.Κόβονται αποζημιώσεις, καταργούνται τριετίες


Περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση και συρρίκνωση των τριετιών στο τραπέζι από τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Νέες δραστικές παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις με αιχμή το ύψος των αποζημιώσεων, το χρόνο προειδοποίησης για απόλυση και τις μισθολογικές ωριμάνσεις συζητά η τρόικα με το υπουργείο εργασίας σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έθεσαν τα εξής θέματα:

-Τη μείωση των χρημάτων της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης,

-Τον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της μισής αποζημίωσης (από 6 στους 4 ακόμη και στον 1 μήνα)

-Τη δραστική αλλαγή της διάταξης για πληρωμή της μισής αποζημίωσης, όταν κάποιος εργαζόμενος συνταξιοδοτείται.


Το βασικό επιχείρημα της τρόικας είναι πως οι απολύσεις στην Ελλάδα κοστίζουν στους εργοδότες πολλά περισσότερα σε σχέση με το μέσο κόστος την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γεγονός πάντως είναι πως οι σαρωτικές μειώσεις που έχουν επέλθει στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα έχουν ούτως ή άλλως ελαφρύνει το κόστος της αποζημίωσης, ενώ στο υπουργείο Εργασίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι αν εφαρμοστούν όλα αυτά τότε καταρρέει το τελευταίο ανάχωμα ενάντια στις μαζικές απολύσεις με αποτέλεσμα την περαιτέρω εκτόξευση της ανεργίας στη χώρα μας.

Πέραν του θέματος του κόστους των απολύσεων, στο τραπέζι έχει πέσει και η χρονοωρίμανση, δηλαδή οι αυξήσεις που φέρνουν στους μισθούς των εργαζομένων οι τριετίες. Εάν καταργηθούν αυτές ή περιοριστούν, τότε όσοι έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσίας θα δουν τις μισθολογικές αποδοχές τους να μειώνονται σε δραματικά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του κατώτατου μισθού, παραμένει το αίτημα της τρόικας να αναπροσαρμοστεί ο τρόπος υπολογισμού του με παρέμβαση και της κυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες.

.Άτυπη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου


Οι επαφές και οι συζητήσεις που είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα, αλλά και οι εξελίξεις στην Ελλάδα.
Αυτά συζητήθηκαν στην άτυπη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του ίδιου, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Παπούλια και αντάλλαξαν απόψεις για τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά και τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στις ΗΠΑ, τις προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το πώς κινείται το ΕΣΚ αναφορικά με την κρίση στην Ευρώπη, καθώς και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή της. 
Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη και πώς έχει διαμορφωθεί το κλίμα σήμερα, αλλά και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την ίδια ώστε να προχωρήσει μπροστά.
Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Παπανδρέου αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

.Άρσεναλ-Ολυμπιακός 3-1


Ο Ολυμπιακός πάλεψε όσο μπορούσε στο «Έμιρειτς» απέναντι στην Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-1. 

Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τον Ζερβίνιο στο 42?, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Μήτρογλου (45+1΄), αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με τα γκολ των Ποντόλσκι (56΄), Ράμσεϊ (+90΄).

.Α. Λοβέρδος: Η αναμονή μου λαμβάνει τέλος


Την ανάγκη «ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου με ειλικρινείς και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες» και «ενός κόμματος ριζοσπαστικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, ανοικτού στην κοινωνία» που θα έχει «όπλο ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του σήμερα το βράδυ. 

Ένα πολιτικό πόνημα με τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» (εκδόσεις «Ίνδικτος») που παρουσιάστηκε, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από τον αναπληρωτή καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αργύρη Πασσά, 
τον συγγραφέα Κώστα Κουτσουρέλη και τον δικηγόρο Πάνο Αλεξανδρή μπροστά σε ένα  μεγάλο κοινό, απουσία όμως των πολιτικών του φίλων. 

Αυτοί, όπως εξήγησε ο ίδιος, θα προσκληθούν στις δύο μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου.

« Η αναμονή μου» είπε ο κ. Λοβέρδος, «λαμβάνει τέλος» ανακοινώνοντας ότι μετά την έκδοση του βιβλίου του με την πολιτική του πρόταση πριν ένα μήνα περίπου συγκροτήθηκε μία ομάδα τριάντα επιστημόνων η οποία άρχισε να δουλεύει για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου εξόδου από την κρίση. 


«Τον Φεβρουάριο θα είμαστε έτοιμοι» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι βασικό κριτήριο «είναι να μπορούμε να είμαστε πειστικοί σήμερα» «για να σπάσουμε τον τοίχο της αναξιοπιστίας της πολιτικής» και να απευθυνθούμε στους πιο απογοητευμένους, σε αυτούς που έχασαν ή φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους».

.Ευ. Βενιζέλος: Να πάει στη Βουλή η "λίστα Λαγκάρντ"


"Η ρητή εντολή κάθε εβδομάδα ήταν ότι κινούμε όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής", σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ, ερωτηθείς για το εάν ως υπουργός Οικονομικών είχε δώσει εντολή στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη να αξιοποιήσει το περιεχόμενο από το "φλασάκι" με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Επιπλέον, ερωτηθείς εάν μετά τη γνωστοποίηση περί ύπαρξης της "λίστας Λαγκάρντ" κάλεσε τον κ. Διώτη  προκειμένου να τον ρωτήσει τι συμβαίνει με αυτή τη λίστα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι ως υπουργός Οικονομικών είχε πολλές προτεραιότητες εκ των οποίων και εκείνη για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι κάθε εβδομάδα πίεζε τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προχωρήσουν.

Υπογράμμισε δε ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού να αξιολογεί πληροφορίες και στοιχεία, αλλά να δίνει πολιτικές κατευθύνσεις. 

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές που φέρεται να έκανε ο κ. Διώτης ότι παρέδωσε το φλασάκι με τη λίστα στον κ. Βενιζέλο και δεν του δόθηκε εντολή για περαιτέρω έλεγχο, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για "παρεξήγηση στα όσα φέρεται να έχει πει ο κ . Διώτης στην Επιτροπή". "Δεν ξέρω τι είπε, ξέρω τι έχει πει σ' εμένα και στους δημοσιογράφους", πρόσθεσε. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις περί αναφορών του κ. Διώτη ότι δεν κράτησε αντίγραφο από το συγκεκριμένο "φλασάκι" αφού το παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος είπε, μεταξύ άλλων: "Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σημαίνει 'δεν έχω κρατήσει αντίγραφο, δεν έχω το υλικό'".

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Διώτης παρέλαβε το υλικό από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, "προφανώς για να το αξιοποιήσει" και διερωτήθηκε:  "Τόσο καιρό που το είχε στα χέρια του δεν το είδε;".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι τώρα που υπάρχει το υλικό αυτό  στο ΣΔΟΕ χάρη στον ίδιο, πρέπει να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

 Ι. ΔΙώτης: Δεν ξανασυζητήθηκε ποτέ το θέμα της "λίστας Λαγκάρντ"

Αρνητικά απάντησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης ερωτώμενος από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αν ο κ. Βενιζέλος τον είχε ενοχλήσει για την πορεία των ερευνών  σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ.

    «Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζεται όπως πληροφορούμαστε τώρα, σε τηλεοπτικό δελτίο ότι σε τακτά διαστήματα σας ενοχλούσε σε ότι αφορούσε την πορεία των ερευνών. Ξανασυζητήθηκε το ζήτημα του ηλεκτρονικού αρχείου ;» ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου.
   «Όχι ποτέ», απάντησε ο κ. Διώτης.

  «Από πλευράς σας ποιος ήταν ο λόγος που δεν ξανασυζήτηθηκε το ζήτημα;» ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Διώτης απάντησε: «Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. Δεν ετέθη...»

   «Συζητήθηκε ποτέ η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας;» ρώτησε πάλι η βουλευτής λαμβάνοντας την απάντηση από τον κ. Διώτη: «Είχε τεθεί ακροθιγώς στις συζητήσεις».

.Ρόιτερς: Κρατικά έσοδα 600 δισ. δολαρίων από φυσικό αέριο στην Κρήτη


Μελέτη τριών Ελλήνων επιστημόνων εκτιμά στα 3,5 τρισεκ. κυβικά μέτρα τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Κρήτης και ότι αυτά θα αποφέρουν στην Ελλάδα κρατικά έσοδα 599 δισεκ. δολαρίων σε 25 χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

 Η μελέτη των κ. Αντώνη Φώσκολου, Ηλία Κονοφάγου και Νίκου Λυγερού παρουσιάσθηκε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο.

   «Θεωρούμε ότι αυτή είναι μία πολύ συντηρητική εκτίμηση», δήλωσε στο Ρόιτερς ο κ. Κονοφάγος, η εταιρία του οποίου Flow Energy στην Αθήνα συμβουλεύει άτυπα την κυβέρνηση για την ενεργειακή στρατηγική. 

Η μελέτη αναφέρει ότι η γεωλογική ομοιότητα με το πλούσιο σε αέριο κοίτασμα Λεβιάθαν, όπου εντοπίσθηκαν οι πρόσφατες ανακαλύψεις της Κύπρου και του Ισραήλ, υποδηλώνει ότι και τα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης μπορεί να έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά. 

Η μελέτη εκτιμά ότι τα αποθέματα της περιοχής αυτής αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση φυσικού αερίου από την Ευρώπη για έξι χρόνια και αντιστοιχούν σε 1,5 δισεκ. βαρέλια πετρελαίου.

.Ι. Διώτης: Δεν υπάρχει όνομα πολιτικού στη "λίστα Λαγκάρντ"


«Δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού στη λίστα Λαγκάρντ. Εγώ, ατύπως παρέλαβα από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν μετακινήθηκε σε άλλο υπουργείο, και ατύπως παρέδωσα στον κ. Βενιζέλο το "στικάκι" με τη λίστα Λαγκάρντ».

Αυτό ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

«Ήταν παράνομο υλικό, προήλθε με συνδρομή μυστικών υπηρεσιών, δεν μπορούσα να προχωρήσω σε έρευνα. Αυτά τα ζητήματα τα χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση. 

Αν ήθελε, μπορούσε να βρει τρόπο να παρακαμφθεί το εμπόδιο χρήσης στοιχείου. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Αν μου το ζητούσε ο κ. Βενιζέλος, θα προχωρούσα σε έρευνα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διώτης.

.Συνεχείς διαπραγματεύσεις έως το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου


Συνεχείς συναντήσεις, έως τουλάχιστον το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας. Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

   Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, βρίσκονται τόσο το διαθρωτικό κομμάτι (μεταρρυθμίσεις που αποτελούν υποχρεώσεις βάσει του Μνημονίου και δεν έχουν υλοποιηθεί), όσο και το δημοσιονομικό (η τρόικα επιμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα), 

με βασικό στόχο να κλείσει το πακέτο στα 13,9 δισ. ευρώ. Επισήμανε δε, ότι ειδικά για το διαρθρωτικό σκέλος, κάποιες προαπαιτούμενες δράσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα.

   «Αύριο θα έχουμε νέα συνάντηση. Δουλεύουμε με καταληκτική ημερομηνία το Eurogroup, με στόχο να έχουμε κάνει το βέλτιστο δυνατό», ανέφερε το συγκεκριμένο στέλεχος, προσθέτοντας ότι «τη Δευτέρα θα καταλάβουμε πού είμαστε. 

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαδικασία συζήτησης, δεν μπορούμε να μιλάμε εκ προοιμίου για συγκεκριμένα μέτρα». Ερωτηθείς, πάντως, για το πότε θα καταβληθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, απάντησε χαρακτηριστικά «βλέποντας και κάνοντας». 

.Γ. Καπελέρης: Λίστα δέκα ονομάτων μού έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Κανένα πολιτικό πρόσωπο ή γνωστός οικονομικός παράγων δεν υπήρχε στη λίστα που μου έδωσε, ατύπως και εμπιστευτικώς, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δέκα ονόματα, τέλος 2010 με αρχές2011. Δεν έκανα έλεγχο της λίστας, αλλά έρευνα στο προφίλ τους. Τα αποτελέσματα τα παρέδωσα πίσω στον υπουργό.

 Αυτά δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης που κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις λίστες ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 Ακόμα, ο κ. Καπελέρης ερωτώμενος σχετικά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιβεβαίωσε ότι έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ", προκειμένου- όπως είπε- να συσταθεί ειδική επιτροπή για να τη διερευνήσει, ωστόσο αυτή η επιτροπή δεν έγινε. 

 «Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόσωπο που να λέει παρέδωσα στον Καπελέρη λίστα. Μου παραδόθηκαν δέκα ονόματα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για να διερευνήσω το προφίλ τους. 

Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτού του μικρού αριθμού προσώπων, που εμπιστευτικώς και ατύπως μου παραδόθηκαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραδόθηκαν πίσω στον υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης.

.Παναθηναϊκός: «Τέλος» ο Κατσουράνης


Απροσδόκητη εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος μετέβη στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές την απόφαση της ΠΑΕ να λύσει άμεσα τη συνεργασία της με τον αρχηγό της ομάδας, Κώστα Κατσουράνη. 

.Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης


Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Η αφορμή της παραίτησης ήταν τα όσα συνέβησαν γύρω από την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο κ. Ραγκούσης θεωρεί «πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο» μέσω της «λίστας» να κρίνεται η «αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι».

Ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, την οποία θεώρησε «επιβεβλημένη» στη δήλωσή του αναφέρει ότι αποχωρεί «από το σημερινό ΠΑΣΟΚ», στο οποίο, επισημαίνει, «
έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης». 

Κατά τον κ. Ραγκούση αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές «οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή».

.σουπερμάρκετ το 2011


Μεικτή εικόνα παρουσίασε η αγορά των σουπερμάρκετ (και οι αλυσίδες cash & carry) το 2011, καθώς αν και παρατηρούνται οριακές αυξήσεις τόσο στον κύκλο εργασιών τους όσο και στα μεικτά κέρδη τους,
 παράλληλα -για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης- στα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων τους καταγράφονται ζημίες. 

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία των δημοσιευμένων ισολογισμών των 115 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου, με πωλήσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ το 2011, 

που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Direction Business Reports, σημειώθηκαν αυξήσεις 2,68% στον συνολικό κύκλο εργασιών και 0,38% στα συνολικά μικτά τους κέρδη, αλλά και ζημίες που έφτασαν τα 186 εκατ. ευρώ.

.Ενοχλημένη η Ιπποκράτους για τη «λίστα Λαγκάρντ»


Ενόχληση προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ διάφορα σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και τα ερωτήματα που διατυπώνονται σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Πηγές της Ιπποκράτους χαρακτήριζαν «κραυγαλέα υποκριτικές» τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Πρωτίστως, η ενόχληση αφορά στο κλίμα που έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί, με βάση τον ισχυρισμό ότι το υλικό χάθηκε. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ισχυρισμός αυτός προβλήθηκε από κάποιους που ενοχλήθηκαν διότι τελικά αυτή η θεωρία δεν επικράτησε λόγω των χειρισμών του κ. Βενιζέλου.

Καταγγέλλονται και οι υπαινιγμοί του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι χαρακτηρίζονται «πολιτική χυδαιότητα», καθώς στην Κουμουνδούρου υπαινίσσονται ότι τα στοιχεία της «λίστας» μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί και μάλιστα προεκλογικά για άσκηση πιέσεων ή εκβιασμών.
Σχετικά με τον χειρισμό του θέματος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από τις ίδιες πηγές της Ιπποκράτους επισημαίνεται:

Μόλις ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ότι και ο σημερινός επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο σημερινός επικεφαλής της ΕΥΠ δήλωσαν ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους το υλικό αυτό, θεώρησε θεσμική υποχρέωσή του να στείλει αμέσως στον πρωθυπουργό όποιο υλικό του είχε παραδώσει ατύπως ο κ. Διώτης.

Για τον κ. Βενιζέλο ήταν αυτονόητο ότι το υλικό αυτό, είναι πηγή πληροφοριών για κάθε διωκτική αρχή που έχει και χρησιμοποιεί κάθε είδους πληροφορίες, ακόμα και ανώνυμες ή έμμεσες, στο πλαίσιο πάντα βέβαια της νομιμότητας.

Το υλικό που είχε στα χέρια του ο κ. Βενιζέλος είναι αυτό που του παρέδωσε ο κ. Διώτης. Κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει ότι αυτό δεν είχε διατηρηθεί στο ΣΔΟΕ με την έννοια της πηγής αξιοποίησης πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και ως έναν από τους λόγους της ενέργειας αυτής, επικαλείται τη «λίστα Λαγκάρντ».

.Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Χαλέπι


Τουλάχιστον 40 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 90 τραυματίσθηκαν σήμερα σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι στην πλειοψηφία τους μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων. 

Στόχοι των επιθέσεων ήσαν μια λέσχη αξιωματικών και οδοφράγματα του τακτικού στρατού", τόνισε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι συνολικά πέντε επιθέσεις σημειώθηκαν στο Χαλέπι, τέσσερις στην πλατεία Σααντάλα αλ-Τζαμπίρι και μια πέμπτη μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, στην είσοδο της Παλιάς Πόλης όπου σημειώνονται μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του 'Ασαντ και στους αντάρτες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 70.

.Παραμένει κρατούμενος ο Ι. Σμπώκος


Παραμένει κρατούμενος ο άλλοτε συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, καθώς κρίθηκε ότι έχει τη δυνατότητα και την κατάλληλη υποδομή να διαφύγει στο εξωτερικό.

Έλαβε προθεσμία για την απολογία του και θα μεταφερθεί εκ νέου στα δικαστήρια τη Δευτέρα.

Δήλωσε δε  "αθώος" στους δημοσιογράφους, μετά την έξοδό του από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο Γ. Σμπώκος φέρεται να προχώρησε σε «ξέπλυμα παράνομων χρημάτων» που υπολογίζονται σε 40 εκατομμύρια ευρώ, 
ποσό που εκτιμάται ότι ανέβηκε στα 80 εκατομμύρια, καθώς το αρχικό ποσό επενδύθηκε μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας του πεθερού του.

Για τα κατασχεθέντα όπλα, ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν τα κατείχε νομίμως.

.Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις εν μέσω συνεχών πιέσεων της τρόικας


Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για το πακέτο των μέτρων, καθώς στις διαπραγματεύσεις προστέθηκε η απαίτηση της τρόικας να αντικατασταθούν οι προτεινόμενες περικοπές δαπανών των υπουργείων, ύψους 2 δισ. ευρώ, με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθετες μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. 

Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι των δανειστών στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας έθεσαν και θέμα μείωσης του κόστους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, όχι σε πολιτικό επίπεδο, μόνο με την τρόικα» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Mέγαρο Μαξίμου, ενώ σε ερώτηση για το αν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ώς τις 18 Οκτωβρίου, απάντησε «θα δούμε».

Οι τροικανοί συναντήθηκαν το πρωί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.
Νωρίτερα, αποχώρησε από τη σύσκεψη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Π. Τόμσεν ενώ παρέμειναν τα λοιπά μέλη του κλιμακίου. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αγοράς, απορρόφησης Κοινοτικών κονδυλίων, ρευστότητας κλπ. ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.