.Συνελήφθη ο Λ. Λαυρεντιάδης


Συνελήφθη στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, μετά από ένταλμα  της 2ης ειδικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

 Ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν είχε κληθεί από την ανακρίτρια να απολογηθεί, για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται για σειρά κακουργημάτων, κρίθηκε  ότι είναι ύποπτος φυγής, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απαγόρευση εξόδου σε βάρος του.

 Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται για την υπόθεση της Proton Bank (μαζί με 26 ακόμα άτομα) για  εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ? επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με τον νόμο 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ) ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική, από κοινού και κατ? εξακολούθηση.

.Έξι Κυριακές τον χρόνο δέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας


Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων έξι Κυριακές τον χρόνο (δύο τα Χριστούγεννα και τέσσερις κατά τη διάρκεια των εκπτωτικών περιόδων) ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς αποκλείουν κάθε σκέψη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, πέραν αυτών και ότι «η όποια διαφορετική σκέψη φαίνεται να εξυπηρετεί αποσπασματικά συμφέροντα, αφού δεν βασίζεται σε έναν κεντρικό συστηματοποιημένο σχεδιασμό».

.Πρόταση νόμου για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων


Σειρά άμεσων παρεμβάσεων για την προστασία και «ανακούφιση» των αναπήρων και ανέργων, περιλαμβάνει η πρόταση νόμου που θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, 

σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ιπποκράτους, με τα μέτρα που προτείνονται καλύπτονται 430.000 άτομα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, με συνολικό δημοσιονομικό κόστος 122 εκατ. ευρώ,
 που βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ ορισμένες από τις ρυθμίσεις θα κατατεθούν και ως τροπολογίες κατά τη διαδικασία της κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.  

.Αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και οι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Κουράκος


Με επιστολή του προς τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία δεν είχε φτάσει στα γραφεία των ΑΝΕΛ, ο βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος εξηγεί τους λόγους βάσει των οποίων δεν προτίθεται να ακολουθήσει τον «βηματισμό» του κόμματος.

Στην επιστολή αυτή εξηγεί ότι από την θριαμβευτική εκλογή του 10,6% με 33 βουλευτές άλλαξαν πολλά. Μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος, χάσαμε 13 βουλευτές, 210.000 ψηφοφόρους και 3% από το αρχικό μας ποσοστό. 

Εκτιμά δε ότι αιτία ήταν «μια τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση, μια δήλωση για σύμπνοια απόψεων για τα οικονομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ένα νον πέιπερ που παρήχθη, εν αγνοία μας, στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ, και φαίνεται να άφησε ο Πάνος Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπως ο ίδιος εμμέσως παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη».

Επίσης, σε «παρουσία» του Γ. Βουλγαράκη πίσω από τους ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο βουλευτής Β' Πειραιά Γιάννης Κουράκος, εξερχόμενος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ένα τέταρτο μετά την έναρξή της.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν, με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολιτικός και μου είπε: Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε; 

Ο κ. Κουράκος διευκρίνισε ότι ο πολιτικός ήταν ο Γ. Βουλγαράκης, στον οποίο, όπως είπε, του απάντησε, Τι μου ζητάς; πώς να μαζέψω εγώ τον Χρ. Ζώη; Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, ο κ. Βουλγαράκης του ανταπάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

Πάντα σύμφωνα με τον βουλευτή Β' Πειραιά, ο ίδιος και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών Βουλγαράκη και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

Τέλος, ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.

.Εγκρίθηκαν 49,1 δισ. ευρώ από το Eurogroup


Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του χρέους έναντι του ΑΕΠ στο επίπεδο του 124%, το 2020. 
Σε αυτή τη βάση οι χώρες του Eurogroup επέτρεψαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ.ευρώ. 

Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ.ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας , σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup).

Πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε δήλωσε κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί  52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισεκ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.
Την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη σημερινή απόφαση της Ευρωζώνης να εκταμιευθούν προς την Ελλάδα 49,1 δισ. ευρώ έως το Μάρτιο του 2013, εξέφρασαν ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος οικονομίας Όλι Ρεν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
 
Ο Γιούνκερ δήλωσε πεπεισμένος ότι μετά την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς των ομολόγων και την έγκριση της στήριξης από τα κοινοβούλια ορισμένων κρατών-μελών το πρόγραμμα της Ελλάδας επανέρχεται σε τροχιά και ότι θα παραμείνει σε αυτή την κατεύθυνση, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

"Η σημερινή απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί το τέλος πολλών μηνών αβεβαιότητας για την Ελλάδα", δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν. 

Σημειώνεται επίσης ότi κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Ευρωομάδας παρενέβη -μέσω τηλεδιάσκεψης- η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

.Φ. Γεννηματά: Ψευδής διαχωριστική γραμμή το «μνημόνιο- αντιμνημόνιο»


«Εκτός από το αρχικό περίγραμμα, πάνω στο οποίο, εμείς καταθέσαμε και τις αντιπροτάσεις μας, δεν γνωρίζουμε πώς θα κατατεθεί το φορολογικό. Δυστυχώς, εδώ πρόκειται για άλλη μια φορά, για αποσπασματικές παρεμβάσεις, που αποσκοπούν απλά και μόνο, στο να έχουμε ένα καλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως αποτελεί ψευδή διαχωριστική γραμμή το «μνημόνιο- αντιμνημόνιο» και πρόσθεσε «αυτό που έχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή ο τόπος, είναι, αντί να συνεχίσουμε την πόλωση των διαχωριστικών γραμμών, να πάμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα ξεπερνά και τα κόμματα και τα πρόσωπα και μια κυβερνητική θητεία και την εμβέλεια ενός κόμματος». 

.Ένταση από συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ


Ένταση επικράτησε στο ξενοδοχείο Civitel Olympic, στο Μαρούσι, όπου επρόκειτο να γίνει συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων.

Έξω από το ξενοδοχείο συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας απέναντί τους παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος «έχουμε συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για το ξεπούλημα των δημοτικών περιουσιών και των υπηρεσιών των δήμων».

Για αύριο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει διοργανώσει μεγάλη συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ οι δήμοι θα παραμείνουν κλειστοί έως την ερχόμενη Τετάρτη

.Σε μισθωτούς και συνταξιούχους το βάρος της φορολογίας


Τα μεγάλα προβλήματα του φορολογικού συστήματος της χώρας αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τα εισοδήματα του 2010 που δηλώθηκαν στην εφορία πέρυσι.

 Για άλλη μια φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εμφανίζονται να δηλώνουν το 70% του συνολικού εισοδήματος και να πληρώνουν το 55% του συνολικού φόρου, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες (και έμποροι) δηλώνουν το 19% του εισοδήματος, καταβάλλοντας το 15,4% των φόρων.

Από το σύνολο των 5.681.066 φορολογουμένων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι 2.782.188 (ή το 49%) δήλωσε εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα δήλωσαν 38.549 φορολογούμενοι, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι εισόδημα μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ δήλωσαν 287 φορολογούμενοι και πάνω από 900.000 ευρώ μόλις 51 φορολογούμενοι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή του δηλωθέντος εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι από το σύνολο των 355.982 ελεύθερων επαγγελματιών, οι 248.50 δήλωσαν εισόδημα έως 12.000 ευρώ και μόνο 64 ελεύθεροι επαγγελματίες εμφανίζονται να δηλώνουν περισσότερα από 500.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2011 (για τα εισοδήματα του 2010) στην τσιμπίδα των τεκμηρίων, που ήταν αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, «πιάστηκαν» 1.359.276 φορολογούμενοι εκ των οποίων οι 300.423 μισθωτοί, οι 57.262 ελεύθεροι επαγγελματίες, οι 451.067 εισοδηματίες ενώ 234.700 από αυτούς ήταν έμποροι και βιομήχανοι. Συνολικά με βάση τα τεκμήρια φορολογήθηκε επιπλέον εισόδημα περίπου 8 δισ. ευρώ.

.Από σήμερα το εορταστικό ωράριο


Ξεκινάει σήμερα το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτά και τηνΚυριακή στις 23 του μήνα.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

.Στουρνάρας: Έρευνα του ΣΔΟΕ για καταθέτες στο Λουξεμβούργο


Από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας καλύπτεται η έρευνα του ΣΔΟΕ για πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο και διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη και Βασίλη Οικονόμου σχετικής με καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων σε Λιχτενστάϊν και Λουξεμβούργο.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ειδικότερα ότι «τα στοιχεία που αφορούν τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο περιήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία το Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ. 

Το ΣΔΟΕ, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, η οποία κατά τα λοιπά καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας».

.Για τη δόση αποφασίζει το Eurogroup


Το τελικό πράσινο φως για την εκταμιευση της δόσης προς την Ελλάδα αναμένεται να δοθεί σήμερα στο Eurogroup.

Στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης ο Γιάννης Στουρνάρας, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την επαναγορά των ομολόγων, καθώς και για τις βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή την Παρασκευή. 

Η Ελλάδα ενδέχεται να επαναγοράσει ομόλογα που διακρατούν επενδυτές οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο κούρεμα του χρέους, αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωζώνης.

Την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα ενέκρινε χθές αργά το βράδυ η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου εξουσιοδοτώντας έτσι τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ψηφίσει στο Eurogroup σήμερα υπέρ της απελευθέρωσης της δόσης. 

Σε έγγραφο που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπ' όψιν της Επιτροπής, η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την στήριξή της στην εκταμίευση της δόσης, αναγνωρίζοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους.

Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική υπηρεσία του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, το έγγραφο του κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι επιπλέον 3,3 δισεκατομμύρια θα δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 στα 52.4 δισ. ευρώ.

.Συμφωνία στις Βρυξέλλες για το τραπεζικό σύστημα εποπτείας


Τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να καταστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο επικεφαλής επόπτης για τις τράπεζες στη ζώνη του ευρώ, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ την Πέμπτη.
«Υπάρχει μια συμφωνία», δήλωσε επίσημη ευρωπαϊκή πηγή.

Το νέο σύστημα εποπτείας θα πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργήσει με το τέλος του επόμενου έτους, αν και οι υπουργοί Οικονομικών που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, συμφώνησαν ότι αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία της νέας διαδικασίας.

«Είναι ιστορική συμφωνία», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ, μετά από σχεδόν 14 ώρες συζητήσεων

.Κανένας κίνδυνος για τη Γη από την τροχιά αστεροειδούς


Ένας μεγάλος αστεροειδής που βρίσκεται σε σχεδόν ίδια τροχιά με τη Γη, θα κάνει ένα «στενό» πέρασμα γύρω από τον πλανήτη μας, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης, τουλάχιστον για τα επόμενα μερικές εκατοντάδες χρόνια, δήλωσαν την Τετάρτη οι αστρονόμοι της NASA.
«Δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με τη Γη. Γνωρίζουμε ότι δεν θα χτυπήσει τη Γη για εκατοντάδες χρόνια. 

Όμως οι νέες παρατηρήσεις θα μας επιτρέψουν να προβλέψουμε την τροχιά του για πολύ μεγάλο διάστημα μελλοντικά», ανέφερε σε δήλωση του ο αστρονόμος της NASA, Λανς Μπένερ.
Ο αστεροειδής, που ονομάζεται Τουτάτις προσεγγίζει τη Γη κάθε τέσσερα χρόνια. 

Κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του, την Τετάρτη, ο «ουράνιος βράχος » θα περάσει περίπου 4,3 εκατομμύρια μίλια (7.000.000 χιλιόμετρα) από τη Γη, απόσταση η οποία είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερη από ότι η απόσταση της Γης από το φεγγάρι

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.