.«Στα χέρια του ΣΔΟΕ CD με όσους έχουν βγάλει 20 δισ. απο τη χώρα»


Δίωρη συνάντηση με την ηγεσία του ΣΔΟΕ είχε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Τσούκαλη, τον βουλευτή Ηρακλείου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον Σάκη Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Από το ΣΔΟΕ συμμετείχαν ο νέος Ειδικός Γραμματέας, Στέλιος Στασινόπουλος και τα διευθυντικά στελέχη, Ν. Λέκκας και Θ. Φλωράτος.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκαν λεπτομερώς «όλες οι παράμετροι που διαχρονικά εξέθρεψαν τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα».

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, 
καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών. Σύμφωνα με την ενημέρωση, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, το CD περιέχει 54.000 ονόματα με εμβάσματα συνολικά άνω των 20 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται ακόμη ότι «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εθίγησαν τα σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιρειών (Offshore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καταλήγει πως η διοίκηση του ΣΔΟΕ ενημέρωσε για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών της υπηρεσίας προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους.

. Σκληρή κριτική ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ


Σκληρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή πρόταση της παράταξης του Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υποβολή της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης. 

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι η εν λόγω πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τρία πράγματα. 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αντιληφθεί πως η πολιτική του επιχειρηματολογία, η βασισμένη στη δημαγωγία, την ισοπέδωση, τον λαϊκισμό και τη συνωμοσιολογία, απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλή και τους νόμους του κράτους που η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να εκτελεί. 

Επιδεικνύει επίσης απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς το κράτος δικαίου, καθώς δεν μπορεί να διαχωρίσει τι συνιστά αντικείμενο νομικού και μάλιστα ποινικού ελέγχου και τι συνιστά αντικείμενο πολιτικής σύγκρουσης μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Στην ίδια ανακοίνωση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται ως «πράξη προσβολής της πρόσφατης δημοκρατικής κρίσης του ελληνικού λαού και των κοινοβουλευτικών θεσμών», καθώς και ότι είναι έτσι διατυπωμένη, «ώστε μέσα α
πό την γενίκευση, να αυτοακυρώνεται σκοπίμως».

.Νέος φόρος-σοκ στα ακίνητα από το 2013


Την επιβολή ενός ενιαίου φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας σε 5,6 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και ένα εκατομμύριο νομικά πρόσωπα με στόχο την είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, από το 2013 και μετά προβλέπουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. 

Ο νέος αυτός φόρος θα αντικαταστήσει το «χαράτσι« μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος επιβαρύνει κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα. 

Το νέο σχέδιο προβλέπει να μπουν στον φόρο όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα, πλην των εκτάσεων εκείνων που ανήκουν σε επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι, ωστόσο θα πληρώσουν για τα ακίνητά τους, καθώς θα εξαιρεθούν μόνο οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ουσιαστικά, σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο νέος φόρος θα συμπεριλάβει ακόμη και τα ακίνητα που σήμερα φοροαπαλλάσσονται.

.Διαβεβαιώσεις για τον κατώτατο μισθό


Στη διαβεβαίωση οτι δεν προωθείται περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ προχώρησαν σήμερα πηγές του υπουργείου Εργασίας. Οι ίδιες πηγές αποσυνδέουν το διάλογο της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για την αλλαγή του τρόπου καθορισμού του κατώτατου μισθού, όπως προβλέπεται απο το μνημόνιο απο οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγήσει στη μείωση του.
Στο ραντεβού που θα έχουν οι επικεφαλής της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Ωστόσο οι δανειστές μας, με επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητούν -μεταξύ άλλων- μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης και κατάργηση του πενθήμερου με αύξηση των ημερών εργασίας στις έξι.
«Αν η τρόικα νομίζει οτι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για αλλαγές στα εργασιακά που έχουν ζητηθεί από τους δανειστές μας. 

.Σήμα κινδύνου για ΕΟΠΥΥ


Σε διυπουργική σύσκεψη εξετάζεται αυτή την ώρα το θέμα του ΕΟΠΥΥ ενώ φόβους ότι έως το τέλος του έτους το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα κυμανθεί από 1,4 έως 1,5 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. O κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι μετά το πέρας της διυπουργικής θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών προς τους γιατρούς, φαρμακοποιούς και ιατρικούς προμηθευτές. 
Προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου το υπουργείο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς. 
«Ζητούμε ανακωχή, ζητούμε πίστωση χρόνου. Το υπουργείο έχει την καλή πρόθεση να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να εξοφληθούν οι ασφαλισμένοι που έδωσαν χρήματα για τα φάρμακά τους και στη συνέχεια οι πάροχοι του συστήματος Υγείας.
«Καταβάλλουμε προσπάθεια να βρούμε πόρους έως το τέλος του χρόνου.
 Κάνουμε τρομακτική προσπάθεια να κόψουμε τις δαπάνες χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες» ανέφερε απευθυνόμενος προς την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε πως στόχος είναι μετά από έξι μήνες να μην υπάρχει λίπος που δεν κόψαμε. «Σ' αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να έχουμε απέναντι κανέναν από τη Βουλή» σημείωσε.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακοποιών. 
Στάση εργασίας έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπου  αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Μέργο.

.Έρευνα για οφειλές των τραπεζών στο Δημόσιο διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας


Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα προκάλεσαν οι ισχυρισμοί, χθες, στην Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Παπαδάκη, περί οφειλής μισού δισ. ευρώ των πιστωτικών ιδρυμάτων στο Δημόσιο, από την περίοδο υπουργίας του Γιώργου Αλογοσκούφη.

Ο κ. Παπαδάκης υποστήριξε ότι οι τράπεζες χρωστούν στο κράτος, από την κεφαλαιοποίηση που έγινε επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, συνολικό ποσό 555 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το θέμα του χρέους των τραπεζών προς το Δημόσιο, επιβεβαίωσε στην Επιτροπή και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρ. Σταΐκούρας, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται, ήδη, σε διαπραγμάτευση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να αποδοθούν τα χρήματα που οφείλουν οι τράπεζες.   

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, που έλαβε υπόψη του ο κ. Πεπόνης, το χρέος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προκύπτει από την πρώτη  δόση των 5 δισ. ευρώ, που είχαν λάβει στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης, των 28 δισ. ευρώ, το 2009. 

.Δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας στη σύσκεψη


Να μεταφέρει στην συνάντηση των αρχηγών την εικόνα που του παρουσίασαν οι ομοσπονδίες εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας, "προκειμένου να συνεκτιμηθούν όλα αυτά στις τελικές αποφάσεις για την δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη", δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχαν, στα Γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης, ανέφερε ότι ζήτησαν από τον κ. Βενιζέλο να  μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι και να συμπαρασταθεί, 

ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. «Υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

«Ο κ. πρόεδρος κατανόησε απολύτως τα προβλήματά μας και την επιχειρηματολογία μας και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Δημήτρης Γεωργανζτής και σημείωσε ότι  «προσδοκούμε μια δίκαιη λύση που δεν θα είναι ισοπεδωτική και προς τα κάτω».

.Σεισμός 7,9 βαθμών στην Κόστα Ρίκα. Προειδοποίηση για τσουνάμι


Ο ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών στην βορειοδυτική Κόστα Ρίκα ώθησε το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό να αποσύρει μεν την προειδοποίηση για σεισμικά κύματα στην Καραϊβική αλλά να εκδώσει νέα για την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, τη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, το Μεξικό, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Γουατεμάλα, το Περού καθώς και τη Χιλή.

Νωρίτερα το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι ο ισχυρός αυτός σεισμός σημειώθηκε κοντά στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό, με επίκεντρο περίπου 80 χλμ. νότια της Λιμπέρια, και σε βάθος 20 χλμ..

Και το πολεμικό ναυτικό της Χιλής εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο από τσουνάμι σε ολόκληρη την ακτογραμμή της χώρας του νότιου κώνου της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που δημοσιεύει στον ιστότοπό του.

Εξάλλου, Η πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Λάουρα Τσιντσίγια, ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο Twitter ότι δεν υπάρχουν ως τώρα πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες ή σοβαρές υλικές ζημιές μετά τον σεισμό.

.Το 2014 η προκήρυξη διαγωνισμών για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο - Κρήτη


Το 2014 θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις σεισμικές έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή οι οποίες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ανατίθενται στη Νορβηγική εταιρία PGS.

Αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ε. Λιβιεράτος σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες. 

Ο υπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε κρίσιμη τη συμβολή των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας στη διαδικασία αξιολόγησης, ενώ τόνισε ότι για όλες τις εξελίξεις ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Οι σεισμικές έρευνες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με το ΥΠΕΚΑ, που υπολογίζεται σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων. Οι έρευνες θα γίνουν σε έκταση 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σε απόσταση 100- 400 χιλιομέτρων από τις ακτές της Δ. Ελλάδας και της Νότιας Κρήτης. 

Υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου, ενώ ως το καλοκαίρι του 2013 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα γίνει η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από τις σεισμικές έρευνες αλλά και όσων δεδομένων έχουν προκύψει στο παρελθόν, από έρευνες που έγιναν κατά καιρούς στην περιοχή.

Οι έρευνες θα γίνουν χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, το οποίο αντίθετα θα έχει όφελος (εκτιμάται σε 12-13 εκατ. ενδεικτικά) από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν για τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή.

.Ενημερωτική συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Ευ. Βενιζέλο


Περισσότερο από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του υφυπουργού Παιδείας Θόδωρου Παπαθεοδώρου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επισκέφτηκε το υπουργείο προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία, για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και συναινετικό κλίμα, ήταν επίσης η εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, καθώς και η προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα γενικά και τεχνικά λύκεια. 

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος στα πανεπιστήμια και υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση και αποφασιστικότητα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 


Ο δε υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα σχολεία, στην ανάγκη συναίνεσης για την επίτευξή τους και παράλληλα εξήρε τον ρόλο των εκπαιδευτικών που, όπως είπε, εργάζονται με αυταπάρνηση σε δύσκολο περιβάλλον.

.Τα νέα μέτρα είναι "ταφόπλακα" για την οικονομία, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας


Για «εγκληματική επενέργεια των υφεσιακών μέτρων στην πραγματική οικονομία», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η νέα υφεσιακή επιδρομή των νέων μέτρων, που η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει και θα φέρει στη Βουλή, θα είναι η ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο, θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία και πρόσθεσε ότι, αυτό που χρειάζεται 
είναι μια ευρύτατη συσπείρωση, πέρα και έξω από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματικές τοποθετήσεις, μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση εργαζόμενων, εμπόρων, καταστηματαρχών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, προκειμένου να αποτραπεί το νέο και καθοριστικό έγκλημα για την ελληνική οικονομία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας προτείνει μια νέα σεισάχθεια. Τη δυνατότητα, δηλαδή, οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα. 

Επιπλέον, πρόσθεσε, προτείνουμε την άμεση εκταμίευση χρημάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν τούτη την ώρα στις τράπεζες, και ταυτόχρονα τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

.Ρυθμίσεις για τα δάνεια υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων


Εως το τέλος Σεπτεμβρίου επιδιώκεται να βρεθεί ένα συνολικό σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και για τον σκοπό αυτόν, όπως αναφέρθηκε, θα υπάρξουν αρκετές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης έγινε μια πρώτη εξέταση της κατάστασης και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών υπογράμμισαν από την πλευρά τους ότι ήδη βρίσκονται στην κατεύθυνση της ρύθμισης αρκετών υποθέσεων δανείων. 


Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου δεν αποκλείεται ακόμη και η νομοθετική παρέμβαση, μέσω της επικαιροποίησης του νόμου Κατσέλη, η οποία όμως θα πρέπει να έχει και την έγκριση της τρόικας, προκειμένου να μην απειληθεί η συνολική διαπραγμάτευση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

.Σίγουρος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, όμως απέκλεισε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα.

Ερωτηθείς από τον τοπικό ραδιοσταθμό Inforadio αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ευρωζώνη με τη σημερινή μορφή της, στην οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ο Σόιμπλε απάντησε "ασφαλώς" και καταδίκασε τις "εικασίες" γύρω από ένα αντίθετο σενάριο.

"Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζοντας το ελληνικό πρόβλημα "μοναδικό".

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πάντως πως οι διεθνείς προσπάθειες για τη χώρα ήταν ήδη τέτοιες ώστε "δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα (αρωγών) για την Ελλάδα".

Ο Γερμανός υπουργός είπε για μια ακόμη φορά πως θα πρέπει να δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ), η οποία θα ελέγξει τον Σεπτέμβριο την πρόοδο της Αθήνας, για να αποδεσμευτεί ένα νέο τμήμα της βοήθειας.

"Την επόμενη χρονιά, το ευρώ θα σταθεροποιηθεί και η νευρικότητα στις χρηματαγορές θα μειωθεί", διαβεβαίωσε ο κ. Σόιμπλε, προειδοποιώντας πάντως πως αυτό θα πάρει χρόνο.

.Να περάσει στην αντεπίθεση, κάλεσε τον λαό η Αλ. Παπαρήγα


Η οικονομική κρίση θα «πιάσει πάτο» και δεν έχει φθάσει ακόμα εκεί, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ευρωζώνη, ενώ ακόμα και αν έλθει κάποια ανάκαμψη, ο λαός θα ζήσει σε συνθήκες της δεκαετίας του '50 και του '60, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τον λαό να περάσει στην αντεπίθεση, υποδεχόμενος κατ' αρχήν τα νέα μέτρα με γενική απεργία.

Εξάλλου, η κ. Παπαρήγα δεν παρέλειψε να επισημάνει τον ελλοχεύοντα κίνδυνο πολεμικής ανάφλεξης στη Μ. Ανατολή.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε επίσης, ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα, εφόσον δέχεται την ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ και την οικονομική εξουσία των μονοπωλίων, αντικειμενικά θα γίνεται χειρότερη.

Αναφερόμενη στη ΔΗΜΑΡ είπε, ότι ανεξάρτητα από πρόσωπα, η στάση της σηματοδοτεί τον ξεπεσμό «κάθε κυβερνώσας αριστεράς» και τόνισε ότι κανένα εκλογικό αποτέλεσμα είτε «χθεσινό», είτε μελλοντικό, δεν θα οδηγήσει σε αλλαγή θέσης του ΚΚΕ στο θέμα αυτό.

Η κ. Παπαρήγα είπε επίσης ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως επιλογή τη δραχμή και πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης, αυτό θα είναι αποτέλεσμα εξελίξεων στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

.Συντάξεις τέλος για όσους δεν απογραφούν


 Αναστέλλεται από τις 24 Σεπτεμβρίου η καταβολή της σύνταξης σε όσους συνταξιούχους του Δημοσίου (πολιτικούς και ένστολους) δεν θα απογραφούν έως τις 14 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, όπως επίσης ανακοινώθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην άμεση αναζήτηση όσων συνταξιούχων του Δημοσίου λάμβαναν παράνομα συντάξεις, 
προκειμένου τα ποσά να επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, καθώς και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη εκείνων που με δόλο εισέπρατταν αυτές τις συντάξεις.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ, έως τις 20 Αυγούστου δεν είχαν απογραφεί 6.972 άτομα

.Έξι θέσεις κάτω η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα


Οικονομίες σαν την Ελλάδα δυσκολεύονται να ανταγωνισθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που υπογραμμίζει το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στη Γενεύη.

Η Ελλάδα υποχώρησε κατά έξι θέσεις, στην 96η, στην ετήσια Έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα, που περιλαμβάνει 144 χώρες.

Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης που έχασαν έδαφος περιλαμβάνεται η Γαλλία, η οποία εγκατέλειψε την ομάδα των 20 ανταγωνιστικότερων χωρών, υποχωρώντας στην 21η θέση από την 18η που κατείχε κατά τον περασμένο χρόνο και την 15η το 2010.

Άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχασαν έδαφος είναι το Βέλγιο, η Κύπρος και η Πορτογαλία, η οποία υποχώρησε κατά τέσσερις θέσεις στην 49η. Η Ισπανία διατήρησε την 36η θέση.

Η κρίση στις χώρες της νότιας Ευρώπης οδήγησε στην αύξηση του χάσματος, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε αποτελεσματικότερες οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες, 
σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που οργανώνει την ετήσια διάσκεψη του Νταβός.

.Στους δρόμους δικαστικοί και γιατροί για το "μαχαίρι" στα ειδικά μισθολόγια



Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα γιατροί και δικαστές,  αντιδρώντας στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα για την εξοικονόμιση των 11,8 δισ. ευρώ .

Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο, 6 δικαστικές Ενώσεις. 

H Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις και σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσουν, είναι οι περικοπές των αποδοχών των πανεπιστημιακών.

Πάντως, οι Πανεπιστημιακοί μελετούν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, γεγονός που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην εξεταστική περίοδο που αρχίζει μέσα στον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, στις προθέσεις των πρυτάνεων είναι η οποιαδήποτε κινητοποίηση να μην περιλαμβάνει κλείσιμο των Ιδρυμάτων.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί και έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

.Πότε και πού θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ


Στην επίσκεψη-«εξπρές» στην 77η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα τελέσει τα εγκαίνια της διοργάνωσης, στις 10 το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των προς συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.
 Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, τόσο η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, όσο και η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιριών, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός»).

Για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ ΑΕ.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στη μία το μεσημέρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένου
ο οποίος την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 19.30, ο κ.Καμμένος θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης»).

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων («Ι.Βελλίδης»), ενώ την Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Στο πρόγραμμα που διανεμήθηκε δεν υπήρχαν πληροφορίες για την παρουσία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην 77η ΔΕΘ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.