.Φάκελος με σφαίρα στον Μέργο


Ένας ακόμα φάκελος που περιείχε σφαίρα εντοπίστηκε σήμερα στις 11.45 το μεσημέρι, στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, ο οποίος πριν λίγες μέρες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, λέγοντας ότι οι κατώτατοι μισθοί παραμένουν σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα.

Στον απόηχο αυτής της δήλωσης το γραφείο του «πολιορκήθηκε» από νεολαίους και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την επέμβαση των ΜΑΤ, που καταγγέλθηκαν για άσκηση υπερβολικής βίας.

Όταν ανοίχθηκε ο φάκελος διαπιστώθηκε ότι μέσα υπάρχει μία σφαίρα των 9 χιλιοστών, καθώς και κείμενο που απευθυνόταν στον παραλήπτη και σύμφωνα με τον οποίο τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν. Ο φάκελος παρελήφθη από την κρατική ασφάλεια και διενεργείται προανάκριση.

Ανάλογο περιστατικό είχε καταγραφεί πριν περίπου μια εβδομάδα, όταν φάκελος με σφαίρα είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Το φάκελο είχε στείλει η οργάνωση Κρητική Επανάσταση.

Η ίδια οργάνωση έστειλε πρόσφατα τέσσερις αντίστοιχους φακέλους στις εφορίες Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και Χανίων στην Κρήτη.

.Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα


 Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, οι επιπτώσεις του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην παρατεταμένη ύφεση και κυρίως οι πολιτικές για την Ανάπτυξη θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί ημερήσια επίσκεψη στη χώρα μας.
   
Για την ελληνική κυβέρνηση, η επίσκεψη συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθειά της να σταθεροποιήσει την πορεία της Οικονομίας και να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.
   
Ο κ. Ολάντ, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Νοεμβρίου θα συνοδεύεται από ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι ήδη δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
   
«Έρχομαι για να προσφέρω τη στήριξή μας» δήλωσε ο κ. Ολάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και πρόσθεσε: «έρχομαι για να δηλώσω την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να συμβάλλει στην ανάπτυξη με την συνεργασία των διοικητικών μας μηχανισμών, τη δέσμευση των γαλλικών επιχειρήσεων, την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

 Παρουσία του Φρανσουά Ολάντ και του Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα συνάντηση των Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, την οποία διοργανώνει ο ΣΕΒ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
   
Στο πλαίσιο της συνάντησης θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας μεταξύ του ΣΕΒ και του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου MEDEF.

.Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος


«Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις. Έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». 

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, σε συνάντηση με τους βασικούς παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της παράταξης, στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι εταίροι μας «πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθεταμέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού χαρακτήρα», γιατί «δεν τα αντέχει η Βουλή, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία».

Αναφερθείς στα διλήμματα που υπήρχαν το 2009, είπε ότι δεν υπήρχε «καλή και κακή επιλογή», μόνο «κακή και καταστροφική», ότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή και πως η άλλη πολιτική ήταν ολέθρια. 

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι προεκλογικά και μετά τις διπλές εκλογές και η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησαν στη λογική αυτή, ενώ προσέθεσε πως «και η ίδια η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση της στο εξωτερικό, λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.