.Η αντιπολίτευση «στριμώχνει» την κυβέρνηση στη Βουλή

Ασφυκτική πολιτική πίεση, τόσο εκ δεξιών όσο και εξ αριστερών, επιχειρεί να ασκήσει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, έχοντας ως κύριο στόχο την μεγαλύτερη συνιστώσα της δικομματικής πλειοψηφίας και προσωπικά τον κ. Αλ. Τσίπρα, που ως γνωστόν αντιμετωπίζουν σοβαρούς εσωτερικούς κραδασμούς, όπως άλλωστε κατέδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συνισταμένη όλων των έως τώρα παρεμβάσεων στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, είναι η συμφωνία του Eurogroup και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας κατά την παρούσα χρονική στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, ξεχωρίζει η ερώτη... περισσότερα »

.O Σόιμπλε απειλεί για πρώτη φορά: Αν δεν πληρώσετε τα δάνεια, τέλος η συμφωνία

Παράταση δύο μηνών για την αποπληρωμή μέρους της δόσης του ΔΝΤ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης. Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε ότι «δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς, ούτε εμάς». 

*Τι είναι το πιστωτικό γεγονός, τι ισχύει για τα δάνεια* Ωστόσο, κύκλοι των δανειστών που επικαλείται το capital, αναφερόμενοι στους κανονισμούς που διέπουν τα δάνεια του ΔΝΤ, επισημαίνουν ότι μια τέτοια κίνηση αποτελεί πιστωτικό γεγονός, αν δεν υπάρχει σχετική προέγκριση παράτασης... περισσότερα »

.«Βόμβα» από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα οδεύει για νέο δάνειο και Μνημόνιο

Ολοταχώς για τρίτο Μνημόνιο και δάνειο οδεύει η Ελλάδα εκτιμούν πηγές της Ευρωζώνης, της οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ. Οι πηγές αναφέρουν ότι θα προκύψει αναπόδραστα η ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία. 

Το πρακτορείο, επικαλούμενο τις ίδιες πηγές υποστηρίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για λήξη επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων» και πως αρκετοί υπουργοί Οικονομικών δεν είναι πεπεισμένοι για τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στο E... περισσότερα »

.«Ελπίζω ότι η ΕΚΤ δεν θα μας αφήσει να χρεοκοπήσουμε τον Μάρτη»

«Ο Βαρουφάκης βασίζεται στην ΕΚΤ, για να αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία το Μάρτιο». 
Με τον τίτλο αυτό «ντύνει» την συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg σύμφωνα με το οποίο o Έλληνας υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε πως «το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ το Μάρτιο και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα δύο δισ. ευρώ -που οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα- ως μερική αποπληρωμή στο ΔΝΤ. 
«Σας δίνω ένα παράδειγμα, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Αυτό είναι ένα ποσό που μας οφείλεται. Είναι δι... περισσότερα »

.Πόσα χρωστάμε και πού θα βρεθούν τα λεφτά.... Πρόβλημα ρευστότητας και οικονομική ασφυξία με άδεια ταμεία

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται η κυβέρνηση αφού πλέον είναι εμφανές ότι υπάρχει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο και ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα τους επόμενους μήνες.

 Μάλιστα, η κυβέρνηση παραδέχεται πλέον το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, τονίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα θα λυθεί, μέσω των μέτρων που λαμβάνονται. 

Η κυβέρνηση μπορεί να γύρισε από τις Βρυξέλλες με συμφωνία στο Eurogroup, όμως πουθενά σε αυτή τη συμφωνία δεν υπάρχει η πρόβλεψη για το πού θα βρει η Αθήνα τα λεφτά να πληρώσει τις υποχρεώσεις της τους επόμενους τέσσερις μήνες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχ... περισσότερα »

.Σακελλαρίδης: Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας

Την ύπαρξη προβλημάτων ρευστότητας για την ελληνική οικονομία αναγνώρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, προαναγγέλλοντας «νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο».

 Ο ίδιος ωστόσο έσπευσε να υποστηρίξει ότι τα χρηματοδοτικά κενά είναι ένα ζήτημα «που αφορά και τους εταίρους μας». «Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη. Αυτή τη στιγμή αυτό που έ... περισσότερα »

.Ο Μηλιός καρφώνει τα λάθη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση

Μεγάλα λάθη του Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μεγάλες υποχωρήσεις εντοπίζει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε κοινό του άρθρο με τον Σπύρο Λαπατσιώρα που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλο που διδάσκει ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Καλαμάτας. 

Σε κοινό τους άρθρο χαρακτηρίζουν «κακά στημένη τη διαπραγμάτευση», τονίζουν ότι το υπουργείο οικονομικών ήταν απροετοίμαστο και κάνουν λόγο για άλμα στο κενό με δεμένα μάτια. Στο άρθρο γίνεται λόγος για: «απουσία σοβαρο...περισσότερα »

.Απώλειες στο πρώτο κρας τεστ της κυβέρνησης

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα διημείφθησαν στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία διήρκησε 11 ώρες μπορεί να έληξε με την υπερψήφιση της συμφωνίας για την παράταση της δανειακής σύμβασης διά ανατάσεως του χεριού, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε χωρίς απώλειες,

 καθώς πέντε βουλευτές την καταψήφισαν και πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν να μη βρίσκονται στην αίθουσα της συνεδρίασης κατά τη διάρκεια της τελικής ψηφοφορίας. Το μεγάλο αγκάθι αυτή τη στιγμή για το Μαξίμου, μετά την «αιματηρή» συ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.