.Πρόθεση παραίτησης εκδήλωσαν οι Δήμαρχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν φαίνεται να αμφισβητούνται,έντονος είναι πλέον ο προβληματισμός ανάμεσα στους αιρετούς και δη ανάμεσα στους Δημάρχους, όχι για το αν θα συμπορευτούν με τους απεργούς εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού αυτό είναι πλέον δεδομένο, αλλά για το αν θα προβούν σε υλοποίηση παλαιότερης πρότασης για παραίτηση τόσο των ιδίων όσο και του συνόλου των δημοτικών συμβουλίων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό που έχει ήδη αποφασιστεί είναι το κλείσιμο των Δήμων τουλάχιστον για Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου αντίστοιχα ενώ μένει να κλειδώσει τόσο η απόφαση για παραίτηση των αιρετών όσο και ο χρόνος υλοποίησής της ανάλογα με τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Τέλος , οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι υπέρ της πρότασης για παραίτηση από το αξίωμά τους συγκαταλέγονται ανάμεσα σε άλλους ο Δήμαρχος Ρόδου κος Κουσουρνάς, η Δήμαρχος Βέροιας κα Ουσουλτζόγλου , ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κος Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Καλλίρης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κος Πετρίδης . 
Οι προαναφερθέντες  θεωρούν ότι η μαζική παραίτησή των αιρετών αποτελεί σημαντικό μέτρο πίεσης  για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών αποφάσεων στην αυτοδιοίκηση.
Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά των αιρετών και των εργαζομένων για δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται να ευδοκιμεί γεγονός που καθιστά το «έργο της κυβέρνησης» ακόμη πιο δύσκολο.
Το βέβαιο είναι ότι και το Καλοκαίρι αλλά και το Φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμά και θα γίνονται ακόμη θερμότερα όσο αιρετοί και εργαζόμενοι κινούνται στην ίδια τροχιά. 

ΑΠΟ www.Alliapopsi.gr 

.Ανακοίνωση του Δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης

*Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση οδηγεί σε κοινωνική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις. Ολόκληρες ομάδες πληθυσμού πλήττονται γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα θεσμοί και θεσμικές κατακτήσεις ετών αμφισβητούνται και τελικά καταργούνται.* *

Ένας κορυφαίος θεσμός, η τοπική αυτοδιοίκηση, με τις πρόσφατες αποφάσεις απομείωσης του ανθρώπινου δυναμικού της, με την κατάργηση υπηρεσιών μεγάλης κοινωνικής οφέλειας και προστασίας των πολιτών, όπως αυτές της δημοτικης αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, οδηγείται βαθμιαία σε ακύρωση του κοινωνικού χαρ...περισσότερα »

.*ΨΗΦΙΣΜΑ* του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, με ομόφωνη απόφασή του, απαιτεί την άμεση ανάκληση των αποφάσεων της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αποφάσεις που οδηγούν τόσο σε απολύσεις εργαζομένων όσο και σε συρρίκνωση του κοινωνικού ρόλου της αυτοδιοίκησης. 

Τα απαράδεκταμέτρα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, καταργούν στην ουσία σημαντικές λειτουργικές μονάδες των δήμων με πολύ μεγάλη συμβολή στην κοιν... περισσότερα »

..Έρευνα: Η νεοκαραμανλική πενταετία άνοιξε την πόρτα στα Μνημόνια

*Η απαξιωτική αναφορά του Μάκη Βορίδη στο Συνέδριο της ΝΔ για τον Ανδρέα Παπανδρέου - «για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» - έβαλε φωτιές στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Και έφερε ξανά στην επιφάνεια την αντιπαράθεση που ξεκίνησε μετά την .....* *προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ σχετικά με το ποιος τελικά είναι ο κύριος υπεύθυνος για την άθλια οικονομική κατάσταση που έφερε την Ελλάδα τον Μάιο του 2010 στην αγκαλιά της τρόικας. Η συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ....**τρικομματική στην αρχή και στη δικομμ... περισσότερα »

.Π. Καψής: «Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα»

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Όπως σημείωσε «αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. 

Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις». 

Τόνισε επίσης πως «κυρίως θα είναι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ», ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών. 

Υπογράμμισε πως θα υπάρξει μια επιτροπή που θα κάνει τις επιλογές και πως ελπίζει «πως θα είναι από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα», σημειώνοντας πως η επιλογή θα γίνει με κάποια κοινωνικά κριτήρια. 

.Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο

Με διευκρινίσεις εκ μέρους του υπουργού Παιδείας για τους λόγους και τη διαδικασία κατάργησης κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές εκ μέρους του υπουργού Υγείας, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο για το νέο φορολογικό κώδικα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.  

Παράλληλα, έγινε γνωστό χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα, πως κατά την αυριανή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα αποσυρθεί η διάταξη που προσφέρει ποινική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (υπό τον όρο αυτό υπερψήφισε το σχετικό άρθρο το ΠΑΣΟΚ), καθώς και τροπολογία με την οποία προσφερόταν το προεδρικό αεροσκάφος και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις μετακινήσεις του.

.Ι. Βρούτσης: Κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα ο νέος καθορισμός του κατώτατου μισθού

«Με τις διατάξεις του νέου νόμου θεσμοθετούμε δυο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση, αντίστοιχα». Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στον νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και το ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

«Η πρώτη αλλαγή μας φέρνει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές ως προς τον καθορισμό ενός μισθολογικού επιπέδου ασφαλείας για όλη τη χώρα, πάνω από το οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν να συμφωνούν όποιο υψηλότερο μισθό θέλουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι «μέχρι και το τέλος του 2016, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ».

«Η δεύτερη αλλαγή, με την αξιοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων παρακολούθησης και ενιαίας διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, θεραπεύει ένα -έως σήμερα- κατακερματισμένο, διάτρητο και αναποτελεσματικό σύστημα είσπραξης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της χρηματοδοτικής βάσης και τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι ο νέος μηχανισμός κατώτατου μισθού εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές, ενώ δίνει τη δυνατότητα ώστε ο κατώτερος μισθός να ορίζεται με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και τις στοχεύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.

.«Μόνο όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία»

«Μόνο όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία», δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να παρουσιάσει στους Γερμανούς πολίτες μετά τις εκλογές τον «λογαριασμό» για την διάσωση των τραπεζών και του ευρώ.
«Φυσικά και όχι. Κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο κάναμε πολλά για να σταθεροποιήσουμε το ευρώ, πιστεύω και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Γιατί μόνον όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία. 

Επίσης, πρόσφατα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με τις εγγυήσεις για δανειακά προγράμματα για την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και για την Ελλάδα, καταστήσαμε σαφές ότι δεν αφήνουμε περιθώρια αμφιβολιών για το τι πρέπει να γίνει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στην διάρκεια της χθεσινοβραδινής - "θερινής" - συνέντευξής της στο δίκτυο ARD.

Αναφερόμενη στην υπόθεση παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), η Καγκελάριος ζήτησε από την Ουάσιγκτον ρητή διαβεβαίωση ότι θα σέβεται το γερμανικό δίκαιο όταν οι μυστικές υπηρεσίες της επιχειρούν στην χώρα, αλλά διευκρίνισε ότι από τις μέχρι τώρα επαφές δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι οι Αμερικανοί δεν σεβάστηκαν παλαιότερα το γερμανικό δίκαιο. 
Τάχθηκε πάντως υπέρ μιας διεθνούς συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

.Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις

Ιδιαίτερες προσδοκίες τρέφει ο εμπορικός κόσμος της χώρας από τις φετινές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν  σήμερα και θα λήξουν το Σάββατο, 31 Αυγούστου, καθώς μπορεί να δώσουν στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις μία ανάσα μέσα στη βαθύτατη κρίση.

Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου  καλεί τους εμπόρους όλης της χώρας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

.«Σερβιτόροι των 500 ευρώ οι Έλληνες»

«Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα απτά σημάδια της ανάκαμψης της Ελλάδας είναι οι τουρίστες που καταφθάνουν στην Αθήνα με κρουαζιερόπλοια και αεροπλάνα», αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του για την Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ, όμως, επικεντρώνεται σε μία 28χρονη σερβιτόρα, την Ολυμπία Αγγέλη, που ο μισθός της υποχώρησε στο μισό μέσα σε τρία χρόνια, ενώ δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στις σπουδές της στο τουριστικό μάνατζμεντ. «Δεν αντέχει να χάσει τα 500 ευρώ μισθό που χρειάζεται για να στηρίξει τους ηλικιωμένους γονείς της», αναφέρεται.

«Το να μην ενταχθεί κάποιος στο 1,3 εκατ. ανθρώπους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας είναι βασικό μέλημα των 3,6 εκατ. Ελλήνων που έχουν ακόμη εργασία στην έκτη χρονιά της οικονομικής κρίσης, που σήμερα κατονομάζεται ως μία από τις πιο βαθιές εν καιρώ ειρήνης σε οποιαδήποτε βιομηχανοποιημένη οικονομία», σημειώνει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι «το ΑΕΠ έχει υποχωρήσει κατά 22% από το 2008».

«Οι αρχαίοι μαρμάρινοι δρόμοι και οι πλατείες της Αθήνας κατοικούνται από ζητιάνους και ενίοτε από θυμωμένους διαδηλωτές και δείχνουν το τίμημα που πληρώνουν οι πολίτες για τα λάθη των πολιτικών ηγετών», σημειώνει το δημοσίευμα.

.Κρίσιμο πολιτικό στοίχημα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ψήφιση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου και οι επόμενες 72 ώρες προκαλούν πολιτικό πυρετό στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύτατες αντιδράσεις συνδικάτων και επαγγελματικών ομάδων που θίγονται από τις διατάξεις του.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών αργά το βράδυ της Τετάρτης που βάζει τη βούλα της Βουλής στις απολύσεις, αποτελεί για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ένα κρίσιμο πολιτικό στοίχημα που θέλουν να περάσουν χωρίς απώλειες.

Η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι έντονη από πολλές πλευρές, αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποχώρησης, ωστόσο υπάρχει παράθυρο για ορισμένες βελτιώσεις.

Το μήνυμα που στέλνει το κυβερνητικό επιτελείο κυρίως προς τους δημάρχους αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία είναι ότι το μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων θα απορροφηθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ότι «όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση».

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν παρά τις αντιδράσεις από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Χαρ. Τρικούπη δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να μην ψηφιστούν άρθρα, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσουν διαφοροποιήσεις.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα (Ν. Κακλαμάνης, Μ. Ταμήλος, Γ. Βλάχος, Κ. Κουκοδήμος, Ντόρα Μπακογιάννη), ωστόσο κανένας από τους ανησυχούντες βουλευτές δεν έχει δηλώσει ρητά ότι θα καταψηφίσει. 

Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ η πιο έντονη αντίδραση εκδηλώθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρη Κουκουλόπουλο, όμως ούτε ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη για τη Δημοτική Αστυνομία. Αντιρρήσεις έχουν εκφραστεί και από τους Γ. Ντόλιο και Ι. Κουτσούκο.

.Τηλεφωνική απόλυση σε 2.500 εκπαιδευτικούς

Λίστα με τους 2.500 εκπαιδευτικούς προς απόλυση έστειλε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας και 2.000 τηλεφωνήματα έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η λίστα εστάλη στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες την ανάρτησαν στο διαδίκτυο και άρχισαν να καλούν τους απολυόμενους εκπαιδευτικούς. 

Σύμφωνα με το έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα.

«Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη διάταξη του υπό ψήφιση νόμου, δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις», τονίζει η ΟΛΜΕ. 

«Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.

Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!

Αποφασίζουμε – διατάσσουμε – απολύουμε.

Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουμε το κεφάλι», αναφέρει η Ομοσπονδία.

.Εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 74,07%. Το Ιδρυτικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των οργάνων του ενιαίου πλέον κόμματος.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού η πλειοψηφία του Συνεδρίου υπερψήφισε την πρόταση να δοθεί στις συνιστώσες (που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί) εύλογος χρόνος για την αυτοδιάλυση τους μετά από διαβούλευση αντικαθιστώντας την αρχική πρόταση που προέβλεπε δύο με τρεις μήνες.
    
Χθες, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του ενιαίου κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοουμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

.Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

"Θερμή" εβδομάδα κινητοποιήσεων και απεργιών αρχίζει από αύριο, Δευτέρα, έως την Τετάρτη ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την  Ολομέλεια της Βουλής. Οι απεργίες θα κορυφωθούν την Τρίτη με την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ειδικότερα, από αύριο, Δευτέρα, έως την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά οι υπηρεσίες στους δήμους της χώρας έπειται από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Σήμερα το πρωί μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στα νότια προάστια, σε όλη την παραλιακή, με σημείο αφετηρίας το Ασκληπιείο Βούλας. Η πορεία διάρκησε τρεις περίπου ώρες και κατά τη διάρκειά της οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μοίρασαν στους πολίτες ανακοίνωση, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις απολύσεις όπως προβλέπονται στο πολυ-νομοσχέδιο και τη διάλυση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Συνάντηση θα έχουν αύριο στις 4 μ.μ. στο υπ. Οικονομικών, οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, Δ. Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Οικονομικών Ι. Στουρνάρας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

Νωρίτερα, στις δυο το μεσημέρι,  το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων ποπυ μετέχουν σε αυτήν θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο.

Εξάλλου, αύριο στις 12 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. 
Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιασθεί για αύριο στις μεγάλες πόλεις της χώρας. 
Την ίδια ημέρα, στις 8 το βράδυ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος. Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα γίνει και μουσική συναυλία.
 
Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.
 
Το βράδυ στις 8.30, παραμονή της ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.
 
Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.
  
Την Τρίτη και την Τετάρτη στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας που έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες. 

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Επίσης, Οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν συλλαλητήριο τη Δευτέρα στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), ενώ μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

.«Έτσι θα βγούμε από το Μνημόνιο»

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία». 

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας «κλειδιά» για την αλλαγή σελίδας είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η ενίσχυση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων.

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι κάτι που το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Ο δικός μας ρόλος σε αυτή τη φάση είναι να υλοποιήσουμε τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να μη διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο περί δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων μετά και το πρόσφατο Eurogroup, τα χαρακτήρισε «αναμενόμενα ύστερα από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και την αστάθεια στο πολιτικό σκηνικό», ωστόσο υποστήριξε πως δεν υπάρχει δυσπιστία όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά υπάρχει «φόβος επικράτησης των δυνάμεων που αντιτάσσονται στις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση της οικονομίας».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του περί δυσπιστίας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως «η ελληνική κοινωνία κατανοεί την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που κατά τον κ. Στουρνάρα οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση, ενώ μάλιστα υπογράμμισε πως «εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ε.Ε. Να μας θεωρεί αξιόπιστους».

Ένα ακόμα σημείο, στο οποίο στέκεται ο υπουργός είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων, τονίζοντας πως «Αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα οι εταίροι θα κάνουν το...χρέος τους για το ελληνικό χρέος», ενώ δεν αποκλείει την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους τεχνοκράτες. Θέτει μάλιστα ως βάση την ανατροπή της εικόνας στο φορολογικό πεδίο, θεωρώντας ως αναστρέψιμη την κατάσταση με την ανάλογη διαχείριση.

Σε ό, τι αφορά το πεδίο των αποκρατικoποιήσεων και την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, ο κύριος Στουρνάρας σημείωσε πως «έχουν γίνει άλματα» στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης τις θετικές εξελίξεις στην ΔΕΣΦΑ. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης κατά τον υπουργό Οικονομικών είναι η Ελλάδα «να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών ως αξιόπιστη χώρα με οικονομικό όραμα, στην οποία θα αξίζει να τοποθετήσουν στα κεφάλαια τους».

Μιλώντας για τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο, υποστήριξε ότι θα έρθουν διορθώσεις με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η οποία θα οδηγήσει σε δικαιότερη κατανομή των βαρών. 

Παρουσίασε έτσι το βήμα που πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία, γεγονός, το οποίο θα διευκολύνει ταυτόχρονα και την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

.Το ποσοστό επανεκλογής Τσίπρα θα κρίνει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την επικράτηση των προεδρικών στις ψηφοφορίες για τις θέσεις του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις σημερινές ψηφοφορίες για την εκλογή της νέας κεντρικής πολιτικής του κόμματος από το σώμα του συνεδρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο Α. Τσίπρας στην διαδικασία εκλογής πρόεδρου.

Με πρόταση του προέδρου του κόμματος αποφασίστηκε η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής να γίνει από ενιαία λίστα, με δυνατότητα ξεχωριστής λίστας σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, ενώ το δικαίωμα της ύπαρξης λιστών διατηρείται στο καταστατικό και θα συζητηθεί σε ειδικές επιτροπές που θα ακολουθήσουν. 

Παράλληλα πλειοψήφησαν οι προτάσεις για την εκλογή προέδρου από το Συνέδριο, για την διάλυση των συνιστωσών σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ απερρίφθησαν όλες οι τροπολογίες της Αριστερής Πλατφόρμας επί πολιτικών θεμάτων, όπως για την κυβέρνηση της αριστεράς με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και οι προτάσεις για την ευρωζώνη.

Οι σημερινές ψηφοφορίες πάντως διεξάγονται σε κλίμα έντασης και παραμένει ζητούμενο τι θα πράξουν τελικά οι συνιστώσες που αρνήθηκαν να αυτοδιαλυθούν, όπως οι Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου, η ΙΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου, το ΔΗΚΚΙ του Π. Μαντά και η ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά.

.«Δεν επαιτούμε, απαιτούμε»

Ανοιχτή επιστολή με την οποία απαιτεί να διευθετηθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των κλεμμένων ελληνικών αρχαιοτήτων που εκτίθενται στα γερμανικά μουσεία έστειλε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας στις 18 Ιουλίου.

Η εφημερίδα «Real News» δημοσιεύει την επιστολή η οποία έχει ως εξής:

«Κύριε Σόιμπλε,

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην Ελλάδα, αν ερχόσασταν ως φιλοξενούμενος. Αλλά έρχεστε σαν επικυρίαρχος. Και δεν το δικαιούστε. Έτσι θα αξιοποιήσω την πείρα δύο περισσότερων δεκαετιών ζωής, για να σας υπενθυμίσω ότι οι λαοί δεν έχυσαν το αίμα τους για μια Ευρώπη της δυστυχίας, του αυταρχισμού, της ανεργίας και της πείνας. 

Πιστέψαμε ότι η βελτίωση της ζωής όλων, νικητών και ηττημένων, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για μια Ευρώπη των πολιτών της και της ειρήνης. Γι’ αυτό και η φτωχή και καθημαγμένη Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που δάνεισαν το 1953 την ηττημένη Γερμανία, προκειμένου να ανακάμψει.

Τον περασμένο Απρίλιο με αναγκάσατε να σας χαρακτηρίσω ανιστόρητο, όταν χαρακτηρίσατε μη νόμιμες τις διεκδικήσεις μας.

“Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως” έλεγαν οι Λατίνοι. Σας επαναλαμβάνω λοιπόν ότι δικαιούμαστε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

-την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου,
-τις επανορθώσεις λόγω βλαβών στις υποδομές της χώρας και
-την επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών.

Δεν θα επαναλάβω τα ποσά γιατί τα γνωρίζετε πολύ καλά. Είναι αυτά που επιδίκασε το 1946 η Διασυμμαχική Επιτροπή υπέρ της Ελλάδας. Και για ακόμη μια φορά θα σας το πω: Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε. Δεν επιζητούμε εκδίκηση αλλά δικαίωση».

.ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΠΙΔ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΤΑ...

Την απογραφή του προσωπικού όλων των νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και των επιχειρήσεων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Ηκοινοποίηση σε όλες τις υπηρεσίες πρέπει να γίνει έως τις 19 Ιουλίου και η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τις 30 Αυγούστου 2013.

Τα στοιχεία που θα καταγραφούν στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργασιακή σχέση του κάθε υπαλλήλου, ημερομηνία πρόσληψης στον φορέα, κατηγορία εκπαίδευσης, προϋπηρεσία κ.ά..

Οι υπάλληλοι εντάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα εάν πρόκειται για μονίμους, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου/χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, σύμβαση έργου, μέλη διοικητικών συμβουλίων κ.ά..

Αντίστοιχη διαδικασία είχε ξεκινήσει και τον περασμένο Μάιο από τον προκάτοχο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον κ. Αντώνη Μανιτάκη.
Τότε είχε ζητηθεί η καταγραφή των υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία, στα εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ. και στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

.Οι αξίες της κρητικής φιλοξενίας έχουν αμφισβητηθεί με τρόπο προκλητικό»

Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τόνισε απόψε σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ενός εθνικού διαλόγου και ενός πλαισίου ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης. 

«Να οργανώσουμε το εθνικό μέτωπο να διαπραγματευτούμε όλοι απέναντι στους εταίρους και πιστωτές μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της Εθνικής Στρ...περισσότερα »

.Πώς θα πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να κυβερνήσει;

Γράφει:Τάσος Παππάς 

Την Κυριακή το βράδυ που θα ολοκληρώνει τις εργασίες του το πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γνωρίζουμε* [έτσι ελπίζουμε] πώς απάντησαν οι 3.800 σύνεδροι στα δύο κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν το χώρο και απασχολούν την κοινωνία, αφού το συγκεκριμένο κόμμα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και, εκ των πραγμάτων αύριο, μπορεί να κληθεί ν’ αναλάβει τις τύχες της χώρας. 

Το πρώτο ερώτημα αφορά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, μπορεί και είναι έτοιμος να κυβερνήσει.*Η ηγεσία απαντά καταφατικά και στα τρία, ωστόσο ορισμένες «πλάγιες... περισσότερα »

.Το χωριό με μηδενική ανεργία

*Το 27% των Ισπανών δεν έχει δουλειά. Υπάρχει όμως ένα χωριό, όπου η ανεργία είναι μηδενική. Πρόκειται για το χωριό Μαριναλέντα στην Ανδαλουσία. Κι αυτό χάρη σε έναν άνθρωπο: τον δήμαρχό της, που λέγεται Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο. 
Ο δήμαρχος έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίστηκε μάλιστα «Ρομπέν των Δασών της Ισπανίας», όταν αρνήθηκε να πληρώσει σε ένα σούπερ μάρκετ προϊόντα που γέμισαν δέκα καρότσια και μοιράστηκαν στους φτωχούς της περιοχής. * * * *

«Το κάναμε για να δείξουμε ότι πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία δεν έχουν να φάνε», λέει στον απεσταλμένο της Independent....περισσότερα »

.«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε τους εσωκομματικούς του συμμάχους»

«Ο κύριος Τσίπρας με την ομιλία του σήμερα, παρέδωσε μαθήματα Δημοκρατίας στις συνιστώσες, στον κ.Λαφαζάνη και στον κ.Γλέζο. Βεβαίως ξέχασε ότι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι να μην εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση και των άλλων, όπως έγινε χθες στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του 1ου Συνεδρίου. 

«Ο κύριος Τσίπρας σήμερα επέλεξε τους εσωκομματικούς του συμμάχους στο πρόσωπο του κ. Μιχελογιαννάκη, της κας.Κατσέλη, του κ.Καλφαγιάννη και του κ. Μπαλασόπουλου. Κατά τα άλλα ο ανένδοτος που κήρυξε αφορά τις υπόλοιπες συνιστώσες του.

Στο δίλημμα «ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ή χαιρετίσματα» που έθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας διαλέγουμε τα χαιρετίσματα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

.Πιάνουν… θέσεις στην ΑΕΚ!

Η έναρξη του πρωταθλήματος αργεί. Η ομάδα δεν έχει μαζευτεί καν για πρώτη φορά. Οι φίλοι της ΑΕΚ όμως που θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση δίπλα της μια χαρά μαζεύονται.

Μετά από… 2,5 μέρες διάθεσης (η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΟΑΚΑ «Γ. Κασσιμάτης» παρέμεινε ανοιχτή μέχρι τις 15:00 σήμερα, αντί για τις 19:00 που κλείνει τις καθημερινές) στην «Ένωση» εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου.

Και πώς να μην είναι όταν -παρά τις συζητήσεις για τις τιμές- πωλήθηκαν ή «κλείστηκαν» διαδικτυακά από το site του συλλόγου περισσότερες από 2.000 κάρτες!

Αριθμός αν μη τι άλλο εξαιρετικός και αρκετός για να τροφοδοτήσει την αισιοδοξία ότι -μ' αυτούς τους ρυθμούς- θα συνεχίσει από Δευτέρα να συγκεντρώνεται μια μεγάλη βάση φίλων της ΑΕΚ που θα τη στηρίξει (και) φέτος.

Άλλωστε απομένουν σχεδόν 2,5 μήνες μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεών της, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι μεταγραφικές της κινήσεις, κάποιες εκ των οποίων (ειδικά αυτή του επιθετικού) αναμένεται να… σπρώξουν ακόμα περισσότερο την κίνηση των διαρκείας.

.Κ. Μητσοτάκης: «Όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση»

"Πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνει στο "Βήμα της Κυριακής" ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα", όπως σημειώνει, "παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση. 

Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος.

 Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας", τονίζει ο υπουργός εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.

.Στη Eurobank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αποφάσισε το ΤΧΣ

H Eurobank είναι ο προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΝΤΤ), ανακοίνωσε πριν λίγο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). 

Συγκεκριμένα, το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του στην Eurobank.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, "το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου  2013".

.Μπροστά η ΝΔ με διαφορά στήθους

Οριακό προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση (13/07). 

Η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά 0,2%. Συγκεκριμένα τη Νέα Δημοκρατία επιλέγουν το 19,7% των ψηφοφόρων ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ το 19,5. 

Η ΝΔ διατηρεί, επίσης, οριακό προβάδισμα και στην εκτίμηση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (29,1% έναντι 28,7%) ωστόσο στην παράσταση νίκης προηγείται με διαφορά (51% έναντι 34% του ΣΥΡΙΖΑ).

Η ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την Κυβέρνηση, δείχνει να είναι ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας περιόδου. Το ποσοστό της μειώνεται στο μισό μέσα σε δεκαπέντε μέρες (από 6,4% από το 3,2%) και κινείται πλέον οριακά πάνω από το ποσοστό εισόδου της στη Βουλή.

Μεγάλος κερδισμένος η «Χ.Α.», που στην εκτίμηση ψήφου, αποσπά το 13,1% των ψηφοφόρων.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός προκρίνεται ο «κανένας» καθώς η απάντηση αυτή συγκεντρώνει 43 μονάδες, ενώ ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 30 μονάδες και εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12 μονάδες.

Επίσης η αίσθηση ότι το «πρόγραμμα δεν βγαίνει» ισχυροποιήθηκε και πάλι. Βασική αιτία αυτής της παλινδρόμησης είναι το μείζον ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για τον «Ε», καμιά από τις εκδοχές που τίθενται σήμερα, ενώπιον της κοινωνίας, δεν έχει σαφή αποδοχή: 

-Το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ το 50% θεωρεί ότι το μείζον είναι να μη γίνουν άλλες απολύσεις.

- Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία, ενώ το 57% θεωρεί ότι είναι μια πολιτική εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων. 

- Τα πράγματα είναι σαφέστερα στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας. Μόλις το 32% συμφωνεί με την κατάργηση της ενώ το 62% διαφωνεί.

.Το έπος της διαφθοράς στο Δημόσιο

Ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και ειδικά πολεοδομίες κρατούν τα πρωτεία διαφθοράς στο Δημόσιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, για το 2012.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», ο Λ. Ρακιντζής κατά τη χθεσινή παρουσίαση των πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής τόνισε επίσης ότι η αφαίρεση του δικαιώματος της ένστασης από τον Γενικό Επιθεωρητή άφησε ελεύθερο το πεδίο στα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνταν από δημοσίους υπαλλήλους την περσινή χρονιά κάνοντας λόγο για πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως οι διαρκείς αναβολές στα δικαστήρια δυσχεραίνουν το έργο της απόδοσης δικαιοσύνης.

Πάρτι εκατομμυρίων με νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό ανακάλυψε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έπειτα από έλεχγο που πραγματοποίησε στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Λ. Ρακιντζής, ο ΕΟΠΥΥ υποφέρει από αιμορραγία εκατομμυρίων ευρώ που δαπανώνται για νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό, καθώς διαπιστώθηκαν παράτυπες εγκρίσεις από τις επιτροπές του Οργανισμού:

Σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρξε προηγούμενος έλεγχος εάν η νοσηλεία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από εγχώριο ίδρυμα.

.«Επιμένουν να μην επιτρέπουν τη χρήση των εγκαταστάσεων»

Απαντώντας στην ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, κύκλοι προσκείμενοι στον υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, σημείωσαν ότι «οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ επιμένουν να μην επιτρέπουν τη χρήση των εγκαταστάσεων της Αγ. Παρασκευής για την εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης». 

«Η επιλεκτική "απελευθέρωση" του χώρου των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών απλώς επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη κατάληψη», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι. 

.Τέλος σήμερα τα "μονά - ζυγά" στο κέντρο της Αθήνας

Τελευταία ημέρα της εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) στο μικρό δακτύλιο για την περίοδο 2012-2013 είναι η σημερινή, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία.
 Κατά συνέπεια όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2013-2014.

.Στην Eurobank περνάει η Νέα Proton Bank

H Eurobank είναι ο προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής της Νέας Proton Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Νέας Proton Bank και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση της Νέας Proton Bank στην Eurobank.

Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, πέραν της Eurobank έλαβαν μέρος και χρηματοοικονομικοί επενδυτές, ωστόσο μόνο η Eurobank κατέθεσε δεσμευτική προσφορά συμβατή με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Η Rothschild ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή

.Κλειστοί οι δήμοι από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου. Αίτημα της ΚΕΔΕ για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, αποφάσισε η ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνέλευσή της. Στις 15 και 17 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ, στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου όλοι οι αιρετοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Άμεσα, η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.

Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, οι περισσότεροι δήμαρχοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στο ΔΣ της Ένωσης. Σύμφωνα με το τελικό ψήφισμα της κρίσιμης συνέλευσης, όπου τελικά καταμετρήθηκαν 200 από τους 325 δημάρχους της χώρας, οι δήμαρχοι προτίθενται να θέσουν θέμα παραίτησης των ιδίων και των μελών των δημοτικών συμβουλίων τους, εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του ψηφίσματος, η τοπική αυτοδιοίκηση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως η Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. 

Κι αυτό, διότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την τοπική αυτοδιοίκηση στο κεντρικό κράτος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Ειδικά για τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες αναφέρεται ότι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

Επίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνει σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας, αλλά, από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες με ελλείψεις. Κλείνοντας τη συνέλευση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, έθεσε το παράδειγμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι μηχανικοί του οποίου αυτήν τη στιγμή δεν αξιοποιούνται, ενώ, θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες δήμων που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες.

Η ΚΕΔΕ ζητά να συγκληθεί, άμεσα, ανεξάρτητη επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των υπουργείων, των φορέων τους, της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρξει σοβαρός διάλογος για την κινητικότητα.

.Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη υγιούς διαλόγου με την κοινωνία

Για την ανάγκη υγιούς διαλόγου με την κοινωνία αλλά και τη συν-ευθύνη όλων στην αντιμετώπιση της κρίσης με κύριο γνώμονα «να φτάσουμε όρθιοι στο τέλος της μνημονιακής περιόδου», μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο Επιμελητήριο του νομού στις 12 το μεσημέρι όπου συναντήθηκε με το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών, θεσμικών, και παραγωγικών φορέων του Ρεθύμνου. 

Εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και καθηγητές φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα που αφορούν απολύσεις και διαθεσιμότητες που, όπως όλα δείχνουν, θα ενσκήψουν στους συγκεκριμένους χώρους.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος «όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά το αποτέλεσμα έρχεται μόνο μέσα από υγιή και δημοκρατικό διάλογο». Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου (ΕΚΡ) του νομού, αφού δήλωσαν εντός της αίθουσας του επιμελητηρίου την αντίθεσή τους με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη θέση της απέναντι σε μία κοινωνία που βάλλεται από παντού με κυρίαρχα τα προβλήματα της ανασφάλειας, το οικονομικό και την ανεργία. 

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΡ αποχώρησαν από τη συνάντηση ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε πως όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες του Ρεθύμνου, ελπίζουν σε θετικά μηνύματα από πλευράς της κυβέρνησης.

.Απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώνει, σε περίπτωση ανάγκης, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, να χρεώνουν όπως τα δημόσια

Σε έκτακτες περιπτώσεις, κατά τις οποίες υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία ασθενή και τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να καλύψουν το περιστατικό, οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια υποχρεούνται να δέχονται τους ασθενείς αυτούς με το τιμολόγιο νοσηλίων του δημοσίου και όχι με αυτό που ισχύει για τις ιδιωτικές κλινικές κ.λπ., αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απόφαση 6/2013) δεχόμενη την εισήγηση του τέως εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε.

.«Σπίτι Ελύτη» θα δημιουργηθεί στην Πλάκα

Χειρόγραφα, σημειωματάρια εργασίας, σπάνιο φωτογραφικό, κινηματογραφικό και ηχητικό υλικό και έργα ζωγραφικής από το προσωπικό αρχείο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα στεγαστούν και θα εκτεθούν σε κτίριο στην Πλάκα. Το διώροφο κτίριο επί των οδών Διοσκούρων 4 και Πολυγνώτου 7, θα ονομαστεί «Σπίτι του Ελύτη» και θα περιλαμβάνει ακριβή αναπαράσταση του γραφείου του ποιητή και έκθεση αρχειακού υλικού του.

Στο «Σπίτι Ελύτη», στον ισόγειο χώρο, θα γίνει ακριβής αναπαράσταση του γραφείου του ποιητή με τα αυθεντικά έπιπλά του. Επίσης, θα δημιουργηθεί χώρος έκθεσης των πρώτων εκδόσεών του, χειρογράφων, έργων ζωγραφικής του ποιητή ή έργων που ο ίδιος αγαπούσε, καθώς και ενδεικτικών μεταφράσεων. 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ακρόασης ηχητικών ντοκουμέντων ή παρακολούθησης κινηματογραφικού υλικού. Θα διοργανώνονται επίσης εκθέσεις καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων σχετίζονται με την ποίηση του Ελύτη.

Τη μελέτη επεμβάσεων μικρής κλίμακας στο κτίριο, που έλαβε χτες την ομόφωνη έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, εκπόνησε και δώρισε στο υπουργείο Πολιτισμού ο αρχιτέκτονας, Αλέξανδρος Σαμαράς.

.«Δεν βλέπουν» νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους οι Μέρκελ και Σόιμπλε

«Δεν βλέπει» νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία τονίζει ότι το Βερολίνο στηρίζει, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο, την Ελλάδα. Χαρακτηρίζει δε τις μεταρρυθμίσεις δύσκολες, αλλά αναπόφευκτες.
Σε συνέντευξή της στις εφημερίδες «Maerkische Oderzeitung» και στην «Suedwest Presse», η κ. Μέρκελ ερωτάται εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» του χρέους της, για να απαντήσει: «Δεν το βλέπω. Στηρίζουμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και με δικές μας, γερμανικές, πρωτοβουλίες και συνοδεύουμε τη δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ελλάδας».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «οι χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα πρέπει να περάσουν ένα δύσκολο διάστημα με τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές προσαρμογές» και αναγνωρίζει ότι αυτό συνεπάγεται δυσάρεστες συνέπειες και για τους Γερμανούς εξαγωγείς.

Παράλληλα, ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild,απαντά αρνητικά στην ερώτηση σχετικά με ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

.«Υπαρκτός πάντα ο κίνδυνος της αναδίπλωσης»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδεξιάς» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκτιμά ότι «ο δρόμος για να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή είναι μόνο ένας: η περαιτέρω, βαθύτερη και ουσιαστικότερη, ριζοσπαστικοποίησή του και όχι η αναδίπλωσή του ή ενδεχόμενη συστημική αναπροσαρμογή του».

Σημειώνει ότι «ο κίνδυνος της αναδίπλωσης, της αφυδάτωσης και της προσαρμογής πάντα καιροφυλακτεί και είναι υπαρκτός» και προσθέτει ότι «η ριζοσπαστικότητα ενός πολιτικού εγχειρήματος δεν είναι δοσμένη με "αυτόματο πιλότο", ούτε μια δια παντός κατάκτηση».

Ο κ.Λαφαζάνης τάσσεται υπέρ της εκλογής του προέδρου του κόμματος από την Κεντρική Επιτροπή και όχι από το συνέδριο και υποστηρίζει ότι «οι στόχοι του ιδρυτικού Συνεδρίου δεν έχουν καμία σχέση με τον ρόλο κανενός προσώπου».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.