.Μοσκοβισί: Ρεαλιστική μία συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Μιλάμε για ένα καλό μομέντουμ για την Ελλάδα τώρα», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μ. Μαξίμου, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον πρωθυπουργό. 

Ο Επίτροπος Οικονομικών υπογράμμισε ότι μαζί οικοδομούμε εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, διότι ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή, στοιχεία που πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα. Τόνισε ότι... περισσότερα »

.Πώς θα φορολογηθούν αδήλωτες καταθέσεις σε σεντούκια, θυρίδες και τράπεζες του εξωτερικού

Την κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο θα προβλέπει ελκυστικά κίνητρα για όσους δηλώσουν αδήλωτα κεφάλαια που έχουν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. 

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό ή το εσωτερικό και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις. 

Μάλιστα διεμήνυσε ότι θα υποστούν σοβαρότατες και φορολογικές ποινικές και άλλες κυρώσεις, όσοι δεν δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε μορφής και εντοπιστο... περισσότερα »

.Ρώσικη ρουλέτα ΔΝΤ – Βερολίνου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο υπόγειος πόλεμος Ουάσιγκτον - Βερολίνου με αφορμή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κλιμακώνει την πίεση προς τους Ευρωπαίους, απαιτώντας σαφή δέσμευση των πιστωτών της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους της ώστε να καταστεί βιώσιμο. 

Την ίδια ώρα ωστόσο, το Βερολίνο φαίνεται πως επιχειρεί μέσα από τη διαρροή απόρρητης έκθεσης της Deutsche Bank, να επαναφέρει το εφιαλτικό σενάριο που απεργαζόταν και παρουσίασε στο Eurogroup του Ιουλίου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινό Grexit, το οποίο θα συνοδεύει μία γενναία αναδιά... περισσότερα »

.Νέα απίστευτη δήλωση Φίλη: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία

Δεν ήταν γενοκτονία των Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση, επανέλαβε ο Νίκος Φίλης. Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει ως δημοσιογράφος, πως επιστημονικά η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία, αλλά εθνοκάθαρση. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Παιδείας είπε: «Eκανα τη δήλωση ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων, κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας». Μόλις έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση ο κ. Φίλης έσπευσε να προλάβει τις αντιδρ... περισσότερα »

.Οικονομολόγος της Saxo Bank: Μια νέα κρίση είναι καθ' οδόν -Ποιοι είναι οι λόγοι

Οι εικασίες για μια νέα επικείμενη παγκόσμια κρίση είναι αμέτρητες, γράφει ο οικονομολόγος της Saxo Bank, Christopher Dembik. Μάλιστα, αναφέρει πως -κατά την άποψή του- μία νέα κρίση είναι καθ' οδόν και το εξηγεί σε τέσσερα σημεία: · 

Η μείωση της διάρκειας του οικονομικού κύκλου συνεπάγεται πιο συχνές κρίσεις · Το μοντέλο της «τεράστιας απόκλισης» προέβλεπε την ανάληψη του ηγετικού ρόλου των ΗΠΑ από την Κίνα · Κατά πάσα πιθανότητα έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια προσαρμογής της νομισματικής πολιτικής · Τα κράτη έχουν θέσει σε κίνδυνο την επιστροφή σε ρυθμούς... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.