.“Η Σονάτα του Σεληνόφωτος” του Γ. Ρίτσου την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 στο Αλέκα ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 (Κυριακή των Βαΐων) η θεατρική ομάδα “ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΕΙΝΟ” ανεβάζει τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος” του Γιάννη Ρίτσου στο δημοτικό κινηματογράφο “ΑΛΕΚΑ”, με ελεύθερη είσοδο.

Το δρώμενο ερμηνεύει η ηθοποιός Λυδία, σε σκηνοθεσία Τάκη Κτενά, θεατρική επιμέλεια Νίκου Γιαννίκα και ενδυματολογική επιμέλεια Ρουμπίνης Βολανάκη. Προλογίζει ο βιοθεραπευτής και χειροθέτης Κωνσταντίνος Τσάμης.

.Ο ΟΤΕ πούλησε τις θυγατρικές του στη Βουλγαρία


Την πώληση των θυγατρικών του στη Βουλγαρία, Globul και Germanos Telecom  στον νορβηγικό όμιλο Τηλεπικοινωνιών Telenor έναντι 717 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα  ο ΟΤΕ. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το τίμημα που ανέρχεται σε 717 εκατ. ευρώ (επιχειρησιακή αξία)  θα προσαρμοσθεί ανάλογα με τον καθαρό δανεισμό της εταιρείας και τις αλλαγές στο κεφάλαιο κίνησης κατά την ημέρα της ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Το τίμημα αυτό ισούται με 6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων για το 2013.

«Η πώληση της Globul στη Βουλγαρία αποτελεί την ολοκλήρωση μιας στοχευμένης και μακράς προσπάθειας, που μας επέτρεψε να επιτύχουμε ένα εξαιρετικά ελκυστικό τίμημα μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

.Λουτρό αίματος στο Ιράκ


Τουλάχιστον 200 είναι οι νεκροί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες -θρησκευτικής κυρίως- βίας στο Ιράκ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις που διαδέχονται η μια την άλλη, μετά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον ενός καταυλισμού διαδηλωτών στη Χαουίτζα, έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 300 ανθρώπων.

Ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε ότι φοβάται πως θα ξεσπάσει ένας νέος θρησκευτικός "εμφύλιος πόλεμος", όπως είχε συμβεί την περίοδο από το 2006 ως το 2007, μετά την αμερικανική στρατιωτική εισβολή.

Το Σαββατοκύριακο, γίνονται στο Ιράκ περιφερειακές εκλογές στις 12 από τις 18 επαρχίες του.

."Παγώνουν" τα τιμολόγια της ΔΕΗ


«Παγώνουν» στα σημερινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαίου. 

Όμως η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Συνεπώς τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού (με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού) απελευθερώνονται.

.Ελεύθερος με εγγύηση ο Ν. Φωτόπουλος


Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 60.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της απάτης, για υπόθεση χρηματικών ποσών που δόθηκαν από τη ΔΕΗ προς το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων και τα οποία φέρονται να μην δαπανήθηκαν για τους λόγους που εκταμιεύθηκαν.

Ο κ. Φωτόπουλος φέρεται να αρνείται την κατηγορία και να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο, ότι τα επίμαχα ποσά αποτελούν σύννομες επιχορηγήσεις.

.Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στα μέσα του 2014, αναμένει ο Γ. Προβόπουλος


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να αγοράσει ομόλογα μέσω του προγράμματός της για αγορά ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Συμβουλίου Κυβερνητών της ΕΚΤ Γιώργος Προβόπουλος.

Το πρόγραμμα, με την ονομασία Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές (Outright Monetary Transactions, OMT), πιστώνεται ότι ηρέμησε τους φόβους της αγοράς για διάλυση της ευρωζώνης. Η ΕΚΤ το παρουσίασε το Σεπτέμβριο, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής.

"Δεδομένου ότι τους τελευταίους λίγους μήνες είχαμε ένα είδος σταθεροποίησης, εξομάλυνσης, ίσως να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ", δήλωσε ο κ. Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

"Το OMT προσέφερε τεράστια βοήθεια. Είναι καλό το ότι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σ' αυτό, για την περίπτωση που θα χρειαζόταν".

Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε επίσης πως η ελληνική οικονομία είναι πιθανό να ανακάμψει στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς ή συντομότερα.

."Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων"


"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, να προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφερόμενος στην επίμαχη ρύθμιση, που τελικά αποσύρθηκε, και προέβλεπε την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μια ημέρα μετά από τη διαμάχη που ξέσπασε για την εν λόγω ρύθμιση, ο κ. Ρουπακιώτης επανέλαβε την αντίθεσή του και υπογράμμισε: "Επικράτησε η νομιμότητα. Δεν νιώθω νικητής ή ηττημένος".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε άγνοια για τον συντάκτη της επίμαχης ρύθμισης για τους συμβασιούχους, την οποία χαρακτήρισε "τερατούργημα", τονίζοντας ότι «εκείνος ο οποίος τις "κατασκεύασε" όφειλε να μην το κάνει, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να τηλεφωνήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του αυτές»

Σχετικά με τον Αντώνη Μανιτάκη, αναγνώρισε ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας, σημειώνοντας ότι "η επιστημοσύνη του είναι γνωστή". 

Ανέφερε επίσης ότι δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνάδελφό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, επανέλαβε ότι η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

.Τα αναψυκτικά οδηγούν κατευθείαν στον διαβήτη


Η κατανάλωση ενός ή περισσότερων αναψυκτικών με ζάχαρη κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Κάθε αναψυκτικό παραπάνω που πίνει κάποιος μέσα στην ημέρα, αυξάνει ανάλογα ο σχετικός κίνδυνος.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 350.000 ατόμων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Η μελέτη έδειξε ότι για κάθε έξτρα 340 ml καθημερινής κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη (δηλαδή περίπου όσο ένα αναψυκτικό), ο κίνδυνος για διαβήτη αυξάνεται κατά 22% σε σχέση με όσους πίνουν μόνο ένα αναψυκτικό το μήνα ή λιγότερο. Η κατανάλωση φρουτοχυμών δεν φαίνεται να αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

«Με δεδομένη την αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη στην Ευρώπη, θα πρέπει να δοθούν στον πληθυσμό σαφή μηνύματα για τις ανθυγιεινές συνέπειες αυτών των ποτών», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.

Η ευρωπαϊκή μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει παρόμοια ευρήματα από προηγούμενες έρευνες στις ΗΠΑ, που έχουν συμπεράνει ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη συνδέονται με αύξηση του σωματικού βάρους και με καταστάσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Η συγκεκριμένη χρόνια πάθηση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πλήττει πάνω από 310 εκατ. άτομα παγκοσμίως.

.Σκληρότερα μέτρα λιτότητας ανακοινώνει ο Ραχόι, σε μία Ισπανία που "βράζει"


Η ισπανική κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα τα νέα οικονομικά της σχέδια, τα οποία όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα καθορίσουν τη λεπτή γραμμή μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι θα παρουσιάσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο ευελπιστεί να υλοποιηθεί έως το 2015, σε μια προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να αλλάξει η πορεία της οικονομίας.

Ο Ραχόι κάνει προσπάθειες από τον Φεβρουάριο ώστε να βρεθεί μια μέση λύση μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας και όσων είναι υπέρ της ανάπτυξης, λέγοντας ότι η Ισπανία θα είναι πάντοτε πειθαρχημένη σχετικά με τις δαπάνες, αλλά υποδεικνύοντας ότι και αυτός τάσσεται περισσότερο υπέρ της ανάπτυξης.

«Δεν θα υπάρξει χαλάρωση στα μέτρα λιτότητας, γιατί πιστεύουμε σε αυτή την πολιτική. 

Λέγοντας αυτό και με όλη την Ευρώπη να βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής ύφεσης, θα ήταν παράλογο να μην προσαρμόσουμε το σχέδιο για μείωση του ελλείμματος», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς, υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

«Το σχέδιο θα αποτελεί ένα συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και όχι μείωση των δαπανών απλά για να μειώσουμε τις δαπάνες», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με Ισπανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι έχουν ενημερωθεί σχετικά, η κυβέρνηση θα δεσμευτεί να περάσει, μέχρι το καλοκαίρι, μια νέα μεταρρύθμιση σχετικά με το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα ώστε να επιταχυνθεί η προβλεπόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και να δοθεί ένα τέλος στις αξιολογήσεις που συνδέονται με τον πληθωρισμό των συνταξιοδοτικών πληρωμών.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, το σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να τροποποιηθεί περαιτέρω, θα περιλαμβάνει επίσης την επανεξέταση των επιδομάτων ανεργίας, μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων και τη μονιμοποίηση των προσωρινών αυξήσεων στους φόρους, που είχαν αποφασιστεί το 2011 και το 2012.

.Κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη στην επίμαχη διάταξη του υπουργείου Εργασίας


Μπορεί ο θόρυβος να προκλήθηκε για τις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών και τη μείωσή τους κατά 35%, που δεν είχε ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση, η συγκεκριμένη, όμως, διάταξη, η οποία και αποσύρθηκε, έκρυβε ακόμα μία δυσάρεστη έκπληξη : τη μείωση και άλλων συντάξεων !

Πρόκειται για τα μερίσματα, που εισπράττουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου από το Μετοχικό τους Ταμείο, ένα είδος δηλαδή επικουρικής σύνταξης. Και για αυτή την κατηγορία αποδοχών, το υπουργείο Εργασίας είχε σχεδιάσει δραστική μείωση, το ύψος της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό.

Όπως δεν πρόλαβε να γίνει γνωστή και η ίδια η μείωση, καθώς – μπροστά στο φόβο νέων αντιδράσεων, παρόμοιων με αυτών της περικοπής κατά 35% στις συντάξεις του ΟΑΕΕ – αποφασίστηκε να αποσυρθεί και αυτό το οριζόντιο μέτρο.

Πέραν, όμως, του παρασκηνίου και των όσων εκτυλίχθηκαν μέχρι να διαγραφεί από το κείμενο του νομοσχεδίου η επίμαχη διάταξη, το ζητούμενο είναι τι μέλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής... τόσο για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, όσο και για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. 

Και τα δύο ταμεία, όπως και οι υπόλοιποι ασφαλιστικοί οργανισμοί, έχουν σημαντικές ανάγκες χρηματοδότησης και αναμένεται να καταφύγουν και πάλι σε υψηλό δανεισμό για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες τους. 

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ήδη – στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς – έχουν εκταμιεύσει πάνω από το 40% των επιχορηγήσεων του κρατικού προϋπολογισμού.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η εισφορά Κουτρουμάνη στους ελεύθερους επαγγελματίες παραμένει στα χαρτιά, είναι απορίας άξιον πώς θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ο ΟΑΕΕ, αλλά και τα υπόλοιπα ταμεία, χωρίς να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Εκτός και αν τελικά επαληθευθούν οι πληροφορίες, που αναφέρουν ότι οι περικοπές αυτές αποσύρθηκαν για να επανέλθουν στο πακέτο του Ιουνίου

.Τσίπρας: Οι χώρες του νότου πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους


Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Λισαβόνα, ο δε Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών του Νότου.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές υπήρξε συμφωνία για ανοιχτό διάλογο, διότι η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, κάτι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική τους δύναμη.

Γιατί, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι αλλιώς όταν μια χώρα είναι αντιμέτωπη σε δεκαεπτά και αλλιώς όταν πολλές χώρες μαζί, ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου, ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο. Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν, είπε.

.Τροπολογία για την ανεργία κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ


Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απουσία από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, των προτάσεων του Κινήματος για την ανεργία, με τις οποίες, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς.

Από κυβερνητικής πλευράς ελέχθη ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα και όχι για απόρριψη των προτάσεων και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να έχει συνταχθεί έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχθηκε την κυβερνητική εξήγηση και κατέθεσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής τις προτάσεις του, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο. 

Σχετικά, εξάλλου, με την έκθεση του ΓΛΚ, οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι από τα τρία σκέλη της πρότασης τα δύο δεν απαιτούν έκθεση, αφού πρόκειται για κοινωφελή εργασία και μεταφορά πόρων από τα κοινοτικά ταμεία. Αν θα χρειαζόταν έκθεση αυτή θα αφορούσε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε αποδεκτή την εξήγηση που δόθηκε και προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς να περιμένει να καταθέσει τις προτάσεις του, ως τροπολογία επίσης, ο κ. Στουρνάρας αύριο ή την Κυριακή, πριν την ψηφοφορία στη Βουλή.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει «παρελκυστική τακτική», σε ένα θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών και κάνουν λόγο «για μικροκομματικά παιχνίδια από την πλευρά της κυβέρνησης», η οποία, όπως λέγεται στην Ιπποκράτους, «φέρει βαρέως το γεγονός ότι είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας και μάλιστα επεξεργάστηκε και νομικά το θέμα, καταθέτοντας την τροπολογία».

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη του Κινήματος, η σημερινή κυβερνητική ενέργεια έρχεται ως συνέχεια αναλόγων ενεργειών στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η μη αποδοχή από τον κ. Μουσουρούλη συμφωνημένης τροπολογίας στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου για τη ναυτιλία, το θέμα της απομάκρυνσης του κ. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ κλπ.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες και ειδικά για το θέμα της ανεργίας και της τροπολογίας που κατέθεσε σήμερα, θα επιμείνει μέχρι τέλους, χωρίς να θέλουν να αναφερθούν στο τι πρόκειται να πράξει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών, δεν την κάνει αποδεκτή, ή με το πρόσχημα της έκθεσης του ΓΛΚ, αναβάλει το θέμα για αργότερα.

.Στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός


Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη θα έχει στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 82-72 της Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ στον 5ο προημιτελικό, έκανε το 3-2 στη σειρά και προκρίθηκε στο 8ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας στην ιστορία του. 


Στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να περάσουν το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία στέρησαν στον περσινό τελικό το τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72

.Μετά το Πάσχα αλλάζει η σύνθεση της κυβέρνησης


Σε τροχιά ανασχηματισμού εισέρχεται πλέον η κυβέρνηση, μετά και το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο, που δεν αποκλείεται να είναι το τελευταίο για πολλά από τα μέλη του. 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δεν αποκλείουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μετά το Πάσχα. 

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει, ή πάντως προσεγγίζουν, στην επέκταση του ποσοστού 4-2-1, το οποίο χρησιμοποιούν για τη στελέχωση του κυβερνητικού μηχανισμού και στην κυβέρνηση. 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρία ως τέσσερα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ τουλάχιστον δύο επιπλέον μέλη, όπως προκύπτει από πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου, θα τοποθετήσει η ΔΗΜΑΡ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος εμφανίζεται στην πόρτα εξόδου για να αντικατασταθεί από τον Γ. Μανιάτη. 

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το σύνολο ή τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών και κάποιο από τα χαρτοφυλάκια Υγείας ή Απασχόλησης. 

Εκτός αναμένεται να τεθεί η Φωτεινή Σκοπούλη, υφυπουργός Υγείας σήμερα.

.Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, «ισόπαλοι» ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ


Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δίνει δημοσκόπηση της VPRC που έγινε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο». 

Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 29,5% των ερωτηθέντων με την Νέα Δημοκρατία ν’ ακολουθεί με 27%.

Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 13%, ενώ ανεβασμένα είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ που αγγίζει το 7%, ποσοστό ίσο με αυτό του ΠΑΣΟΚ. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν το 6% των ερωτηθέντων, η Δημοκρατική Αριστερά το 4,5%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό 6% που απάντησε «Άλλο κόμμα».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.