.Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων...

Ενημερώνουμε τους Δημότες οι οποίοι έχουν κάνει Αίτηση για
το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων του Υπουργείου
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, να επικοινωνήσουν με το
Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, για να
πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα της αίτησης τους.
Ενστάσεις από τους δικαιούχους μπορούν να υποβληθούν έως
και την Πέμπτη 10/10/2013.

Πληροφορίες:
Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας
Δήμου Ζωγράφου
Γ. Ζωγράφου 1, Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)
Τηλ. 210-7786878

.Απολύσεις: Στα σκαριά σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους

Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο. 

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει γίνει εκτίμηση δημοσιονομικού κόστους/οφέλους από μια τέτοια «διευθέτηση » και κρίθηκε ότι είναι συμφέρουσα.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, το Δεκέμβριο. 
Αν η Τρόικα δεν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί προ αδιεξόδου, αφού ήδη λείπουν 1.349 ονόματα από την πρώτη λίστα (αυτά των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ). 

Στις συζητήσεις παρασκηνίου αναζητώνται δεξαμενές «διαθέσιμων» και όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις
Θεωρείται μάλιστα από κυβερνητικούς παράγοντες ότι, λόγω των απεργιών που γίνονται συχνά με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι δρόμοι σκουπίδια και να ανακύπτουν προβλήματα δημόσιας υγείας, αυτός ο κλάδος είναι απαξιωμένος στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, επομένως δεν θα χυθούν πολλά δάκρυα. 
Κατά τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει και η κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή η δημοσιοποίηση πόσων προσλήφθηκαν ως οδοκαθαριστές και πόσων βρίσκονται σήμερα στο δρόμο και όχι σε κάποιο γραφείο, τότε το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα περιοριστεί σημαντικά.
Μάλιστα, με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δήμων, σε περίπτωση που καταργηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος κατ” αντιστοιχία με αυτούς των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση εντός του 2014.

.Ιδρύει νέα «Δημοτική Αστυνομία» ο Δήμος Αθήνας για ελεγχόμενη στάθμευση , τραπεζοκαθίσματα κ.α

Στη συγκρότηση νέας υπηρεσίας , η οποία θα στελεχώνεται από περίπου τριακόσια άτομα με αρμοδιότητα  την άσκηση σημαντικών αρμοδιοτήτων που είχε  η καταργηθείσα Δημοτική Αστυνομία, προχωρά άμεσα , ο Δήμος Αθηναίων .
Αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του δίδει ο νόμος , ο Δήμος Αθηναίων , είναι ο πρώτος πανελλαδικά , που σπεύδει να καλύψει το σημαντικό κενό που αφήνει η κατάργηση της  Δημοτικής Αστυνομίας .
Ειδικότερα , το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , αποφάσισε κατά πλειοψηφία  σε πρόσφατη συνεδρίαση, την ανάληψη των αρμοδιοτήτων της ελεγχόμενης στάθμευσης και της τήρησης του ΚΟΚ, των κανονιστικών πράξεων, δηλαδή τα τραπεζοκαθίσματα και των διοικητικών κυρώσεων που επιβάλει ο Δήμος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Δήμου Ζωγράφου

Ξεκινάμε τη χρονιά στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Δήμου Ζωγράφου με 36 εθελοντές καθηγητές, 120 μαθητές και τμήματα για όλα τα μαθήματα σε Α, Β, Γ Λυκείου. Φυσικά φέτος βελτιώσαμε τις υποδομές με νέο εξοπλισμό, νέους πίνακες και 3 ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ στο κτίριο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης στην πλατεία Κύπρου (Άνω Ιλίσια). 
Συνολικά πλέον διαθέτουμε 6 αίθουσες και αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα περιλαμβάνει 52 2ωρα σε εβδομαδιαία βάση.

."Δεν θα διαπραγματευτεί υπό την απειλή στάσης πληρωμών"

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θα διαπραγματευτεί με τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου υπό την απειλή μιας στάσης πληρωμών και επανέλαβε ότι εναπόκειται στο Κογκρέσο να αυξήσει το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους.

"Δεν έχει υπάρξει ποτέ περίοδος κατά την οποία μια σοβαρή παράταξη ή μια σοβαρή στρατηγική από ένα πολιτικό κόμμα (...) χρησιμοποιεί την απειλή της στάσης πληρωμών ως την κύρια τακτική της για την απόσπαση μιας πολιτικής", δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου Τζιν Σπέρλινγκ.

Ο Σπέρλινγκ έκανε τις δηλώσεις αυτές μια ημέρα μετά την σκληρή δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, όσον αφορά το αδιέξοδο -το οποίο έχει οδηγήσει στο κλείσιμο μέρους της κυβέρνησης και απειλεί με μια άνευ προηγουμένου στάση πληρωμών στις 17 Οκτωβρίου? λέγοντας ότι δεν θα αυξήσει το όριο του χρέους χωρίς να υπάρξει μια παραχώρηση από την πλευρά του προέδρου των ΗΠΑ.

Η καθυστέρηση της αύξησης του ορίου του χρέους για να υπάρξουν σε αντάλλαγμα πολιτικές παραχωρήσεις θα θέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, σημείωσε ο Σπέρλινγκ.

"Ξέρετε πως πάει αυτό", σημείωσε. "Θα χρησιμοποιείται από καιρού εις καιρόν και θα υπάρξει και ανταπόδοση αν ανέβει ένας Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος", υπογράμμισε.

Ο Σπέρλινγκ, όπως και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου Τζέισον Φέρμαν, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν δίδει στον πρόεδρο την εξουσία να αυξήσει μονομερώς το όριο του χρέους.

."Η Χρυσή Αυγή ήθελε να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα"

«Σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, χαρακτηριστικά μάς έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς». Πολλά στοιχεία για πολλά πρόσωπα, αλλά και τους σκοπούς της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στον ανακριτή προστατευόμενος μάρτυρας, που στη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης φέρει τα στοιχεία «Μάρτυρας Ε'».

 Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι νεοσύλλεκτοι του κόμματος «ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου, όπως "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το «Ημερολόγιο» του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και "Τα Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, 

δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές (...) διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία Εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

 Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονομάζει τον κατηγορούμενο στην υπόθεση βουλευτή Νίκο Μίχο ως εκπαιδευτή στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών». 

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας, οι εκπαιδεύσεις «πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσα κλπ» όπου οι εκπαιδευόμενοι προέβαιναν «σε μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα».

 Κατά τη μαρτυρική κατάθεση, ο εν λόγω βουλευτής προωθούσε έναντι τιμήματος όπλα σε διάφορα μέλη της οργάνωσης, ενώ επισήμανε ότι, όπως έχει ακούσει, «γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα, σε ερημική περιοχή στην Παλαιά Πεντέλη».

.FT: Αμερικανικά επενδυτικά ταμεία αγοράζουν σημαντικά πακέτα μετοχών ελληνικών τραπεζών

Το επενδυτικό ταμείο του δισεκατομμυριούχου Τζον Πόλσον και άλλα αμερικανικά ταμεία (hedge funds) αγοράζουν σημαντικά πακέτα μετοχών ελληνικών τραπεζών, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα είναι σε τροχιά εξόδου από την κρίση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Το ενδιαφέρον των ταμείων αυτών είναι τόσο μεγάλο, ώστε οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες ζητούν τώρα από την κυβέρνηση να εξετάσει την επιτάχυνση της επανιδιωτικοποίησης του τομέα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο Τζον Πόλσον επαίνεσε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα την ελληνική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ θετική και φιλική για τις επιχειρήσεις», ενώ σημείωσε ότι «η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, κάτι που θα ευνοήσει τον τραπεζικό τομέα». 

Ο κ. Πόλσον επιβεβαίωσε ότι το ταμείο του Paulson & Co έχει σημαντικά μερίδια μετοχών στην Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank. «Και οι δύο είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένες και σε τροχιά ανάκαμψης με καλή διοίκηση», δήλωσε σε ένα από τα σπάνια σχόλιά του.

Εκτός από το Paulson & Co, αναφέρει το δημοσίευμα, στις ελληνικές τράπεζες επενδύουν επιθετικά και άλλα hedge funds, στα οποία, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα, περιλαμβάνονται τα ταμεία Baupost, Eaglevale, Dromeus Capital, Falcon Edge, York Capital και το Och - Ziff. Θέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει και ταμεία, τα οποία μόνο αγοράζουν (long only funds), περιλαμβανομένων του Wellington Capital Group και του Fidelity. 

Οι τιμές των μετοχών της Alpha και της Πειραιώς είναι αυξημένες 8% μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, αλλά οι τίτλοι warrants που έχουν δοθεί στους επενδυτές και διαπραγματεύονται χωριστά, έχουν αυξηθεί πάνω από 100% και 80%, αντίστοιχα, σημειώνει η εφημερίδα.

Τα warrants μπορούν να ανταλλαγούν με μετοχές σε ένα προκαθορισμένο επίπεδο. «Θα ήταν καλό να βρούμε τρόπο να επιταχύνουμε περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση (των τραπεζών). Η ζήτηση των επενδυτών αυξάνεται ισχυρά», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Alpha Βασίλης Ψάλτης.

Ωστόσο, οι τραπεζίτες πιστεύουν , σημειώνει το δημοσίευμα, ότι οι τιμές μετατροπής των warrants είναι πολύ υψηλές για να προσελκύσουν επενδυτές από hedge funds. «Οι τράπεζες και η κυβέρνηση θέλουν την επανιδιωτικοποίηση να επιταχυνθεί με τα μείωση των τιμών μετατροπής», δήλωσε ένας τραπεζίτης, προσθέτοντας: «Η τρόικα, όμως, είναι το πρόβλημα». 

Οι τραπεζίτες παραδέχονται ότι η τρόικα πιθανόν να αρνηθεί κάθε επαναδιαπραγμάτευση των όρων διάσωσης των τραπεζών, καταλήγει το δημοσίευμα.

.Με το Νόμπελ Ιατρικής ξεκινά η φετινή απονομή των βραβείων

Για μια ακόμη χρονιά, αρχίζει σήμερα η απονομή των σημαντικότερων επιστημονικών -και όχι μόνο- βραβείων στον κόσμο, των Νόμπελ. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα με το Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής και ακολουθούν την Τρίτη το Νόμπελ Φυσικής, την Τετάρτη το Νόμπελ Χημείας, την Παρασκευή το Νόμπελ Ειρήνης και την επόμενη Δευτέρα το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, ενώ αργότερα θα δοθεί και το Νόμπελ Λογοτεχνίας. 

Ποιος όμως ήταν ο δημιουργός των Νόμπελ και γιατί τα θεσμοθέτησε; Ο 'Αλφρεντ Νόμπελ γεννήθηκε το 1833 στη Στοκχόλμη, την πρωτεύουσα της Σουηδίας. Ο πατέρας του Ιμάνουελ ήταν μηχανικός κα...περισσότερα »

.Νέες αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν  την Κυριακή σε όλη την Αίγυπτο, δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
«Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των νεκρών είναι 44 και πάνω από 100 (άνθρωποι) έχουν τραυματιστεί», είπε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ο αριθμός των τραυματιών στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά την διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ανέρχεται σε 246.

.Τα ενεργειακά στο επίκεντρο των επαφών Σαμαρά στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας εν όψει της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα, που ξεκινά την Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες. 

Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για στενότερη οικονομική συνεργασία σε πολλά επίπεδα όπως είναι ο τουρισμός και οι νεες τεχνολογίες.
 
Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ θα κηρύξει την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 Ελληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.
 
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, 

η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

.«Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη»

Το Προσχέδιο Προϋπολογισμού «δεν μπορεί να αποκρύψει τα αδιέξοδα της ασκούμενης μνημονιακής οικονομικής πολιτικής, καθώς και τα νέα βάρη που θα κληθεί να πληρώσει η κοινωνία και το 2014». Αυτό τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτή Β’ Αθήνας και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτηρίζει «αναιμική» την ανακοινωθείσα ανάπτυξη ύψους 0,6% η οποία, «στην ουσία προβλέπει μία σταθεροποίηση στον πάτο του βαρελιού» καθώς, «όλες οι ενδείξεις που έχουμε συνηγορούν ότι, με την ασκούμενη πολιτική, η οικονομία θα κρατηθεί σε αυτό το σημείο για πολλά χρόνια».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αυτός είναι ο τέταρτος προϋπολογισμός που ετοιμάζεται στην μνημονιακή εποχή και από ότι φαίνεται «κανείς στην κυβέρνηση και στην τρόϊκα δεν έχει αντιληφθεί ότι αυτή η πολιτική έχει διαλύσει την ελληνική οικονομία και έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην απόγνωση. 

Κρυπτόμενοι πίσω από αισιόδοξες προβλέψεις για πολλοστή φορά προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη».

.Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Στην αύξηση των εσόδων κατά 2,42 δισ. ευρώ και στη μείωση των δαπανών κατά 3,123 δισ. ευρώ στηρίζονται οι στόχοι του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2014 που προβλέπει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για δεύτερο συνεχόμενο έτος το 2014 (πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ προβλέπεται για φέτος) σε συνδυασμό με την επαναφορά τής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (0,6%), την προβλεπόμενη μικρή μείωση της ανεργίας και την οριακή αποκλιμάκωση του Δημόσιου Χρέους, αποτελούν σύμφωνα με την κυβέρνηση τις «πρώτες θετικές ενδεί... περισσότερα »

.Στο 26% η ανεργία το 2014 και στο +0,6% η ανάπτυξη

Στο 26% εκτιμά την ανεργία το 2014 ο προϋπολογισμός του νέου έτους, όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας κατά την παρουσίαση του προσχεδίου σήμερα. Ο προϋπολογισμός εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο +0,6% το 2014, από -4% το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η εκτίμηση για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι συντηρητική καθώς δεν περιλαμβάνει την επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

Το χρέος αναμένεται να μειωθεί στα 319,4 δισ. ευρώ το 2014, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 2,8 δισ. ευρώ.

Για το 2013, η ανεργία αναμένεται να κυμανθεί πέριξ του 27%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα στα 340 εκατ. ευρώ. Το φετινό δημοσιονομικό έλλειμμα θα κατέλθει στο 2,6% με 2,7% του ΑΕΠ και στο 1,8% το 2014. Βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών, η επίδοση αυτή ανοίγει στην Ελλάδα την πόρτα της εξόδου από την επιτήρηση μέσω της διαδικασίας «υπερβολικού ελλείμματος».

Με αυτές τις παραδοχές διαμορφώθηκαν και οι εκτιμήσεις για τον νέο προϋπολογισμό.

.Αγιασμός με τα βλέμματα στραμμένα στη Χρυσή Αυγή

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής Συνόδου, στον οποίο χοροστατεί ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ συνοδευόμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όπως ενημέρωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, βρίσκεται στη Σερβία προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.

Τα θεωρεία της Βουλής είναι κατάμεστα, όχι μόνον από συγγενείς βουλευτών, αλλά και από πολλούς δημοσιογράφους ξένων Μέσων Ενημέρωσης με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στα έδρανα βρίσκονται τα 15 από τα 18 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, καθώς ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης στις φυλακές.

Από τον αγιασμό απουσιάζουν δεκάδες βουλευτές, ενώ είχαν προηγηθεί αυστηρά μέτρα ελέγχου σε όλους στις εισόδους της Βουλής.

.Οργή στο ΠΑΣΟΚ για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας

Σκληρή απάντηση του Κινήματος στα «χυδαία, ανυπόστατα και συκοφαντικά σχόλια» της εφημερίδας «Δημοκρατία», έδωσε το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «μηδενικό κύρος» της εφημερίδας. 

«Το γεγονός ότι αγνοούμε τα χυδαία, ανυπόστατα και συκοφαντικά σχόλια της εφημερίδας που φέρει δυστυχώς τον τίτλο “Δημοκρατία” λόγω του μηδενικού της κύρους, φαίνεται ότι αποθράσυνε τους υπεύθυνους για την έκδοση της», τονίζεται στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη. 

«Έτσι, ενώ συνήθως επιδιώκει να εμφανίζεται ως αυθεντικός εκφραστής της δεξιάς, εφαπτόμενος με κύκλους της ΝΔ την οποία - υποτίθεται - θέλει να προστατεύσει από τη συνεργασία με το “κακό” ΠΑΣΟΚ, με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ομολογεί την πλήρη σύμπλευση της με την “Χρυσή Αυγή”», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ. 

Και προσθέτει: «Κάρφος στον οφθαλμό της ηγεσίας του ναζιστικού μορφώματος και της εν λόγω εφημερίδας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ, που πρώτο - και μόνο για μήνες ολόκληρους - έθεσε το ζήτημα που τώρα κυριαρχεί επιτέλους στο δημόσιο βίο». 

«Είναι όμως τώρα η στιγμή τα αρμόδια πολιτειακά όργανα να ελέγξουν η εφημερίδα αυτή που κινείται παράπλευρα με τη ΧΑ και κάνει ψευτοεισοδισμό στη ΝΔ με επιλεγμένους κάθε φόρα στόχους, ποιά οικονομική υπόσταση και τι πηγές χρηματοδότησης έχει», καταλήγει η ανακοίνωση.

.Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ποινές κάθειρξης από έξι έως και είκοσι ετών επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσιοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:

Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών

Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών

Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών

Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη

Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών

Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών

Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών

Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών

Νίκος Γεωργουλάκης - Κάθειρξη 10 ετών

Οράτιος Μελάς - Κάθειρξη 10 ετών

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης - Κάθειρξη 10 ετών

Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.

Σε λίγη ώρα το δικαστήριο θα αποφανθεί αν και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων θα δοθεί αναστολή στην έκτιση ποινής, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.