.Τέλη του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού το πρώην ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς»

Στο τέλος του 2015 αναμένεται να αποδοθεί σε χρήση το διατηρητέο κτίριο και πρώην ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς». 
Αυτό δήλωσε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. «Το έργο εκτελείται σε πλήρη εξέλιξη και πηγαίνει με πολύ καλούς και γρήγορους ρυθμούς», επισήμανε χτες η κ. Μενδώνη, 

έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο με τη γενική διεύθυντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟΑ, Ευγενία Γατοπούλου, και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων (η συγκεκριμένη Διεύθυνση έχει την ευθύνη του έργου), Αμαλία Ανδρουλιδάκη.

Το κτίριο του «Ακροπόλ Παλάς» θα στεγάσει πολιτιστικές χρήσεις και λειτουργίες και όχι δημόσιες υπηρεσίες, όπως αρχικά σχεδιαζόταν, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

 Ως προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης έχει οριστεί η 29η Μαΐου 2015.

.Αντ. Σαμαράς: Στόχος να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες

«Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν λίγο, όταν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη για να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες και αυτό είναι, είπε, το στοίχημα για την κυβέρνηση. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Χαίρομαι και εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν για να αντιμετωπιστεί και το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας των νέων».

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον κ. Παπούλια για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης. Υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου, επισήμανε.

«Αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

.«Η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε από μία πολύ στενή ομάδα ανθρώπων»

«Δεν πήγα στη συνεδρίαση και πήρα τον Φώτη Κουβέλη τηλέφωνο χθες για να του πω τον λόγο που δεν θα πάω, αλλά δεν το κατάφερα, διότι δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα. Δεν πήγα, ακριβώς για να μην ακούσω ακριβώς αυτά που είπε ο συντροφάκος μου ο Θόδωρος (Μαργαρίτης). 

Και το λέω γλυκά "ο συντροφάκος μου". Έτσι απευθύνομαι και στον ίδιο. Του λέω "βρε συντροφάκο, γιατί πάλι κωλοτούμπα; ". Ευθέως…». Αυτά ανέφερε ο Γρ. Ψαριανός στον ραδιοσταθμό ΒήμαFM, σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του Θ. Μαργαρίτη.

Πρόσθεσε επίσης και τα εξής: «Κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας στα γρήγορα, αλλά λέμε ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έκαναν άλλα. Υποστήριζαν άλλα πράγματα κτλ. Είχαμε πει για την αποχώρηση από την κυβέρνηση ότι έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και για λάθος λόγο. Δεν το αντέκρουσε. Δεύτερον, για το ακαριαίο "όχι" στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, που του είπαμε ότι κάνει λάθος, δεν το αντέκρουσε πάλι. 

Και τώρα κάνει αυτοκριτική ότι έπρεπε να συμμετέχει στο διάλογο. Ε, χαίρω πολύ. Άλλα μας έλεγαν εμάς, που τα υποστηρίζαμε αυτά: ότι υπηρετούμε αντίπαλο πολιτικό σχέδιο. Μας έλεγαν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ειλημμένες και καλούμασταν μετά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην Κεντρική Επιτροπή και στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις εγκρίνουμε». 

Ο κ. Ψαριανός, συμπλήρωσε επίσης πως «η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε από μία πολύ στενή ομάδα ανθρώπων. Ο κ. Πανούσης εδώ και πάρα πολύ καιρό, εδώ και εβδομάδες αρθρογραφεί στην "Αυγή" και βγαίνει καθημερινά σχεδόν στο "Κόκκινο", όπου εγώ δεν βγαίνω ούτε για πέντε λεπτά. 

Και άλλοι σύντροφοι βγαίνουν και πολλά άλλα στελέχη μας και μιλούν για την αριστερή διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το σχέδιο! Όσοι μιλάνε τώρα για την Κεντροαριστερά από την πλευρά Μαργαρίτη, λένε "να δούμε τι θα γίνει με την Κεντροαριστερά" από τη μία και από την άλλη "να δούμε και τι θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ"». 

.Αντίθετη η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ με την παραίτηση Κουβέλη

Η υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την οκτάωρη και πλέον κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων, που άρχισε στις 11.30 το πρωί και τελείωσε στις 8 το βράδυ. 

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στη Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση . Τα περισσότερα ηγετι... περισσότερα »

.Θέμα χρόνου ο ανασχηματισμός

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον ο ανασχηματισμός, ο οποίος δεν θα αφορά μόνο στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και στη διοίκηση, τους οργανισμούς και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσε τα σενάρια που κυκλοφορούν από την επόμενη των ευρωεκλογών, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν χθες μια πρώτη συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών και τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προανήγγειλε μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνουν και τον ανασχηματισμό, εν ευθέτω χρόνο και όχι αποσπασματικά. 

Ο ανασχηματισμός τοποθετείται εντός της επόμενης εβδομάδας, όταν και αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόσωπο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αλλαγές προσώπων θα γίνουν στα υπουργεία αλλά και τους οργανισμούς που ελέγχει το Δημόσιο υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Χρειάζεται μια προετοιμασία γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κοινοβουλευτικού έργου, και ότι ο ανασχηματισμός δεν θα γίνει με όρους δημοσιογραφικούς, σε δημοσιογραφικό χρόνο, αλλά με όρους πολιτικούς», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.

.«Μόνο οι εκλογές θα φέρουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα»

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στο Bloomberg, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται ούτε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ αλλά και ούτε να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ευρώπη.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις ευρωεκλογές σε ξένο πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας απαντά στο πόσο πιθανό είναι να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, στις δυνατότητες συνεργασίας του με τους Σοσιαλιστές, ενώ απευθύνεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Νάιτζελ Φάρατζ και τη Μαρίν Λεπέν.

«Είμαστε μία ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία επιθυμεί την αλλαγή και όχι τη διάλυση της Ευρώπης», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η λιτότητα οδηγεί στη δημιουργία πολιτικών τερατουργημάτων», προσθέτει, σχολιάζοντας την άνοδο του κόμματος του Nάιτζελ Φάρατζ και το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Τσίπρας δεν το απορρίπτει, υπό την προϋπόθεση όμως ότι επιστρέψει στις πολιτικές του ρίζες και θα απορρίψει το μονόδρομο της λιτότητας.

«Μόνο οι εκλογές θα φέρουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και λέει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να διαπραγματευτεί σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της χώρας, όπως αυτό του χρέους».

.Η ΔΗΜΑΡ, το μέσο και το μήνυμα


Η ΔΗΜΑΡ βιώνει μια βαθιά κρίση η οποία εξελίσσεται στα ερτζιανά και στα κανάλια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο θεσμικό (τρόπος λειτουργίας του κόμματος) ούτε μόνο αισθητικό (ενοχλητικός θόρυβος και, κάποιες φορές, συζητήσεις καφενείου). Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό.
Γιατί, όταν ο διάλογος ή η αντιπαράθεση γίνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα, σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από το πλαίσιο που θέτει το δελτίο, η εκπομπή, ο μιντιάρχης. Οι απαντήσεις δίνονται ανάλογα με τις ερωτήσεις, δεν λέγεται ό,τι δεν ζητείται να ειπωθεί, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η μετάφραση όσων ειπώθηκαν από τον σχολιαστή ή τους σχολιαστές.

Το άγχος προσωπικής προβολής και ο πειρασμός της δημοσιότητας ωθούν πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο έργο της ΔΗΜΑΡ να "βγαίνουν" μόνο για να "βγουν", χωρίς να έχουν συγκροτημένη στρατηγική, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένο σκεπτικό, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν.

Κατά κάποιον τρόπο, γίνεται ό,τι και με τις δημοσκοπήσεις. Παραγωγός του αποτελέσματος δεν είναι, βασικά, αυτός που δίνει τις απαντήσεις. Το μέσο είναι το μήνυμα και στην πολιτική -όταν τα υποκείμενά της το επιτρέψουν.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.