.Ρήξη και δραχμή... ;Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που γαβγίζει

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που γαβγίζει. Δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας και πέντε έξι άλλα γκρουπούσκουλα. Φαίνεται ότι είναι πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν ξεκάθαρα για ρήξη με τους δανειστές, ακόμη κι αν αυτό σημάνει capital control, χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ. 

Το γράφαμε προεκλογικά, μας το έλεγαν και δεν το πιστεύαμε. «Υπάρχει περίπτωση να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφή ατζέντα χρεοκοπίας της χώρας; Υπάρχει σχέδιο για έξοδο από το ευρώ;» Λέγαμε δε μπορεί, ακόμη και σ' αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται κόμμα, επικρατούν οι ευρωπαϊστές, οι φ... περισσότερα »

.Ομιλία Φώφης Γεννηματά προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να προεδρεύω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Θα ήθελα, ξεκινώντας να σας ευχαριστήσω όλους για τη θετική συμβολή σας στις διαδικασίες που προηγήθηκαν της εκλογής Προέδρου του Κινήματος μας. 

Τους τελευταίους 5 μήνες μετά τη γενναία πολιτική απόφαση του Προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου να αποχωρήσει πριν τη λήξη της θητείας του και αφού προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στη παράταξη αλλά και στη χώρα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, εξελίχθηκε μια σειρά διαδικασιών με κορύφωση τη διεξαγωγή του Συνεδρίου μας και ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Αν η Ευρώπη επιμένει, πρέπει να αναλάβει και το κόστος

Ξεκάθαρο μήνυμα στους δανειστές και τους Ευρωπαίους ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Φάιμαν. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ακατανόητο να ζητούν οι δανειστές μειώσεις σε συντάξεις και αν επιμείνει σε αυτό τότε θα πρέπει να αναλάβει το κόστος των εξελίξεων. 

«Οι προτάσεις μας διασφαλίζουν πλήρως τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει οι θεσμοί» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είναι: «Ακατανόητη η επιμονή των δανειστών για περικοπές στις συντάξεις. Απαιτούνται πολιτικές αποφάσει...περισσότερα »

.«Οι πιθανότητες για συμφωνία στο αυριανό Eurogroup είναι ελάχιστες»

Ο πρόεδρος της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε σήμερα ότι θέλει «να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη» και προειδοποίησε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να προβλέψει κανείς την έκβαση των διαπραγματεύσεων. 

«Οι προσπάθειές μου συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε έναν αξιόπιστο τρόπο για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από την επιτροπή Οικονομικών του ολλανδικού κοινοβουλίου. «Πιστεύω πως οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν... περισσότερα »

.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε ως «απαράδεκτη» την έκθεση Στουρνάρα

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στράφηκε εναντίον του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, επειδή έστειλε την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος στη Βουλή «στα κλεφτά» και επειδή όπως η ίδια είπε προβαίνει σε κρίσεις και διατυπώσεις και παρεμβαίνει στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή για το χρέος. 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «αντιθεσμική συμπεριφορά» του κ. Στουρνάρα και δήλωσε ότι «επιστρέφει ως απαράδεκτο» το έγγραφο της έκθεσης της ΤτΕ και του συνοδευτικού σημειώματος του Διοικητή της. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι «οφείλει να πει τι θέσεις λαμβάνε... περισσότερα »

.Αποκαλύπτεται μυστική πρόταση συμφωνίας Γιούνκερ στην κυβέρνηση

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με άγνωστο αποτέλεσμα φαίνεται να κινείται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως έδειξε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπου σε υψηλούς τόνους, έστειλε τα μηνύματά του σε μια οριακή στιγμή των διαπραγματεύσεων.

 Επιτέθηκε συνολικά στους εταίρους και τους δανειστές, κατηγορώντας τους ότι με την επιμονή στις απαράδεκτες προτάσεις τους υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες και έχουν σχέδιο να ταπεινώσουν όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο λαό. Λίγη ώρα όμως μετά ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά και η κυβέρνηση συνολικά δέχθηκαν μια πρωτοφα... περισσότερα »

.Σόιμπλε: Λίγες ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τρέφει λίγες ελπίδες ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα αύριο Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, ανέφερε σήμερα ένας Γερμανός βουλευτής.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, που μίλησε στους δημοσιογράφους ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της, ο Σόιμπλε είπε ότι «τίποτα δεν είναι έτοιμο για να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο» Πέμπτη.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού έγιναν ενώπιον των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.