.Ζωγράφου: Καμικάζι ο Καλλίρης με ανασχηματισμό τελευταίας στιγμής – Νέα δημοτική κίνηση στα σκαριά

Μπορεί να γλίτωσαν τη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του δήμου Ζωγράφου, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους αντιδημάρχους του. Ο δήμαρχος Κώστας Καλλίρης ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων και των προέδρων ΝΠ και ΜΑΞΙΑΔΗΖ ξεκινώντας τη διαδικασία ανασχηματισμού. 

Η διαδικασία αυτή κατέληξε στην απομάκρυνση του Ανδρέα Στεργίου και το Σούλη Παπαγιαννόπουλου, στη θέση των οποίων μπήκαν οι Πέτρος Μαρίνης, ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δια βίου Μάθησης και Σοφία Πανδή, ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής. Η πρωτοβουλία αυτή του δημάρχου χαρακτηρ... περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ''58'' ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡ...

Να προχωρήσει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ και υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αποφάσισε... η «κίνηση των 58», προκαλώντας χαμόγελα μετά από καιρό, στη Χαριλάου Τρικούπη. Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναρωτιόταν με νόημα «τι θα πράξει τώρα η ΔΗΜΑΡ», όταν, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, «το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται να ενταχθεί σε έναν ευρύτερο πολιτικό σχηματισμό με απώτερο στόχο την ανασύσταση της μεγάλης παράταξης της κεντροαριστεράς». Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι εντός της Κίνησης που θα προτιμούσαν την αυτόνομη κάθοδο, αλλά στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονισ... περισσότερα »

.«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς»

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, κατακτώνας τη "Χρυσή Μπάλα" στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Ετσι, μετά από τέσσερα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας του Λιονέλ Μέσι, ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αναδεικνύεται ξανά κορυφαίος μετά το 2008. Ο Αργεντινός ήταν στην τελική τριάδα, μαζί με τον Φρανκ Ριμπερί που σάρωσε τα πάντα με τη Μπάγερν Μονάχου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Η σημερινή εκδήλωση είχε ιστορική σημασία, καθώς δόθηκε Χρυσή Μπάλα και στον Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, κατά κόσμον Πελέ. Ετσι αποκαταστάθηκε μια αδικία, καθώς την εποχή που ο Βραζιλιάνος μεσουρανούσε στο παγκόσμιο στερέωμα, ο θεσμός αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές. 

Ισως η σημερινή εξέλιξη αποτελεί προάγγελο βράβευσης κι άλλων κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη, με πρώτο και καλύτερο τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Χρυσή Μπάλα "απλώθηκε" σε όλον τον πλανήτη στο μέσον της δεκαετίας του 1990 με τον Λιβεριανό Ζορζ Γουέα (1995) να είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος νικητής.

Εξάλλου, η εκπληκτική σεζόν της Μπάγερν Μονάχου, χάρισε δικαιωματικά στον Γιουπ Χάινκες τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο για το 2013. 
Ο Γερμανός τεχνικός που οδήγησε τους Βαυαρούς στην κατάκτηση του τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας) βραβεύθηκε ως ο καλύτερος, στο ετήσιο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη. 
Την τριάδα των υποψηφίων συμπλήρωσαν ο Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ)

.Διεγράφη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Γ. Νταβρής

 Τη διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία διήρκεσε πέντε ώρες και είχε ως κατάληξη την «σφυρηλάτηση της ενότητας του κόμματος» σύμφωνα με τον πρόεδρο και τους βουλευτές των Αν.Ελ.
Η συνεδρίαση της ΚΟ έβγαλε «ενωμένους τους βουλευτές σαν μια γροθιά» όπως έλεγε στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους, ενώ ελέχθησαν «τα πάντα και έγινε μια εκ βαθέων ανταλλαγή απόψεων» σύμφωνα με βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι μιλώντας σε δημοσιογράφους είπαν ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν κατά βάση προσωπικό και όχι πολιτικό.
Τι προηγήθηκε της διαγραφής Νταβρή

Ο κ.Νταβρής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέστειλε επιστολή προς τον κ.Καμμένο στην οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι συκοφαντείται και υβρίζεται από μέλη της ΚΟ του κόμματος, και ως εκ τούτου δεν θα προσέλθει στην συνεδρίαση. 

Νωρίτερα, φέρεται να είχε γίνει γνωστό-κατά τις ίδιες πληροφορίες- πως όποιος δεν προσέλθει αδικαιολογήτως στην ΚΟ θα διαγραφεί. Ο κ.Νταβρής κατηγορήθηκε από μέλη της ΚΟ ως ο υπεύθυνος της διαρροής της επιστολής Γιοβανόπουλου προς τον κ.Καμμένο σε ΜΜΕ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

.Συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τον Πρίνο στην πολυεθνική ΒΡ

H συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International.

Παράλληλα, υπεγράφη τροποποιητική σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Energean, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμπορική συμφωνία των δύο εταιριών, καθώς με το σημερινό καθεστώς το σύνολο της παραγωγής πωλείται υποχρεωτικά στα ΕΛΠΕ.
Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα καθώς, υπενθυμίζεται, η πολυεθνική είχε αποχωρήσει από τη χώρα το 2009 μεταβιβάζοντας τις εμπορικές της δραστηριότητες στον όμιλο των ΕΛΠΕ.

.Τεράστια πρόοδο έχει σημειώσει η Ελλάδα σε πολλούς τομείς, σύμφωνα με την Welt am Sonntag

«Η Ελλάδα αναγεννάται από τις στάχτες της», είναι ο τίτλος ολοσέλιδης ανταπόκρισης της «Welt am Sonntag» από την Αθήνα, στην οποία περιγράφεται η «τεράστια πρόοδος» που έχει σημειωθεί σε διάφορους τομείς.

«Οι Έλληνες αναμορφώνουν τη χώρα τους εκ βάθρων και σημειώνουν τεράστια πρόοδο», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει στην αρχή της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραχωρήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους του, 

συγκεκριμένα περαιτέρω μείωση των επιτοκίων για την δανειακή βοήθεια της Ελλάδας και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τα οποία, όπως διευκρινίζεται, η Αθήνα θεωρεί ότι δικαιούται, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν. 

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, τονίζεται η δήλωση του κ. Σαμαρά, ότι «είμαστε καλύτεροι από αυτό που προβλέπει το πρόγραμμα» και εκτιμάται ότι με αυτό το επιχείρημα η ελληνικη κυβέρνηση θα «διαπληκτισθεί» με τους ελεγκτές, όταν επιστρέψουν στην Αθήνα. «Ένα ειναι σίγουρο- κατι έχει γίνει στην Ελλάδα» σημειώνει η εφημερίδα.

.Παρουσιάστηκε το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

Το νέο χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ, στο οποίο απεικονίζεται η ελληνική μυθική μορφή της Ευρώπης, παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Το νέο χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου και για την εκτύπωσή του θα εφαρμοστεί η διαθέσιμη τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε και για το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που κυκλοφόρησε τον Μάιο.

.Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πως οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για το αν, η Ελλάδα, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, σκληρών μέτρων περικοπών και μεταρρυθμίσεων και με ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας στο 27%, θα έχει πετύχει τη στροφή προς το καλύτερο, γράφει στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ» ο συντάκτης της Τόμας Μάγιερ, που συμμετείχε σε συνάντηση ξένων δημοσιογράφων με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα.

«Υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι έρχεται μια ανάκαμψη, το τέταρτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, έστω και μικρή, ενώ το 2014 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη», φέρεται να ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως μετά τις πρόσφατες καλές επιτυχίες στον τουρισμό η κυβέρνηση αναμένει το 2014 μια «χρονιά-ρεκόρ» με πάνω από 17,8 εκατομμύρια τουρίστες. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αύξηση της ανεργίας θα μπορούσε να σταματήσει, μικρομεσαίες, κυρίως, επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν και πάλι προσλήψεις, αλλά μόνον αυτά δεν αρκούν για την επίτευξη μιας στροφής στην Ελλάδα και οι εταίροι στην Ευρωπαική Ενωση θα πρέπει να καταλάβουν πως οι μικρές επιτυχίες μπορούν να καταστραφούν υπό την πίεση του τεράστιου χρέους της χώρας που αντιστοιχεί στο 160% του ΑΕΠ. 

Ως εκ τούτου τον Απρίλιο, στη βάση των στοιχείων της Ευρωπαικής Στατιστικής Υπηρεσίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το αν θα δοθούν στην Ελλάδα ελαφρύνσεις στις πληρωμές, όπως είχε αποφασιστεί στην Ευρωομάδα το Νοέμβριο -- με την προυπόθεση ότι η Αθήνα θα έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα
-- και ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως είναι καλές οι πιθανότητες, καθώς η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προυπολογισμό ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι σχεδιαζόταν.

.Ραγδαίες οι εξελίξεις για το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά

Συλλήψεων συνέχεια για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι αρχές συνέλαβαν σήμερα στο σπίτι του τον Σωτήρη Εμμανουήλ , πρώην επικεφαλής των Ελληνικών Ναυπηγείων, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Ο έτερος συλληφθείς είναι ο Ιωάννης Μπέλτσιος, πρώην συνεργάτης τού Άκη Τσοχατζόπουλου..

Τα εντάλματα των ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου, αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

.Κηδεμόνας βίαζε για 12 έτη και τελικά δολοφόνησε 26χρονη

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τραγικό θάνατο μιας 26χρονης από τα Φάρσαλα.

Η νεαρή κοπέλα είχε βρεθεί δολοφονημένη στις 3 Φεβρουαρίου του 2011, σε ισόγεια μονοκατοικία, όπου διέμενε με τον αρραβωνιαστικό της.

Όπως διαπίστωσαν οι Αρχές, πίσω από τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας βρίσκονταν ο 71χρονος που είχε αναλάβει τη φροντίδα της, ο οποίος την βίαζε για 12 συναπτά έτη και θέλησε να την εκδικηθεί επειδή αρραβωνιάστηκε, καίγοντας την ζωντανή!

Ο βιολογικός πατέρας της 26χρονης είχε εξαφανιστεί πριν από πάνω μια δεκαετία, και ο 71χρονος είχε αναλάβει ατύπως την κηδεμονία της για να βοηθήσει την οικογένεια όπως ισχυριζόταν, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Δίπλα του, η γυναίκα γνώρισε τη φρίκη!

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που συνεργάστηκε με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο 71χρονος βίαζε επί 12 συναπτά έτη την 26χρονη που υποτίθεται ότι προστάτευε. 

Η κοπέλα για να αποδράσει, αρραβωνιάστηκε με έναν 44χρονο. Ωστόσο η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή του κηδεμόνα που την εκδικήθηκε σκοτώνοντας την με φρικτό τρόπο. Την περιέλουσε με πετρέλαιο και της έβαλε φωτιά!

Στον 71χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Μετά την απολογία, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίασης του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

.Ανοίγει ο κύκλος των ανακρίσεων για την υπόθεση του ΤΤ

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει σήμερα ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του ΤΤ Μάριος Βαρότσης, μετά από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την προηγούμενη Πέμπτη από τον ανακριτή Διαφθοράς.

Αύριο Τρίτη θα απολογηθεί ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού, και την Τετάρτη αναμένεται η απολογία του πρώην στελέχους του ΤΤ, Χαράλαμπου Γιαγκούδη, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, στην Τουρκία παραμένει ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ. Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ωστόσο η διαδικασία, σύμφωνα με τις ελληνικές προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει έως και 40 ημέρες. Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση αλλοδαποί υπήκοοι.

Από τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας, βάσει της οποίας ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε 25 πρόσωπα,  πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται στον πρώην πρόεδρο του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη, που διώκεται για κακουργηματική απιστία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση πέντε κακουργήματα: απάτη με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία από κοινού, άμεση συνέργεια στην απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

.Σπίτι των οργίων η ερωτική φωλιά του Ολάντ!

Σαν να μην έφτανε το ερωτικό σκάνδαλο, οι πολεμικές και η νοσηλεία της απατημένης συντρόφου, ήρθε ένας ακόμα πονοκέφαλος να προστεθεί στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο το σπίτι που στέγαζε τον παράνομο έρωτα του Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ, σχετίζεται με την μαφία της Κορσικής αλλά στέγαζε παράνομους δεσμούς επιφανών πολιτικών και κατά το παρελθόν, με πρωταγωνιστή ακόμα και τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «Mediapart» το συμβόλαιο ενοικίασης της γκαρσονιέρας που βρίσκεται στην οδό «Rue du Cirque» 22, μόλις 150 μέτρα από τα τα Ηλύσια Πεδία και 100 μέτρα από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει καταγραφεί στο όνομα Michel Ferracci, ενός καταδικασμένου σε 18 μήνες κατηγορούμενου σαν μέλους της Κορσικής μαφίας.

Όπως αναφέρει το «Valeurs Actuelles», το διαμέρισμα χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από επιφανείς πολιτικούς της Γαλλίας που το επισκέπτονταν με τις ερωμένες τους, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Σακ Σιράκ!

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.