."MOULIN BLUES" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΛΟΚΗ : 17-21 Ιουλίου 2014 | Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Από τον θίασο Ζω. Παρίσι... κάπου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση καταδυναστεύει τους πάντες και φυσικά τα φημισμένα καμπαρέ δεν αποτελούν εξαίρεση. Είναι άλλωστε γνωστό πως όταν στερεύουν τα χρήματα, αναλόγως στερεύει και η διάθεση για έρωτα, έστω και πληρωμένο. 

Στη σκιά, λοιπόν, αυτής της κρίσης οι ήρωες προσπαθούν όπως όπως να επιβιώσουν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βρουν την ευτυχία, όπως ο καθένας τους την εννοεί, ξορκίζοντας παλιούς εφιάλτες και φαντάσματα του παρελθόντος... Σας θυμίζει κάτι; Αν ναι, είναι γιατί αυτό προσπαθούμε λίγ...περισσότερα »

..Παιχνίδια με τη φωτιά

*Για καταστροφικές* συνέπειες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μίλησε χθες ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας VTB μετά την επιβολή των νέων αμερικανικών κυρώσεων. 

Την άποψη* αυτή δίχως αμφιβολία συμμερίζονται τραπεζίτες και πολιτικές ηγεσίες στην Ευρωζώνη-ΕΕ, χωρίς να μπορούν να το πουν επί του παρόντος ανοικτά, καθώς η Σύνοδος Κορυφής των 28 επέλεξε σε πιο συγκρατημένους τόνους να δηλώσει ότι ακολουθεί την Ουάσιγκτον. 

Πρόκειται* δίχως υπερβολή για παιχνίδια με τη φωτιά, σε ένα ήδη σε ακραίο βαθμό επιβαρημένο παγκόσμιο κλίμα: Ηδη η συνεχής μείωση της ποσοτικής επέκτασης από... περισσότερα »

..Κλιμακώνεται η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Ισραηλινοί στρατιώτες, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και αρμάτων μάχης, ξεκίνησαν σήμερα να καταστρέφουν σήραγγες στη Γάζα τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα και να εξαπολύει επιθέσεις, κατά τη δεύτερη ημέρα μιας χερσαίας επιχείρησης, η οποία έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιους--περιλαμβανόμενων 3 εφήβων και ενός μωρού. 

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να αποφευχθεί μια κλιμάκωση και να προστατευτούν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι είναι έτοιμος να «διευρύνει» περαιτέρω την επ...περισσότερα »

.Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το Μπόινγκ

Πριν ακόμα κλείσουν 24 ώρες από την τραγωδία της Ουκρανίας με την κατάρριψη του μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών, που οδήγησε στο θάνατο τους 298 επιβάτες του, τα σενάρια για τα αίτια της συντριβής και τους υπαίτιους βρίσκονται σε πλήρη έξαρση. 

Μέχρι στιγμής δύο είναι τα βασικά σενάρια που διακινούνται και η αξιοπιστία των οποίων ελέγχεται λόγω έντονων ενδείξεων προπαγάνδας, είναι ένα από το ρωσικό Russia Today και ένα από την ουκρανική Kyiv Post. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει και το Russia Today, στόχος των δραστών ήταν το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν που ταξίδευε στον ίδιο α... περισσότερα »

.Στην ατζέντα Σαμαρά και Ρέντσι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις

Οι ηγέτες της Ελλάδας και της Ιταλίας Αντώνης Σαμαράς και Ματέο Ρέντζι γευμάτισαν μετά συζύγων για 2,5 ώρες στο κέντρο της Φλωρεντίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κλίμα ήταν θερμό και οι δύο πρωθυπουργοί έβγαλαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στη συζήτησή τους επικεντρώθηκαν στις δύο προεδρίες της ΕΕ, καθώς τη σκυτάλη μετά την Ελλάδα πήρε η Ιταλία για το τρέχον εξάμηνο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για όλα τα θέματα της ελληνικής Προεδρίας και ο Ματέο Ρέντζι για τα θέματα που θα χειριστεί η ιταλική.

Συγκεκριμένα συζήτησαν για ευρωπαϊκά θέματα, για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, για την ανάγκη και την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα και στην Ιταλία και για τον τουρισμό.

Ο κ. Ρέντζι σημείωσε, επίσης, ότι για πρώτη φορά από το 1958 ένα ιταλικό κόμμα παίρνει πάνω από 40% και ανέλυσε στον κ. Σαμαρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, με έμφαση στις συνταγματικές αλλαγές και στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφτεί την Ελλάδα, κάτι που θα ρυθμιστεί δια της διπλωματικής οδού.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Excelsior, σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της ιστορικής ιταλικής πόλης, στην οποία ο Ρέντζι έχει διατελέσει δήμαρχος, απ’ όπου κανείς έχει εξαιρετική θέα.

.Ισχύει για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις το αφορολόγητο για τις αποδείξεις και τις ιατρικές δαπάνες

 Εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα μπορούν να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι χωρίς να χάνουν το ειδικό αφορολόγητο των αποδείξεων και των άλλων δαπανών που εκπίπτουν (ιατρικές δαπάνες). Παραμένουν όμως σε ισχύ τα πρόστιμα όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014. 

Διευκρινίζεται πως με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποσαφηνίζεται ότι το ποσό του φόρου μειώνεται στη βάση των αποδείξεων δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, όπως επίσης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου υποβολής της δήλωσης (όπως δηλαδή ισχύει και για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις).

.Βρέθηκε το κρησφύγετο του Μαζιώτη

Στην οδό Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης - Αμαρουσίου, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, βρέθηκε το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη. Μόνο προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους Μαζιώτη-Ρούπα, εντόπισε η αστυνομία στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου. 
Εν τω μεταξυ οι έρευνες συνεχίζονται σε υπογειο γκαραζ της ίδιας πολυκατοικίας. Συμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κρησφύγετο και όχι για γιαφκα καθως δεν έχει εντοπιστεί μεχρι στιγμής οπλισμός.
Εν τω μεταξύ, ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος προσώπου που θεωρείται συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη από την Αστυνομία. 
Την ίδια ώρα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη με βάση τις νέες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν χθες, για τυπικούς λόγους, καθώς από την στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών που του έχουν επιβληθεί για την συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.