.«Οι μισές αλήθειες και ο πραγματικός κίνδυνος»

Με άρθρο που συνυπογράφουν οι πρώην υπουργοί Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης, με τίτλο «Οι μισές αλήθειες και ο πραγματικός κίνδυνος», παρεμβαίνουν στις πολιτικές εξελίξεις και δηλώνουν την ανάγκη να συγκροτηθεί Δημοκρατικός Μεταρρυθμιστικός Πόλος, όπως τον ονομάζουν, ως τρίτη πολιτική λύση, ασκώντας παράλληλα κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι «πέντε χρόνια κρίσης και ενώ σε λίγες μέρες λήγει τυπικά το Μνημόνιο, η Ελλάδα βρίσκεται πάλι οριακά αντιμέτωπη με τον κρισιμότερο κόμπο της: τη μόνιμη αδυναμία του πολιτικ... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα εκ νέου στα πρόθυρα του χάους»

Με τίτλο «Η Ελλάδα εκ νέου στα πρόθυρα του χάους» ο ανταποκριτής της εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ, αναφέρεται στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ύστερα από την πρώτη ανεπιτυχή προσπάθεια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Απειλούμενη από τις αγορές, που ανησυχούν για πιθανή άνοδο στην εξουσία της ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα κινδυνεύει να γνωρίσει εκ νέου την αστάθεια, παρασύροντας μαζί της και την Ευρωζώνη» σχολιάζει ο δημοσιογράφος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι αγορές έχουν ψηφίσει: Η Ελλάδα δεν είναι καθόλου έτοιμη να πετάξει με τα δικά της... περισσότερα »

.«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία»

Μπορεί, ακόμα και τώρα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον του τόπου, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για έλλειψη συνεννόησης, καθώς επίσης και τις δύο πλευρές ότι «συναγωνίζονται για το ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο», ενώ μίλησε για «ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή». 

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την ορθότητα της δικής του πρότασης, είπε στην ομιλία του στην Κοζάνη, στα εγκαίνια της έκθεσης «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», π... περισσότερα »

.«Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί»

«Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιστρέψει σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το τρίτο τρίμηνο τού έτους η Ελλάδα είχε το υψηλότερο πλεόνασμα στην ευρωζώνη και τόνισε ότι αυτή η θεαματική επάνοδος της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στις «χωρίς προηγούμενο θυσίες του ελληνικού λαού».

«Δεν θα επιτρέψω, ούτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψει, σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί».

.«Δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες εκτός κι αν μας αναγκάσουν»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από καλύτερη θέση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters τονίζει ότι ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν». 

Ο κ. Τσίπρας αποτιμώντας τις εξελίξεις της πρώτης φάσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας αποτελεί ένα θετικό βήμα, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται...περισσότερα »

.Πυρ ομαδόν από το ΠΑΣΟΚ για συνεργάτες του Σαμαρά

Καζάνι που βράζει θυμίζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας όπου συγκεντρώθηκαν 160 βουλευτές, δηλαδή ένας αριθμός κατώτερος των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί. 

Βουλευτές του κόμματος δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους σε κατ ιδίαν συζητήσεις και δε διστάζουν να ρίξουν τις ευθύνες στο στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, στον οποίο και χρεώνουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που φέρνει πιο κοντά τις κάλπες, τη σκληρή στρατηγική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες,...περισσότερα »

.Τι γράφουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την προεδρική εκλογή

Guardian: Επιστρέφει η ανησυχία στην ευρωζώνη - New York Times: Κουρασμένη από τη λιτότητα η ΕλλάδαMε ανησυχία υποδέχτηκαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Με δεδομένο ότι η ψήφος 20 βουλευτών προσδιορίζει την απόσταση που χωρίζει τη Βουλή από την εκλογή Προέδρου ή την Ελλάδα από τις πρόωρες εκλογές, μεγάλη μερίδα των ξένων μέσων ενημέρωσης, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα, εκφράζουν φόβους για τον αντίκτυπο που θα έχει για τη χώρα αλλά και την ευρωζώνη μια εκλογική αναμέτρηση. Στη *Wall Street Journal* αναφέρετ... περισσότερα »

.Φουσκωμένος ο λογαριασμός για τα νοικοκυριά

Με το χέρι στην τσέπη θα βρίσκονται οι φορολογούμενοι της επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια στιγμή που ο λογαριασμός έχει φτάσει σε εκατομμύρια Έλληνες, στις εφορίες ξεκίνησαν ουρές για την κατάθεση πινακίδων αλλά και για τις τροποποιητικές στο Ε9. 

Αναλυτικά μέσα στις επόμενες μέρες οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν: -Την 4η δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στο τέλος του έτους. Αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. -Τα τέλη κυκλοφορίας. Οι κάτοιχοι ΙΧ πρέπει να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορί...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.