.Εκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης στο Δήμο Ζωγράφου


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού
του Δήμου Ζωγράφου, σας προσκαλούν
στην έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης των:

Γκιόκα Ευγενία, Ζόλκου Παναγιώτα, Γκιόκα Παναγιώτα, Σομαράκη Στέλλα, Κακάζη Γαλανή, Δεληγιάννη Ελένη, Πάτρου Φωτεινή, Ασούτη Βαγγελία, Πετσινού Πηνελόπη, Πεφάνη Ράνια, Μακρή Μυρτώ, Λαμπροπούλου Νάνσυ, Θαλασσινού Μαρία, Melis Petra, Γκατσάκου Χριστίνα, Βαλασσοπούλου Σταυρούλα, Πολίτης Ηλίας, Τζούμα Εφη, Σπυρόπουλος Κυριάκος, Μακρυγιάννη Χριστίνα, Βιδάλη Μαρία
                         
                               Εγκαίνια:Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:00 μ.μ.
                                       Διάρκεια έκθεσης:10-17 Φεβρουαρίου 2013

Την Τρίτη 12/02/2013 και Τετάρτη 13/02/2013, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια χειροτεχνίας που αφορούν ενήλικες.


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ



στον Εκθεσιακό χώρο του ΝΠΔΔ βίλα Βουγά,
( Γ. Ζωγράφου 17, 7η Στάση Ν. Ζωγράφου, τηλ. 210-7751951 )


Ημέρες & ώρες λειτουργίας :
Δευτέρα έως Παρασκευή
17.00-21.00
Σάββατο, Κυριακή
12.00-21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Άδοξος κυπελλούχος ο ΠΑΟ


Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ στέφθηκε ο Παναθηναϊκός νικώντας τον Ολυμπιακό με 81-78. Ωστόσο, η νίκη των «πρασίνων» πέρασε σε δεύτερη μοίρα, εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για τουλάχιστον μία ώρα και την εκκένωση του γηπέδου.

Το «τριφύλλι» έφτασε την διαφορά ακόμα και στους 17 πόντους και έδειχνε ότι θα «καθάρισε» άνετα το ματς. Όμως ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, επέστρεψε στο παιχνίδι
Το έκανε ντέρμπι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ αλλά εκεί ο Σπανούλης αστόχησε και έτσι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Ελλάδα, βάφτηκε πράσινος, έστω και αν το έκαναν μπροστά μόνο σε επίσημους και δημοσιογράφους αφού το γήπεδο εκκενώθηκε.

Το «τριφύλλι» έφτασε την διαφορά ακόμα και στους 17 πόντους και έδειχνε ότι θα «καθάρισε» άνετα το ματς. Όμως ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, επέστρεψε στο παιχνίδι. 
Το έκανε ντέρμπι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ αλλά εκεί ο Σπανούλης αστόχησε και έτσι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Ελλάδα, βάφτηκε πράσινος.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Δημήτρη Διαμαντίδη (19 π) αλλά και τον Ρόκο Λένι Ούκιτς που πέτυχε πολύ κρίσιμα καλάθια για την ομάδα του. Εξαιρετικός ο Άντιτς από τους «ερυθρόλευκους», πήγε να πάρει… μόνος του το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο.

.Ήταν να μην πάρει φόρα η ΑΕΚ


Ποιος το περίμενε ότι η ΑΕΚ που πάλευε για τη σωτηρία και έψαχνε από πού να πιαστεί θα… έψαχνε πλέον αντίπαλο!

Απτόητοι από τον κακό αγωνιστικό χώρο και την αποβολή του Κορδέρο στο 63’, οι «κιτρινόμαυροι» προστάτεψαν ως το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα το πέναλτι-γκολ του Γκερέιρο (14').

Με την τέταρτη νίκη τους λοιπόν στα πέντε τελευταία ματς (1-0), απέχουν λιγότερο πλέον από τα πλέι-οφ απ’ όσο από τις καταραμένες τελευταίες θέσεις

.«Αγριεύουν» οι αγρότες


Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν στη Λάρισα. 

Οι αγρότες αποφάσισαν να συστήσουν κατά τόπους επιτροπές, οι οποίες θα οργανώνουν ένα μπλοκο σε κάθε νομό. Επιπλέον θα κλείνουν συμβολικά τις εθνικές οδούς για μία ώρα κάθε ημέρα, από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι. 

Οι αγρότες θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

.Ο Μόντι προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της επιστροφής του Καβαλιέρε


Η επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην εξουσία θεωρείται στην Ευρώπη ως απειλή για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, επιστρέφοντας από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι , η επανεκλογή του Μπερλοσκόνι στην ηγεσία της Ιταλίας αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την Ευρωζώνη εξαιτίας της ανικανότητας του Καβαλιέρε να λαμβάνει μέτρα και να συμμορφώνεται με τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ηγείται του κεντροδεξιού συνασπισμού, αλλά αρνήθηκε τη διεκδίκηση της θέσης του πρωθυπουργού για χάρη της προεκλογικής συμμαχίας με τα δεξιά κόμματα, τα οποία δεν τον στηρίζουν ως επικεφαλής της κυβέρνησης

. Οι Πυρήνες μίας φωτιάς που δε σβήνει ποτέ…


Ανησυχεί την Αστυνομία η πολυπλόκαμη δράση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Παρά τις περίπου 40 συλλήψεις μελών της τα τελευταία τριάμισι χρόνια, εντούτοις παραμένει «αλώβητη» και συνεχώς νέα άτομα έρχονται με τη δράση τους στο προσκήνιο, προερχόμενα από την αστείρευτη, όπως αποδεικνύεται, δεξαμενή της οργάνωσης.

Όπως η περίπτωση των τεσσάρων που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και που η ΕΛ.ΑΣ. τους εντάσσει επίσημα στους «Πυρήνες» και τους χρεώνει ανεπίσημα την έκρηξη στο «Mall».

Ο Τύπος της Κυριακής παρουσιάζει σήμερα μια ακτινογραφία της οργάνωσης, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της δράσης της και αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω από τις διασυνδέσεις της με άλλες ομάδας και το πώς η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να «διεισδύσει» στους πυρήνες της.

Σεπτέμβριος 2009. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί δύο σπίτια στου Γκύζη και στο Χαλάνδρι. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κινητικότητα ατόμων που φέρονται να δραστηριοποιούνται σε δύο οργανώσεις. Τη «Σέχτα Επαναστατών» και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 
Οι πληροφορίες είναι υψηλής αξιοπιστίας και προέρχονται από ένα ζευγάρι αστυνομικών, «φυτεμένους» κατά την ορολογία της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια.

Η «Σέχτα» ήδη βαρυνόταν με την προ διμήνου δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα, στα Πατήσια και η «Συνωμοσία Πυρήνων» μόλις είχε πραγματοποιήσει την παρθενική της εμφάνιση μετά τα γκαζάκια και τους εμπρησμούς με ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο Παλαιό Φάληρο. 

Την Τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η κινητικότητα στο Χαλάνδρι αυξάνεται κατά πολύ και άτομα από το διαμέρισμα του Γκύζη πηγαίνουν στο σπίτι στο Χαλάνδρι. Το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου από το σπίτι του Χαλανδρίου εξέρχεται ένας νεαρός κρατώντας ένα σακβουαγιάζ και ανεβαίνει σε μοτοσικλέτα. 

Ο νεαρός κατευθύνθηκε στην Πανεπιστημιούπολη και οι αστυνομικοί αδυνατούν να μπουν μέσα. Η παρακολούθηση διακόπτεται και χάνεται κάθε επαφή με τον ύποπτο. Μισή ώρα πριν από το μεσημέρι της ίδιας μέρας, σημειώνεται έκρηξη στο διαμέρισμα της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη, στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

Η Αντιτρομοκρατική συνδύασε αμέσως το τρομοκρατικό χτύπημα με την κινητικότητα στο Χαλάνδρι και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έδωσε άμεση εντολή για έφοδο στο σπίτι στο Χαλάνδρι.

Από αυτήν είχαν προκύψει στοιχεία για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Ήταν οι πρώτοι της «Συνωμοσίας» και συγκεκριμένα ο «Πυρήνας Χαλανδρίου». Έκτοτε, ακολούθησαν άλλες 34 συλλήψεις.

Σε ό,τι αφορά το χρονικό της δράσης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» περιλαμβάνει περισσότερες από 200 εμπρηστικές επιθέσεις. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η έκρηξη μηχανισμού με γκαζάκια στο δικηγορικό γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αναστάσιου Παπαληγούρα, ο εμπρησμός της προσωπικής μοτοσικλέτας της γυναίκας αστυνομικού 

που υπηρετούσε στη φρουρά του Κάρολου Παπούλια, οι εκρήξεις στις Μητροπόλεις Αθήνας και Πειραιά και σε δύο ναούς στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και η έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους, που προκαλεί τεράστιες υλικές ζημιές. 

Στους πρώτους που καταδικάστηκαν για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» επιβλήθηκαν βαριές ποινές. 
Στους τρεις από τους τέσσερις επιβλήθηκε 68 χρόνια κάθειρξη καθώς κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, για τέσσερις πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και για ηθική αυτουργία σε απλή συνέργεια σε τρεις εκρήξεις με άγνωστους δράστες, από τις οποίες προήλθε κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπους.

Οι ποινές τους συγχωνεύτηκαν στα 34 χρόνια, εκ των οποίων εκτίονται τα 25. Στον τέταρτο συλληφθέντα επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνο για συμμετοχή στην οργάνωση.

Για την ίδια υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» κατηγορούνται επιπλέον 30 άτομα. Από αυτά τα 18 βρίσκονται στη φυλακή, ενώ τα υπόλοιπα αφέθηκαν ελεύθερα και περιμένουν την εκδίκαση της συνέχισης της δίκης.

Σε ό,τι αφορά τέλος τα στάδια της εξέλιξης των «Πυρήνων», πέρασαν από τους εμπρησμούς με μολότοφ και γκαζάκια σε εμπρηστικούς μηχανισμούς με ωρολογιακό μηχανισμό. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητος και οι αναβαθμισμένες βόμβες με εκρηκτικά ANFO και παγιδευμένα δέματα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.