.ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΑΛΕΚΑ"... ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

.Εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Εκδήλωση για την αναθεώρηση του Συντάγματος διοργανώνει την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, στις 13:00, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών, το ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου, με την ευκαιρία της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση θα κλείσει παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στο πλαίσιο του θεσμικού και κοινωνικού διαλόγου που πρέπει να διεξαχθεί, ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

.ΔΗΜΑΡ: Τέλος στην πολιτική λιτότητας

«Η αύξηση του χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα δείχνει το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης πολιτικής», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Η Αγίου Κωνσταντίνου ζητά «να δοθεί τέλος στην πολιτική λιτότητας και αναληφθούν μεγάλες πρωτοβουλίες κοινής διαχείρισης του χρέους και να υπάρξει μια νέα οικονομική πολιτική με αναπτυξιακή λογική», προκειμένου «να υπάρξει βιώσιμη προοπτική».

«Διαφορετικά το χρέος θα πνίγει την πραγματική οικονομία και θα αναπαράγεται διαρκώς σε μια υφεσιακή πορεία, επιτείνοντας τα αδιέξοδα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

.«Η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη»

Κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τις πρόσφατες επαφές του με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Όπως είπε, «η επίσκεψη του κ. Σόιμπλε στη χώρα μας επιβεβαίωσε την απόλυτη υποταγή του κ. Σαμαρά στη στρατηγική της κ. Μέρκελ, ενώ ακύρωσε το σχέδιο της κυβέρνησης που είχε εναποθέσει τις ελπίδες τις για αλλαγή της στάσης της Γερμανίας μετά τις εκλογές της».

«Ο γερμανός υπουργός οικονομικών ήταν κατηγορηματικός στην άρνησή του για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και ανοιχτός σε ένα νέο μνημόνιο, γνωρίζοντας τελικά πως η χώρα του έχει μόνο να κερδίσει από αυτό», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του αμερικάνου υπουργού Οικονομικών, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ο κ. Σαμαράς δεν προσπάθησε ούτε κατ΄ ελάχιστο να αξιοποιήσει τις όποιες διαφοροποιήσεις της αμερικανικής πλευράς έναντι της Γερμανίας στα ζητήματα οικονομικής στρατηγικής, αλλά αρκέστηκε στο να επιζητά την αναγνώριση για την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει στη χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε κατάσταση εξαιρετικής πολιτικής αδυναμίας. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχνή, και η συνοχή της διασφαλίζεται με απειλές και εκβιασμούς».

«Την ίδια ώρα, η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη, και τα μέτρα γίνονται όλο και πιο εγκληματικά. Δεν πρόκειται να πάει μακριά αυτή η κατάσταση», συμπλήρωσε.

.«Πρέσινγκ» Σαμαρά σε υπουργούς για τη διαθεσιμότητα

Τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για να μη ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα θα ζητήσει από τους υπουργούς τους ο Αντώνης Σαμαράς, στο κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Αντώνης Σαμαράς θα ασκήσει έντονες πιέσεις στους υπουργούς προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και να τεθούν σε διαθεσιμότητα 4.800 δημόσιοι υπάλληλοι το Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα θέσει τους υπουργούς προ των ευθυνών τους, επισημαίνοντας ότι ένα δεν προετοιμαστούν άμεσα, τότε υπάρχουν κίνδυνοι να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα. 

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για το πρώτο «κύμα» του Ιουλίου συνολικά 4.260 υπάλληλοι, εκ των οποίων 1.976 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίοι έχουν κριθεί πλεονάζοντες με βάση το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 700 ακόμα εκπαιδευτικοί με ειδικότητες που καταγράφουν πλεόνασμα, όπως οι γυμναστές και οι 3.496 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας.

.Γιατί ο Ιερώνυμος δεν συναντήθηκε με τον Σόιμπλε

Έντονο παρασκήνιο και αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου προηγήθηκαν μέχρι να ανακοινωθεί η ματαίωση της επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αρχιεπισκοπή.

Εκκλησιαστικές πηγές συνέδεαν το γεγονός της ακύρωσης τη συνάντησης Ιερωνύμου - Σόιμπλε με τις απόψεις που έχει διατυπώσει ο Αρχιεπίσκοπος όσον αφορά τη στάση που κρατά η Γερμανία απέναντι στη χώρα μας, καθώς ακόμη και παραμονές της άφιξης Σόιμπλε τόνιζε σε συνεργάτες του ότι ο λαός έχει φτάσει στα όρια του.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι πίσω από τη ματαίωση βρίσκονται ανώτατα κυβερνητικά στελέχη που δεν θέλουν την εκκλησία να είναι σε πρώτο πλάνο. 

Επίσης, σημείωναν, όπως αναφέρει η «Real News» ότι ο κ. Ιερώνυμος ήταν έτοιμος να θέσει μια σειρά από ζητήματα που θα έφερναν σε δύσκολη θέση τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Το γεγονός αυτό διέρρευσε από κυβερνητικά στελέχη στο Βερολίνο προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο ραντεβού.

Στην Αρχιεπισκοπή δεν γίνεται κανένα απολύτως σχόλιο για τη ματαίωση της συνάντησης. Ωστόσο, εκκλησιαστικές πηγές κάνουν λόγο για κυβερνητικά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, «φωτογραφίζοντας» τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και ορισμένους που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.

.Η κρίση στέλνει κόσμο σε τροχόσπιτα για να τα βγάλει πέρα

Οι πρώτες φαβέλες, από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας γεννιούνται στην Ελλάδα. Άνθρωποι που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταβάλουν ούτε το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος ή το χαράτσι του σπιτιού τους, να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και το πετρέλαιο εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και ζουν πια σε τροχόσπιτα ή σκηνές σε οργανωμένα κάμπινγκ της Αττικής και της περιφέρειας που λειτουργούν ολόκληρο τον χρόνο. 

Μεταξύ αυτών, πρώην ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, δημόσιοι υπάλληλοι, υψηλόβαθμοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά αλλά και γυναίκες με παιδιά κατέφυγαν στα κάμπινγκ για να μη βρεθούν στον δρόμο.

Το ετήσιο κόστος της ενοικίασης του χώρου δεν ξεπερνά τα 1.600 ευρώ. Το εσωτερικό ενός τροχόσπιτου περιλαμβάνει ένα μονό ή διπλό κρεβάτι, ένα WC, μια μικρή κουζίνα με γκάζι και μικρούς αποθηκευτικούς χώρους.

Η Νίκη και ο Μάκης Καβαλάρης έχουν τέσσερα παιδιά. Αγόρασαν ένα σπίτι στο Κερατσίνι με δάνειο και τώρα χρωστούν τις δόσεις. Πλέον ζουν μόνιμα σε κάμπινγκ στην Κινέττα, προκειμένου να μειώσουν τα μηνιαία έξοδά τους.

«Είμαι ταμίας σε σούπερ μάρκετ και ο σύζυγός μου εργάζεται ως χειριστής μηχανημάτων. Έχουμε χάσει το 30% των μισθών μας και με αυτά που απέμειναν ίσα που τρέφουμε τα παιδιά μας» δηλώνει στο «Πρώτο Θέμα» η Νίκη Καβαλάρη, η οποία συμπληρώνει ότι πλέον η αγορά ενός παιχνιδιού ή καινούργιων ρούχων ανήκει στο παρελθόν».

.Πυρετός στοιχημάτων ενόψει της γέννησης του βασιλικού βρέφους

Λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών κατέκλυσαν τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση της εισαγωγής της Κέιτ στο μαιευτήριο Σεν Μέρι σήμερα το πρωί και την έναρξη της διαδικασίας του τοκετού της.

Το γραφείο Paddy Power ανακοίνωσε ότι είχε εισπράξει 30.000 στερλίνες (35.000 δολάρια) από στοιχήματα μέσα σε τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση αυτή. "Ποντάρουν ακόμη και στο τι χρώμα θα είναι το φόρεμα της Πίπα, της αδελφής της δούκισσας, αν επισκεφθεί το νεογέννητο στο νοσοκομείο ή ποια θα είναι η πρώτη λέξη που θα πει το μωρό ή σε ποια χώρα θα κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη".

Εκπρόσωπος του γραφείου στοιχημάτων Coral είπε ότι το βασιλικό μωρό είναι το μεγαλύτερο μη αθλητικό γεγονός με τα περισσότερα στοιχήματα που έχει καταγραφεί στα χρονικά της εταιρίας. 

.Πρωταθλητής κόσμου και πάλι στα 10χλμ. ο Γιαννιώτης

Ο κορυφαίος σύγχρονος Ελληνας αθλητής βροντοφώναξε και πάλι «παρών». Ο Σπύρος Γιαννιώτης θριάμβευσε στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης, διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στη Σανγκάη και εξασφάλισε το πέμπτο του μετάλλιο στις τελευταίες τέσερις διοργανώσεις, τερματίζοντας μπροστά από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς και τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι

.Εκατομμύρια κινητά είναι εκτεθειμένα σε κακόβουλες επιθέσεις

Τα κενά ασφαλείας που προϋπάρχουν στην κρυπτογράφηση των καρτών SIM, ενδέχεται να επιτρέψουν σε χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση από απόσταση σε οποιοδήποτε κινητό τις χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη των New York Times η γερμανική εταιρεία ασφαλείας Security Research Labs εντόπισε το πρόβλημα σε κινητά που δέχονται κάρτες SIM με κρυπτογράφηση τύπου DES (Data Encryption Standard).

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τύπο κρυπτογράφησης στα σύγχρονα κινητά, σε ολόκληρο τον πλανήτη κυκλοφορούν τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια συσκευές που τον αξιοποιούν και υπολογίζεται ότι 750 εκατομμύρια από αυτά είναι ευάλωτα σε επίθεση.

Ένα απλό SMS στο εκάστοτε τηλέφωνο, αρκεί για να ενεργοποιηθεί μια αυτοματοποιημένη απάντηση στην οποία περιέχεται ο κωδικός ασφαλείας της κάρτας SIM.

Στη συνέχεια ο «εισβολέας» μπορεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της συσκευής, διαβάζοντας μηνύματα, αντιγράφοντας επαφές, κάνοντας πληρωμές και οτιδήποτε άλλο φανταστεί κανείς ή μάλλον οτιδήποτε δεν θέλει να φανταστεί.

Το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί τόσο στη GSMA (ένωση εταιρειών κινητής και παρόχων), όσο και στους κατασκευαστές, οι οποίοι «εξετάζουν» το φαινόμενο και την έκταση της απειλής.

Ο Nohl ισχυρίζεται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν εύκολα το πρόβλημα, ενώ υποσχέθηκε να αποκαλύψει βήμα-βήμα τη μέθοδο των επιθέσεων στο συνέδριο Black Hat την 1η Αυγούστου.

Μέχρι τότε ας έχουμε το νου μας για περίεργα SMS.

.Μαζική μετακίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ


Μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια «πασοκογενή» στελέχη αποφάσισαν να συντονιστούν, προκειμένου να οδεύσουν... οργανωμένα προς την Κουμουνδούρου!

Σε αυτό το πλαίσιο την περασμένη Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στελέχη που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και συζήτησαν για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με το «Έθνος» ήταν εκεί η Λ. Κατσέλη, ο Γ. Αρσένης, ο Χ. Καστανίδης, ο Δ. Πιπεργιάς, ο Χρ. Κοκκινοβασίλης και ο Λ. Μίχος, ο οποίος ήταν και ένα από τα μέλη της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης, ο Αντ. Κοτσακάς εκ μέρους του ΕΚΜ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής και Γ. Μιχελογιαννάκης, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ο Β. Χωραφάς, πάλαι ποτέ συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας.

Παρόντες επίσης ο Β. Τρεμόπουλος των Οικολόγων αλλά και ο Σ. Μπαγεώργος που έχει αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ.

Οι συμμετέχοντες στην πλειονότητά τους τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή «δορυφορικής δύναμης».

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, ωστόσο, χάλασε τη συζήτηση, αφού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πορεία προς τη δραχμή και την καταστροφή και πρότεινε τη συμπαράταξη με τη ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία του τρίτου πόλου.

Ωστόσο, μόνο ο Χ. Καστανίδης φάνηκε να συμμερίζεται τον προβληματισμό του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ...

.Ξεκινά από σήμερα το απόγευμα η στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης

Ξεκινά από σήμερα το απόγευμα η στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) με την προκήρυξη των προσλήψεων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα απο όλες τις ειδικότητες και έως ότου γίνει δυνατόν η ΔΤ να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Για τη συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν και οι ενδιαφερόμενοι, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις.

Αυτό ισχύει και για την Θεσσαλονίκη όπου οι προσλήψεις θα γίνουν όταν γίνει δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, από σήμερα το απόγευμα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.