.Οι «θεολόγοι» του ΠΑΣΟΚ

Δυστυχώς* οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ θυμίζουν όλο και περισσότερο συζητήσεις θεολόγων του Μεσαίωνα για την «πραγματική ουσία» της Αγίας Τριάδας και το μυστήριο της «αμώμου συλλήψεως». Τόσο άνυδρες και τόσο εκτός τόπου και χρόνου. *Κορυφαίο* παράδειγμα η διαμάχη για το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και τη Δημοκρατική Παράταξη στη χθεσινή ΚΕ.

 Μάλλον σοφά ποιούντες οι μισοί «κεντροεπίτροποι» δεν εμφανίστηκαν καθόλου και ακόμη πιο σοφά ο Βενιζέλος έφυγε και τους άφησε να τσακώνονται σε θερμοκρασίες καύσωνα. *Να δούμε* τα πράγματα ψύχραιμα. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα ότι...περισσότερα »

Σαν τεθλιμμένοι συγγενείς…

Πριν από 15 μέρες συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ. Ουδείς πήρε χαμπάρι την επέτειο, καθώς η ηγεσία και τα στελέχη της έχουν άλλη απασχόληση: πώς θα οδηγήσουν το μικρό αυτό κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς στην πλήρη απαξίωση και στη διάλυση. 

Βεβαίως, είχε προηγηθεί η εκλογική διάλυση με το 1,2% των ευρωεκλογών, αλλά ακολούθησε -και συνεχίζεται- η στελεχιακή. Για την αντιφατική -το λιγότερο- στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Φαίνεται, όμως, ότι δεν πήρε κανένα μάθημα από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλε...περισσότερα »

.Ελληνικός δορυφόρος στο διάστημα από τη NASA

Ο δορυφόρος Λ-Sat (Hellenic Satellite), o οποίος δημιουργήθηκε από Έλληνες επιστήμονες με επικεφαλής τον Μεσσήνιο Περικλή Παπαδόπουλο, εκτοξεύτηκε χθες το βράδυ από τις εγκαταστάσεις της NASA, στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Σύμφωνα με τη NASA, o ελληνικός δορυφόρος «πετάει» με τον πύραυλο Antares, ο οποίος μεταφέρει το σκάφος Cygnus με επιστημονικό και υποστηρικτικό υλικό για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το Cygnus αναμένεται να φθάσει στον ISS στις 16 Ιουλίου.

Όπως σημειώνεται, στόχος του δορυφόρου είναι να μελετήσει την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στο υλικό γραφένιο, όταν αυτό βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς.

Τον Λ-sat σχεδίασε και κατασκεύασε η διεθνής ελληνική επιστημονική/φοιτητική ομάδα που φέρει την ονομασία «Lambda Team», με έδρα τη Silicon Valley, στην Καλιφόρνια και η οποία στην ιστοσελίδα της προβάλλει το σλόγκαν «Ελληνικά μυαλά με δράση» (Greek Minds at Work).

.Από σήμερα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Ξεκινά από σήμερα το μεσημέρι, η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών τους, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015. 

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 130.000 ωφελούμενους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2014 έως τις 31 Αυγούστου του 2015, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι, είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. 

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης. 

Για την επιλογή στο πρόγραμμα, εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού μας. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. 

.Τα κόκκινα δάνεια μεγάλος σκόπελος για το Μαξίμου

Σε αιχμή του δόρατος της διαπραγμάτευσης του κυβερνητικού επιτελείου με το κλιμάκιο της τρόικας αναδεικνύεται το μείζον ζήτημα των κόκκινων δανείων και η φόρμουλα για τη διαχείρισή τους. 

Παρά το γεγονός ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν αποτελούν ένα από τα προαπαιτούμενα, είναι θεωρείται πρωτίστης σημασίας διότι έχει άμεσο αντίκτυπο στην αναπτυξιακή χροιά που θέλει να δώσει η κυβέρνηση στην πολιτική της. 

Και αυτό διότι στα κόκκινα δάνεια δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο τα στεγαστικά, αλλά και τα επιχειρηματικά που αποτελούν το νέο μεγάλο πονοκέφαλο του Μεγάρου Μαξίμου. *Σωσίβιο σ... περισσότερα »

.Κάθειρξη 12 ετών στον Παπαγεωργόπουλο

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Το δικαστήριο τον έκρινε τελικώς ένοχο, κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου) και σε συνδυασμό με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), «έσπασαν» τ...περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τρόικα

Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων είναι το αντικείμενο της σύσκεψης, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. 

Ο υπουργός μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά τη διάρκεια 3,5 ωρών συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αναλώθηκε στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και επί τα χείρω αναθεώρηση των ετήσιων στόχων. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε δε, ότι το βασικό ζήτημα είναι: «πώς θα μας βοηθήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις-... περισσότερα »

.Συνάντηση Χαρδούβελη με τρόικα

Με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 712 εκατομμυρίων ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο, και καλά νέα από τον τομέα των εσόδων, όπου τον Ιούνιο ήταν κατά 127 εκατομμύρια περισσότερα, στη φαρέτρα του, ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έχει συνομιλίες αυτή την ώρα με την τρόικα. 

Παράλληλα, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, έχει επαφές με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, για ασφαλιστικό, ενοποίηση καθώς και το ενδεχόμενο ελαστικοποίησης των όρων υπαγωγής οφειλετών σε ρύθμιση και αύξησης των δόσεων, στον απόηχο των στοιχείων για έλλειμμα στα ταμεία κοντά στα 2 δις Ευρώ, και με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να φτάνουν τα 15 δισεκατομμύρια. 

Εν τω μεταξύ, συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

.Διαβεβαιώσεις Ντινόπουλου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις μεταξύ των υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στην ενδοδημοτική κινητικότητα παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει, ενώ σε ότι αφορά το θέμα της αξιολόγησης ο Υπουργός Εσωτερικών διεμήνυσε στους συνδικαλιστές ότι δεν μπορεί να αλλάξει καθώς έχει ψηφιστεί ως νόμος του κράτους.
Εν τω μεταξύ, εντολή να επιταχυνθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι μονιμοποιήθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά σπουδών, έδωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.