.Στηρίζουν τη συμφωνία στο Eurogroup οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί, με αντικείμενο τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε ενδεικτική ψηφοφορία (διά ανατάσεως της χειρός) με την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία. 
Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής».  

Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες».

.«Θα έχουμε πρόβλημα στην πληρωμή ΕΚΤ και ΔΝΤ»

Πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων προς ΕΚΤ και ΔΝΤ βλέπει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το Reuters. «Δεν θα έχουμε προβλήματα ρευστότητας για το δημόσιο τομέα. 

Αλλά σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ τώρα και στην ΕΚΤ τον Ιούλιο», δήλωσε στον Alpha Radio. 

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος είναι άμεσες. Μέχρι το Μάρτιο η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει μία δόση προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια χρειάζεται 0,8 δισεκατομμύρια ευρώ για τις πληρωμές τόκων τον Απρίλιο και περίπου 7,5 δισ τον Ιούλιο και τον Αύγουστ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Αν κάποιος διαφωνεί να το πει εδώ... Ενστάσεις βουλευτών στη μαραθώνια συνεδρίαση

Σε κακό κλίμα συνεχίζεται η συζήτηση στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Κατά τη συνεδρίαση, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από βουλευτές, διατυπώθηκαν και επιφυλάξεις για επί μέρους θέματα -κυρίως για εκείνο των ιδιωτικοποιήσεων- και έγινε εκτενής συζήτηση μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με τις πηγές. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, σημείωσε: «Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε, ή διαφωνείτε,... περισσότερα »

.Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας που μένουν ακάλυπτες

Ούτε ένα ευρώ δεν περιμένει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο δίμηνο από τους δανειστές. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει μόνη της τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, που δεν είναι και λίγες, και να περιμένει την αξιολόγηση στα τέλη Απριλίου από τους τρεις θεσμούς (δηλαδή τους εκπροσώπους των δανειστών) για να ελπίζει ότι θα λάβει από τα χρήματα της τελευταίας δόσης ύψους 7,2 δισ. ευρώ. 

Στο υπουργείο οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα, στο θέμα κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών κινείται σε αχαρτογράφητη περιοχή. *Μόνο τον Μάρτιο η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τρόπο πρέπει να αποπλη...περισσότερα »

.Οι γκρίζες ζώνες του e-mail Βαρουφάκη... Σε αχαρτογράφητα νερά για την πληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους

Συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και με το Eurogroup υπάρχει, ωστόσο αυτή δεν καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση πήρε ειρήνη τεσσάρων μηνών προκειμένου να εξειδικεύσει τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα έρθουν προς ψήφιση στην βουλή. 

Στο διάστημα των 120 ημερών η ελληνική κυβέρνηση δε θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και οι θεσμοί δε θα επιβάλουν υφεσιακά μέτρα. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι. Τα έσοδα πέφτουν, καθώς όλοι περιμένουν τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων που έχει ... περισσότερα »

.Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ και 100 δόσεις

Σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στη φορολογία κρύβει το περιβόητο e-mail Βαρουφάκη που εγκρίθηκε από τους θεσμούς, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Κομισιόν, το ΔΝΤ και το Eurogroup.

 Όπως περιγράφεται στο e-mail έρχονται ανατροπές στο ΦΠΑ, μέσα στις γραμμές του κειμένου κρύβεται η καθιέρωση ενιαίας φορολογικής κλίμακας και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής.

 Προβλέπει, επίσης, μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις, σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ αλλά και με τη ρύθμ...περισσότερα »

.Ποιες πρόωρες συντάξεις καταργούνται για δημόσιο, ένστολους, τράπεζες

Τέλος στις πρόωρες συντάξεις κάτω των 62 και 67 ετών για μειωμένη και πλήρη σύνταξη και νέο ασφαλιστικό με 5+1 σαρωτικές αλλαγές φέρνει το e-mail της κυβέρνησης με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει στο τετράμηνο Μαρτίου – Ιουνίου 2015, με την παράταση της δανειακής σύμβασης. Στο ασφαλιστικό οι δομικές αλλαγές που προτείνονται είναι οι εξής: 

1. Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων. 
2. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, δηλαδή να μην αντικατασταθούν από κρατική χρηματοδότηση, αλλά από εξοικονόμηση (μείωση) παροχών. 
3. Η σύνδεση των εισφορών με τ... περισσότερα »

.Η πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης Παπακωνσταντίνου

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγορούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο άλλοτε πανίσχυρος τσάρος της οικονομίας θα λογοδοτήσει για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, ενώ είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα. 

Εκείνα της νόθευσης δημόσιου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης γίνεται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στην ίδια αίθουσα όπου πριν από 24 χρόνια εκδικάστηκε η υπόθεση του «σκανδάλου Κοσκωτά». «Ε... περισσότερα »

.Λουκέτο στο πρωτάθλημα!... Αναστολή των πρωταθλημάτων αποφάσισε ο Σταύρος Κοντονής

Την αναστολή των πρωταθλημάτων επ’ αόριστον αποφάσισε ο Σταύρος Κοντονής. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανακοίνωσε μέτρα στους φορείς του ποδοσφαίρου κι η επανέναρξη των αγώνων θα εξαρτηθεί απ’ το πότε θα εφαρμοστούν.

 Ο κ. Κοντονής είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει σε όσα θεωρεί απαραίτητα για να μπει ο χώρος σε διαδικασία κάθαρσης,. 

Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής είχε σύσκεψη παρουσία του γ’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου και του προέδρου της ΕΠΑΕ, Σπύρου Καλογιάνν... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.