.Για προσπάθεια αποσταθεροποίησης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ το ΣΥΡΙΖΑ


Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνεδρίασης της γραμματείας του κόμματος της Κουμουνδούρου. Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “οι μάσκες έπεσαν” και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβερνησης με αφορμή το αίτημά του για παραπομπή σε προανακριτική - για τη λίστα Λαγκάρντ - εκτός του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
"Οι μάσκες επιτέλους έπεσαν. Μετά από εβδομάδες παραφιλολογίας, συκοφαντίας, απειλών και χυδαίων διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις.
Τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία του προκάλεσαν βαθειά απογοήτευση και προφανώς πολιτική τύφλωση.

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και της χώρας και μάλιστα τώρα που διανοίγονται θετικές προοπτικές για την ανάκαμψή της. Στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας.
Δεν θα τα καταφέρουν. Και οι πολίτες που υφίστανται τόσες θυσίες καταλαβαίνουν. Θα αποτύχουν τραγικά όπως και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν που φαίνεται ότι δεν τους δίδαξε τίποτα.
Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαδιακή. Η αποκάλυψη του παιχνιδιού τους άρχισε και θα είναι πλήρης".

.«Θα περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ»


«Θα περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ να τα αξιολογήσουμε με το φτωχό μας μυαλό», σχολίασε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης, στο δελτίο ειδήσεων του Mega, σχετικά με τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα οποία προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα πλην του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 

Ο δημοσιογράφος ανέφερε, επίσης, πως πρόκειται για μία «ευαίσθητη, αλλά και ποινική» υπόθεση, η οποία πρέπει να διαχειριστεί με «ψυχραιμία και νηφαλιότητα».

.Αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ


Δύο αντικρουόμενες τάσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου οι οποίες εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς τρόπους αντίληψης του πολιτεύεστε και στο μέλλον πολλοί αναμένουν ότι θα διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους σε μια σειρά από θέματα, ανέδειξε ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ. 

Η μία τάσσεται υπέρ ενός σοβαρού- θεσμικού τρόπου χειρισμού τουλάχιστον των πιο σοβαρών θεμάτων προκειμένου το κόμμα να εκπέμψει την εικόνα μιας ήρεμης, σίγουρης, ενιαίας και κυρίως σοβαρής δύναμης η οποία στο μέλλον μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Γύρω της συσπειρώνονται οι στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρα, τα στελέχη σε θέσεις κλειδιά του κόμματος που αναλαμβάνουν να χειριστούν και τα θέματα της επικαιρότητας και οι λεγόμενοι Πασοκογενείς. 

Ήταν αυτοί που τάχθηκαν υπέρ της αναζήτησης πολιτικών ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρτ, σε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, με το σκεπτικό ότι η προκαταρκτική αναζητά ποινικές ευθύνες. 

Οι πολιτικές είναι άλλο θέμα και γι αυτό βγήκαν από το κάδρο οι Παπανδρέου και Στουρνάρας παρά το γεγονός ότι οι πάντες συμφωνούσαν ότι ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε για τη λίστα, αλλά δεν έκανε τίποτε.

Σε αντιδιαστολή τα στελέχη κυρίως του «ρεύματος» ήταν της άποψης ότι το θέμα της λίστας Λαγκάρντ είναι η κορυφή στο βουνό της διαφθοράς που ταλαιπώρησε τη χώρα δεκαετίες τώρα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρότασή του έπρεπε να βρει έναν τρόπο να βάλει στο κάδρο όλους τους πρώην και τους νυν. 

Είναι τα στελέχη εκείνα της Κουμουνδούρου που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι κάθε προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει νερό στο κρασί του προκειμένου να γίνει αρεστός από το σύστημα. Για το σύστημα, λένε, γίνεσαι αρεστός μόνο αν του κάνεις τα χατίρια. «Συνεπώς δεν εξορθολογίζεται παρά μόνο ανατρέπεται». 

Τελικά και σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες ο Α. Τσίπρας χρειάζεται να τραβήξει απ’ το μανίκι του μια συμβιβαστική πρόταση -μια φόρομουλα- προκειμένου η προχθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει στην απόφαση για σύσταση προκαταρκτικής για τους Στουρνάρα και Βενιζέλο. 

Υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου η υπόθεση γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ να μην περιοριστεί σε μία διένεξη για τα πρόσωπα και την ενδεχόμενη τιμωρία των εμπλεκομένων αλλά να γίνει η αφορμή για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά και εκτρέφει τέτοια φαινόμενα. 

Επί του παρόντος οι πρωτοβουλίες αυτές αναζητούνται και όπως λένε στην Κουμουνδούρου «θα μας δοθούν και μέσα από την πορεία των ερευνών και όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διαφωνούντες θα επανέλθουν λειτουργώντας ως ανάχωμα στις όποιες προθέσεις του Α. Τσίπρα να «φορέσει κουστούμι εξουσίας».

.«Δεν με πτοούν οι απειλές»


«Δεν πρόκειται να υποκύψω σε οποιαδήποτε τρομοκρατία, δεν με πτοούν οι απειλές», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας απόψε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, κληθείς να σχολιάσει τη φραστική επίθεση που δέχτηκε αργά το απόγευμα από υποστηρικτές της κατάληψης της βίλας Αμαλία και ενώ συνόδευε τα 2 παιδιά του 7 και 2,5 ετών.
Μιλώντας νωρίτερα σε συνεργάτες, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο ίδιος δέχεται τη διαμαρτυρία, αλλά δεν δέχεται τέτοια πράγματα να συμβαίνουν μπροστά στην οικογένεια του και τα παιδιά του.
Ο Δήμαρχος επισκεπτόταν ιδιωτικά την Τεχνόπολη και την εκδήλωση "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" μαζί με τα δύο του κοριτσάκια και ενώ ενημερωνόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Μπιτζανη για τα εγκαίνια του νέου βιομηχανικού μουσείου της Αθήνας, στις 27 Ιανουαρίου. 
Λίγο πριν αποχωρήσει δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα περίπου 15 νεαρών που δεν δίστασαν μπροστά στα παιδιά του, να απειλήσουν τη ζωή του.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, μιλώντας στον Αθήνα 984, ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στη βίλα Αμαλία επεσήμανε την ανάγκη ανακατάληψης των δημόσιων χώρων.

.Για 4 κακουργήματα θα καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου


Το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος εκ μέρους των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξετάζουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης ,που εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, 

κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς για εξηγήσεις με την ιδιότητα των ύποπτων για την διάπραξη συνολικά πέντε αδικημάτων και σήμερα δια των συνηγόρων τους έλαβαν προθεσμία για τις καταθέσεις τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς στα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου αφορούν την διερεύνηση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος της:
 
- ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»
- ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50
- νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα
- φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.
 
Ερευνώμενο αδίκημα επίσης, είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.
 
Οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς χθες άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών και φέρονται τις επόμενες ημέρες να σκοπεύουν να εξετάσουν για το θέμα της αλλοίωσης της λίστας, όλα τα πρόσωπα που υπηρετούσαν στο υπουργικό γραφείο την επίμαχη περίοδο που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου το ηλεκτρονικό αρχείο από την τότε ομόλογο του κ. Λαγκάρντ. Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν και σε ποιόν ή ποιους υπαλλήλους παρέδωσε την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και με τι εντολή. Ο ίδιος πάντως στην εξέταση του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει ότι το επίμαχο υλικό το είχε παραδώσει σε συνεργάτη του γραφείου του, που δεν είχε κατονομάσει, για να το φυλάξει.

.ΠΑΣΟΚ: Να αναθεωρηθεί το σύστημα φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης


Η αδυναμία των πολιτών να προμηθευτούν πετρέλαιο και η αλόγιστη χρήση βιομάζας που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται  μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι προφανές ότι θέτει εκ των πραγμάτων υπό αναθεώρηση το σύστημα διανομής και φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

"Όπως σημειώνει, "το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι το σύστημα δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε. Η  υπερφορολόγηση της οικιακής κατανάλωσης, είχε εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τα έσοδα μειώνονται θεαματικά, οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως τρόπους να ζεσταθούν και οι ρύποι αυξάνονται κυρίως στα αστικά κέντρα. Λύση  υπάρχει. 

 Το ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει την αρχική πρόταση του να επιστρέφεται αυτομάτως και πλήρως ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  ώστε και οι οικογένειες να προστατευτούν και το πρόβλημα του λαθρεμπορίου να αντιμετωπιστεί. Έτσι θα υπάρξει και πραγματικό όφελος για τα δημόσια έσοδα", καταλήγει η ανακοίνωση.

.Στουρνάρας: Στο Eurogroup η απόφαση για την επόμενη δόση


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με βασικό θέμα την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup). 

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως στο Eurogroup θα ληφθεί η απόφαση για την επόμενη δόση τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει κλείσει και η εκκρεμότητα του φορολογικού η οποία, όπως είπε, θα ψηφιστεί την επόμενη Παρασκευή.

Ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να τον βάλει στο κάδρο όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τονίζοντας πως δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα και πως δεν τον αφορά. 

Σχετικά με τις υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι οδηγούνται τις τελευταίες μέρες στο αυτόφωρο για χρέη στο δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους.

.Παράταση ζήτησε η πλευρά του Φεϊζάλ από την ΠΑΕ ΠΑΟ


Νέα παράταση, αυτή τη φορά μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, ζήτησε η πλευρά του Πρίγκιπα Φεϊζάλ Αλ Σαούντ για την καταβολή των 28 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η πλευρά του Φεϊζάλ επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο ζήτησε παράταση δύο εργάσιμων ημερών δίνοντας την υπόσχεση πως σε 4 ημέρες από σήμερα θα καταθέσει τα χρήματα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. 

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της ΠΑΕ σ' αυτό το αίτημα της πλευράς του Πρίγκιπα, απόφαση που θα λάβουν οι μέτοχοι της πράσινης ΠΑΕ. Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. το οποίο είχε ανακοινωθεί.

Νωρίτερα είχε οριστεί ραντεβού των εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Πρίγκιπα για τις 11:00 σήμερα το πρωί σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς έτσι ώστε η πλευρά του Φαϊζάλ να εμφανίσει την επιταγή και να καταθέσει τα 28.000.000 στον λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

.Νέες ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook


Το κοινωνικό δίκτυο Facebook προχωρά στην αναβάθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου χρηστών, σύμφωνα με το BBC. Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέψουν στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των πληροφοριών, δεδομένων και φωτογραφιών που "ανεβάζουν" στο διαδίκτυο.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέες συντομεύσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας, πιο αναλυτικές πληροφορίες για το πού θα εμφανίζονται τα δεδομένα που «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο οι χρήστες, καθώς και νέους τρόπους απομάκρυνσης των «ετικετών» που προσδιορίζουν ποιος χρήστης απεικονίζεται σε κάθε φωτογραφία.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αποτελούν κομμάτι της προσπάθειας που επιχειρεί, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα το περιεχόμενό τους. «Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε έκπληξη στους χρήστες.

 Επιθυμούμε όλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το περιεχόμενό τους. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας» τόνισε η Έριν Έγκαν, υπεύθυνη προσωπικών δεδομένων του κοινωνικού δικτύου.

Από την άλλη, ειδικοί επισημαίνουν ότι το ηλεκτρονικό «συμμάζεμα» του Facebook συνδέεται άμεσα με την επικείμενη έκδοση μηχανής αναζήτησης από το κοινωνικό δίκτυο. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.