.ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ...


Ολιγοήμερες αποδράσεις, κυρίως στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προβλέπει το πασχαλινό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών...
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας βρίσκεται ήδη από την Μεγάλη Τρίτη στο νομό Ιωαννίνων όπου και θα περάσει τις εορτές του Πάσχα.  

Η επίσκεψη είναι ιδιωτική και ο Πρόεδρος θα παραμείνει στο σπίτι του στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου όπου και παρακολούθησε τον Επιτάφιο και την Αναστάσιμη Ακολουθία. 

Την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί το στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου.

Ο πρωθυπουργός όπως κάθε χρόνο θα κάνει Ανάσταση στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο. 

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι έως αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης δεν είχε ενημερώσει τους στενούς του συνεργάτες για το ακριβές πρόγραμμα που θα ακολουθήσει. 

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Σαμαράς αναχώρησε πιθανότατα την Μεγάλη Παρασκευή για την Πύλο, ενώ σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, θα πάει στο Ναύπλιο όπου θα βρίσκεται η σύζυγος και ο γιος του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί κάποιο στρατόπεδο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα γιορτάσει οικογενειακώς στα Χανιά ή στο Ρέθυμνο όπου άλλωστε είχε περάσει και τις -μακράς διαρκείας- καλοκαιρινές του διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση λήφθηκε μετά και την πρόσκληση που έλαβε από τον άτυπο σύμβουλό του για οικονομικά θέματα,Νίκο Κοτζιά, να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.

Πάντως, η διαμονή της οικογένειας Τσίπρα στην Κρήτη θα είναι ολιγοήμερη προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά σχόλια ανάλογα με εκείνα που είχαν ακουστεί το καλοκαίρι, επειδή οι διακοπές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διήρκησαν σχεδόν ένα μήνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει να αφήσει να αφήσει πίσω του - έστω και για λίγα 24ωρα- τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του κόμματός του και την σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου, και θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ήδη.

Από την άλλη στην Αθήνα θα παραμείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, καθώς όταν ρωτήθηκε πού θα περάσει τις εορτές του Πάσχα απάντησε: «Θα μείνω εδώ στην Κυψέλη».

Πιθανότατα στην αγαπημένη του Ικαρία θα περάσει την Κυριακή του Πάσχα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θα βρεθεί στο Μέτσοβο συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια.

Στην Αθήνα θα παραμείνει και η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, επικεφαλής πλέον της ΚΟ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

.Τι είναι η ευτυχία;

Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια απεβίωσε ο σπουδαίος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Τα λόγια όμως των σπουδαίων ανθρώπων είναι πάντα επίκαιρα. 

Τα λόγια αυτού του «καλού μας ανθρώπου», που τίμησε το επάγγελμα καθώς πραγματικά ποιούσε ήθος, σχετικά με την ουσία της ευτυχίας κυριολεκτικά αποτελούν ένα «χαστούκι» στα «θέλω» του σύγχρονου κόσμου.

Με απλές κουβέντες ο Θανάσης Βέγγος είχε δώσει τον δικό του, ξεχωριστό ορισμό της ευτυχίας:

«Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία.

Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια…

Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.

Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν... Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις...»





.Δόθηκε το αναστάσιμο μήνυμα στην Οικουμένη


To Αναστάσιμο Μήνυμα έδωσε σε ολόκληρη την Οικουμένη, από τον Πανάγιο Τάφο, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, στις 14.16 το μεσημέρι.

Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης, που έχει το ακριβό προνόμιο να φέρνει κάθε χρόνο το Φώς της Ανάστασης του Θεανθρώπου, από νωρίς μπήκε στο ιερό κουβούκλιο στον Πανάγιο Τάφο μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως στην καρδιά της Ιερής Πόλης.

Λίγα λεπτά μετά τις δύο μεσημέρι βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά όσα δηλαδή και τα χρόνια του Ιησού και μετέδωσε το Φως στους πιστούς και μαζί το μήνυμα της Ανάστασης του Σωτήρα της ανθρωπότητας. 

Ένα μήνυμα που πλημμύρισε τον ναό και ξεχύθηκε στα παμπάλαια δρομάκια των Ιεροσολύμων με τους εκατοντάδες πιστούς που κρατούσαν τις αναμμένες λαμπάδες, ενώ οι καμπάνες του Ναού δεν σταματούσαν να ηχούν χαρμόσυνα. Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στην Ιερή Πόλη απ΄όλα τα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να παραστούν στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Το προαύλιο του ναού είχε κατακλυσθεί από νωρίς , ενώ υπήρχαν πολλοί που δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανήρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους. 

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ελλάδας, αφού , εκτός από τους πιστούς, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους ,στην τελετή η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης.

Το απόγευμα και συγκεκριμένα μετά τις 6.30 αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως στο οποίο θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, 

ενώ με ειδικές πτήσεις το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

.Οι Έλληνες ελπίζουν μόνο στην οικογένεια


Η οικογένεια είναι ο μοναδικός θεσμός στον οποίο στρέφονται οι Έλληνες όταν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζονται βοήθεια σε ποσοστό μάλιστα που αγγίζει το 72,2%, όπως αποτυπώνεται στην δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα». Ακολουθούν οι φίλοι με ποσοστό 15,5% και με αμελητέα ποσοστά η Εκκλησία (1,0%) και το Κράτος (0,1%).

Μάλιστα στην ερώτηση «τι σημαίνει η οικογένεια» οι ερωτηθέντες απάντησαν υποστήριξη και αλληλεγγύη σε ποσοστό 75,3%, αγάπη σε ποσοστό 66,1%, ευτυχία (42,6%) και ασφάλεια (42,3%). 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι ελληνικές οικογένειες διαθέτουν σε ποσοστό 74,8% ιδιόκτητη κατοικία, ενώ μόλις το 16,8% δηλώνει ότι μένει στο ενοίκιο.

Η κοινωνία εμφανίζεται κομμένη στα δύο, στους εργαζόμενους (51,3%) και στους ανέργους (48,7%). Η πλειονότητα των ανέργων είναι χωρίς δουλειά από έξι μήνες έως έναν χρόνο (40,1%) και ως τρία χρόνια το 39%. 

Αλλά και όσοι εργάζονται νιώθουν ανασφαλείς. Σχεδόν τρεις στους δέκα παραδέχονται ότι έχουν σκεφτεί να αλλάξουν επάγγελμα και σε ποσοστό 89,7% δηλώνουν ότι γνωρίζουν κάποιον που απολύθηκε το τελευταίο έτος. 

Η προσαρμογή στις νέες συνθήκες έχει συνέπειες και στην ψυχική υγεία καθώς το 89% παραδέχεται ότι αισθάνεται ανασφάλεια, το 70% αδυναμία να τα βγάλει πέρα και να ελέγξει αυτό που συμβαίνει και ένα υψηλό ποσοστό 58,2% ομολογεί ότι πάσχει από ήπιας μορφής κατάθλιψη.

Στην ερώτηση «πώς τα βγάζουν πέρα» το 71% των ελληνικών οικογενειών απαντά «δύσκολα και πολύ δύσκολα» και σχεδόν το 80% ότι έχει υποστεί σημαντική απώλεια εισοδημάτων κυρίως από τη φορολογία, την αύξηση στους λογαριασμούς και την περικοπή των μισθών.

Όσο για το σε ποιους τομείς αναγκάστηκαν να κάνουν τις περισσότερες περικοπές οι Έλληνες, το 93,7% απαντά «στη διασκέδαση» και το 91,8% «στα είδη ένδυσης και υπόδησης», ενώ ακολουθούν η θέρμανση, τα είδη οικιακού εξοπλισμού και η βενζίνη.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο από την κρίση το 31,2% των ερωτηθέντων την τοποθετούν χρονικά μετά το 2020 και το 34% πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ.

.Μπαράζ μειώσεων στους φόρους για την αγοραπωλησία ακινήτων


Μπαράζ μειώσεων στους φόρους για την αγοραπωλησία ακινήτων προαναγγέλλει με αποκλειστική του δήλωση στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται μείωση, έως και πέντε μονάδες στον ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου σπιτιού.

Πιο αναλυτικά ο φόρος μεταβίβασης θα μειωθεί στο 4% από 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου μέχρι 20.000 και στο 5% από 10% για το ποσό πάνω από τις 20.000 ευρώ. 

Ετσι αν κάποιος αγοράσει ακίνητο αξίας 150.000 ευρώ, θα καταβάλει για φόρο μεταβίβασης 7.300 ευρώ, ενώ με το σημερινό καθεστώς θα πληρώσει 14.600 ευρώ. 

Μάλιστα καταργούνται πλήρως οι αμοιβές δικηγόρων στη σύνταξη συμβολαίων για μεταβιβάσεις ακινήτων. Η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου καταργείται γεγονός που μειώνει τα έξοδα μέχρι και 1%.

«Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς» δηλώνει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα».

Ο ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου ακινήτου αναμένεται να μειωθεί μέχρι και πέντε μονάδες στο 18% από 23% που είναι σήμερα. Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα οι αλλαγές θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ θα μειωθεί στο μισό ο φόρος μεταβίβασης και παράλληλα αναμένεται να καταργηθούν τα έξοδα.

Η νέα ρύθμιση, που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα συνδυασθεί με τις επικείμενες αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

.Θα αφαιρούνται πολιτικά δικαιώματα από τους ρατσιστές


Με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, φυλάκιση από τρεις μήνες έως και έξι χρόνια και πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ θα τιμωρούνται εφεξής όποιος ή όποιοι από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου ή του διαδικτύου, ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού.

Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών και η κρατική χρηματοδότηση από το κόμμα.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο περί «ξενοφοβίας και ρατσισμού» που φέρνει στη δημοσιότητα τοΒήμα της Κυριακής και το οποίο πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς ψήφιση στη Βουλή μετά το Πάσχα.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνης: «Το νομοσχέδιο μεριμνά ώστε να καλύπτεται όλο το εύρος των σχετικών πράξεων. Συχνά οι υπαίτιοι αυτών των εγκλημάτων ξεφεύγουν επικαλούμενοι προφάσεις περί ελευθερίας λόγου. 

Οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην πρωτοπορία και οι νομοθεσίες προχωρούν πολύ περισσότερο από όσο ορίζει ως ελάχιστον η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πρέπει η Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτές τις ρυθμίσεις και όχι να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην αντιρατσιστική νομοθεσία με μισόλογα, εξαιρέσεις και αποτρεπτικές ποινές που αντί να λύνουν μεγαλώνουν το πρόβλημα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αρκεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου κάποιος βουλευτής να αναφερθεί ακόμη και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με τη φυλή, το χρώμα και την καταγωγή ή ακόμα να πλέξει το εγκώμιο των φασιστών και των ναζιστών εγκληματιών πολέμου


να χρησιμοποιήσει τα σύμβολά τους, να χαιρετίσει όπως αυτοί και θα αρθεί αυτομάτως η βουλευτική ασυλία του, θα οδηγηθεί στο δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει αν το κρίνει ένοχο τι είδους ποινές θα του επιβάλλει και θα του στερήσει τα πολιτικά του δικαιώματα για δύο ή ακόμη και τρία χρόνια.

.Ιω. Στουρνάρας: Έχουμε βγει από τα χειρότερα


"Έχουμε βγει από τα χειρότερα" εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και υποστηρίζει ότι πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το τρέχον έτος. 

Επισημαίνει ωστόσο ότι "έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας", και αναδεικνύει την πολιτική σταθερότητα, ως σημαντική παράμετρο, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη ενώ  αναφέρει ότι από την κρίση έχουν ωφεληθεί οι χώρες με τρία Α.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung", ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την ικανοποίησή του, για την πρόσφατη ψήφιση πακέτου μέτρων, από την Βουλή και τονίζει ότι υπάρχει καλό πολιτικό κλίμα, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι διευκολύνουν το έργο του, καθώς δεν εγείρουν παράλογες απαιτήσεις.  

Ερωτώμενος δε για την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, δηλώνει ότι έχει γίνει πιο ήρεμη και ότι "σε καμμία περίπτωση δεν βρισκόμαστε κοντά σε κοινωνική έκρηξη". 

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, "διότι οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά πολύ και οι φόροι έχουν αυξηθεί επίσης πολύ" και προσθέτει ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν έχει ακόμη επηρεάσει θετικά την απασχόληση. 

.Περισσότερα ψάρια και λιγότερο κρέας για καλή μνήμη


Μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής Έλληνα ερευνητή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (υπάρχουν στα ψάρια, στο κοτόπουλο κ.α.), καθώς και η αποφυγή του κρέατος, των κορεσμένων λιπών και των γαλακτοκομικών, συνδέεται με καλύτερη μνήμη και γενικότερα με βελτιωμένη λειτουργία του νου. 

Η μελέτη δείχνει τη σημασία γενικότερα της Μεσογειακής διατροφής για την αποφυγή της άνοιας στην τρίτη ηλικία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γεώργιο Τσιβγούλη, επίκουρο καθηγητή νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ο οποίος είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Neurology", που εκδίδει η τελευταία.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ των υγιών ανθρώπων, όσοι ακολουθούσαν πιο πιστά τη μεσογειακή διατροφή, είχαν 19% μικρότερη πιθανότητα κατά μέσο όρο να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης ή νοητικών επιδόσεων. Όμως, η Μεσογειακή διατροφή δεν φάνηκε να μειώνει εξίσου τον κίνδυνο στα άτομα με διαβήτη.

.Ερντογάν: Στόχος, ο τρίτος πυρηνικός σταθμός μας να κατασκευαστεί από Τούρκους μηχανικούς


«Στόχος μας είναι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός να κατασκευαστεί στην Τουρκία από Τούρκους μηχανικούς», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκοϊαπωνική συμφωνία που υπογράφηκε χτες για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της χώρας στη Σινώπη.

«Κατασκευάζουμε τον πυρηνικό σταθμό στο 'Ακουγιου με τη Ρωσία και αυτόν στη Σινώπη με την Ιαπωνία» είπε ο Ερντογάν. 
Η χτεσινή συμφωνία την οποία υπέγραψε ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον Ιάπωνα ομόλογό του Σίνζο 'Αμπε, προβλέπει την κατασκευή από γαλλοιαπωνική σύμπραξη, έναντι 22 δισεκ. δολαρίων. Το πρώτο τμήμα του σταθμού θα έχει ολοκληρωθεί το 2023 και το δεύτερο το 2028.

Μιλώντας σήμερα σε στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είπε ότι «ήδη περίπου 500 νέοι από την Τουρκία εκπαιδεύονται στη Ρωσία και σύντομα θα ξεκινήσει παρόμοια διαδικασία και στην Ιαπωνία» και υπογράμμισε ότι ο τρίτος κατά σειρά πυρηνικός σταθμός θα είναι έργο Τούρκων μηχανικών.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Τουρκία και η Ιαπωνία θα προχωρήσουν στην ίδρυση Τουρκοϊαπωνικού Πολυτεχνείου.

.Θετικές εκθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα


Βήματα προόδου στον φοροελεγκτικό μηχανισμό στην Ελλάδα εντοπίζει έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται έκθεση του ΔΝΤ στην οποία υπάρχουν θετικά σχόλια για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τον φορολογικό και εισπρακτικό μηχανισμό, καθώς και για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η μελέτη έρχεται μετά τα εύσημα που απέδωσε η τρόικα κατά το EuroWorking Group της περασμένης Δευτέρας, όχι μόνον για την ορθή δημοσιονομική διαχείριση, αλλά και για την αποφασιστική αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων από την ελληνική κυβέρνηση.

Στην έκθεση γίνεται θετική αναφορά σε δράσεις που ολοκληρώθηκαν ή που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η σύσταση ειδικής υπηρεσίας φορολογικού ελέγχου, η οποία έχει σκοπό τον έλεγχο φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, η σύσταση Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και η αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Πάντως, δεν απουσιάζουν και ορισμένες επισημάνσεις, με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να τονίζουν την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, ιδιαίτερα τους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και τους αυτοαπασχολούμενους.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

.Πειραματικό αεροσκάφος έσπασε το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης


Το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης κατάφερε να σπάσει ένα πειραματικό αμερικανικό σκάφος, φτάνοντας την ταχύτητα των Μαχ 5,1, σε μια πτήση που διήρκεσε περισσότερο από έξι λεπτά, δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος X-51A Waverider απογειώθηκε την Τετάρτη από την αεροπορική βάση Έντουαρτζ και ταξίδεψε 230 ναυτικά μίλια (426 χιλιόμετρα) στη μεγαλύτερη υπερηχητική πτήση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί.

Μετά την εξάντληση των αποθεμάτων καυσίμων, το αεροσκάφος συνέχισε να αποστέλλει δεδομένα τηλεμετρίας, έως ότου έπεσε στη θάλασσα και καταστράφηκε, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο. Συνολικά, 370 δευτερόλεπτα συνεχούς αποστολής δεδομένων συγκέντρωσαν οι ερευνητές.

.Στην Αθήνα το Αγιο Φως - θα φτάσει σε όλη τη χώρα


Στις 19.30 του Μεγάλου Σαββάτου βγήκε από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το Αγιον Φως από την Ιερουσαλήμ. Από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα
Στο Άγιο Φως αποδίδονται πάντα τιμές αρχηγού κράτους. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, ενώ με ειδικές πτήσεις το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Στην Αθήνα οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.
Συγκινητικές στιγμές στον Πανάγιο Τάφο
To Αναστάσιμο Μήνυμα έδωσε σε ολόκληρη την Οικουμένη, από τον Πανάγιο Τάφο, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, στις 14.16 το μεσημέρι.
Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης, που έχει το ακριβό προνόμιο να φέρνει κάθε χρόνο το Φώς της Ανάστασης του Θεανθρώπου, από νωρίς μπήκε στο ιερό κουβούκλιο στον Πανάγιο Τάφο μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως στην καρδιά της Ιερής Πόλης.
Λίγα λεπτά μετά τις δύο μεσημέρι βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά όσα δηλαδή και τα χρόνια του Ιησού και μετέδωσε το Φως στους πιστούς και μαζί το μήνυμα της Ανάστασης του Σωτήρα της ανθρωπότητας.
Ένα μήνυμα που πλημμύρισε τον ναό και ξεχύθηκε στα παμπάλαια δρομάκια των Ιεροσολύμων με τους εκατοντάδες πιστούς που κρατούσαν τις αναμμένες λαμπάδες, ενώ οι καμπάνες του Ναού δεν σταματούσαν να ηχούν χαρμόσυνα.
Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στην Ιερή Πόλη απ΄όλα τα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να παραστούν στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.
Το προαύλιο του ναού είχε κατακλυσθεί από νωρίς, ενώ υπήρχαν πολλοί που δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανήρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ελλάδας, αφού , εκτός από τους πιστούς, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους ,στην τελετή η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.