.Σφοδρή αντιπαράθεση, στη Βουλή, για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις

Το ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις αναδεικνύονται σε πεδίο μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με το υπουργείο Εργασίας να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν εφαρμοστούν οι σκέψεις του θα τιναχθεί το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα και θα μπουν σε κίνδυνο όλες οι συντάξεις. 

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας, του ΔΝΤ και σε μελέτη του ΚΕΠΕ που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές και ισοπέδωση του συστήματος προς τα κάτω και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει του...περισσότερα »

.«Το επόμενο ταξίδι του κ. Τσίπρα ας είναι στην Αγγλικανική Εκκλησία»

Με χιουμοριστική διάθεση αντιμετώπισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βατικανό. 

«Το επόμενο ταξίδι του πρέπει να γίνει στην Αγγλικανική Εκκλησία. Είναι εξαιρετικό! Θυμάμαι πως όταν ο κ. Τσίπρας είχε πάρει τη (διερευνητική) εντολή του 2012, την είχε γυρίσει στην ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ… 
Γενικώς μια βόλτα. Πηγαίνει τώρα στο Άγιον Όρος, στον Πάπα… Γι’ αυτό λέω ότι το επόμενο ταξίδι πρέπει να είναι στην Αγγλικανική Εκκλησία» τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον «Βήμα FM».

Παράλληλά, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Εδώ και πολύ καιρό επιμένουμε. Το είχαμε ξαναπεί εδώ και έξι-επτά μήνες και το είχαμε βάλει στο δημόσιο διάλογο. 

Μετά κρύφτηκε. Έχουμε, όμως, άποψη για το θέμα και την έχουμε εκφράσει. Από εκεί και πέρα, πρέπει να αποφασίσουμε… Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τώρα μιλάμε για κόμματα του 25% και τότε μιλούσαμε για κόμματα του 45%. 

Δεν έχουμε τη διάθεση να κάνουμε ένα κόλπο να πάρουμε το μπόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της κατάργησης του μπόνους και της κατάτμησης των περιφερειών είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο εμείς έχουμε ήδη ανοίξει. 

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι συμφωνεί να γίνουν και άλλες αλλαγές, απ’ ό,τι κατάλαβα. Πρέπει να το φέρουμε στη Βουλή και εκεί θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα, όμως, εμείς έχουμε την άποψή μας και θα σεβαστούμε και τις άλλες απόψεις και λέμε σε όλους να το δουν το θέμα καλά, να το αξιολογήσουν και εμείς εδώ είμαστε, να το συζητήσουμε.»

.Ξεμπλόκαρε η διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου «Pony»

Ξεμπλόκαρε η διαδικασία παραγωγής του Pony, του ελληνικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, καθώς έλαβε τη σχετική αδειοδότηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και την Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας A.E. (ΕΒΕΤΑΜ). 

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημερώθηκε πριν από μερικές μέρες ότι εγκρίθηκε η πιστοποίηση και η έγκριση τύπου και πλέον το Pony μπορεί να προχωρήσει για να επιτευχθεί η παραγωγή του. Όπως επισήμανε, στόχος ... περισσότερα »

.Πρεμιέρα με «εξάρα» για τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League

Ονειρεμένο ξεκίνημα στον 11ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ. Με χατ τρικ του Στέφανου Αθανασιάδη (11΄, 16΄, 28΄) ο «δικέφαλος» του Βορρά διέλυσε με 6-1 τη Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα (ισοφάρισε την πιο ευρεία ευρωπαϊκή του νίκη) και αποθεώθηκε από τον κόσμο του. 

Το σκορ άνοιξε στο 4΄ με το αυτογκόλ του Νίκολιτς, ενώ στο 50΄ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα, όπως και το πρώτο του τέρμα σε ευρωπαϊκό ματς πέτυχε ο Τζανδάρης στο 90΄. 

Από το 64΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σίμοβιτς, παρ' όλα αυτά πέτυχαν το «γκολ της τιμής» στο 80΄ με το Νίκολιτς.

.Πάπας: Αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι


Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου Α', με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ποντίφiκας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών», είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο. 

Πώς εκλαμβάνει η Κουμουνδούρου τη συνάντηση Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως η συνάντηση με τον «Πάπα των φτωχών» έρχεται σε συνέχεια των επαφών του Αλέξη Τσίπρα σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδ... περισσότερα »

.«Ακόμη και να μπήκαν τυμβωρύχοι... κάπου θα βρω τα κοκαλάκια τους!»

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα η Προϊσταμένη της ΚΗ ' Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, η οποία εμφανίστηκε εντυπωσιασμένη από τα ευρήματα αλλά και χολωμένη με τους συναδέλφους της που, όπως η ίδια λέει, βγάζουν συμπεράσματα βλέποντας φωτογραφίες! 

«Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης» τόνισε μεταξύ άλλων η αρχαιολόγος του Τύμβου Καστά, Προϊσταμένη της ΚΗ ' Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, στο Α... περισσότερα »

.Αποσύρθηκαν τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ

Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματος και πρότειναν την επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Οι δύο τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος, το οποίο συζητείται από το πρωί στο Θερινό Τμήμα Εργασιών της Βουλής. 
Αποσύρθηκαν όμως, από την αξιωματική αντιπολίτευση με το σκεπτικό ότι η συζήτηση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες έπρεπε να γίνει με τρόπο που θα έδινε μεγαλύτερη άνεση χρόνου και διότι κατατέθηκαν πολλές υπουργικές τροπολογίες από την κυβέρνηση.

«Είναι δύο τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να γίνει ευρεία συζήτηση. Θα τις ξανακαταθέσει» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Δρίτσας και πρόσθεσε ότι έχουν κατατεθεί εννιά υπουργικές τροπολογίες και το προεδρείο δεν θα έπρεπε να δεχθεί τουλάχιστον τις εκπρόθεσμες και «ο κάθε υπουργός να αντιμετωπίζει τη Βουλή ως να είναι φέουδο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

.Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Έπειτα από μία καμπάνια που χαρακτηρίστηκε από το πάθος, τον ενθουσιασμό και τη λαχτάρα για ανεξαρτησία από τους υποστηρικτές της απόσχισης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, πλησιάζει η κρίσιμη ώρα για το αποτέλεσμα που θα ορίσει το «αύριο» της χώρας.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση από το ινστιτούτο Ipsos Mori οι υποστηρικτές του «όχι» φτάνουν το 53%, ενώ εκείνοι που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αγγίζουν το 47%.

Σε μία προσπάθεια να παρασύρει ολοένα περισσότερους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, με μία παραλλαγή του συνθήματος του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, «yes we can», κάλεσε τους πολίτες να πουν το «ναι», λέγοντας: «Ας το κάνουμε τώρα!».

Τους προετοίμασε, μάλιστα, λέγοντας πως το μέλλον της Σκωτίας βρίσκεται στα χέρια τους, παρότι παραδέχθηκε ότι οι υποστηρικτές της απόσχισης παραμένουν οι αουτσάιντερ της καμπάνιας.  Αντίθετα ο Σκωτσέζος πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν κατήγγειλε τον εγωιστικό, διχαστικό και "περιορισμένης αντίληψης" εθνικισμό.

.ΕΤΕπ: Σκέψεις για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

«Η κρίση θα θεωρήσουμε ότι έχει τελειώσει όταν αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή μειωθεί περαιτέρω η ανεργία»  δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης  Νίκο Δένδια. 
Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ ανέφερε ότι η Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο υιοθέτησης και νέων εργαλείων για τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών ενώ υπογράμμισε ότι ο στόχος για το 2014 ήταν να διατεθεί στην Ελλάδα 1 δισ. ευρώ, ποσό που έχει υπερκαλυφθεί αφού από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα, το ποσό αυτό έχει ανέλθει στα 1,4 δισ. ευρώ. 
Πάντως σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης, συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά ρευστότητας από τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 400 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία -προγράμματα που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ και τις ΜμΕ- έχουν απορροφηθεί μόλις 168 εκατ. ευρώ.

.Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τον Π. Φύσσα

Με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα αλλά και με αντιφασιστικά συνθήματα και πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, δεκάδες φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού πραγματοποίησαν νωρίτερα αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του. 

Περίπου 4.000 άτομα ξεκίνησαν από το σημείο όπου πριν από ένα χρόνο ο Παύλος δολοφονήθηκε από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατέληξαν στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, όπου έδινε τις συναυλίες του. 

Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε μικροένταση από ομάδα περίπου 500 ατόμων, που εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας υλικές ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών, στο Δημαρχείο Κερατσινίου και στο ΚΕΠ της περιοχής. 

Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 50 προσαγωγές ενω ένταση σημειώθηκε και στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε Πάτρα, Μυτιλήνη και Χανιά. 

.Πρόσκληση για μία νέα σελίδα

Πρόσκληση συνεργασίας στις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις την «Ανοικτή Πόλη», με επικεφαλής το Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την παράταξη «Αθήνα Μπορείς» με επικεφαλής τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, απηύθυνε ο Δημαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προκειμένου όπως ανέφερε να ανοίξει μία νέα σελίδα στην Αυτοδιοίκηση και όλοι μαζί να λειτουργήσουμε από κοινού για το συμφέρον της Αθήνας.
Όπως είπε ο κ. Καμίνης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απεδέχθη την πρόταση  να αναλάβει τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Τουριστικής Προβολής της Αθήνας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.