.ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ...

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο κύριος Αλαβάνος, σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, κάνει λόγο για «το μεγάλο πολιτικό παράδοξο» της εποχής μας σχετικά ... 
με την Αριστερά εκτιμώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει επιτύχει να αναδειχθεί στον υπ' αριθμόν ένα κομματικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Όχι όμως σε προγραμματικό ούτε σε ιδεολογικό αντίπαλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Αλέκο Αλαβάνο έχει συμμετοχή στην «εκστρατεία φόβου του συστήματος» σχετικά με την παραμονή στην Ευρωζώνη, τονίζοντας πως η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η αποχώρηση από το ευρώ αποτελεί εθνική καταστροφή», «συνιστά εκ των πραγμάτων άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει ότι έχει φτάσει σε σημείο να είναι συνένοχο στις ανατροπές των εργασιακών κατακτήσεων, σε αστυνομοκρατικές πρακτικές, ακόμη και σε επιστρατεύσεις.

.Το παρασκήνιο για το κόμμα Στουρνάρα


Φουντώνει το τελευταίο διάστημα η φημολογία που θέλει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα, να βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών ζυμώσεων, που έχουν ως απώτερο στόχο τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικώνο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συναντήσεις και ραντεβού με στελέχη και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί από τον Ευ. Βενιζέλο, ενώ σε αντίθεση με τις πρώτες ημέρες της θητείας του ως υπουργού έχει αρχίσει να χτίζει πολιτικό προφίλ εντός και εκτός Ελλάδας, πραγματοποιώντας στοχευμένες εμφανίσεις σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

 Επίσης, δεν έχει περάσει απαρατήρητη σε πολλούς βουλευτές η «πολιτικοποίηση» των παρεμβάσεων του, σε βάρος άλλων συναδέλφων του και ως θετικό αποτέλεσμα αντανακλάται στην υψηλή «βαθμολογία» που έχει στις δημοσκοπήσεις.

Το μεγάλο «όπλο» που διαθέτει ο κ. Στουρνάρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δείχνει να εμπιστεύεται στον απόλυτο βαθμό τον στενό συνεργάτη του.

Ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έχει όμως και τη στήριξη του Κώστα Σημίτη, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης σε διαδοχικές συζητήσεις και συναντήσεις που έχουν γίνει με την παρουσία του κ. Στουρνάρα και τη συμμετοχή των Λ. Παπαδήμου κ.α., ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών είχε αξιολογήσει ως αρνητική την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, υπονοώντας ότι παρέλαβε παράδεισο από τον Κ. Σημίτη. 

Ο ίδιος ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ενήμερος για τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο πολιτικό παρασκήνιο αναφορικά με την ίδρυση νέου κόμματος, ωστόσο, ξεκαθαρίζει με δήλωσή του «Δεν μιλάω με κάνεναν για τον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα. Κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου και τα όσα ακούγονται είναι ανοησίες και ψέματα».

.Άρθρο Ευ. Βενιζέλου για τα "λάθη" του ΔΝΤ


Με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνει στη συζήτηση που έχει αρχίσει, εδώ και λίγες ημέρες, σχετικά με τα «λάθη» του ΔΝΤ στον σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, απορρίπτοντας τη λογική που διέπει αυτήν τη συζήτηση και τον τρόπο διεξαγωγής της. «Με φοβίζει η συζήτηση των τελευταίων ημερών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος απορρίπτει την εκδοχή ότι πρόκειται απλά για ένα "τεχνικό" λάθος, καθώς και ότι οι ευθύνες βαρύνουν μόνο το ΔΝΤ. Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει το γεγονός ότι στο δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής προβλέπεται η ρήτρα της "βαθύτερης ύφεσης" (η οποία υφίσταται) και η οποία οδηγεί «σε επαναδιαπραγμάτευση και αναθεώρηση της σύμβασης».

Θεωρεί ότι οι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν πού οδήγησε η εμμονή τους στις οικονομικές ιδεοληψίες του νεοφιλελευθερισμού, αλλά, τονίζει, «το κλειδί» το κρατάμε στα χέρια μας και ότι οι βασικές προϋποθέσεις για τη «στροφή» της χώρας είναι «εσωτερικές» και κυρίως «πολιτικές και κοινωνικές».

."Νοίκιαζε" ξένο σπίτι σε ανυποψίαστους υποψήφιους ενοικιαστές


 Σε διαφορετικούς υποψήφιους ενοικιαστές «νοίκιαζε» το σπίτι που είχε νοικιάσει στο κέντρο της πόλης, δίνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ένας 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη για απάτη κατ? εξακολούθηση, σε εννέα περιπτώσεις.

Ο 32χρονος αποκόμισε από την παράνομη δραστηριότητα του 5.010 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος παρουσιάστηκε στα τέλη Αυγούστου 2012, ως ενδιαφερόμενος ενοικιαστής σε μεσίτρια, υπεύθυνη για την ενοικίαση του διαμερίσματος, ιδιοκτησίας μιας 41χρονης και αφού υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και κατέβαλε το ποσό του ενοικίου, παρέλαβε τα κλειδιά του και στη συνέχεια προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη του αποσπούσε μισθώματα από πολίτες, υποψήφιους ενοικιαστές, πριν ή μετά τη σύνταξη σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας.

Όπως, εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος, από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου εξαπάτησε συνολικά έντεκα άτομα.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμιος των πολιτικών αντιφάσεών του, δηλώνει ο Φ. Κουβέλης


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμιος των πολιτικών αντιφάσεών του και οι θέσεις του αλλάζουν ανάλογα με την ήπειρο ή τη χώρα που επισκέπτεται ο κ. Τσίπρας, αναφέρει σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής" ο Φώτης Κουβέλης".

"Δεν γίνεται να είσαι ταυτόχρονα θαυμαστής και του μοντέλου Τσάβες και του μοντέλου Ομπάμα. Δεν γίνεται να μιλάς για «Μερκελιστές» και μετά από λίγο να συναντιέσαι «μετά βαΐων και κλάδων με τον κ. Σόιμπλε» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ ενώ χαρακτηρίζει καλή τη συνεργασία του με τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.