.Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ


Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το
ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων:
Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, ώρα 17:30
στο 1ο ΚΑΠΗ Δήμου Ζωγράφου,
Κρατερού & Λιβύης 11, Ζωγράφου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΟ ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το

ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων:
Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, ώρα 17:30
στο 1ο ΚΑΠΗ Δήμου Ζωγράφου,
Κρατερού & Λιβύης 11, Ζωγράφου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Όλη η Ευρώπη αντιφασιστικά για την Αθήνα


«Αθήνα, πόλη αντιφασιστική». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της αυριανής ημέρας. Ταυτόχρονα σε 13 πόλεις του κόσμου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συναυλία. 

Την ευθύνη της διοργάνωσης στην Αθήνα, για την αυριανή ημέρα, έχουν η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αλλά και συμβούλια άλλων δήμων στην Αττική. Ακόμη στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και πολλοί ακόμη πολίτες. 

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου επισήμαναν για μία ακόμη φορά το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, που δεν είναι άλλο από το «Έξω οι νεοναζί» ενώ τονίζουν «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά». 

Οι διαδηλωτές έχουν δώσει ραντεβού να συγκεντρωθούν στην Ομόνοια στις 14.00 και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συναυλία. 

Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.

Η ώρα έναρξής της έχει οριστεί για τις 16.00 και σε αυτήν θα συμμετάσχουν πολλά συγκροτήματα αλλά και καλλιτέχνες. 
Νωρίτερα το πρωί, στο θέατρο «Εμπρός» θα δοθεί παράσταση με το έργο για παιδιά του Βασίλη Κουκαλάνι με τίτλο «Μια Γιορτή στο Νουριάν». 

Οι υπόλοιπες χώρες 
Αύριο σε ένδειξη αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε Λονδίνο, Εδιμβούργο, Δουβλίνο, σε Β. Ιρλανδία, Βαρκελώνη, Παρίσι, Λυών, Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Τάμπερε, Φινλανδία, Νέα Υόρκη και Σικάγο.

.«Ισοπαλία» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση


«Ισοπαλία» Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση (19/01). 

Η Ν.Δ. χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (από 19,6% σε 18,7%), το ΠΑΣΟΚ δύο μονάδες (από 7,3% σε 5,2&) και η ΔΗΜΑΡ μία (από 4,8% σε 3,8%). 

Τις απώλειες που καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου δεν τις καρπώνεται κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε η αξιωματική που εμφανίζεται κι αυτή με απώλεια δυο μονάδων στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ανεπαίσθητο προβάδισμα μόλις 0,1% στην πρόθεση ψήφου έναντι της Ν.Δ., ενώ η «ισοπαλία» αυτή αποτυπώνεται και στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με 28%, Ν.Δ. δεύτερη με 27,8%. 

.ΠΑΣΟΚ: Δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ


Έλλειψη... χιούμορ αποδίδει η Ιπποκράτους στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου για τα όσα είπε χθες από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε έγγραφα του υπουργείου Άμυνας, όταν ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του Πενταγώνου.

«Είναι πραγματικά για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών που εκτοξεύονταν από το ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων της αρμοδιότητάς του που τα διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος.

Η Ιπποκράτους σημειώνει, στο ίδιο «πνεύμα», ότι «ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί το χιούμορ αυτό περίεργο, προφανώς διότι η θεσμική αυστηρότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η προσήλωσή του στη νομιμότητα δεν του επιτρέπει να έχει κανενός είδους χιούμορ ως κόμμα. Χρειάζεται άλλωστε απόλυτη σοβαρότητα για να οργανώσεις μια τέτοια επαγγελματική σκευωρία για την υπόθεση της λίστας»

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει, ακόμα, ότι «ως προς το πώς λειτουργεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχούν. Η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται σύμφωνα με πολύ σαφείς κανόνες. 

Αν διάβαζαν άλλωστε την απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή θα έβλεπαν σε τι είδους άτυπα αντίγραφα αναφερόταν ο κ. Βενιζέλος»

«Ίσως χρειάζεται να ξεκουραστούν λίγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν συνεχίσουν στον καμβά των επιθέσεων τους κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του. Δεν τους βγαίνει», καταλήγει η ανακοίνωση της Ιπποκράτους.

.ΣΥΡΙΖΑ: Η ριζική πολιτική αλλαγή είναι η λύση για τη χώρα


 Το πολιτικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες στη βουλή, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τη φορολογική πολιτική και την προσωπική στάση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, είναι ότι «όσο διατηρείται το παρόν πολιτικό κατεστημένο, τόσο θα βαθαίνει η καταστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η λύση για τη χώρα είναι η ριζική πολιτική αλλαγή, με δημοκρατικές διαδικασίες

.Τη Δευτέρα ορίζονται οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Προανακριτικής


Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται όλα τα κόμματα να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στην Προκαταρκτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Η Επιτροπή που θα είναι 15μελής θα ξεκινήσει τις εργασίες της άμεσα, πιθανότατα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας ενώ, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση 10- 15 ημερών.

Πρόεδρος της Επιτροπής, θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ από τη ΝΔ θα συμμετέχουν συνολικά πέντε βουλευτές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ από δύο, ενώ ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ θα έχουν από έναν βουλευτή, ενώ θα συμμετάσχει και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους.

.Δωρεάν κλήσεις σε iPhone προσφέρει το Facebook


Μια νέα προσθήκη στην εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας του Facebook επιτρέπει στους χρήστες του κοικωνικού δικτύου στις ΗΠΑ να καλούν «έξυπνες» συσκευές iPhone χωρίς την παραμικρή χρέωση, σύμφωνα με το BBC.

Μέσω της εφαρμογής Facebook Messenger, οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνομιλούν οπουδήποτε υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο wi - fi.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, σχεδιάζει άμεσα να τροποποιήσει την εφαρμογή του, προκειμένου να είναι συμβατή και με «έξυπνα» κινητά με λογισμικό Android και Blackberry.

.Η επόμενη μέρα της σύγκρουσης Τσίπρα-Βενιζέλου


Στα όρια του  πανηγυρισμού ήταν ο τρόπος με τον  οποίο έγινε δεκτό το της ψηφοφορίας για Προανακριτική από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία  επαναλάμβαναν σε όλους
τους τόνους τη φράση «δεν πέρασε η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ και του
περιβάλλοντος  του Αλέξη Τσίπρα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου».
Τα «πράσινα»  στελέχη απέδιδαν το «επιτυχές» αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
στην τακτική που  ακολούθησε ο πρόεδρος τους, που  μετέτρεψε τη συζήτηση
στη Βουλή  σε προσωπική αντιπαράθεση με τον  κ. Τσίπρα, «τον οποίο
στρίμωξε στο καναβάτσο, κατηγορώντας τον ευθέως ότι ενορχήστρωσε την
επίθεση εναντίον του».
Ο κ. Βενιζέλος  καταμαρτύρησε στον πρόεδρο του  ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεργάστηκε
με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Διώτη και, μέσω του διευθυντή
του γραφείου του, έδωσε τη λίστα για δημοσίευση στο περιοδικό Hot Doc
του Βαξεβάνη».
Η «σύγκρουση» μεταξύ των δύο αντρών ήταν πολύ σφοδρή. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για δυνάμεις οπισθοδρόμησης και ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ
με στόχο το ΠΑΣΟΚ. "Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να την κάνετε
μοχλό μίας πολιτικής σκευωρίας", είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. Υπεραμύνθηκε της θέσης του να πάρει μαζί του φεύγοντας απλό το υπουργείο
Οικονομικών το στικάκι με την λίστα Λαγκάντ και είπε πως έχει πάρει
επίσης αμυντικά σχέδια της χώρας φεύγοντας από το υπουργείο Άμυνας. Επίσης ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρόκειται να ζητηθεί η υπογραφή του κ. Τσίπρα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.
Ο κ. Τσίπρας, παίρνοντας το λόγο, υπογράμμισε ότι «το ιερό άβατο είναι η
διασύνδεση των λογαριασμών και οι σκελετοί που κρύβονται στις
ντουλάπες. Και αγωνιάτε κύριοι της κυβέρνησης μήπως αποκαλυφθούν. Οι
σκελετοί μιας ατελείωτης σειράς σκανδάλων, με κοινό παρονομαστή τη
συγκάλυψη και την ατιμωρησία». Διαβάστε αναλυτικά 
Τι σημαίνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Αλώβητη βγήκε η κυβέρνηση από μια  ακόμη σκληρή κοινοβουλευτική δοκιμασία, η οποία, αν και έμοιαζε απειλητική για την συνοχή του τρικομματικού σχήματος, εν τέλει λειτούργησε ενισχυτικά, αφού επετεύχθη ο βασικός στόχος που ήταν να επικρατήσει η πρόταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ, με μόνο κατηγορούμενο τον πρώην Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Τόσο από  την πολύωρη συζήτηση στη Βουλή επί των τριών προτάσεων κατηγορίας, με την ανοιχτή υπεράσπιση από τα στελέχη της ΝΔ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και από την ψηφοφορία, στην οποία αφέθηκαν οι βουλευτές του μεγαλύτερου κυβερνητικού να πράξουν «κατά συνείδηση», με αποτέλεσμα αρκετοί –και ανάμεσά τους η πλειονότητα των υπουργών, όπως και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς- να ψηφίσουν μόνον στην κάλπη για τον κ. Παπακωνσταντίνου, κατέστη σαφές ότι τα τρία κυβερνητικά κόμματα είναι αποφασισμένα να διαφυλάξουν τη συνεργασία τους και να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους.
Έτσι, τουλάχιστον, ερμήνευαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που έγινε γνωστό τις μεταμεσονύχτιες  ώρες, κυβερνητικά στελέχη, τα οποία δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι «η κυβερνητική τακτική κέρδισε κατά κράτος την τακτική της αντιπολίτευσης», η οποία δεν κατάφερε ούτε καν να συσπειρώσει τους δικούς της βουλευτές στην πιο κρίσιμη κάλπη που αφορούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι παραπεμπτικοί ψήφοι για τον οποίο ήταν, τελικά, λιγότερες από το άθροισμα των αντιπολιτευόμενων βουλευτών που ψήφισαν για την παραπομπή ή μη του κ. Βενιζέλου.
«Κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ρήγμα στην κυβέρνηση και να εκμεταλλευθεί την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές», υποστήριζαν στελέχη της κυβέρνησης, που επεσήμαιναν ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση παγιδεύτηκε στα εσωτερικά αδιέξοδα της και έδωσε μια άγονη μάχη για τα διαδικαστικά και το πόσες κάλπες θα στηθούν, που απογοήτευσε και τα ίδια τα στελέχη της».
Στην αποτυχία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει για τις προθέσεις του, αποδίδουν  έμπειροι κοινοβουλευτικοί και το γεγονός  ότι, ενώ δεν υπήρχαν, όπως ανέμενε η αξιωματική αντιπολίτευση, «διαρροές» από το κυβερνητικό στρατόπεδο στην κάλπη για τον κ. Βενιζέλο, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να τάσσεται σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός από το άθροισμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής υπέρ της παραπομπής του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Αν και  δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί από  πού προερχόταν οι επιπλέον παραπεμπτικές ψήφοι για τον πρώην πρωθυπουργό (80 αντί 37), ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι αποτέλεσμα του ότι η Κουμουνδούρου δεν έπεισε ούτε καν τα δικά της στελέχη που δεν ακολούθησαν την «γραμμή» στη συγκεκριμένη κάλπη, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι λιγότερες μεν από εκείνες για τον κ. Παπανδρέου, διπλάσιες, όμως, των αναμενόμενων, οι παραπεμπτικές ψήφοι για τον κ. Λουκά Παπαδήμο (63 «ναι»).
Δεν λείπουν, πάντως, και εκείνοι που, αποτιμώντας με μεγαλύτερη ψυχραιμία το συνολικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και κυρίως την απόρριψη της πρότασης για τον κ. Βενιζέλο, αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή που είχε σε αυτό το «αίσθημα αυτοσυντήρησης των βουλευτών», οι οποίοι, ανεξαρτήτως κόμματος, δεν ήθελαν να διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή και να προκληθούν πρόωρες εκλογές.
ΔΗΜΑΡ, «καραμανλικοί» και Ντόρα
Με ικανοποίηση, τέλος, έγινε δεκτό το αποτέλεσμα της χθεσινής κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης και από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τα δύο άλλα κυβερνητικά κόμματα, τήρησαν συμπαγή στάση, αλλά και τα θεσμικά προσχήματα, προσερχόμενοι και ψηφίζοντας όλοι και στις τέσσερις κάλπες.
Πέραν της  ΔΗΜΑΡ, πάντως, πολλά σχόλια έγιναν και για την ανάλογη συμπαγή στάση  που είχαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές  της ΝΔ που είναι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή  ή θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. 
«Καραμανλικοί» και «Ντορικοί» ψήφισαν και στις τέσσερις κάλπες, φαινόμενο, πάντως, που υποβάθμιζαν από την Κ.Ο. της ΝΔ, λέγοντας ότι «αν ψάξετε θα βρείτε και ‘σαμαρικούς’ βουλευτές που έκαναν το ίδιο, αφού δεν υπήρχε επίσημη γραμμή και δύο στους τρεις βουλευτές ψήφισαν με τον ίδιο τρόπο».

.Ο Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται – Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;


Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, όποτε και θα παραδοθεί το πόρισμα.
Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία για να συγκροτηθεί σε σώμα η επιτροπή της Βουλής με τη συμμετοχή βουλευτών απ' όλα τα κόμματα.
Η επιτροπή με βάση και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς θα καλέσει μάρτυρες, μεταξύ αυτών και τον ίδιο τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Στη συνέχει να συνταχθεί το πόρισμα το οποίο θα παραδοθεί στις25 Φεβρουαρίου 2013.
Όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, τα πορίσματα των επιτροπών είναι πολλά, καθώς το κάθε κόμμα συνηθίζει να βγάζει και από ένα.

.O πρωτοσέλιδος Τύπος σήμερα


Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μόνο Παπακωνσταντίνου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τελικά μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή με ρεκόρ (265) ψήφων. Οπως η «δημοκρατία» προέβλεψε χθες, παίχτηκε «θέατρο σκιών», μια και Γ. Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Λ. Παπαδήμος τη γλίτωσαν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση".
ΕΘΝΟΣ: "Σκληρό ροκ με φάλτσα και παρατράγουδα στη Βουλή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τη σφοδρή σύγκρουση Ευ. Βενιζέλου και Αλ. Τσίπρα κορυφώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. 
Στο πρωτόγνωρο για τα μεταπολιτευτικά χρονικά πολιτικό ροκ διατυπώθηκαν καταγγελίες για πολιτικό ρεσάλτο, αθλιότητες και συκοφαντίες. Δεν έλειψαν αναφορές σε πρακτικές που οδηγούν στα όρια εμφυλίου πολέμου. Εντονες ήταν και οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο για την τρόπο διεξαγωγής της κρίσιμης ψηφοφορίας".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σεισμός από τις αποκαλύψεις για Γκιολβα-υπερόπλα!".
Η εφημερίδα γράφει "για να καταλάβετε πόσο... υπεύθυνα αντιμετωπίζεται η εθνική μας άμυνα. Εθνικά επικίνδυνη η δήλωση-γκάφα Βενιζέλου ότι πήρε τα αμυντικά σχέδια της χώρας σπίτι του!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολονύχτιο θρίλερ με παραπομπή Παπακωνσταντίνου".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο σκαμνί της προανακριτικής επιτροπής ο πρώην «τσάρος» με 265 ψήφους υπέρ της κυβερνητικής πρότασης. Απαλλάχθηκε ο Ευ. Βενιζέλος με 124 ψήφους εις βάρος του, 56 λευκά και 15 άκυρα. Πολλές διαρροές κατά του Γ. Παπανδρέου, που συγκέντρωσε 80 ψήφους για παραπομπή, ενώ 63 ψήφισαν και για Παπαδήμο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παρωδία σε τρεις πράξεις".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τραυματισμένη βγήκε από τη συζήτηση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής η κυβερνητική πλειοψηφία. Η διαδικασία εξελίχθηκε σε παρωδία, καθώς ενίσχυσε την πεποίθηση ότι στόχος της διερεύνησης δεν είναι η πλήρης απόδοση ευθυνών. 
Ο Ευ. Βενιζέλος, υπό την πίεση της κατακραυγής για «σημαδεμένη διαδικασία», αποδέχτηκε την πρόταση για τέσσερις κάλπες, κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις από τη Ν.Δ. Επικράτησε ωστόσο η κομματική γραμμή και η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή μόνον του Γ. Παπακωνσταντίνου, που ήταν η πρόταση της πλειοψηφίας".
ΕΣΤΙΑ: "Φαρσοκωμωδία στην Βουλή".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτά που συνέβησαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής μόνον ως φαρσοκωμωδία μπορούν να χαρακτηρισθούν. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλο Κοινοβούλιο παγκοσμίως, το οποίο να αναλίσκεται επί τόσες ώρες στα διαδικαστικά. 
Και δη στο αν έπρεπε να στηθούν τρεις, τέσσερεις ή επτά κάλπες, για να αποφασισθή η διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως τυχόν ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών και πρωθυπουργών".
Η ΑΥΓΗ: "Ξέπλυμα με κηλίδες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απροσχημάτιστη επιχείρηση απαλλαγής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τις ευθύνες που τον βαρύνουν για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ με προφανή και ομολογημένο στόχο να μην «αποσταθεροποιηθεί» η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Θέατρο του παραλόγου η Βουλή".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένταση χθες στη Βουλή, με τα πολιτικά κόμματα να αδυνατούν να συμφωνήσουν για τη διαδικασία της ψηφοφορίας σχετικά με τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ. 
Εκτός από τη σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ του Α. Τσίπρα και του Ευ. Βενιζέλου περί ευθυνών που καταλογίζει ο πρώτος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κυριολεκτικά πριν από την έναρξη της διαδικασίας της ψηφοφορίας η αντιπολίτευση ήγειρε ζήτημα ψηφοδελτίου".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ηταν... προμελετημένο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με διαδικαστικά τρικ και «σημαδεμένα» ψηφοδέλτια η κυβέρνηση πέτυχε το επιθυμητό γι΄αυτήν αποτέλεσμα: παρέπεμψε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και έβγαλε αθώα περιστερά τον Ε. Βενιζέλο για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. 
Προηγήθηκε μια θυελλώδης συνεδρίαση για να ακολουθήσει μια περίπου φανερή ψηφοφορία με βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να προσέρχονται μόνο στην κάλπη που είχε στηθεί για τον Γ. Παπακωνσταντίνου".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προκαταρκτική για Παπακωνσταντίνου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε με 265 ψήφους υπέρ η Βουλή, ύστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση. 
Αντιθέτως, απορρίφθηκαν η πρόταση για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο -υπερψηφίστηκε από 124 βουλευτές, χωρίς, ως φαίνεται, «διαρροές» από το κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως και οι προτάσεις για τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου -συγκέντρωσε 80 θετικές ψήφους- και Λουκά Παπαδήμο - συγκέντρωση 63 ψήφους υπέρ".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πιστωτικές: Σαρωτικό κούρεμα με 5 εργαλεία".
Η εφημερίδα γράφει ότι "πέντε λύσεις έχουν στα χέρια τους οι δανειολήπτες πιστωτικών καρτών αφού η εκτίναξη των επισφαλειών στις Τράπεζες έχει σημάνει συναγερμό όχι μόνο στα επιτελεία των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και στους εκπροσώπους της Τρόικα".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Κάλπη φαρσοκωμωδία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλα τα είχε η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Εντάσεις, αιχμές, άγριες επιθέσεις με σαφείς υπαινιγμούς μεταξύ των αρχηγών, συγκινησιακή φόρτιση, απογοήτευση και παράπονα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεν μπορεί να υπάρξει κάθαρση από τους αστικούς θεσμούς".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπάρχουν και ποινικές και πολιτικές ευθύνες. Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί με τη συμμετοχή του στη διαδικασία να φωτιστεί το ζήτημα, να διερευνηθούν και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε όποιον και αν υπάρχουν. Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες πως μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα υπάρξει κάθαρση, θα παταχθεί η διαφθορά που είναι σύμφυτη του καπιταλισμού".
ΤΑ ΝΕΑ: "Αυλαία με μια παραπομπή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγή σελίδας και ταχύτερη εφαρμογή του σχεδίου εξόδου από την οικονομική κρίση επιδιώκει από σήμερα η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή μάχη στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ, η οποία κατέληξε μετά τα μεσάνυχτα στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εις βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με 265 βουλευτικές ψήφους".
6ΜΕΡΕΣ: "Ψηφοφορία οπερέτα".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "με μια ψηφοφορία-παρωδία, που παραλίγο να εξελιχθεί σε φιάσκο, χωρίς να τηρηθεί η μυστικότητα της διαδικασίας και με τη Ν.Δ. να βγαίνει απόλυτα διχασμένη, η τρικομματική κυβερνητική πλειοψηφία παρέπεμψε χθες τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνστατίνου σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "29χρονη πούλησε το παιδί της για 3.000 ευρώ".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχία για τις πιέσεις χαλάρωσης της πολιτικής".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αγωνία και ανησυχία για τις ισχυρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις που προκαλεί η οικονομική πολιτική και που εγκυμονούν τον κίνδυνο χαλάρωσης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Δεν υποκύπτω στις πιέσεις» Γ. Στουρνάρας: Καταστροφή η χαλάρωση".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι κίνδυνοι, προειδοποίησε ο υπουργός, δεν έχουν απομακρυνθεί και πιθανή επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων θα ήταν καταστροφική. «Κλειδί» για να πεισθούν οι εταίροι αποτελεί η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων. Το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η ανεργία, αλλά η αναχαίτισή της απαιτεί χρόνο".
ΚΕΡΔΟΣ: "Χωρίς το βαρίδι της λίστας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανακουφισμένη από το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή η κυβέρνηση αφήνει πίσω της ένα ακόμη επικίνδυνο, για τη συνοχή της, μονοπάτι, κάτι που της επιτρέπει να εστιάσει πλέον απερίσπαστη σε πολιτικές που θα προσδώσουν στη χώρα απόσταση ασφαλείας από τη χρεοκοπία".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δρόμο στην προανακριτική άνοιξε η ψήφος της Βουλής".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε, χθες, η Ολομέλεια της Βουλής, στο τέλος μιας πολύωρης και επεισοδιακής συνεδρίασης, η οποία χαρακτηρίστηκε από παλινωδίες ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της μυστικής ψηφοφορίας".

.Στους δήμους η ευθύνη των εμβολιασμών αδέσποτων ζώων κατά της λύσσας


Τη μεγάλη ευθύνη των εμβολιασμών των αδέσποτων ζώων, κυρίως σκυλιών και γατιών, κατά της λύσσας καλούνται να επωμιστούν οι δήμοι της χώρας με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων της νόσου στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι η σχετική νομοθεσία του 2012 αποδίδει στην αρμοδιότητα των τοπικών αυτοδιοικήσεων κάθε θέμα που αφορά τα αδέσποτα, σχετική μνεία έχουν κάνει στους δήμους οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα λύσσας αλλά και σε άλλους νομούς που γειτνιάζουν με αυτές.

Παρ όλα αυτά, επιφυλάξεις για το αν τελικά οι δήμοι καταφέρουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις εκφράζουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς εκτιμούν ότι, όπως διαφάνηκε σε πρόσφατη ενημέρωση των δήμων, οι τελευταίοι ισχυρίζονται πως δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα και κονδύλια για την υλοποίηση των εμβολιασμών. 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην εν λόγω ενημέρωση συμμετείχαν μόνο οι μισοί από τους δήμους της Περιφέρειας.

Από την αυτοδιοικητική πλευρά, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δοθεί ρητή εντολή από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να προχωρήσει η συλλογή όλων των αδέσποτων ζώων και ο εμβολιασμός τους. 

"Εμείς εμβολιάζουμε οποιοδήποτε ζώο συλλαμβάνεται καθ υπόδειξη για κάποιο περιστατικό. Κάθε έτος κάνουμε 1150 εμβολιασμούς. Μέχρι τώρα στους τέσσερις δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης έχουν εμβολιαστεί κατά της λύσσας δύο με διόμισι χιλιάδες αδέσποτα ζώα" σημειώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Σταύρος Ζαμπέτογλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ). 

Ο σχετικός φορέας, άλλωστε, θεωρείται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής ως καλό παράδειγμα διαχείρισης του θέματος αυτού στη Θεσσαλονίκη. Πάντως ο κ. Ζαμπέτογλου τονίζει ότι "το σύνολο των αδέσποτων ζώων στην ίδια περιοχή υπολογίζεται σε 8.000 περίπου και για τον εμβολιασμό όλων αυτών θα πρέπει να δοθεί ρητή εντολή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".

Στο μεταξύ, αναμένεται το προσεχές διάστημα η υπογραφή από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό άγριων ζώων στην ύπαιθρο, με τη ρίψη δολωματικών εμβολίων από εναέρια μέσα. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.