ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ( ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ )



ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ???


.Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για θέματα που αφορούν τον πολίτη την τελευταία διετία

Tις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες προχώρησε κατά την περίοδο από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2014, σε «θέματα που αφορούν άμεσα στον πολίτη» επισημαίνει η «Χαριλάου Τρικούπη». 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη, οι παρεμβάσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του αφορούσαν: Τη στήριξη/ ανακούφιση των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, τη διασφάλιση δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υπεράσπιση/διατήρηση δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. 

Επισημαίνεται στην ενημέρωση ότι οι παρεμβάσεις εκδηλώθηκαν μέσω πρωτοβουλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, πρωτοβουλιών της Κ.Ο. με καταθέσεις Προτάσεων Νόμου, Κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρεμβάσεις προς υπουργούς, δημόσιες πρωτοβουλίες κ.ά. Επιπλέον, τονίζεται ότι αυτές «ανέδειξαν την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και το αυτόνομο πολιτικό του στίγμα, εν μέσω των μεγάλων προβλημάτων και δημοσιονομικών περιορισμών της κρίσης». 

Παράλληλα, σημειώνεται ιδιαίτερα ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι πρωτοβουλίες του κόμματος «και η σταθερή άρνησή μας για την λήψη των δημοσιονομικών μέτρων για μισθούς - συντάξεις στην πρόσφατη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας».

.Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB

Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της MRB ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, που παρουσιάστηκε από τον αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό Star.
Συγκεκριμένα, το 21,9% του δείγματος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ενώ το 21,3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι μετρήθηκε στο 8,2%, η Χρυσή Αυγή στο 6,9%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελιά στο 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,8% και τα λοιπά κόμματα στο 5%. 

Στην εκτίμηση ψήφου της MRB για τις ευρωεκλογές, τα κόμματα υπολογίζεται να λάβουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 27%, ΣΥΡΙΖΑ 26,2%, Το Ποτάμι 10,1%, Χρυσή Αυγή 8,5%, ΚΚΕ 7,4%, Η Ελιά 6,3%, ΑΝΕΛ 5,2%, ΔΗΜΑΡ 3,4%. 

Η ΝΔ προηγείται κατά 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα της MRB για τις εθνικές εκλογές. 

Συγκεκριμένα, η ΝΔ μετρήθηκε στο 24,4 και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,2%. Ακολουθούν Το Ποτάμι με 7,7%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,0%, Η Ελιά με 4,6%, οι ΑΝΕΛ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 2,9%, ενώ αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.

.Υπενθυμήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

Έκκληση στους φορολογούμενους να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις άμεσα και να μην περιμένουν την εκπνοή της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με ανακοίνωση της. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα μόλις 4 στους 100 φορολογούμενους έχουν υποβάλλει δηλώσεις, με αποτέλεσμα στο Υπουργείο Οικονομικών να φοβούνται μαζική είσοδο στο τάξις την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα.

.Πυρκαγιά με 38 νεκρούς στην Οδησσό

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά σε ένα κτίριο στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας όπου στεγάζεται ένα εργατικό συνδικάτο, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα ανάμεσα σε υποστηρικτές της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής.
«Στο περιθώριο των συγκρούσεων εκδηλώθηκε μια πυρκαγιά η οποία οφειλόταν σε εμπρησμό», στην έδρα των συνδικάτων στην Οδησσό, ανέφερε το υπουργείο. «38 άνθρωποι είναι νεκροί - οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Να σταματήσει τις επιχειρήσεις αντιποίνων στην ανατολική Ουκρανία, ζήτησε η Ρωσία από το Κίεβο, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Την ανησυχία του γγ του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν μετέφερε στη συνεδρίαση ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ απευθύνοντας έκκληση σε όλους "να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση".
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με την καγκελάριο της Γερμανίας, κάλεσε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις ομάδες των ενόπλων που δρουν στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να πειστούν να σταματήσουν τις αποσχιστικές ενέργειές τους, απειλώντας με νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
"Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι" να επιβάλουμε κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας, τόνισε από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει τα αναγκαία βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.