.'' Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ''...


«Βλέπω όχι απλώς μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού, αλλά μια απόλυτη σύγχυση» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τον Αλέξη Τσίπρα,...
με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κρατική τηλεόραση.
Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός είπε:
Για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στη δημόσια τηλεόραση

Είμαι υπέρ όλων των θετικών μετεξελίξεων. Και επειδή δεν είμαι συντηρητικός άνθρωπος, θεωρώ ότι έχει δικαίωμα κάποιος να αλλάζει στη ζωή του. Να αλλάζει πεποιθήσεις. Εγώ υπήρξα στην νεότητά μου κομμουνιστής. Έπαψα να είμαι κομμουνιστής, προσχώρησα στη σοσιαλδημοκρατία. 

Η σοσιαλδημοκρατία κάπου αναζητά τα όρια της στην Ελλάδα. Θέλω να μείνω ζωντανός και επομένως θέλω να αναγνωρίζω στο εαυτό μου και να αναγνωρίζω και στους άλλους το δικαίωμα να μετατρέπουν τις ιδέες τους στο βαθμό που τα πράγματα εξελίσσονται.
Θα χαιρετούσα λοιπόν μια εξέλιξη του κ. Τσίπρα, αν ήταν σαφής και αν βεβαίως ήταν μια πολιτική για το εσωτερικό του κόμματος του και για την κοινή γνώμη. 

Εδώ, όμως, βλέπω όχι απλώς μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού, αλλά μια απόλυτη σύγχυση. Όταν πήγε στην κυρία Μέρκελ, θεώρησα ότι ο κ. Τσίπρας, επιτέλους – όταν είπε μάλιστα και το μεγαλειώδες «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα» – άλλαξε άποψη και θεωρούσα ότι στράφηκε προς την Ευρώπη.

Βλέπω, όμως, τελικά ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε στραφεί προς την Ευρώπη. Είχε στραφεί προς το ΔΝΤ, διότι πλέον μας προτείνει ως λύση του προβλήματος μας τη σύγκρουση μεταξύ Μέρκελ και ΔΝΤ, όπου προφανώς αυτός έχει συνταχθεί με το ΔΝΤ.
Βρίσκομαι στο κόσμο του παραλόγου. 

Δεν είναι δυνατόν να τον ακολουθήσω και αναρωτιέμαι πώς όλες αυτές οι δυνάμεις που συνασπίζονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τον ακολουθούν. Τι ακολουθούν, δηλαδή; Μια πολιτική ανάπτυξης μετώπου ΔΝΤ, το οποίο θα σώσει την Ελλάδα;

.ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ...


Στο ποσό των 1.271,2 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονταν έως τις 30.11.2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πελατών της ΔΕΗ, σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού, που διαβιβάστηκε...
στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, με την οποία είχαν καταγγείλει απροθυμία της ΔΕΗ να εισπράξει χρέη μεγαλοοφειλετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, οι οφειλές των πελατών Υψηλής Τάσης ανέρχονταν μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 σε 293,8 εκατομμύρια ευρώ και των πελατών Μέσης Τάσης σε 211,1 εκατομμύρια ευρώ. Από τα χρέη των πελατών Μέσης Τάσης, το 35% προέρχεται από το Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αγροτικούς πελάτες, ενώ, το υπόλοιπο 65% προέρχεται από επιχειρήσεις (πλην Δημοσίου).

Επίσης, μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 οι οφειλές των πελατών Χαμηλής Τάσης με συμβόλαια σε ισχύ ανέρχονταν σε 530,5 εκατομμύρια ευρώ, των πελατών Χαμηλής Τάσης που έχει διακοπεί το συμβόλαιο τους σε 169,9 εκατομμύρια ευρώ και του Δημοσίου σε 65,9 εκατομμύρια ευρώ. 

Από τα χρέη των πελατών στη Χαμηλή Τάση με συμβόλαιο σε ισχύ το 46,51% προερχόταν από οικιακούς πελάτες, το 3,22% από βιομηχανικούς, το 42,61% από εμπορικούς και το 7,66% από αγροτικούς.
Ειδικά, για τα χρέη του Δημοσίου στη Χαμηλή και Μέση Τάση αναφέρεται, ότι τα 31,15 εκατομμύρια ευρώ είναι συγκεντρωτικοί λογαριασμοί (υπουργεία κ.λπ.). 

Τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ είναι από υποχρέωση της πολιτείας για τους σεισμόπληκτους της Αττικής. Τα 11,41 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και βρίσκονται σε φάση δικαστικής διεκδίκησης και τα 18,60 εκατομμύρια ευρώ είναι οφειλές από τις περιφέρειες του Δημοσίου (ηλεκτροφωτισμός εθνικών οδών).

Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, η διαδικασία είσπραξης των λογαριασμών ακολουθεί τις ρυθμίσεις της Επιχείρησης και τον ισχύοντα Κώδικα Προμήθειας που εφαρμόζονται ενιαία από το 2007, 

ενώ, μετά τη λήξη των προθεσμιών και εφόσον οι λογαριασμοί δεν εξοφληθούν, εφαρμόζονται όλες οι νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από τη Σύμβαση Προμήθειας με τους πελάτες της ΔΕΗ και τον Κώδικα Προμήθειας, μη αποκλειομένης και της διακοπής του ρεύματος.

Μάλιστα, ο κ. Ζερβός περιγράφει ότι «γίνονται συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και γραπτές οχλήσεις με τη μορφή εξωδίκων, και σε αρκετές περιπτώσεις έχει κινηθεί, από πλευράς ΔΕΗ, η δικαστική διαδικασία διεκδίκησης των οφειλών τους».

Στο έγγραφο γίνεται ειδική μνεία στις οφειλές νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπου δεν είναι ευχερής η «αποκοπή» τους λόγω χρέους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική δυνατότητα της ΔΕΗ. 

Ο πρόεδρος της επιχείρησης ενημερώνει στο σημείο αυτό, ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει τη συνδρομή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προκειμένου τα χρέη να διευθετηθούν με βιώσιμους διακανονισμούς.

Όσον αφορά μεγάλες οφειλές ιδιωτών, ο κ. Ζερβός διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ρύθμισης των χρεών τους, είτε μέσω δικαστικής οδού, είτε μέσω έγκρισης διακανονισμών από τη διοίκηση της ΔΕΗ, είτε μέσω εξωδικαστικής επίλυσης με υπογραφή σχετικών συμβάσεων, είτε, τέλος, με παραπομπή της διαφοράς στη διαιτησία της ΡΑΕ.

.ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ...


Μουσικό ραντεβού στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας δίνουν, αύριο, οι μαθητές των μουσικών σχολείων, διεκδικώντας την κάλυψη των κενών θέσεων, την επίλυση του θέματος της μεταφοράς τους, καθώς και της σίτισης... 

Το μουσικό τους «παρών» στη διαμαρτυρία των μαθητών στην Αθήνα, που θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα συνεχιστεί με πορεία στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί με συναυλία που θα δώσουν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και τα Κίτρινα Ποδήλατα.

«Σε όλη τη χώρα, οι κοινότητες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων είναι σε εγρήγορση. Η πρόταση και απόφασή μας να μετατρέψουμε την 30η Γενάρη σε μέρα που θα απαιτήσουμε και θα διατρανώσουμε τη στήριξη στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, στη Μουσική και Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, είναι πλέον μήνυμα που αγκαλιάζεται ευρύτερα και έχει πολλούς αποδέκτες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους και θα συνοδευθεί επίσης από καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

.ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 33χρονος καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες δέματα ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα οι άνδρες της δίωξης...
ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον αλλοδαπό στην περιοχή της Μενεμένης καθώς στις δυο βαλίτσες που κρατούσε βρήκαν 20 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 22 κιλών και ένα δέμα με 104 γραμμάρια κοκαΐνης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα 

.ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...


Με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και απλήρωτους εργαζομένους από τον Οκτώβριο για τις εφημερίες, οι οποίες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, καλούνται τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν τη στιγμή που καταγράφεται ... 
αύξηση της προσέλευσης των ασθενών μέχρι και 28%, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) Δημήτρης Βαρνάβας και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Σταύρος Κουτσιουμπέλης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι εργαζομένων και γιατρών, ενόψει της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 31 Ιανουαρίου, κατηγόρησαν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για «τεχνητά διαμορφωμένη χαμηλή πληρότητα ορισμένων νοσοκομείων του ΕΣΥ».

«Οι χαμηλές πληρότητες προκαλούνται τεχνητά. Έχουμε ενημερωθεί ότι το ΕΚΑΒ έχει εντολή να μην διακομίζει περιστατικά στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, αλλά στο Αττικόν και στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ την ίδια ώρα αποψιλώνουν από προσωπικό το Αγία Βαρβάρα» είπε ο κ. Βαρνάβας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό γίνεται για να δικαιολογηθούν οι συγχωνεύσεις κλινικών και η συρρίκνωση του ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενος στον ΕΟΠΠΥ είπε ότι «είναι σαν Ανώνυμη Εταιρεία όλοι έχουν φορτώσει τα ελλείμματά τους» και ζήτησε ενίσχυση του Οργανισμού για να συνεχίσουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν.

.Ογδόντα χρόνια από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία


Με μια σειρά εκθέσεων που υπογραμμίζουν τη "διαρκή ευθύνη" της Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα, όπως τόνισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, το Βερολίνο θα θυμηθεί αύριο την πρόσφατη ιστορία του καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία οι επισκέπτες διακρίνουν τον Αδόλφο Χίτλερ ενώ χαιρετά το πλήθος από το παράθυρο της καγκελαρίας, το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 1933. Νωρίτερα, ο ηγέτης του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (NSDAP) είχε διοριστεί καγκελάριος και ο πρόεδρος Πάουλ φον Χίντεμπουργκ του είχε δώσει εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Η φωτογραφία αυτή είναι μία από τις δεκάδες που παρουσιάζονται στην έκθεση "Βερολίνο 1933, στο δρόμο προς τη δικτατορία" η οποία φιλοξενείται σε έναν ιστορικό χώρο, την πρώην έδρα της Γκεστάπο, της μυστικής αστυνομίας της ναζιστικής Γερμανίας.

Η έκθεση αυτή, μέσα από φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και αφίσες διατρέχει τους πρώτους μήνες του ναζιστή δικτάτορα στην εξουσία. "Ήρθε η ώρα! Βρισκόμαστε στη Βιλελμστράσε (την έδρα της καγκελαρίας), ο Χίτλερ είναι καγκελάριος του Ράιχ. Όπως στα παραμύθια!" έγραφε ο Γιόζεφ Γκέμπελς, ο μελλοντικός υπουργός Προπαγάνδας του καθεστώτος, στο ημερολόγιό του, στις 31 Ιανουαρίου 1933.

.Το Forum "Ελλήνων Πρωτοβουλία" δημιούργησαν πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό του σωματείου-forum «ΕλλήνωνΠρωτοβουλία» το οποίο θα είναι ένα ίδρυμα παραγωγής πολιτικής και προτάσεων. Επί της ουσίας, όμως, το συγκεκριμένο σωματείο θεωρείται ο προπομπός ενός πολιτικού σχήματος, που θα αποτελείται σε πρώτη φάση από στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Το καταστατικό κατατέθηκε από τον πρώην γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη, τον πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και τον Γιώργο Νούλα, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση για την υπόθεση των CDS.

Θετικά αντιμετωπίζει την κίνηση "Ελλήνων Πρωτοβουλία" ο Γιάννης Μανώλης και όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ θα συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία. Ωστόσο, ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν θα ενταχθεί ο Κώστας Μαρκόπουλος ή άλλα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

.Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Πέμπτη και Παρασκευή


Σε προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών τους, προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου.
Τη 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, με πιθανή επανέναρξη των κινητοποιήσεων στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τους και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Επισημαίνουν, παράλληλα, «ότι, μόνο για το 2012, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις, από τον Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις, από τον Ιούλιο του 2012. 

Επίσης, χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10%, από τις αρχές του 2012, καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών, πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Οι γιατροί τονίζουν ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» είναι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας να «κουρέψει» τις παλαιές οφειλές των ιατρών κατά 20%, ενώ την ίδια στιγμή, «κουρεύει» μόνο 1% τη φαρμακοβιομηχανία, 3,5% τους φαρμακοποιούς και 8% τις κλινικές. 

Αυτό το ποσοστό «κουρέματος» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον κλάδο, τονίζουν, καθώς οδηγεί ιατρεία και εργαστήρια σε οριστική αναστολή δραστηριοτήτων.

.Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες. 

Στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης, παραμένουν τα τρακτέρ των θεσσαλών αγροτών, ενώ στην Ημαθία, οι αγρότες τα έχουν παρατεταγμένα στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό. 

Έτοιμοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν νωρίτερα, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος υπογράμμισε τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο.

Για να προκαλέσει μια άμεση συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο της βουλής, με την οποία θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. 

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά «ο εξαφανισμένος από τη βουλή Α. Σαμαράς θα εμφανιστεί. «Φτάνει πια με τα επικοινωνιακά τρικ» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο.

Οι αγρότες είπε ο κ Τσίρπας, ζητούν με αγωνία να μπορέσουν να παράξουν πλούτο. Δεν είναι επαίτες, δεν ζητούν χρήματα, ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι μνημονιακές πολιτικές, διαλύουν τον ιστό της χώρας και μας οδηγούν σε επισιτιστική, σε ανθρωπιστική κρίση και ζήτησε να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. 

Αν δεν συμβεί αυτό, πρόσθεσε, η χώρα θα αναγκάζεται να δανείζεται συνεχώς για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, πράγμα που δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα.
Αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει στη συνέχεια συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Χθες, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας μαζί με την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, είχαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Υπαρκτά, χαρακτήρισε ο κ.Κουβέλης τα προβλήματα των αγροτών και δεσμεύθηκε να τα θέσει στη κυβέρνηση. 

Απόλυτα δικαιολογημένες, χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.

.Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Τ. Ερντογάν


 Πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί.
 
Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.
 
Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή.

O πρωθυπουργός βρίσκεται στο Κατάρ, όπου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας στο πλαίσιο της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και της προσέλκυσης επενδύσεων.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι και ακολούθησε η υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Αύριο, θα συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και στη συνέχεια με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας- Κατάρ την οποία έχει προετοιμάσει ο ΣΕΒ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των οποίων, το ενεργειακό, η ελληνική δημόσια περιουσία και οι τουριστικές επενδύσεις. 

Αν και η ηγεσία του Κατάρ προτιμά για τους τομείς του ενδιαφέροντός της απευθείας διακρατικές συμφωνίες, η ελληνική πλευρά θα ξεκαθαρίσει ότι όσον αφορά τουλάχιστον τη συμμετοχή στις αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εκδηλωθεί μέσω των διεθνών διαγωνισμών.

Ενδιαφέρον πάντως έχουν και οι συμφωνίες που θα κλείσουν ή έστω θα προετοιμάσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα Ντόχα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Στην Ντόχα βρίσκονται και εκπρόσωποι των τεσσάρων Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, ο Κωνσταντίνος Πιλάλης (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και ο Δημήτρης Παντερμαλής (Μουσείο Ακρόπολης).
Γενικότερα, πάντως, η κυβέρνηση του Κατάρ αναπτύσσει έντονη οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα. 

.Αποφασίζουν σήμερα οι οδηγοί των λεωφορείων


Η αναστολή των κινητοποιήσεων στα λεωφορεία, η ανασύνταξη δυνάμεων, η δημιουργία κοινού μετώπου με νέα δεδομένα, όπως στάσεις εργασίας, ή άλλες μορφές αγώνα, χωρίς να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό, έχουν τεθεί από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ, στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, που είναι σε εξέλιξη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Επιπλέον, στο «τραπέζι» της συζήτησης, οι οδηγοί στα λεωφορεία έθεσαν και το θέμα της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία, που έχει προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, για την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, στα μέσα μεταφοράς.

Στη συγκεκριμένη απεργία θα μετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣ), δηλαδή οι εργαζόμενοι σε τρένα ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Οι εργαζόμενοι οδηγοί στα λεωφορεία, οι οποίοι απεργούν και σήμερα, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκρινε την απεργία τους παράνομη, αναμένεται να αποφασίσουν -τις επόμενες ώρες -για την περαιτέρω στάση τους με γνώμονα, όπως επισημαίνουν, την «ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών».

Σημειώνουν, πάντως, πως είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν «έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο» με την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΟΣΥ «για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών, για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» χωρίς να ζητούν την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο.
Κανονικά κινούνται σήμερα τρόλει, τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, είχαν χθες βράδυ, συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ της ΟΣΥ Γιάννη Οικονόμου, στο υπουργείο Ανάπτυξης. 

Όπως τόνισαν και οι δύο πλευρές η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων. 

«Είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη Διοίκηση και όχι προσχηματικό. Είμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων, Κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε πως ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.