.Αυτή είναι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το νέο υπουργικό συμβούλιο με το οποίο επισφραγίζεται η νέα πολιτική σελίδα στην οποία εισέρχεται η χώρα. *Πρωθυπουργός:* Αλέξης Τσίπρας *Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης:* Γιάννης Δραγασάκης *Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης* 

Υπουργός: Νίκος Βούτσης Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Κατρούγκαλος Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Τασία Χριστοδουλοπούλου Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά *Υπουργείο Οικονομίας, Υπο... περισσότερα »

.Πυρ ομαδόν από ΝΔ και Ποτάμι για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου: Κακή συμμαχία, κακή κυβέρνηση

Ειρωνική ήταν η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την κυβέρνηση Τσίπρα, σκληρή κριτική από το Ποτάμι ενώ αμφότεροι συνέκλιναν ότι επρόκειτο για κακή επιλογή η πρόταση να αναλάβει πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών» δήλωσε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. 

Εκανε λόγο για κυβέρνηση «χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ». Εξέφρασε μάλιστα την βαθιά ανησυχία της ΝΔ «για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα... περισσότερα »

.Το μήνυμα της Μέρκελ στον Τσίπρα

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μια «δύσκολη χρονική στιγμή».

Σημειώνει ακόμη πως βρίσκεται ενώπιον «μιας μεγάλης ευθύνης», ενώ τον συγχαίρει για τη νίκη του στις εκλογές, προσθέτοντας:

«Ελπίζω πως η συνεργασία θα ενισχύσει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας».

Το τηλεγράφημα κλείνει με την κ. Μέρκελ να εύχεται «δύναμη και καλή επιτυχία». 

Αναλυτικά, το τηλεγράφημα που έδωσε στη δημοσιότητα η καγκελαρία:

«Αναλαμβάνετε σε δύσκολη στιγμή, κατά την οποία βρίσκεστε ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης. Ελπίζω ότι η συνεργασία μαζί σας θα ενισχύσει περαιτέρω και θα εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας. Για τη μελλοντική δουλειά σας ως πρωθυπουργού σάς εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

.Μια δυσάρεστη συμμαχία στην Αθήνα

Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου βρίσκονται οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερες αναφορές γίνονται για τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά και το φόβο ορισμένων ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσει πολιτικά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η ΤΑΖ του Βερολίνου σχολιάζει πως για πολλούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευτική η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και επισημαίνει πως ίσως πίσω από αυτή την κίνηση να κρύβεται ένας τακτικισμός: «Τους δεξιούς λαϊκιστές, στην πραγματικότητα ένα one man show του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πάνου Καμμένου, είναι πιο εύκολο να τους έχεις στ...περισσότερα »

.Συνάντηση με τον Καραμανλή θα έχει ο Τσίπρας

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αναμένεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας πιθανής υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το «Βήμα».

Το όνομα του Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει ακουστεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έχει κυκλοφορήσει επανειλημμένως ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα πάντως αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι το σενάριο του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι ίσως το επικρατέστερο για την προεδρία της Δημοκρατίας ως το πρόσωπο που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

.Bild: Αυτά πρέπει να πάρουν οι Έλληνες

«Εχει υποσχεθεί στους Έλληνες δώρα εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του», ενώ η χώρα του βρίσκεται ξανά στο χείλος της χρεοκοπίας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία έφτιαξε και σχετική λίστα. 

Η εφημερίδα έχει τίτλο: «Αυτά πρέπει να πάρουν οι Ελληνες» και υπότιτλο «η προεκλογική υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρας κοστίζει σε μας 20 δισεκατομμύρια ευρώ». 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ειδικοί του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία (IFW) υπολόγισαν ότι το κόστος των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα θα φτάσει τουλάχιστον τα 20 δισ. ευρώ. Μάλιστα, αν οι υποσχέσεις αυτές εφαρμόζον...περισσότερα »

.Δεν παραιτείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Με επιστολή του προς τις και τους υποψήφιους βουλευτές, τους γραμματείς και τα μέλη των νομαρχιακών και τομεακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τους ευχαριστεί από καρδιάς προσωπικά την καθεμία και τον καθέναν για τον «ωραίο και δύσκολο» αγώνα που έδωσαν. 

Επιπλέον, στην επιστολή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η δήλωση που έκανε το βράδυ των εκλογών «ισχύει απολύτως». 

«Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ανοικτά και σε βάθος για όλα. Είμαστε παρόντες. Κρατάμε πάντα ψηλά την ευθύνη» τονίζει και προσθέτει ότι «προέχει αυτή τη στιγμή να αποσαφηνιστεί η πορεία της χώρας, ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί με αποτελεσματικό και καθαρό τρόπο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Δημοκρατικής Παράταξης».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.