.Ενώπιον του εισαγγελέα η δημάρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Απολογείται την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου ενώπιον του εισαγγελέα η δημάρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και η προϊσταμενη των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου. 

Κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και απείθεια κατ” εξακολούθησιν, λόγω της άρνησής τους να δώσουν στοιχεία στους επιθεωρητές – ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο πλευρό της Δημάρχου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Δήμο, το δημοτικό συμβούλιο η αξιωματική αντιπολίτευση και οι δημοκρατικοί πολίτες που πρόσφατα εξέλεξαν τη... περισσότερα »

.Σοβαρότητα και υπευθυνότητα

*Ολοκληρώνεται* τη Δευτέρα, με την τρίτη ψηφοφορία, η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κι εκείνο που δυστυχώς καταγράφεται από όλα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες είναι πως αντί για τον επιβεβλημένο προβληματισμό σε σχέση με τα θετικά και τα αρνητικά της εκλογής ή μη Προέδρου, η κοινή γνώμη αλλά και ο πολιτικός κόσμος ασχολήθηκαν κυρίως με την υπόθεση Χαϊκάλη. 

*Δεν ξενίζει* το φαινόμενο. Κατά κανόνα έτσι συμβαίνει. Τα μεγάλα και σοβαρά υποχωρούν μπροστά στα μικρά και ασήμαντα κι εκείνο που τελικά μετράει είναι ο εντυπωσιασμός. Αντί να σταθμίζουμε τα ... περισσότερα »

.Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Κινήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος θα διαμηνύσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος στην Ιστορία του να πάει ενωμένο στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, παραπέμποντας τη συζήτηση όλων των εσωκομματικών ζητημάτων για μετά τις κάλπες. 

Αποφασισμένος για τη δημιουργία νέου κόμματος εμφανίζεται πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου. *Ανδ. Λοβέρδος: Κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει την παράταξη* Κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει την παράταξη, τόνισε σε παρέμβασή του για τις πολιτικές εξελίξεις ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος

Ύστατη έκκληση στους βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, καθώς όπως επισήμανες αρκετές φορές «ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλει να βγει πρόεδρος από αυτή τη Βουλή». «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. 

Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Δεν μπορούμε να μπούμε σε περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας. Δεν το αντέχει η χώρα, δεν το προβλέπει το Σύνταγμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός. ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις

Η εκλογική του νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί αύριο στην «Αυγή της Κυριακής». 

Όπως σημειώνει ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις». «... περισσότερα »

.Λυκούδης σε επικριτές: Κομπλεξικοί και ζηλόφθονοι…

Πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα κι όχι προσωπικές επιθέσεις ζητάει ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και στελέχη της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

«Ήταν βέβαιο πως η συμπόρευσή μου με το Ποτάμι θα προκαλούσε σε πολλούς ταραχή και εκνευρισμό. Ιδιαίτερα στους γνωστούς κομπλεξικούς και ζηλόφθονους. Στην απρόκλητη προσωπική επίθεση εναντίον μου του Δημήτρη Παπαδημούλη, θα μπορούσα να απαντήσω με προσωπικές αναφορές για τον ίδιο που θα τον έκαναν – και το ξέρει – να μην μπορεί να σταθεί. 

Δεν θα το κάνω. Η πολιτική ζωή του τόπου ασφυκτιά. Ας την υπερασπίσουμε με πολιτισμένο διάλογο οι υπόλοιποι και ας αφήσουμε τον Παπαδημούλη στον δικό του «κόσμο», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

.Τι δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Την πολιτική κατάσταση εν όψει της τρίτης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε εφημερίδες, οι οποίες δείχνουν την ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται μεταξύ 2,5 και 3,3 μονάδων αλλά και την πλειοψηφία των πολιτών να μην επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφυγή πρόωρων εκλογών επιθυμεί το 58,2% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα κλείνει στις 2,5 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27,2%, έναντι 24,7% της ΝΔ. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,1, ΚΚΕ 5,8, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,8, ΧΑ 5,5 και ΑΝΕΛ 2,5.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» η διαφορά βρίσκεται στο 3,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 28,3, έναντι 25 της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 5,2, ΠΑΣΟΚ 4,6, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4, ΚΚΕ 4,2, ΑΝΕΛ 3.

Σύμφωνα με την Κάπα Research, o Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 44,1% των πολιτών, έναντι 34,4% του κ. Τσίπρα ενώ καταλληλότερη κυβέρνηση για να μας βγάλει από την κρίση θεωρείται από το 44,4% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

.Καταστροφολογία και σενάρια τρόμου για την Ελλάδα

Πολιτικοί αναλυτές, στρατιωτικοί σύμβουλοι, οικονομολόγοι και επενδυτές κλήθηκαν πρόσφατα από το πρακτορείο Bloomberg να προσδιορίσουν τα 15 εκείνα σημεία του πλανήτη που θα αποτελέσουν εστίες έντασης το έτος 2015, καθώς και το χειρότερο σενάριο για την πορεία τους.

Από τον «κόκκινο» κατάλογο με τίτλο «Ένας απαισιόδοξος οδηγός του κόσμου για το 2015» δεν λείπει η Ελλάδα, για την οποία το χειρότερο σενάριο είναι το εξής, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα: 

Η κυβέρνηση της Ελλάδας πέφτει, φέρνοντας στα ηνία της χώρας τον αντιευρωπαϊστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρα και εξασθενώντας τη θέση της χώρας μεταξύ των χωρών του ευρώ, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με εξτρεμιστικά κινήματα. Οι διαμορφωτές της ευρωπαϊκής πολιτικής αποτυγχάνουν να απαντήσουν αποτελεσματικά. Η κρίση εξαπλώνεται…

Στα υπόλοιπα «μαύρα» σενάρια ανά τον κόσμο «πρωταγωνιστούν», μεταξύ άλλων, η ουκρανική κρίση, η πτώση του πετρελαίου, η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, η ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα και ένας πιθανός πόλεμος Νότιας και Βόρειας Κορέας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.