.«Αμαρτία εξομολογουμένη ούκ έστι αμαρτία». Έτσι είναι ;

«Είχαμε μία ήττα κατά τη διαπραγμάτευση» ισχυρίστηκε ο Θοδωρής Βίτσας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ. Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης αναφέρεται σε ήττα και αναγκαστικές υποχωρήσεις. Ο πολιτικός όμως εξαγνισμός  που επιχειρείται είναι μάλλον εκ του πονηρού. Η ομολογία ενοχής με στόχο την άφεση αμαρτιών προσδίδει μεν ένα ηθικό περίβλημα στους αμαρτήσαντες αλλά αυτή η επικάλυψη δεν είναι αρκετή για να κρύψει τη γύμνια της διαπραγματευτικής αδυναμίας και την έλλειψη σταθερού διαπραγματευτικού σχεδίου από τον κυβερνητικό συνασπισμό.  
Το ζήτημα είναι ότι στην πολιτική το «αμαρτία εξομολογουμένη ούκ έστι αμαρτία» δεν ισχύει. Το ίδιο συμβαίνει και στα δικαστήρια. Όταν μάλιστα «δικάζει» το εκλογικό σώμα τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Η ομολογία ενοχής ίσως μειώνει την ποινή αλλά η ποινή είναι ποινή και η ενοχή είναι  ενοχή ! Πολύ σε περισσότερο όταν δεν πρόκειται για διαπραγματευτική ήττα ρουτίνας αλλά για πολιτική, οικονομική και κοινωνική πανωλεθρία…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

  www.Mentzelidis.gr

.Μήπως μας χτύπησε η τροπική καταιγίδα «malakas” ;

Αυτές τις μέρες το ΣτΕ συζητά και αποφασίζει σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις άδεις των τηλεοπτικών σταθμών. Όμως την ίδια ακριβώς περίοδο  συμβαίνουν κάποια  πράγματα που υπερβαίνουν αυτό που απλά αναφέρουμε ως σύμπτωση.
Τη μια ο Πρωθυπουργός καλεί τους Προέδρους των ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας στο μέγαρο Μαξίμου όπου στη συζήτηση αναμιγνύονται ποικίλα ζητήματα ανάμεσα στα οποία και εργασιακής φύσης. Λογικό όμως και αναμενόμενο είναι να έχουμε τις διαμαρτυρίες των δικαστικών ενώσεων αφού οι ενώσεις αυτές εκπροσωπούν τους δικαστές στα συγκεκριμένα θέματα.
Την άλλη, όταν ο κόσμος υποφέρει και πεινά όπως λέει και το γνωστό μεταδικτατορικό άσμα,  ανακοινώνεται,  αιφνιδιαστικά και προκλητικά, η αναδρομική επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος στους δικαστές…
Και το τρελό ράλι των γεγονότων συνεχίζεται με τη συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών. Αλήθεια πότε συνταξιοδοτείται η επικεφαλής του Αρείου Πάγου ;

Τρία σε ένα δηλαδή..Πόσο καλοπροαίρετος πρέπει να είναι κάποιος για να δεχτεί ότι όλα αυτά είναι συμπτώσεις και καμία σχέση δεν έχουν με τις αποφάσεις που αναμένονται από το ΣτΕ ;  Πολύ καλοπροαίρετος, μα πάρα πολύ καλοπροαίρετος. Εν τάξει. Μήπως όμως, υπόθεση εργασίας κάνω,  πρέπει να είναι και κάτι άλλο ; Καταλαβαίνετε τώρα. Αναφέρομαι στη φράση «γλωσσικό σύμβολο» για εμάς τους Έλληνες…

.Από τους υπερθεματιστές στους αναθεματιστές !

Μεγάλη η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες σε καιρούς απόλυτης φτώχειας για το ένα τρίτο των Ελλήνων.
 Μεγαλύτερες οι προεκτάσεις του θέματος αν σκεφτεί κανείς ότι επιστρατεύτηκαν τα πλέον δόλια μέσα και επιχειρήματα για να αποτρέψουν αποφάσεις που ίσως διαλύσουν το σαθρό οικοδόμημα Τσίπρα – Παππά στα ΜΜΕ.
Μέγιστες οι ανοησίες που ξεστομίζουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια για το μέλλον των χρημάτων, γύρω στα ογδόντα εκατομμύρια μέχρι στιγμής, που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές. «Θα τα δώσουμε πίσω στους καναλάρχες» ανακοινώνουν με σπαραξικάρδιο κλάμα φάλαινας και άφατη θλίψη οι απανταχού Παππάδες προσπαθώντας να συνεγείρουν συναισθηματικά το τρις εξαπατημένο πόπολο.
Τρισμέγιστος ο πολιτικός εκβιασμός του παπ(π)ικού κυβερνητικού κονκλαβίου να ζητά από το Κοινοβούλιο τη συγκρότηση του ΕΣΡ κατόπιν όμως εορτής.
Παμμέγιστος ο «λογιστικός, μαθηματικός και τεχνικός  τσαρλατανισμός» με τις άδειες, τους τέσσερις «ευτυχήσαντες» υπερθεματιστές  και τα ογδόντα συν εκατόν εξήντα μελλοντικά εκατομμύριά τους.
Όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είναι δε τόσο σαφή που προκαλούν τρόμο και οργή στον πυρήνα εξουσίας του κυβερνητικού μορφώματος. Μετά τον εξευτελισμό από την άρον άρον  απόσυρση του , από τεχνική άποψη, καταγέλαστου Φλωρεντιανής προέλευσης επιχειρήματος για «τέσσερις άδειες μόνο», έρχεται η κοινή λαϊκή λογική να απομυθοποιήσει και περιθωριοποιήσει τους μηχανισμούς παραγωγής και αναπαραγωγής  κυβερνητικών επιχειρημάτων.   
Καταργήστε το νόμο Παππά, βοά η φωνή της λογικής. Συγκροτήστε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δίνοντας τις αρμοδιότητες που είχε πριν τη διάλυσή του. Νέος διαγωνισμός από το νέο ΕΣΡ για δεκαέξι τηλεοπτικές άδειες με κόστος  ανά άδεια το ένα τέταρτο του μέσου κόστους που προέκυψε από τον διαγωνισμό παρωδία… 
Ίδια χρήματα, κόστος ανά άδεια προσαρμοσμένο και πολύ κοντά στις δυνατότητες της τηλεοπτικής αγοράς, πλουραλισμός στην πληροφόρηση και πάνω απ’ όλα μηδενικός κίνδυνος για απώλειες των θέσεων εργασίας  με σοβαρές πιθανότητες για ένα μικρό άνοιγμα της τηλεοπτικής αγοράς εργασίας.
Δεν υπάρχει λογικό αντεπιχείρημα σε αυτόν τον απλό αλλά διαφανή σχεδιασμό. Δεν το θέλει όμως η πονηρή κουστωδία του Μαξίμου. Δεν το θέλει γιατί απλά δεν θα μπορεί να το ελέγξει.
Το να εκβιάζουν συναισθηματικά τους πολίτες με την επίκληση της πιθανής απώλειας των χρημάτων που θα… εισπράξουν αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο Παππά αντισυνταγματικό, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας, έλεγε ο Λένιν και οι πάλαι ποτέ σημερινοί «αριστεροί» κυβερνώντες τον δικαιώνουν…

Η κακοστημένη «αριστερή» παράσταση φαίνεται να παίρνει τέλος. Πλησιάζει η ώρα της αναπόφευκτης απόδοσης ευθυνών όχι για την αστοχία και την αδυναμία στη διακυβέρνηση αλλά για την απίστευτη υποκρισία και το ψέμα.. Γιατί , όπως έλεγε και ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, «όποιος κατουράει στη θάλασσα θα το βρει στο αλάτι» κύριε Τσίπρα.  Μη ξεχνάτε ότι εκτός από τους υπερθεματιστές υπάρχουν και οι …αναθεματιστές, ο λαός δηλαδή ! 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

.Ο Νίκος, τα φασόλια και ο offshoristas Αρτεμίου…

Τελικά οι ιστορίες του Αλέξη δεν τελειώνουν ποτέ. Ούτε βέβαια και τα ταξίδια του μικρού Γκιούλιβερ, του Νίκου Παππά. Μετά την τηλεκυβίστηση των τελευταίων ημερών, ο Παππάς και πάλι στο προσκήνιο !
 Στη Βενεζουέλα αυτή τη φορά, στο μακρινό Καράκας, πριν λίγα χρόνια, ο Παππάς, αγκαλιά με τον offshorista δικηγόρο Αρτεμίου, στήνει λένε γέφυρα για μεταφορά οσπρίων και άλλων εδώδιμων αποικιακών στη χώρα του Τσάβες και του Μαδούρο με αντάλλαγμα βαποριές με μαύρο χρυσό.. .. Σε ρόλο Τομ Πάπας , ο Νίκος Παππάς μαζί τους ανθρώπους της Μότορ Όιλ και κάποιους εγχώριους καραβοκύρηδες, θέλει να κάνει το deal της δεκαετίας. Δεν του βγήκε όμως. Γιατί άραγε ; Τι στράβωσε ;
Αργότερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, έστειλαν και τον Πρωθυπουργικό ξάδερφο στη Βενεζουέλα αλλά το παιγνίδι είχε ήδη τελειώσει…  Τότε μάλιστα  οι οικονομικοί εγκέφαλοι μας έλεγαν ότι θα φέρουν πολύ φτηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα. Είχαν όμως ξεχάσει να υπολογίσουν τα… μεταφορικά !  
Τώρα πως συνδέονται η Μότορ Όιλ, το κελεπούρι πετρέλαιο Βενεζουέλας, τα όσπρια, οι εφοπλιστές και ο επί των offshore σπεσιαλίστας επισκέπτης του Μαξίμου δικηγόρος Αρτεμίου, μόνο οι κυβερνητικοί παρακοιμώμενοι γνωρίζουν επαρκώς.

Εμείς απλώς κάτι υποψιαζόμαστε…..
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

.Πρακτικές Μαφίας…

Οι ιστορίες που θα σας περιγράψω συνέβησαν στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, τότε που το Μέγαρο Μαξίμου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής είχαν αγαστές και συντροφικές σχέσεις. Κάποια στιγμή η κυρία Κωνσταντοπούλου αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μεθόδευση να καρατομήσουν τη μητέρα της Λίνα Αλεξίου από το ΕΣΡ και ότι ο Νίκος Παππάς ετοιμάζεται να φέρει νόμο ο οποίος καταργούσε το ΕΣΡ και του δίνει το δικαίωμα να χορηγεί αυτός αποκλειστικά τηλεοπτικές άδειες.

Η Ζωή ζητεί ραντεβού μαζί του και χωρίς πολλές περιστροφές του λέει ότι αυτό που πρόκειται να κάνει αντίκειται στο Σύνταγμα. Τότε (όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της) προειδοποίησε τον κ. Παππά: «Ακολουθείς πρακτικές Μαφίας. Και θα σε αντιμετωπίσουν με τις ίδιες πρακτικές Μαφίας». Ο κ. Παππάς δεν την άκουσε. Από τότε η Ζωή θεωρούσε ότι οι επιθέσεις εναντίον της είχαν αφετηρία και καθοδήγηση από το Μαξίμου...

Η δεύτερη ιστορία πάλι έχει σχέση με τον νόμο Παππά και μου την αφηγήθηκε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο οποίος και αυτός γρήγορα απομακρύνθηκε από κοντά του, καταγγέλλοντας τις πρακτικές του. Επιχείρησε το συγκεκριμένο στέλεχος να προειδοποιήσει τον υπουργό Επικρατείας ότι ο νόμος που πάει να φέρει στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αυθαίρετος, επιπόλαιος, δεν στηρίζεται νομικά και, το σημαντικότερο, είναι αντισυνταγματικός. 

Ο κ. Παππάς αμέσως του απάντησε: «Γιατί το λες αυτό; Με διαβεβαιώνει (σ.σ.: και είπε το όνομα εξέχοντος πολιτικού) ότι ο νόμος, που τον έχει ο ίδιος θωρακίσει, θα περάσει από το ΣτΕ χωρίς πρόβλημα». Αλήθεια, ποιος ήταν αυτός που θωράκισε τον νόμο Παππά; Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τώρα που έχει εκπέσει.

Ο Αρτέμης, ο Μαδούρο και ο Παππάς
Κανένας σώφρων πολιτικός, ούτε καν οι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει σήμερα να είναι στη θέση του υπουργού επίδοξου καναλάρχη, Νο 2 του Μαξίμου, Νίκου Παππά. Δεν είναι μόνο το φιάσκο που υπέστη με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και την ανεπιτυχή (σχεδόν γελοία) προσπάθειά του να ελέγξει (μαζί με τον προϊστάμενό του) το μιντιακό τοπίο με αντισυνταγματικό νόμο, είναι και οι σχέσεις του με τον κύπριο δικηγόρο, ειδικευμένο στις offshore εταιρείες Αρτέμη Αρτεμίου.

Χωρίς να δώσει ακόμη εξήγηση στην αποκάλυψη (του «Ελεύθερου Τύπου») γιατί ότι ο εν λόγω δικηγόρος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ως... επενδυτής, ήρθε μια άλλη ανακάλυψη να περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα. Στην πραγματικότητα η κατάσταση έχει αρχίσει να εισέρχεται στη σφαίρα της γελοιότητας με την απάντηση που έδωσε ο Νίκος Παππάς όταν παραδέχθηκε πως ταξίδεψε μαζί με τον κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα: «Πήγα στη Βενεζουέλα μαζί με τον Αρτεμίου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα εκεί, αλλά και να προμηθευθεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σουπερμάρκετ της χώρας» είπε, χωρίς βεβαίως να πείσει κανέναν. 

Γιατί όμως ταξίδευσε με τον κ. Αρτεμίου, τον «Mr Offshore», όπως τον αποκαλούν; Αληθεύει ότι ο κ. Αρτεμίου διαθέτει εταιρεία και στη Βενεζουέλα; Τι δουλειά είχαν τόσο πολλοί συριζαίοι με τα σουπερμάρκετ του Μαδούρο; Ποιος ήταν ο ρόλος στο ταξίδι αυτό του συνεταίρου του κ. Αρτεμίου Λάμπρου Πιερή, ο οποίος χρημάτισε και αντιπρόεδρος της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου; Ελπίζω μόλις περάσει η φουρτούνα  με τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς να βρει κάποιον χρόνο να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.


www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.