.Βούτσης: Θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, όχι το ΔΝΤ αν δεν πάρουμε χρήματα

Σαφή προειδοποίηση, ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει εγκαίρως τη δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ, αν δεν υπάρξει ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα διατύπωσε ο Νίκος Βούτσης. 

Σε δηλώσεις του στο Spiegel, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει πρώτα μισθούς και συντάξεις και μετά θα ζητήσει να καταβάλει αργότερα τη δόση προς το ΔΝΤ, αν δεν εκταμιευθούν χρήματα προς την Αθήνα. 

«Απειλή από την Αθήνα: Η Ελλάδα δεν θα τηρήσει την προθεσμία πληρωμής στο ΔΝΤ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Spiegel, που κάνει λόγο για «άνευ προηγούμενου προσβολή» και κάτι π... περισσότερα »

.Σκουρλέτης: Αν δεν λάβουμε χρήματα εντός 10 ημερών τότε λυπάμαι αλλά οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν την καταστροφή μας

«Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Oπως τονίζει «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε».
Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο Plan Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει σε αυτό η Ρωσία εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.

.Η Κωνσταντοπούλου «άδειασε» τον Σακελλαρίδη: Παραπληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ για την εισβολή στη Βουλή

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς, η Πρόεδρος της Βουλής «άδειασε» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία το μεσημέρι βρέθηκε σε εντελώς διαφορετική «γραμμή» από την κυβέρνηση, αναφορικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή, «άδειασε» τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαλε την μεσημεριανή του ανακοίνωση χωρίς να έχει πλήρη εικόνα προσθέτοντας ότι παρασύρθηκε από την παραπληροφόρηση των ρεπορτάζ των ΜΜΕ.
Το βράδυ, πάντως, υπήρξε επικοινωνία με το Μαξίμου μετά τη διάσταση απόψεων με βασική προτεραιότητα να πέσουν οι τόνοι.
Θέμα Κωνσταντοπούλου, πάντως, δεν τίθεται για την κυβέρνηση.

.Κ. Σημίτης, Ευ. Βενιζέλος, Γ. Παπαντωνίου, Β. Παπανδρέου και μέλη του ΚΥΣΕΑ καταθέτουν στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καλεί σε κατάθεση μετά το Πάσχα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. 

Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την πρόταση των εισαγγελέων Έδρας που τάχθηκαν υπέρ της κλήσης μελών της κυβέρνησης της επίμαχης περιόδου, καλεί σε κατάθεση για τις 29 Απριλίου, πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ. Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει να καταθέ... περισσότερα »

.Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξεταστική με μάρτυρες τους Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι

Μια «εξαιρετική ευκαιρία» να συζητηθούν δημόσια πολλά πράγματα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για την εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, προτείνοντας να κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. 

Σε μακροσκελές ενημερωτικό κείμενο που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη έχει χωρίσει την περίοδο που προτείνεται να διερευνηθεί σε οκτώ υπο-περιόδους. 

Για κάθε μια από αυτές προτείνει να κληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι παράγοντες της Ευρώπης, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του ... περισσότερα »

.Tην ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις με τους εταίρους νέα φωτιά άναψαν δηλώσεις υπουργών.

Tην ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαβουλεύσεις με τους εταίρους προκειμένου να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, νέα φωτιά άναψαν δηλώσεις υπουργών σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, υποχρεώνοντας το Μαξίμου να παρέμβει και να διαβεβαιώσει ότι θα πληρωθεί κανονικά η δόση στο ΔΝΤ τη Μεγάλη Πέμπτη. 

*Βούτσης: Θα ζητήσουμε παράταση πληρωμής ΔΝΤ* Μιλώντας στο γερμανικό Spiegel ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι «αν δεν υπάρξει ροή κεφαλαίων μέχρι τις 9 Απριλίου, πρώτα θα εξασφαλίσουμε την πληρωμή μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους ε... περισσότερα »

.Αυτή είναι η λίστα με τα μέτρα Βαρουφάκη... Επανέρχεται η 13ης σύνταξη στους χαμηλόμισθους

Μια νέα λίστα με μεταρρυθμίσεις έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες η οποία περιλαμβάνει μέτρα για τη συγκέντρωση 6 δισ. ευρώ μέσα στο 2015. Το επίμαχο ντοκουμέντο, 26 σελίδων, περιήλθε στην κατοχή των Financial Times, με τον αρθρογράφο Πίτερ Σπίγκελ να κάνει λόγο για την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια της Αθήνας, ώστε να «ξεκλειδωθούν» τα 7,2 δισ. ευρώ και να αποφευχθεί η χρεοκοπία. 

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα παρουσίασε ένα κείμενο 27 σελίδων και όχι 26, όπως σημειώνουν οι FT. Σύμφωνα με τους Financial Times, η λίστα... περισσότερα »

.Πότε τελειώνουν τα λεφτά της Ελλάδας... Τέσσερις ερωτήσεις και απαντήσεις από τη Wall Street Journal

Να απαντήσει στο καυτό ερώτημα «πότε τελειώνουν τα χρήματα της Ελλάδας;» επιχειρεί η Wall Street Journal . Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα οικονομικά περιθώρια της Ελλάδας στενεύουν καθώς η χώρα καλείται να πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τους επόμενους μήνες, γεγονός που καθιστά αναγκαία περισσότερο από ποτέ έναν άμεσο και έντιμο συμβιβασμό. 

*Πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα μέχρι να εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας;* H αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει. Ούτε και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση. «Η κατάσταση σε όρους ρευστότητας είναι εξαιρετικά ρευστή», δηλ...περισσότερα »

.Υποβάθμισε τέσσερις ελληνικές τράπεζες ο Fitch Ratings

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings υποβάθμισε σήμερα το μακροπρόθεσμο αξιόχρεων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών σε CCC από B-, μετά την υποβάθμιση την προηγούμενη εβδομάδα του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της χώρας, επίσης σε CCC.

Ο οίκος αιτιολόγησε την υποβάθμιση επικαλούμενος την πιο αδύναμη οικονομική προοπτική της Ελλάδας, γεγονός που εκθέτει την ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού και τη φερεγγυότητα των τραπεζών σε περισσότερους κινδύνους.

Ο Fitch υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Εθνικής Τράπεζας, της Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank.

.Ο ΕΝΦΙΑ μένει μέχρι να... φύγει

Παραμένει το... αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης να επιχείρησε χθες να ξεκαθαρίσει το σκηνικό για τη φορολογία των ακινήτων, δηλώντας ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν θα πληρωθεί, ωστόσο  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας δήλωνε ότι ο φόρος που απέφερε έσοδα ύψους 2,6 δισ. ευρώ «θα διατηρηθεί για λίγο ακόμη». 

Μάλιστα η αντικατάσταση θα γίνει με έναν όμοιο φόρο.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Σακελλαρίδη, οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φέτος ΕΝΦΙΑ και το διάστημα αυτό στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται από τεχνικές ομάδες η αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Ο νέος φόρος θα έρθει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Η αναπροσαρμογή των τιμών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.