.Παίζουν με τη φωτιά!

Προφανώς δεν είναι μόνο τα μέλη της τρόι-κας που έχουν υπερεκτιμήσει τις αρμοδιότητες και τα όριά τους. Τελευταία διαπιστώνεται ότι υπάρχουν και «αξιωματούχοι» των Βρυξελλών που επιδίδονται ανωνύμως στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και δεν διστάζουν να προβαίνουν σε θρασύτατες δηλώσεις.

Oπως χθες, που ένας «αξιωματούχος» καλυπτόμενος από την ανωνυμία, γνωστός σε όλους όμως, εκπροσωπώντας άγνωστο ποιον, διοχέτευσε στα μέσα ενημέρωσης την «πληροφορία» ότι «είναι μίλια και δισεκατομμύρια» που χωρίζουν την ελληνική πλευρά από την τρόικα και ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν «μετά τις διακοπές του σκι».

Το γεγονός δεν είναι ασφαλώς τυχαίο. Αντίθετα η σκοπιμότητά του είναι πρόδηλη. Επιχειρείται να προκληθεί δυσμενές κλίμα για τη χώρα μας στην κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης, έτσι ώστε να αποδυναμωθούν τα ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα που με αιματηρές θυσίες εξασφάλισε ο ελληνικός λαός.

Είναι μία μεθόδευση που έρχεται ως συνέχεια των υπονομευτικών παρεμβάσεων των Βρυξελλών σε προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει σοβαρές ιδιωτικοποιήσεις, όπως της ΔΕΠΑ, και σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, όπως της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Ενισχύεται έτσι η άποψη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και όχι προσπάθειας εξόδου της από την κρίση.

Μόνο που οι υποκινούντες τις μεθοδεύσεις αυτές επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια και αποδεικνύονται ανίκανοι να αξιολογήσουν την εκρηκτική -πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά- κατάσταση της χώρας και τις συνέπειες μίας πολιτικής κρίσης όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ενωση συνολικά.

Εκτός κι αν βλακωδώς πιστεύουν ότι δεν θα είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση εκείνη που θα κατηγορηθεί ότι έσπρωξε στο βάραθρο μία χώρα, η οποία εξάντλησε τα όρια αντοχής της και ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της, αν και το πρόγραμμα που της επιβλήθηκε ήταν εσφαλμένο και ακατάλληλο.


Για την Ελλάδα, αλλά και για την ΕΕ, ο μοναδικός δρόμος είναι αυτός που οδηγεί στην ανάπτυξη. Η εμμονή σε υφεσιακές πολιτικές δεν είναι αυτήν τη φορά εσφαλμένη επιλογή, αλλά συνειδητά εγκληματική μεθόδευση.

.Πυρά Βενιζέλου κατά των στελεχών της τρόικας

«Η χώρα αδικείται από την συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, η οποία υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού ενώ κάνει πως αγνοεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής για τις προτεραιότητες της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου 2014.

«Εμείς δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση, που να καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα και την δυναμική των αριθμών», πρόσθεσε.

Ο κ.Βενιζέλος, είχε νωρίτερα το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ και αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία εξόδου από το μνημόνιο.

«Eίμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, αρχίζουμε να βγαίνουμε. Θα γυρίσει ο τροχός και αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο. 

Πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ξανά. Και το πετυχαίνουμε αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ.Βενιζέλος.

.Ετήσιο μνημόσινο δήμου Ζωγράφου


.Εκδήλωση ενίσχυσης του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

Εκδήλωση ενίσχυσης του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου
την Παρασκευή στο κιν/γράφο "Αλέκα" από την Κοινωνική Παρέμβαση Δημοκρατικών Πολιτών Ζωγράφου με αφορμή τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο πολυτεχνείο στην μνήμη των αγωνιστών Αλέξανδρου Παναγούλη και Σπύρου Μουστακλη

.Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στου Ζωγράφου

.ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...

Προβάδισμα κατά 0,5% σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για λογιαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι»...
που κυκλοφορεί την Πέμπτη. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και η «αποχή», εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ. Πιο ειδικά στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 22% έναντι της Ν.Δ. που συγκεντρώνει ένα 21,5%. 
Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα ο κ. Αλέξης Τσίπρας κερδίζει έδαφος. 

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής παραμένει τρίτο κόμμα με 10,5%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό των πολιτών που ψηφιζούν «αποχή» ή «λευκό». Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα: ΠΑΣΟΚ 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, οριακά το ΚΚΕ με 5% και η ΔΗΜΑΡ 3%.

.Τουρκική φρεγάτα νότια της Εύβοιας

Στη νότια πλευρά της Εύβοιας έφτασε πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η τουρκική φρεγάτα «TGS ORUC REIS», προερχόμενη από τα Στενά Ελλησπόντου, κινούμενη με νοτιοδυτική πορεία εισήλθε την 22:32 της 12ης Νοεμβρίου σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Σκύρου. Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νοτιοανατολική εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα νοτίως Ν. Σκύρου την 23:04, συνεχίζοντας τον πλου του προς νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του.

.Λύση με νέο σχέδιο νόμου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κάμψουν τις αντιρρήσεις βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη βουλευτών των δύο κομμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου  με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, εκφράζεται αισιοδοξία για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης με ένα νέο σχέδιο νόμου, που μπορεί να μην έχει και πολλές διαφορές σε σχέση με το πρώτο, αλλά θα αποκλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.

.«Είμαστε στην επανεκκίνηση της οικονομίας»

«Είμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας. Θα γυρίσει ο τροχός και αυτό θα μας οδηγήσει συντομότερα στην έξοδο από το μνημόνιο. Και αυτό το πετυχαίνουμε χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με το πρόεδρο της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ. 

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η άμεση ενίσχυση των δημιουργικών και εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. 

Μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρώπης πως η ελληνική κοινωνία «έχει εξαντληθεί», έχοντας «χτυπηθεί βαριά από παρατεταμένη οικονομική ύφεση», έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάσκεψη της ΕΕ, για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας, στο Παρίσι. 

«Χρειάζεται και από εμάς πρωτοβουλία για την προώθηση προγραμμάτων για την απασχόληση των νέων και όχι μια πολιτική με επίκεντρο τις συντάξεις», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον Τάκη Καμπύλη, ο Χρήστος Ιωάννου οικονομολόγος, επιστημονικός σύμβουλος του ΟΜΕΔ.

.Πρωτογενές πλεόνασμα 2,592 δισ. ευρώ το δεκάμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,592 δισ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2013, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,139 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,036 δισ. ευρώ την εφετινή εξεταζόμενη περίοδο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, από το υπουργείο Οικονομικών.

Στο διάστημα του δεκάμηνου το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε επίσης στα 2,957 δισ., έναντι ελλείμματος 12,258 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 8,726 δισ. ευρώ.

.Στο MEGA οι δύο... τελικοί της Ελλάδας για πρόκριση στο Μουντιάλ

Η στιγμή της αλήθειας για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου φτάνει και το MEGA θα μεταδώσει ζωντανά τους δύο αγώνες μπαράζ με τη Ρουμανία για την πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

- Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, στις 21:45, δείτε τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΕΛΛΑΔΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ, σε απευθείας μετάδοση από το Καραϊσκάκη. Τον αγώνα περιγράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Στις 21:00 μεταδίδεται η εκπομπή «ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ», με τον Γιάννη Θειακό και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο. Και αμέσως μετά τον αγώνα, στην συνέχεια της εκπομπής «ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ», ζωντανά το «τρίτο ημίχρονο», με αναλύσεις και δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος και των πρωταγωνιστών, αλλά και σπουδαίους προσκεκλημένους. Καλεσμένος στο στούντιο ο πρώην άσος της Εθνικής Νίκος Νταμπίζας.

- Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, στις 21:00, δείτε τον αγώνα ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ, σε απευθείας μετάδοση από το Βουκουρέστι. Τον αγώνα περιγράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Και αμέσως μετά τον αγώνα, η εκπομπή «ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ», με το «τρίτο ημίχρονο» του ματς, αναλύσεις και δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος και των πρωταγωνιστών, αλλά και σπουδαίους προσκεκλημένους.

Δείτε τις τελευταίες μάχες της Εθνικής ομάδας, στο δρόμο για το... Μουντιάλ 2014 μόνο στο MEGA, με την ευχή να πανηγυρίσουμε όλοι την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας.

. Κακουργηματικές κατηγορίες για το «καρτέλ του γάλακτος»

Για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, καλεί ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς, σε απολογία στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών για το αποκαλούμενο «καρτέλ στο γάλα», που αφορά καταγγελίες κτηνοτρόφων παραγωγών, ότι τους πίεζαν να πουλούν γάλα σε χαμηλές τιμές.

Οι κλήσεις του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα αφορούν το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού και εστάλησαν σε συνολικά δέκα πρόσωπα, υπεύθυνους των επίμαχων εταιριών την περίοδο 2004-2006.

Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να λογοδοτήσουν Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ.

Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής για το λεγόμενο «καρτέλ στο γάλα» αναφέρεται ότι οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές. 

Φέρονται επίσης να απειλούσαν τους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους γιατί θα αποκλείονταν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες παραγωγών οι οποίοι επιβεβαίωσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται ενώ οι εταιρείες προβάλλουν την θέση ότι οι ενέργειες τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.

.«Χάσμα δισεκατομμυρίων μεταξύ κυβέρνησης-τρόικας»

Χάσμα δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, ενημέρωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, μεταδίδει το Reuters, σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, σημειώνει ότι δεν εκπληρώνεται κανένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα από ελληνικής πλευράς και συνεπώς η δόση του 1 δις. ευρώ δεν μπορεί να εγκριθεί στα δύο προσεχή Eurogroup, στις 14 και 22 Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δεν βλέπω πότε το Euro Working Group θα έχει στα χέρια του επαρκή στοιχεία από την τρόικα για να εισηγηθεί στο Eurogroup το κλείσιμο του τρέχοντος ελέγχου. 

Ο έλεγχος δεν μπορεί να κλείσει δεν πληρούνται στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Εάν με ρωτάτε τεχνοκρατικά μπορώ να σας πω ότι μπορεί να τραβήξει και μέσα στο 2014. Θα πάμε για σκι τα Χριστούγεννα και θα γυρίσουμε όταν η κυβέρνηση θα έχει συμφωνήσει με την τρόικα».

Πάντως, ο αξιωματούχος εκτιμά πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αντέξει για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς τη δόση, εκφράζοντας περισσότερες ανησυχίες για το ότι οι καθυστερήσεις από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης συσσωρεύουν εσωτερικό χρέος, «στεγνώνοντας» την οικονομία.

Επίσης, ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ΕΕ και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ότι αυτές βρίσκονται μόνο μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, ενώ τοποθετεί χρονικά την πρώτη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους τον Ιούνιο.

.Στην έξοδο 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας αναμένεται να τεθούν έως το τέλος τους έτους 5.000 υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης- από τους 83.000 που εργάζονται σήμερα σε δήμους και περιφέρειες, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζοντας τόσο το μέτρο της εθελοντικής κινητικότητας όσο και την αξιολόγηση των ΟΤΑ βάσει δεικτών για τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», προγραμματίζονται και «λουκέτα» σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα την απόλυση των εργαζομένων τους. 

Βασικός στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι η ένταξη 5.000 δημοτικών υπαλλήλων στο δεύτερο κύμα κινητικότητας που πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο- αν και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει από την τρόικα δίμηνη παράταση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των νομικών προσώπων των δήμων. 

Το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

- Διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα: Σύμφωνα με τον εισηγητή της πρότασης δήμαρχο Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήση, περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι θα ζητήσουν τη μετακίνησή τους σε άλλους δήμους.

-Αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους ΟΤΑ: Η αναλογία εργαζομένων- πληθυσμού ανά δήμο θα είναι 6,2 προς 1000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών. 

Στην «κόκκινη ζώνη» της εξόδου θα βρεθούν κυρίως υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί στο παρελθόν σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και έχουν μεταταχθεί στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων και εργαζόμενοι με χαμηλά προσόντα. 

-Αξιολόγηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ: Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο. Κυρίως για τις δημοτικές επιχειρήσεις, πρόθεση της κυβέρνησης είναι εφαρμόσει τις διατάξεις του Καλλικράτη σύμφωνα με τις οποίες οι δημοτικές επιχειρήσεις που καταγράφουν ζημιές για τρεις οικονομικές περιόδους θα κλείνουν και θα απολύεται το προσωπικό. 

Λουκέτα θα μπουν σε ζημιογόνες επιχειρήσεις που έχουν εμπορική δραστηριότητα και χρηματοδοτούνται από τους δήμους ενώ θα ελεγχθεί η βιωσιμότητα των κοινωφελών επιχειρήσεων των ΟΤΑ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.