.Επανέρχονται στα περσινά επίπεδα οι αξίες γης σε 4.000 οικισμούς

 Την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υλοποιεί το υπουργείο Οικονομικών επαναφέροντας στα περσινά επίπεδα τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ επί των αντικειμενικών αξιών σε 4000 οικισμούς στη χώρα, τα ακίνητα στους οποίους είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών.

                Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ενημέρωσε το Τμήμα ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα επίπεδα του 2013.

.Η Ιαπωνία τίμησε την 69η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

Η Ιαπωνία τίμησε σήμερα την 69η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας από τους Αμερικανούς στη Χιροσίμα, την 6η Αυγούστου 1945, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να παρίστανται στην τελετή που γίνεται κάθε χρόνο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, επιζώντες του βομβαρδισμού, απόγονοί τους και ξένοι απεσταλμένοι. 

Οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στις 08:15 τοπική ώρα (02:15 ώρα Ελλάδα σήμερα), τη στιγμή που ένα βομβαρδιστικό B-29 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το Enola Gay, είχε προχωρήσει στη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας που χρησιμοποιήθηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πυρηνική έκρηξη σκότωσε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της πόλης μέσα σε δευτερόλεπτα. Ως το τέλος εκείνης της χρονιάς, περίπου 140.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. 

«Ως η μόνη χώρα που έχει δεχθεί πυρηνική επίθεση εν καιρώ πολέμου και βίωσε τη φρίκη, η Ιαπωνία έχει την ευθύνη να επιτύχει να γίνει πραγματικότητα ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα και να συνεχίσει να ενημερώνει για τη βαρβαρότητά τους τις μελλοντικές γενεές και όλον τον κόσμο», τόνισε ο Άμπε στην ομιλία του.

.Τα προγράμματα για ανέργους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των προγραμμάτων για τους ανέργους και σύμφωνα με τις δηλώσεις του «600 εκατομμύρια από το νέο ΕΣΠΑ μπορούν να εκταμιευθούν, να μας δοθούν εντός του έτους, του 2014. 

Ειδικά για την κατάρτιση και την πρώτη επαφή με την εργασία σε 145 χιλιάδες νέους, αλλά και μακροχρόνια άνεργους». Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός: «H ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με μακροχρόνια ανάπτυξη που δημιουργεί ... περισσότερα »

.«Ζούμε πρωτόγνωρες αντιδημοκρατικές στιγμές»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο. 

Η νομοθετική λειτουργία και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι διατάξεις για τα ΜΜΕ, οι χειρισμοί με τα ταμεία των ενστόλων, ο ΕΝΦΙΑ και προσωπικά ο πρωθυπουργός βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Τσίπρα, ο οποίος προέβλεψε ότι η κυβέρνηση φτάνει στο τέλος του βίου της. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει καταπατήσει κάθε κοινοβουλευτική δεοντολογία, με το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής και την ψήφιση κρίσιμ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.