ανδρέας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Παρών» δήλωσαν οι Ανδρουλάκης Μίμης, Κουτσούκος Ιωάννης, Γκερέκου Αγγελική και Μάρκος Μπόλαρης.

«Ναι» ψήφισε στην Προεδρεία Δημοκρατίας και «όχι» στα υπόλοιπα ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ ο Θεόδωρος Σολδάτος ψήφισε «ναι» και δήλωσε «παρών» για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό οι Οδυσσέας Βουδούρης, οι Οδ. Βουδούρης, Μ. Κασσής και Παραστατίδης.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι «οι θυσίες που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι οι τελευταίες», ενώ δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα διορθωθούν μόλις βγούμε από τα ελλείμματα». 

Υποστήριξε, επίσης, ότι τα χρήματα της δόσης θα έρθουν εγκαίρως και με το παραπάνω, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε». 

.Σαμαράς: Κύριε Τσίπρα είστε τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν


Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013.

«Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον αγαπητό κ. Τσίπρα. Δεν είστε το αύριο, δεν είστε ούτε το σήμερα, ούτε το χθες. Είστε τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν κ. Τσίπρα. Και η ελληνική κοινωνία δεν σας γεννάει. Δικαιολογημένα την τρομάζετε και σας αποβάλει», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Και επισήμανε: «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας, είναι υπεύθυνος πολιτικός και λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήσατε το χρόνο στη Βουλή. Δεν φέρατε αέρα αλλαγής, παλαιοκομματισμό φέρατε. Μας ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας τη μεγάλη λύση:οΤΙ θα καταργήσει ότι έχει ψηφίσει αυτή η Βουλή. 

Ευτύχως που ο κόσμος σας άκουσε. Όποιος περνάει το κατώφλι του γραφείου σας είναι ναι σε όλα. Και όταν έρχεται στη Βουλή είναι όχι σε όλα. Γι' αυτό και θα μείνουν συνιστώσες. Συνισταμένη δε θα αποκτήσετε ποτέ».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν νέα δυναμική στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι ήδη «όλοι καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση έχει αρχίσει και βελτιώνεται». Ανέφερε, μάλιστα, ότι «η χώρα ή θα βγει ενωμένη από την κρίση ή δεν θα βγει καθόλου. Από αύριο εγώ προσωπικά γυρίζω κεφάλαιο, δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα κυνηγήσω επενδύσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «οι θυσίες που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι οι τελευταίες», ενώ δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα διορθωθούν μόλις βγούμε από τα ελλείμματα».

Υποστήριξε, επίσης, ότι τα χρήματα της δόσης θα έρθουν εγκαίρως και με το παραπάνω, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε». «Η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που έπρεπε, τώρα είναι η σειρά των δανειστών. Και θα το κάνουν κι αυτοί. Τα χρήματα θα έλθουν σύντομα, και με το παραπάνω. Η κοινωνία θα ανακουφιστεί όταν έρθει η δόση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων «διασφαλίζουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ», ενώ με την ανακεφαλαιοποίηση θα φυγει η αβεβαιότητα υποστήριξε εκ νέου ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι «οι στόχοι για το 2013 δεν είναι ψευδείς πόθοι». Έκανε δε λόγο για θεαματική πρόοδο των δημοσιονομικών της χώρας.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με την αποχή των υπαλλήλων της Βουλής την περασμένη Τετάρτη κατά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε: Είναι λογικό οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφάπάξ οκταπλάσιο από τους υπόλοιπους υπαλλήλους;

«Έχουμε την πιο προικισμένη γενιά, δεν θα τη χαρίσουμε στο εξωτερικό», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι το «δύσκολο στοίχημα είναι να ενωθούμε στα δύσκολα». Και συμπλήρωσε: «Σε λίγες ημέρες αλλάζουμε όσα δεν άλλαξαν επί δεκαετίες».

.«Όσοι επενδύουν στο χάος θα διαψευσθούν»


«Λίγες φορές η κυβερνητική σταθερότητα είχε τόση σημασία. Όσοι επενδύουν στην αστάθεια, στο χάος, ευτυχώς για τη χώρα θα διαψευσθούν», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, «οι 153 ψήφοι στην ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων επιβεβαίωσαν τη δεδηλωμένη στην κυβέρνηση και δίνουν την δυνατότητα να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση». 

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η εκλογική έφοδος του Ιουνίου απέτυχε και δεν θα ξαναβρεθεί αυτή η ευκαιρία! Το μομέντουμ αυτό δεν θα το ξαναβρείτε. Πλέον είναι τη μόδα η Χρυσή Αυγή». 

Οι προϋποθέσεις εθνικής ανάκαμψης, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, είναι:

«Οι εξωτερικές, δηλαδή αυτές που πρέπει να διαμορφωθούν τις επόμενες ημέρες, για το ελληνικό ζήτημα».

1. Η άμεση και πλήρης εκταμίευση όλων των δόσεων που υπολείπονται έως το τέλος του 2012.
2. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
3. Η επιμήκυνση. Ζητούμε επανάληψη ενός κεκτημένου.
4. Ένα νέο ριζικά επικοινωνιακό πλαίσιο.
5. Το αναπτυξιακό και κοινωνικό πακέτο με τη στήριξη της Ε.Ε. και της ΕΤΕπ.

«Οι εσωτερικές προϋποθέσεις, είναι ακόμη σημαντικότερες, γιατί εξαρτώνται από εμάς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτές είναι:

1. Η δημοσιονομική προϋπόθεση. Η κανονική εκτέλεση του προϋπολογισμού.
2. Η χρηματοοικονομική. Η ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι προστασία των τραπεζικών. Είναι προστασία των καταθέσεων για υπάρχει ρευστότητα και πραγματική οικονομία. 
3. Οι θεσμικές. Η ριζική αλλαγή της νοοτροπίας της δημόσιας διοίκησης.
4. Οι πολιτικές. Η διαμόρφωση των προϋποθέσεων της πολιτικής κυβέρνησης.
5. Οι κοινωνικές. Να υπάρξει στην κοινωνία η κοινωνική πανστρατιά.
6. Οι ψυχολογικές. Η πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε, η αισιοδοξία. Να φανταστούμε πως θα είναι η Ελλάδα σε τρία χρόνια

.«Η δόση θα εκταμιευτεί το συντομότερο δυνατό»


Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό για να επέλθει πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα εκταμιευτεί το συντομότερο δυνατό.

Ο υπουργός Οικονομικών παρέθεσε τους βασικούς λόγους, για τους οποίους είναι απαραίτητη η εκταμίευση της δόσης. Αυτοί είναι :

1.    Να καλύψουμε το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού (δηλαδή να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις). 

2.    Να καλύψουμε το πρωτογενές έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών (δηλαδή να μπορούμε να πληρώσουμε τις εισαγωγές φαρμάκων, καυσίμων, τροφίμων κλπ.).

3.    Να ανακεφαλαιοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα προκειμένου αυτό να επιβιώσει, να δημιουργήσει εκ νέου κλίμα εμπιστοσύνης στους καταθέτες και να αρχίσει να χορηγεί δάνεια στην οικονομία.

4.    Να πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια των δανείων που έχουμε λάβει.

«Οι εναλλακτικές προτάσεις, που διατυπώθηκαν, προτείνουν ένα ταξίδι στο άγνωστο. Στην ουσία, πολλές από τις προτάσεις αυτές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία, τόνισε. 

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τη λύση της μονομερούς διαγραφής χρέους, λέγοντας ότι, σε αυτή την περίπτωση, «η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό, όπως έγινε πρόσφατα με την Αργεντινή με ένα εμπορικό πλοίο σε λιμάνι της Αφρικής».

«Τυπώνοντας δραχμές, πολλοί νομίζουν ότι λύνεται το πρόβλημα. Αυταπατώνται. Δεν μπορείς να πληρώσεις με δραχμές τις εισαγωγές βασικών αγαθών, είτε αυτά είναι φάρμακα, είτε καύσιμα, είτε τρόφιμα. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι η εκτύπωση δραχμής θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό, σε δραματική υποτίμηση, σε χάος», υπογράμμισε σε δραματικούς τόνους ο κ. Στουρνάρας. 

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι δεν παρουσιάστηκε ρεαλιστική αντιπρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ τήρησε μία πιο συνετή στάση, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι διαφωνεί και με τις δικές της θέσεις. 

Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την ομιλία του, διερωτήθηκε: «Θέλετε να πάρουμε τη δόση, ή όχι; Την έχουμε ανάγκη τη δόση ή όχι. Πραγματικά δεν κατάλαβα». Και συμπλήρωσε: «Ειλικρινά αναρωτιέμαι σε ποιον κόσμο ζείτε».

.«Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, το πλιάτσικο θα αποτραπεί»


Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς εταίρους ότι είναι «πολιτικά χρεοκοπημένοι, επικίνδυνοι και ακατάλληλοι να διαπραγματευτούν», ενώ «διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις για να κάνουν το χατίρι των τραπεζιτών».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Γερμανία το 1953, αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, προκειμένου «να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τον «καλό και υπάκουο μαθητή», ωστόσο, όπως ανέφερε «ψήφισε τα μέτρα αλλά την δόση δεν την πήρε». Ο κ. Τσίπρας έκανε, επίσης, λόγο για ακατανόητες φωνασκίες της κυβέρνησης για την μη καταβολή της δόσης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εσείς στραβά αρμενίζετε και υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον, την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία του λαού».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το μόνο που θα καταρρεύσει στις 16 του μήνα θα είναι ότι έχει απομείνει από την αξιοπιστία σας», υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης «έγινε κομμάτια και θρύψαλα επειδή ήταν μια ανόητη στρατηγική». Τόνισε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει νόημα να συζητάμε για τον προϋπολογισμό, αφού όλα είναι στον αέρα λόγω της ύφεσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, ακόμη, τον κ. Σαμαρά ότι απουσίαζε από τη συνάντηση των χωρών του Νότου με το Γάλλο πρόεδρο, ενώ λίγες μέρες αργότερα υποδεχόταν τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ «με κόκκινα χαλιά».

Και συμπλήρωσε: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Μόνο η κ. Μέρκελ λέει το αντίθετο», ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πέταξε «στα σκουπίδια την προγραμματική της συμφωνία».

«Είστε οι μόνοι στην Ευρώπη που δεν συζητάτε καν τη διαγραφή χρέους. Το πρόγραμμα δε βγαίνει. Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει. Το πλιάτσικο θα αποτραπεί», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «οι κοινωνικές ανάγκες, οι μισθοί και οι συντάξεις, τα φάρμακα των αρρώστων και όχι τα χρέη στους πιστωτές», σημειώνοντας ότι «έφτασε η στιγμή που ξεσηκώνονται οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου ενάντια στη λιτότητα. Τώρα είναι η ώρα από πειραματόζωο της κρίσης να γίνουμε ο εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη».

«Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του χθες. Που μας οδήγησε στη καταστροφή. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του αύριο. Που θα μας οδηγήσει ξανά στη δημιουργία», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας: «Οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα δώσει λύση. Η λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή θα γίνει σύντομα ποτάμι που θα ματαιώσει τα σχέδιά σας».

.«Να ζητηθεί αμέσως η αποδέσμευση της δόσης»


«Η ψήφος στον προϋπολογισμό του 2013 είναι ψήφος καθοριστικής σημασίας για να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη της χώρας». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε τη σημασία της σημερινής ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό. 

Ο Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι «με την ψήφιση του προϋπολογισμού, αμέσως πρέπει να ζητηθεί η αποδέσμευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δις και των όσων προβλέπονται από το πρόγραμμα δόσεων. Εμείς έχουμε πει πως αναγνωρίζουμε ότι η δανειακή σύμβαση αποτελεί δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα, το οποίο παλεύουμε να το αλλάξουμε σταδιακά». 

«Έχουμε πει ξεκάθαρα τη θέση μας ότι η σταθεροποίηση μπορεί να επέλθει μόνο με ισχυρές αναπτυξιακές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού συντονισμού, που θα βλέπει προς την οικονομική ενοποίηση και την συνανάπτυξη, μαζί με την ταχεία προώθηση διαδικασιών πολιτικής ενοποίησης», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα προσαρμογής πρέπει να αλλάξει. 

Η κυβέρνηση αλλά και ευρύτερο μπλοκ πολιτικών δυνάμεων πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια διεκδίκησης αλλαγών στο πρόγραμμα. Διεκδίκηση που θα είναι διαρκής και δύσκολη.

«Πρώτη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι η αλλαγή της νοοτροπίας και του τρόπου που μας αντιμετωπίζουν οι εταίροι και οι δανειστές μας. 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνεται στη διελκυστίνδα των διαφορετικών προσεγγίσεων και απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους. Κατανοούμε ότι υπάρχουν θέματα χειρισμών, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει σύνδεση της συνέχισης χρηματοδότησης με τη λήψη της συνολικής απόφασης για τη βιωσιμότητα του χρέους. 

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού, αμέσως πρέπει να ζητηθεί η αποδέσμευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δις και των όσων προβλέπονται από το πρόγραμμα δόσεων» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

.Η Αλέκα Παπαρήγα υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλίνει προς τη ΝΔ


Την καταγγελία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα επιχειρηματιών, μέσω της ρητορικής για επιστροφή στη δραχμή, διατύπωσε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. 

«Μα είναι δυνατόν όταν είσαι μέσα στην ΕΕ να έχεις ποτέ τη δυνατότητα της δημοσιονομικής ευελιξίας», αναρωτήθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. 

Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή».

Η Α. Παπαρήγα τόνισε για άλλη μία φορά τις θέσεις του ΚΚΕ, για «αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνες τις τοποθετήσεις που αναφέρονται στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας. 

Εκτίμησε ακόμη ότι: «Οι όποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και στον πόλο του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελαχιστοποιούνται το επόμενο διάστημα».

.Βρούτσης: Κανονικά οι συντάξεις του Δεκεμβρίου


Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παραπλανά τους εργαζόμενους και επιδίδεται σε «ψεύδη» σχετικά με τις αλλαγές τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις και άλλα εργασιακά θέματα και παραπλανώντας τους εργαζόμενους.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί του προϋπολογισμού, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ώστε «να ξεκαθαριστεί μια και καλή» ότι:

-Ο κατώτατος μισθός παραμένει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος και αποτελεί δίκτυ ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

-Ο κατώτατος μισθός και μετά το τέλος του προγράμματος παραμένει ανεξάρτητος και από αυτό το 10% της ανεργίας, και μπορεί να ανέβει μετά το τέλος του προγράμματος, οπότε θα το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση.

-Άλλαξε μεν θεμελιακά το θέμα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όμως οποιαδήποτε κλαδική ομοιοεπαγγελματική ή συλλογική σύμβαση διαμορφωθεί από τους κοινωνικούς εταίρους αυτό θα γίνει πάνω από τον κατώτατο μισθό. 

«Και μάλιστα δίνεται η δυνατότητα μπορούμε για μη μισθολογικούς όρους - ποιότητα στην εργασία, ασφάλεια, ωράριο - οι τέσσερις κοινωνικοί εταίροι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις (ασφάλεια, ωράριο, ποιότητα στην εργασία) και αυτές να έχουν γενικευμένη εφαρμογή.

Απαντώντας στη φημολογία περί προβλήματος καταβολής των συντάξεων, ο υπουργός διαβεβαίωσε με απόλυτο τρόπο ότι οι συντάξεις και του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Τέλος ο Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στην αδήλωτη εργασία και θα φτάσει έως το τέλος και προσέθεσε ότι, αναφορικά με τα ασφαλιστικά ζητήματα θα γίνουν πράξη μέσα στο 2013 παρεμβάσεις που ουδέποτε τέθηκαν σε εφαρμογή όπως το Ενιαίο σύστημα πληρωμής συντάξεων, πάταξης της φοροδιαφυγής, καταβολή επιδόματος στις οικογένειες κ.α.. 

.Λύση - πακέτο για τα δάνεια


Aποφασισμένη να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και της πιστωτικής ασφυξίας στις επιχειρήσεις λόγω του «Τειρεσία» είναι η κυβέρνηση. 

Και παρά τις αντεγκλήσεις ή τις διαφωνίες με τις τράπεζες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφή εντολή στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να βρει το πλαίσιο εκείνο ώστε και τα νοικοκυριά που πραγματικά βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο να πάρουν «ανάσες» και οι υγιείς επιχειρήσεις να βγουν από το σκόπελο της «μαύρης λίστας» του «Τειρεσία» και οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το θέμα των επισφαλειών που απειλεί να τινάξει στον αέρα τα προγράμματα κεφαλαιακής αποκατάστασης.

Το σχέδιο που προωθεί εκ νέου η κυβέρνηση, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Τύπου της ΚΥριακής», κινείται σε τρεις κομβικούς άξονες για να καλύπτει τις ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών: Πρώτον, κατάργηση του «Τειρεσία», όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, και αντικατάστασή του από ένα σύστημα «βαθμολόγησης» των συναλλασσόμενων με τις τράπεζες.

Δεύτερον, ουσιαστικές ρυθμίσεις δανείων για στεγαστικά και καταναλωτικά και, τρίτον, αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Νεότερα στο μέτωπο των πλειστηριασμών ακινήτων δεν υπάρχουν για την ώρα, με την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει την παράταση της απαγόρευσής τους για ακόμη ένα έτος.

.Ο Ολυμπιακός δε λυπήθηκε την ΑΕΚ


Τα ντέρμπι δεν υπάρχουν πια, τα πάτησε ο «θρύλος»! Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε καθόλου στην πληγωμένη ΑΕΚ και ρίχνοντάς της μια μεγαλοπρεπή τεσσάρα (4-0) επιβεβαίωσε ότι πραγματικά ντέρμπι στην Ελλάδα μπορεί να παίξει μόνο με τον εαυτό του.

Δυο γκολ του Μήτρογλου (57’, 88’) και άλλο ένα από τους Αμπντούν (23’, πεν.) και Φουστέρ (85’) διέλυσαν την «Ένωση», που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 23' και δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε με το σκορ στο 0-1.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.