.Άρθρο-σοκ του Μιχάλη Ιγνατίου: Ξεπερνά τα Όρια της Άγνοιας Κινδύνου! Η πορεία βλακώδους καταστροφής...

Του Μιχάλη Ιγνατίου.
 Η πορεία βλακώδους καταστροφής Το σκηνικό το οποίο πορεύεται η χώρα τις τελευταίες ημέρες έχει ξεπεράσει τα όρια της άγνοιας κινδύνου από την παρούσα κυβέρνηση και έχει εισέλθει σε μια πορεία βλακώδους καταστροφής. 

Οι παλινωδίες που βασίζονται στην ανώριμη και ουτοπική στρατηγική της εσκεμμένης ασάφειας από την ελληνική κυβέρνηση, έναντι των εταίρων, έχει στην κυριολεξία κονιορτοποιήσει το οποιοδήποτε ψήγμα αξιοπιστίας είχε καταφέρει η χώρα και ο λαός της, με αβάστακτες θυσίες να ανακτήσουν τα τελευταία χρόνια. 
Η καταστροφή έχει βάλει ήδη το ένα της πόδι μέσα... περισσότερα »

.Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα : Ο Μηλιός “τεμαχίζει” τον Τσίπρα

*«Η κυβέρνηση της Αριστεράς και των συμμάχων της μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του υπάρχοντος κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της» γράφει ο πρώην υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.* 

Το editorial του περιοδικού «Θέσεις» ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός και εκδότης του περιοδικού από τη δεκαετία του ’80. 

Ο ίδιος με το editorial που φέρει τον τίτλο «Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα» ασκεί σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κατά το... περισσότερα »

.Ερώτηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δίνει άφεση αμαρτιών σε φοροφυγάδες -Χαρίζει πρόστιμα και φόρους

Δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ότι δίνει άφεση αμαρτιών σε φοροφυγάδες με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Δώδεκα βουλευτές του κόμματος, με επικεφαλής τον Γιάννη Κουτσούκο, κατέθεσαν στη βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη. 

Σε αυτή, καταγγέλλουν ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δίνει άφεση αμαρτιών με πρωτοφανή και σκανδαλώδη τρόπο, χαρίζοντας πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκατομμυρίων ευρώ για διακεκριμένες, προκλ... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Η Κωνσταντοπούλου βλάπτει τον Τσίπρα και την κυβέρνηση

Νέα επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος 24 ώρες μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Δευτέρας στη Βουλή. 

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου βλάπτει τον Τσίπρα και την κυβέρνηση» είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας πολλές αιχμές εναντίον της. «Της εύχομαι να καταλάβει την ευκαιρία που της έχει δοθεί» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ταυτόχρονα με συμβουλευτικό ύφος, είχε και ορισμένες καλές κουβέντες για την πρόεδρο της Βουλής. «Είναι νεαρή σε ηλικία, έχει πολλά προσόντα, έχει την διανοητική ικανότητα να αντιλαμβάνεται αλλά πρέπει να ξέρει να αίρεται υπερά... περισσότερα »

.Δεσμεύσεις-εξπρές σε καταθέσεις φοροφυγάδων: Στο στόχαστρο 100 άτομα

Τουλάχιστον 100 πρόσωπα που βρίσκονται στις περιβόητες λίστες, θα «γευτούν» με το... καλημέρα το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή από τις ελεγκτικές Μονάδες του υπουργείου Οικονομικών για ενοποίηση όλων των καταλόγων που αναδύουν οσμή φοροδιαφυγής. 

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο ΣΔΟΕ, με τη συμμετοχή του ΚΕΦΟΜΕΠ και της ΓΓΔΕ, καταστρώθηκε το σχέδιο για την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών περί συντεταγμένης και συντονισμένης έρευνας στη λίστα των εμβασμάτων, στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα των μεγαλοκαταθετών, στη λίστα των ακινήτων του εξωτερικού, στη λίστα Λιχτενστάιν. Ως τώρα ο... περισσότερα »

.Η διετία που εκτίναξε το χρέος... Η παράλυση κράτους και εισπρακτικού μηχανισμού, το όργιο προσλήψεων και οι εκτός δυνατοτήτων αυξήσεις

*«Tα πράγματα βγήκαν εντελώς εκτός ελέγχου την περίοδο 2008-2009» είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι και οι συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή κκ. Προκόπης Παυλόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης αντέδρασαν έντονα υπερασπίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της περιόδου και κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα για «τεχνοκρατική έπαρση».

 * *Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα νούμερα και τα οικονομικά μεγέθη, τα οποία με όποιον τρόπο και αν τα διαβάσει θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με τον υπουργό Οικονομικών.* Από την... περισσότερα »

.Θα διερευνηθούν οι περίοδοι διακυβέρνησης των Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται στην κορύφωσή τους, η εγχώρια πολιτική σκηνή αναμένεται να βρεθεί στη δίνη της αντιπαράθεσης για το πώς η χώρα μπήκε εξαρχής στα μνημόνια.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, ούτως ώστε να μπορέσει να πείσει τους εταίρους για την ανάγκη να θεσμοθετηθούν τα μέτρα που έχει υποσχεθεί. 

Η εξεταστική επιτροπή δεν θα διερευνήσει πιθανά ποινικά αδικήματα πολιτικών προσώπων, αφού θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική... περισσότερα »

.Η ελληνική αποστολή επιστρέφει χωρίς συμφωνία... Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά το Brussels Group

Τον δρόμο της επιστροφής παίρνει η αποστολή της Ελλάδας στο Brussels Group καθώς οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχει συμφωνία στη λίστα των μέτρων.

 Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το κλίμα είναι θετικό και δεν αποκλείουν να υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group αύριο ή ακόμα και του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτε.

 Την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων θα αναλάβουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλείται αξιωματούχος από την κυβερνητική πλευρά και ...περισσότερα »

.Ο λογαριασμός των μέτρων της λίστας Βαρουφάκη... Θολό τοπίο με τον ΕΝΦΙΑ

Έσοδα της τάξεως των 3,2 δισ. ευρώ προσδοκά συνολικά η κυβέρνηση από τη λίστα των μέτρων που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, ενώ θολό είναι το τοπίο για τον ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ, ταλαιπωρεί την κυβέρνηση, καθώς η κατάργησή του δεν υπάρχει στη λίστα Βαρουφάκη, όμως από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν άμεσα στην αντικατάστασή του.

 Πιο αναλυτικά έσοδα 725 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των καταθέσεων στο εξωτερικό προβλέπει η λίστα που για το δημοσιονομικό μέτωπο, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει το 1,2% το 2015 και ενδέχεται να φτάσει το 1,5% εφόσον εφαρ... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις»... Νέο μήνυμα Μέρκελ και Ολάντ για να εκταμιευθεί η δόση

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις ήταν ουσιαστικά το μήνυμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, και του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ από το Βερολίνο όπου συναντήθηκαν. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου και παρότι δεν αναφέρθηκαν αρχικά στη χώρα μας, στη συνέχεια, η κατάσταση της Ελλάδας μονοπώλησε τις ερωτήσεις που δέχτηκαν. 

Αρχικά, μία Γαλλίδα δημοσιογράφος ρώτησε τη γνώμη των δύο ηγετών για τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που απέστειλε η Αθήνα, αλλά και την αντίδρασή τους για τις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας. Πρώτη απάντησε η ... περισσότερα »

..Στο 26% η ανεργία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο... Η χώρα μας βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της Ε.Ε.

Στο 26% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο, από 25,9% το Νοέμβριο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ, με δεύτερη την Ισπανία (23,2% με στοιχεία Φεβρουαρίου), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων το Δεκέμβριο έφτασε τα 1,23 εκατομμύρια. 

Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,4%, στις γυναίκες στο 29,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,2%. 

Το Φεβρουάριο η ανεργία στην Ευρωζώνη σημείωσε μικρή υποχώρηση στο 11,3% από 11,4% τον Ιανουάριο, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τ... περισσότερα »

.Χάος με τον ΕΝΦΙΑ στην κυβέρνηση... Άγνωστο τι θα γίνει με το φόρο ακινήτων

Μια μίνι ενδοκυβερνητική κρίση προκάλεσε ο ΕΝΦΙΑ, αφού το υπουργείο Οικονομικών θέλει να μείνει και να πληρωθεί το 2015, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή να αντικατασταθεί. 

«Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα», ανέφεραν το βράδυ της Δευτέρας κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, «αδειάζοντας» ουσιαστικά το Υπουργείο Οικονομικών, κύκλοι του οποίου είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και το 2015. 

Όπως σημείωσαν κύκλοι του Μαξίμου, η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, ε... περισσότερα »

.Ολόκληροι οι διάλογοι με το μπάχαλο στη Βουλή....Ο βιβλιοπώλης, ο δημοσιογράφος και η... ανάγωγη

Για ενημέρωση σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης θα συνεδρίαζε χθες το βράδυ η Βουλή, ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε. Επικράτησε μεγάλη ένταση στην αντιπαράθεση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά 

και οι διάλογοι που ακολούθησαν ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν βοήθησαν στην επίτευξη κλίματος συναίνεσης του πολιτικού δυναμικού της τρόικας απέναντι στους δανειστές. *Διαβάστε χαρακτηριστικούς διαλόγους* *ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου)*: 

Ο κύριος Πρωθυπουργός είχε στη διάθεσή του δέκα λεπτά και μίλησε είκοσ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.