.Μακρόνησος: Παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Η Μακρόνησος απέχει από το Λαύριο μόλις 2,5 ναυτικά μίλια, απόσταση τόσο κοντινή μα και συνάμα τόσο μακρινή, για τις θηριωδίες που τελέστηκαν εκεί στα μαύρα χρόνια της Ιστορίας της. Ένα ταξίδι που για χιλιάδες εξόριστους αποτελούσε τον δρόμο για την κόλαση. Μια διαδρομή μόνο 15 λεπτών για τους χιλιάδες θεατές της χθεσινοβραδυνής παράστασης «Μίκης Θεοδωράκης. Ποιος τη ζωή μου;», που θέλησαν να «συναντήσουν» την ιστορική μνήμη. 

Στο άγονο αυτό νησί, το κηρυγμένο από το υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικός τόπος, με τα έντονα αρώματα του θυμαριού και της ρίγανης, που σαν να θέλουν να «διώξουν» τις ασχήμιες του παρελθόντος, δύο πλοία με έξι δρομολόγια αποβίβασαν χθες περισσότερους από 5.000 θεατές (κοντά στους 6.000 υπολογίζονται συνολικά μαζί με όσους κατέφθασαν με άλλα πλωτά μέσα), για να παρακολουθήσουν την παράσταση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

.Το νέο προφίλ του ψηφοφόρου των δημοτικών εκλογών, παρουσιάζει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση

Αυτοδιοίκηση αποδεσμευμένη από κομματικές αγκυλώσεις, που να ασκείται από σαραντάρηδες, οι οποίοι θα έχουν εμπειρία στα διοικητικά του δήμου, αλλά δεν θα έχουν εμπλακεί στα δημοτικά δρώμενα, φαίνεται πως επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι των δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης σε δείγμα 30.249 ατόμων της εταιρείας Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Έναν χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα (Μάιος 2014), οι ερωτώμενοι πολίτες δηλώνουν στην πλεινότητά τους ότι δεν συγκινούνται από το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», ότι επιθυμούν τοπικούς άρχοντες, νέους, που να δίνουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και ότι σε δευτέρο γύρο θα στήριζαν έναν υποψήφιο της κεντροαριστεράς. 

Προτάσσουν, δε, στο «top 20» των καλύτερων δημάρχων ανά τη χώρα, τον δήμαρχο Νίκαιας & Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη και τον δήμαρχο Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη. Όσο για τους δημοφιλέστερους περιφερειάρχες, αυτοί είναι με σειρά προτίμησης των ερωτηθέντων, ο Στ. Αρναουτάκης (Κρήτης), ο Κ. Αγοραστός (Θεσσαλίας), ο Αλ. Καχριμάνης (Ηπείρου), ο Ι. Σγουρός (Αττικής) και ο Ι. Μαχαιρίδης (Ν. Αιγαίου).

Ειδικότερα, στη βασική ερώτηση για το αν ένας επόμενος δήμαρχος θα κρινόταν σκόπιμο να έχει τη στήριξη κάποιου κόμματος, 67,4% ζητούν να μην έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.

.Ευ. Βενιζέλος: Πολύ θετική εξέλιξη η συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας

"Πολύ θετική εξέλιξη" χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας την οποία ανακοίνωσαν στη Γενεύη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

  «Το πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Γενεύη για τα χημικά όπλα στη Συρία είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να συνεισφέρει στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής λύσης στη Συρία και, γενικότερα, να επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να διαδραματίσει τον καταστατικό του ρόλο με στόχο την ειρήνη σε όλες τις περιοχές του κόσμου» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

.Η κυβέρνηση Σαμαρά «σύντομα θα πέσει»

Την εκτίμηση ότι αν γινόντουσαν εκλογές την επόμενη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ. Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «γνωρίζοντας τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος δεν θα προχωρήσει στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο, αλλά μιας κυβέρνησης που θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». 

Χαρακτήρισε μάλιστα τις εκλογές ως ζήτημα επιβίωσης και εθνικής κυριαρχίας. «Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα πέσει από δολι...περισσότερα »

.«Αν χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση θα γίνει χωρίς νέους όρους»

Τη βεβαιότητα πως με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα θα αρχίσει να αποδεσμεύεται σταδιακά από το μνημόνιο, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», και σημειώνει πως αν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους. 

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξ... περισσότερα »

.Παραλύει το Δημόσιο από τις απεργίες

 Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων από αύριο κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Συγκεκριμένα απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30. 

Από τη Δευτέρα, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, καθώς και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας. Η ΟΛΜΕ έχει εξα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.