.Ο καθιερωμένος αγιασμός του Συλλόγου των Παλαιών Ζωγραφιωτών


Παρουσία του Δημάρχου Κώστα Καλλίρη,όλων των επίδοξων Δημάρχων, πλήθος νυν, τέως αλλά και μελλοντικών δημοτικών συμβούλων έγινε στα γραφεία του Συλλόγου των Παλαιών Ζωγραφιωτών ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της χειμερινής περιόδου.
Μεταξύ των σασπένς "να ασπάζονται αλλήλους όλοι, εχθροί και φίλοι" "να διαγκωνίζονται για το ποιος θα πρωτομιλήσει με το πολυπληθές ακροατήριο που υπήρχε" αλλά και το λάθος δια στόματος πατέρα Βενέδικτου «νίκας τοις βασιλεύσι» που προσπάθησε να το δικαιολογήσει, το τραγούδι της υποψηφίας δημοτικής συμβούλου στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο της κ. Μπότου και άλλα εμείς απομονώσαμε από την ομιλία μετά τον αγιασμό του πατέρα Βενέδικτου που ήταν μακροσκελής, το καλό νέο, όπως είπε, που αφορούσε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του περιβάλλοντος χώρου του ναού  Αγίου Γεωργίου, μιας και υπήρχε τόσο ενδιαφέρον ακροατήριο, αφού παρίσταντο μέλη των τοπικών αρχών.

Ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες στις οποίες είχε προβεί ως προς τη διεκδίκηση του χώρου πέριξ του Ιερού Ναού, έφεραν αποτέλεσμα αφού το κτηματολόγιο τον δικαίωσε.
 Έτσι λοιπόν, όπως επεσήμανε ο πατήρ Βενέδικτος,οι διαπληκτισμοί που υπήρξαν ανάμεσα στους πρώην Δημάρχους Φωτεινή Σακελαρίδου και Γιάννη Καζάκου για το επίμαχο θέμα, έφτασαν στο τέλος τους.

Αφού λοιπόν κατά τα λεγόμενα του πατέρα Βενέδικτου ο χώρος αυτός, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ανήκει πλέον στον Ιερό Ναό, του προτείνουμε ότι τώρα, μπορεί πλέον, να αναστηλώσει το παλιό καμπαναριό, να φτιάξει τα ρολόγια που έχει για να λειτουργούν και να το φωταγωγήσει έτσι ώστε να υπάρξει και ένα νεότερο μνημείο γύρω από το χώρο της εκκλησίας.

Ο πατήρ Βενέδικτος όμως στην προσπάθειά του να τα «ρίξει» στους δημοσιογράφους και γενικά στα ΜΜΕ, είπε ότι η νεολαία μας έφτασε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα εξ’ αίτιας των «κακών»δημοσιογράφων και έφερε σαν παράδειγμα προς μίμηση τα μέλη του …. Συλλόγου των Παλαιών Ζωγραφιωτών που κρατούν τις αρχές τους!!!

Τώρα που κολλάει αυτό, μόνον ο ίδιος μπορεί να μας το αναλύσει.

Παρέλειψε όμως να παραδεχτεί ότι όπως υπάρχουν «κακοί» δημοσιογράφοι, υπάρχουν και κακοί κληρικοί που κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στη νεολαία από τους «κακούς» δημοσιογράφους,

.ΤΑΙΠΕΔ: Δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος περιφερειακών αεροδρομίων

Ουδέποτε έχει τεθεί έως τώρα και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

   Αυτό επισημάνθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με εισήγηση των συμβούλων Lufthansa Consulting για κλείσιμο των συγκεκριμένων αεροδρομίων.

   Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύδονται κατηγορηματικά, ενώ υπενθυμίζεται ότι, αντίθετα, το Ταμείο διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14- 20 περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές. 

Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.4146/2013, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων (ΑΕΔιΠΑ), η οποία ανήκει κατά 100% στο Δημόσιο και αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.

.Προσωρινή αύξηση του ορίου του χρέους θα προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι στον Ομπάμα

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα προτείνει σήμερα μια προσωρινή αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ με αντάλλαγμα έναν «εποικοδομητικό διάλογο» με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για μια ευρεία γκάμα οικονομικών θεμάτων, περιλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την επαναλειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους. 

«Θα προσφέρουμε σήμερα στον πρόεδρο τη δυνατότητα να προχωρήσει μια προσωρινή αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους (...), με αντάλλαγμα να συμφωνήσει να συζητήσει μαζί μας για τον τρόπο που θα προχωρήσουμε ώστε να λειτουργήσει και πάλι το ομοσπονδιακό κράτος και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα επείγοντα προβλήματα της Αμερικής», δήλωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή Τζον Μπένερ. 

Ο Μπένερ και 17 ακόνη Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις 23:35 (ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα για να συζητήσουν αυτή την πρόταση. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε καλέσει και τα 232 μέλη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως ο Μπένερ αρνήθηκε. 

Πάντως μέλη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία ότι ο Ομπάμα θα αρνηθεί να διαπραγματευτεί για οικονομικά θέματα, αν εγκρίνουν μια αύξηση του ορίου του χρέους για έξι εβδομάδες χωρίς προϋποθέσεις.

.Οριακό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Marc

Με οριακό προβάδισμα 0,2% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απάντησε το 22,7% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 21,6% τον περασμένο Μάιο), και ΣΥΡΙΖΑ το 22,5% (20,7%). 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,1% (9,4%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,3% (4,8%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2% (5,6%), το ΚΚΕ με 4,9% (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4,6% (4%). 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,2% (1,1%) και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) 1%. 

Άλλο Κόμμα απάντησε το 5% (7,7%), 'Ακυρο/Λευκό το 5,3% (10,4%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15,2% (10,2%) των ερωτηθέντων. 

.Χρ. Σταϊκούρας: Πρώτες ενδείξεις εξόδου απ' την κρίση

«Από φέτος οι θυσίες του ελληνικού λαού άρχισαν να πιάνουν τόπο και έχουμε τις πρώτες ενδείξεις εξόδου απ' την κρίση. Με τον Προϋπολογισμό του 2014 τα επιτεύγματα αυτά κεφαλαιοποιούνται, δυναμώνοντας τις προοπτικές εισόδου της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης» ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2014.

Ο κ. Σταϊκούρας υπερασπίστηκε τις εκτιμήσεις του προσχεδίου, σημειώνοντας πως οι προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης για νέα και επώδυνα μέτρα τον Φεβρουάριο και το φθινόπωρο του 2013, δεν επαληθεύτηκαν. 

Θεωρώντας δεδομένη την επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος στο τέλος του τρέχοντος έτους και κατά το επόμενο (και μάλιστα με πραγματικούς και όχι λογιστικούς όρους) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παραμένει ανοικτό. 

Ως εκ τούτου, η χώρα οφείλει να εξασφαλίσει διατηρήσιμα πλεονάσματα, συνεχίζοντας την πορεία αποκρατικοποιήσεων και διαρθρωτικών αλλαγών. 
«Παράλληλα, και εφόσον έχουμε πετύχει το στόχο φέτος, θα αξιώσουμε την έμπρακτη συμβολή των εταίρων μας στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. 

Θα αναζητήσουμε τους βέλτιστους τρόπους. Επεξεργαζόμαστε ολοκληρωμένη στρατηγική και ευελπιστούμε έξοδο στις αγορές, το δεύτερο εξάμηνο του 2014».

.Στην έφηβη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι το Βραβείο Ζαχάροφ για την ελευθερία της σκέψης

Η έφηβη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από έναν εκτελεστή των Ταλιμπάν πέρυσι διότι τασσόταν ανοικτά υπέρ των δικαιωμάτων των κοριτσιών και ιδίως του δικαιώματός τους να πηγαίνουν στο σχολείο, τιμήθηκε φέτος με το Βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, 16 ετών, επελέγη ομόφωνα από τους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κερδίζοντας τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ήταν ένας από τους υποψήφιους. Σύμφωνα με ειδικούς και πρακτορεία στοιχημάτων, η Μαλάλα θεωρείται επίσης πολύ πιθανό να βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης 2013.

Το βραβείο Ζαχάροφ για την ελευθερία της σκέψης απονέμεται από το ΕΚ κάθε χρόνο από το 1988 και έχει πάρει το όνομά του από τον άλλοτε σοβιετικό επιστήμονα και διαφωνούντα Αντρέι Ζαχάροφ. Ανάμεσα στους προηγούμενους βραβευθέντες είναι ο Νέλσον Μαντέλα και η βιρμανή ακτιβίστρια Αούνγκ Σαν Σου Κίι.

Τον Σνόουντεν είχε προτείνει η ομάδα των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο, για τις «μεγάλες υπηρεσίες» που προσέφερε στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους Ευρωπαίους πολίτες αποκαλύπτοντας τα προγράμματα παρακολούθησης των επικοινωνιών των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

.Σε μικρό Παρίσι μεταμορφώνεται το κέντρο της Αθήνας

«Βρισκόμαστε σε μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει υποφέρει πάρα πολύ. Την πόλη μας θα την κατακτήσουμε πάλι και έχουμε αρχίσει να την κατακτάμε σταδιακά, όχι μόνο με την αστυνομία, αλλά δίνοντας ζωή, φωτίζοντας τις πλατείες και τους δρόμους και φέρνοντας πολιτισμό. 
Ο δήμος Αθηναίων έχει αυτή την πολιτική, αντί να παράγει πολιτισμό, να αγκαλιάζει όλες τις ζωντανές ομάδες της πόλης και τους ενεργούς πολίτες οι οποίοι αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην εναρκτήρια εκδήλωση του ευρηματικού φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Πρόκειται για έναν κύκλο εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται κάτω από την Ομόνοια (πλατείες Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παύλου μέχρι τον σταθμό Λαρίσης) όπου υπάρχουν πολλοί δρόμοι με γαλλικά ονόματα. 

Για οκτώ ημέρες και έως τις 16 Οκτωβρίου περισσότεροι από 300 εθελοντές καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος θα φωτίσουν περιοχές της Αθήνας με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βαριετέ, εκθέσεις, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την πλατεία Βάθη, όπου μια ομάδα καλλιτεχνών, ο Νίκος Τουλιάτος και οι μουσικοί του, μίμοι, ζογκλέρ, ακροβάτες, και ζωγράφοι του δρόμου αυτοσχεδίασαν και άλλαξαν για λίγες ώρες την ατμόσφαιρα της περιοχής. 

Στη συνέχεια η γιορτή μεταφέρθηκε στην οδό Μάρνη, η οποία οδηγεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια συναυλία εγχόρδων

.Η Κομισιόν δε ζητά αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα

Στόχος του εγγράφου εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φορολογία δεν είναι να υπαγορεύσει στα κράτη-μέλη τα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να λάβουν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη φορολογία επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο ότι υπάρχει αίτημα της Επιτροπής για αύξηση φόρων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη ειδικότερα στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου, η Έμερ Τρέινορ τόνισε ότι υπήρξε παρεξήγηση στην Ελλάδα για το αντικείμενο και τους στόχους της έκθεσης. 

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του επιτρόπου αποσαφήνισε ότι, για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι φορολογικές πολιτικές περιγράφονται ήδη λεπτομερώς στα Μνημόνια που έχουν συνάψει, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες οι συστάσεις για φορολογικά ζητήματα καθορίζονται στο πλαίσιο των εξειδικευμένων οικονομικών συστάσεων που υιοθετεί η Επιτροπή κάθε Άνοιξη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η έκθεση για τη Φορολογική Μεταρρύθμιση είναι ένα έγγραφο εργασίας της Επιτροπής και ένα από τα πολλά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. 

Στόχος του εγγράφου είναι η οριζόντια καταγραφή και παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει τα κράτη- μέλη στα φορολογικά τους συστήματα τον τελευταίο χρόνο και να εξετάσει τις συνολικές τάσεις εντός της ΕΕ, είπε η Έμερ Τρέινορ.

Η συνολική αυτή παρουσίαση συμβάλει στο να αναδειχθούν τομείς όπου ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει βελτίωση στα φορολογικά συστήματα των κρατών μελών, σημείωσε η εκπρόσωπος, αποσαφηνίζοντας ότι είναι αποκλειστικά θέμα των κρατών-μελών το πώς θα αξιοποιήσουν τα ευρήματα αυτής της έκθεσης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ήδη δρομολογούν.

Η έκθεση καταγράφει όλες τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η Ελλάδα σχετικά με τη μεταρρύθμιση του φορολογικού της συστήματος τα τελευταία χρόνια, κατέληξε η εκπρόσωπος του Αλ. Σεμέτα.

.«Η ελληνική προεδρία θα συμπέσει με την αρχή της εξόδου από την κρίση»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο συνέδριο του ΕΚΕΜΕ/TEPSA, που οργανώνεται ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας, είπε: «Η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο, όπου δοκιμάστηκε η αντοχή του ευρώ και του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και όπου επίσης δοκιμάζεται η αντοχή των δημοκρατικών θεσμών». 

Αναφερόμενος στην Ελληνική Προεδρία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως αυτή θα συμπέσει «με την αρχή της εξόδου από την κρίση» έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης κι ενώ ήδη η Ελλάδα παρουσιάζει διαρθρωτικό πλεόνασμα. «Και η επιδίωξη να φανούν τα πρώτα δείγματα της αλλαγής... περισσότερα »

.«Η ελληνική προεδρία θα συμπέσει με την αρχή της εξόδου από την κρίση»

Πρωτογενές αποτέλεσμα 2,624 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο 2013(Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου) έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 2,069 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,873 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για το εννεάμηνο, σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,667 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 12,719 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 8,273 δισ. ευρώ. Το ύψος των ... περισσότερα »

.Την Τετάρτη αποφασίζει η Βουλή την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, προγραμματίστηκε η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, των αιτήσεων άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Τη σχετική απόφαση έλαβε πριν από λίγο η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Το απόγευμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας συζητείται το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών.

Αμέσως μετά η Επιτροπή θα συντάξει την έκθεσή της, την οποία θα παραδώσει στην Ολομέλεια προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία.

. Λαγκάρντ: Δε θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις

Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για νέα μέτρα στην Ελλάδα, καθώς η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στα τέλη του μήνα για την καθιερωμένη επιθεώρηση, είπε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ερωτηθείσα για το ελληνικό πρόγραμμα.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα, «μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δε θα είναι οριζόντια και δε θα έχουν τη μορφή περικοπών σε μισθούς και συντάξεις». Η έκθεση Fiscal Monitor του ΔΝΤ κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό, ίσο με 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2016, τόνισε.

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα τα πάει καλύτερα απ' ό,τι προβλέπεται και πρόσθεσε ότι το θέμα του χρέους θα εξεταστεί στα μέσα του 2014, υπογραμμίζοντας ότι το κλιμάκιο της αποστολής θα επιστρέψει στην Αθήνα στο τέλος του μήνα.

Τέλος, ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει τον αρχικό στόχο για το 2013, επαναλαμβάνοντας με έμφαση ότι αναμένει πρωτοβουλίες από τους ευρωπαίους εταίρους για το χρέος

.«Προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ δια χειρός ακραίων και Σαμαρά»

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για προβοκάτσια κατά του κόμματος. Μάλιστα κάνει λόγο για σχέδιο που ξεκινάει από το Μέγαρο Μαξίμου. Στο ρεπορτάζ που υπογράφει ειδικός συνεργάτης γίνεται λόγος για σχέδιο που φέρεται να ξεφεύγει από κάθε έννοια και της πιο οξυμμένης δημοκρατικής αντιπαράθεσης και αποτελεί επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την ομαλότητα πολιτική προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μάλιστα το δημοσίευμα λέει ότι το σχέδιο έχουν εισηγηθεί οι ακραίοι σύμβουλοί του και συζητεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.... περισσότερα »

.Συνάντηση Σαμαρά με τον επικεφαλής της εταιρείας ΖΤΕ

Με τον επικεφαλής της εταιρείας ΖΤΕ Χου Γουέι Γκι συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας δήλωσε ότι μετά τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά για τα προϊόντα της, η κινεζική εταιρεία προχωρά και στη δημιουργία επισκευαστικού κέντρου. 

«Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και θα προσφέρουν 400- 600 νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Χου Γουέι Γκι, ο οποίος ανέφερε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αφού τόνισε ότι η ΖΤΕ είναι μια εκ των πέντε μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως, ανέφερε πως αυτή η συμφωνία αντανακλά την εμπιστοσύνη, από πλευράς αξιοπιστίας, στην Ελλάδα, για επενδύσεις.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν κι άλλες θετικές ειδήσεις και επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός», τόνισε.

«Αλλάζει η εικόνα στον κόσμο για την Ελλάδα. Η χώρα μπαίνει ξανά στον χάρτη των μεγάλων επενδύσεων», δήλωσε, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

.«Το success story γκρεμίζεται συθέμελα»

Για «διάλυση των επικοινωνιακών μύθων της κυβέρνησης» γύρω από την οικονομία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τις οικονομικές εξελίξεις.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η τριπλή αμφισβήτηση» από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας «έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως».

Βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων, όπως επισημαίνει, αποτελούν η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος –ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δισ. αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος.

Η Κουμουνδούρου επικαλείται μάλιστα απόσπασμα συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών στο περιοδικό «Επίκαιρα» το 2012, στο οποίο ο Γ. Στουρνάρας με την ιδιότητα τότε του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ, δήλωνε ότι «από το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη» και ότι «τότε θα έχουμε ανάπτυξη 1%». 

«Τουλάχιστον ο κ. Στουρνάρας είναι συνεπής ως προς την αστοχία των προβλέψεων του», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, επαναλαμβάνοντας ότι μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.