.Σε καλό δρόμο

Θετικά τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες. Μπορεί το Eurogroup να μην προχώρησε σε οριστικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και τον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί βιώσιμο, αλλά η δέσμευση των εταίρων και δανειστών μας από τον Νοέμβριο του 2012 επαναβεβαιώθηκε: εφόσον τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, η παρέμβαση στο χρέος είναι δεδομένη.

Και τις υποχρεώσεις μας τις τηρούμε. Αυτό όχι απλώς το αναγνώρισαν, αλλά, όπως μονίμως επαναλαμβάνεται τελευταία, εκφράστηκαν και με θερμά λόγια για την προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση και να ξεπεραστούν οριστικά οι δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού.

Είμαστε σε καλό δρόμο. Γενική ήταν η εκτίμηση ότι οι προοπτικές είναι ευοίωνες και το 2014 ήταν και παραμένει η χρονιά που θα περάσουμε στην ανάπτυξη, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, και θα ξεκινήσει και η σταδιακή μείωση της ανεργίας. Αλλωστε οι πρώτες θετικές ενδείξεις έχουν φανεί.

Και για το χρέος από τον Σεπτέμβριο. Τότε θα είναι η 
επόμενη αξιολόγηση από την τρόικα, τότε θα εξεταστούν τα δεδομένα για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015, τότε θα έχουμε πιο αξιόπιστα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και τη δυναμική που θα έχει αναπτύξει και άρα τότε θα ληφθούν ουσιαστικότερες και οριστικότερες αποφάσεις. Και η δέσμευση των εταίρων για ελάφρυνση του χρέους ήταν χθες σαφής.

Σ΄ εκείνη τη χρονική στιγμή θα τεθεί, οριστικά αυτή τη φορά, το πρόβλημα του χρέους και η λήψη αποφάσεων προκειμένου να καταστεί βιώσιμο και διαχειρίσιμο. Και οπωσδήποτε είναι θετικό ότι έχουμε ήδη αποφασίσει και ξέρουμε τι θα ζητήσουμε και γνωρίζουν και οι εταίροι μας το περιεχόμενο της πρότασής μας. Δεν προκαθορίζει το γεγονός αυτό τις αποφάσεις του φθινοπώρου, αλλά σίγουρα προδιαθέτει ευνοϊκά για την τελική λύση.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Προβάδισμα Καμίνη, Μπουτάρη και Σγουρού

Προβάδισμα του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου για τον Δήμο Αθηναίων, ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης προηγείται με 20,8%. Ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 15%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 12,5%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 10,4%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,3%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 3,2% και ο Πέτρος Κωνσταντίνου με 1,2%. 'Αλλον (υποψήφιο) επιλέγει το 2,3% του δείγματος.

Η κατηγορία «Άκυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 1,7%, ενώ 10,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

Στην πρόθεση ψήφου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης προηγείται με 37% έναντι του 21,2% που συγκεντρώνει ο Σταύρος Καλαφάτης. Ακολουθούν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) με 8,9%, ο Γιάννης Δελλής (ΚΚΕ) με 4%, ο Χάρης Παπαγεωργίου (ΑΝ.ΕΛ.) με 3,1% και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή) με 3%. Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 4,2% του δείγματος.

Η κατηγορία «Άκυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 2,8%, ενώ το 15,8% του δείγματος δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για την Περιφέρεια Αττικής, ο νυν περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός προηγείται με 23,1% έναντι του 17,8% που συγκεντρώνει η Ρένα Δούρου. Ακολουθούν ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 10,1%, ο Θανάσης Παφίλης με 9,5%, ο Παύλος Χαϊκάλης με 8,2%, ο Ηλίας Παναγιώταρος με 5,1%, ο Πέτρος Μαντούβαλος με 3%, ο Θάνος Τζήμερος με 2,7%, η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) με 1,8% και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 1,3%. 'Αλλον υποψήφιο επιλέγει το 1,2% του δείγματος.

Η κατηγορία «Άκυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 1,4%, ενώ το 14,8% του δείγματος δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Απριλίου - 2,3,4 και 5 Μαΐου 2014.

.«Μόνο για τις νέες άδειες η κλήρωση»

Ένα βήμα πίσω στην επίμαχη διάταξη για την κλήρωση των θέσεων στις λαϊκές αγορές έκανε μετά τη διαφωνία που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. 
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ύστερα από μαραθώνιο διαβουλεύσεων με εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι η διαδικασία της κλήρωσης θα ισχύει μόνο για τις νέες άδειες ενώ για τις ήδη υπάρχουσες θα υπάρξουν κριτήρια που θα οριστικοποιηθούν έπειτα από τρεις μήνες με υπουργική απόφαση και αφού έχει προηγηθεί διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους. 
Στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων στη Βουλή, συναντώται στις 3.30 μετά το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

.«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δεν υπάρχει»

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση δεν υπάρχει», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η αλήθεια δεν είναι εκβιασμός όπως με κατηγορούν κάποιοι», τόνισε ο κ. Βενιζέλος στον απόηχο της πρόσφατων δηλώσεων του ότι η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται και από τα ποσοστά που θα λάβει η «Ελιά» στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Χαρακτήρισε ωστόσο «αστειότητες» τις φήμες περί απόσυρσης των υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.
Για άλλη μια φορά δε, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για πραγματικό εκβιασμό λόγω της δημαγωγίας και του εύκολου ψέματος που ακολουθεί.
Νωρίτερα, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε ότι είχαν συνδιαμορφώσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τη γραμμή αυτή, προσθέτοντας ότι προτίθεται να προτείνει στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών τη συνένωσή τους με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις ευρωεκλογές.  
“Η κυβερνητική σταθερότητα, την οποία επιζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημαίνει συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, μέσω των μνημονίων διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και το κεφάλαιο” ανέφερε το ΚΚΕ.    

.«Η πραγματική εναλλακτική λύση»

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πραγματική εναλλακτική λύση στην «Ευρώπη της Μέρκελ», εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ιταλική έκδοση της «Huffington Post». Υποστήριξε ακόμη ότι η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του μνημονίου. Επισκεπτόμενος νωρίτερα την ΕΥΔΑΠ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το  νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα», ενώ ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται «το πιο πολύτιμο δημόσιο αγαθό εδώ και χρόνια»

.Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τις λαϊκές αγορές

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο. Δεκτά κατά πλειοψηφία έγιναν σειρά επίμαχων άρθρων και τροπολογιών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία υπερψηφίστηκαν από 141 βουλευτές της συγκυβέρνησης έναντι 98 από την αντιπολίτευση που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν.

.«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και μνημόνιο»

Διακύβευμα να μην γυρίσει η χώρα στην περίοδο της κρίσης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις ευρωεκλογές για την Ελλάδα, σε συνέντευξη του στον Αντέννα. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και μνημόνιο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος οτι θα υπάρξει λύση για την βιωσιμότητα του χρέους. 

Χαιρέτησε επίσης τη δήλωση του χθεσινού Eurogroup για το χρέος, τονίζοντας ότι αποτελεί μια «ανταμοιβή» για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «επιζεί από την κρίση» κ... περισσότερα »

.Προθεσμία για Ζαρούλια και τρεις

Βαρύ κατηγορώ κατά της Ελένης Ζαρούλια και των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κουκούτση, Αρβανίτη και Κουζηλου απευθύνουν οι εφέτες ανακρίτριες Ιωαννα Κλάπα και Μαρια Δημητροπούλου που διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση.
Οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές, ενώ όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο η εν λόγω κλειστή ολιγάριθμη ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών του 1987, μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ.
Εν τω μεταξύ, μετἀ τον Γιωργο Γερμενή, άδεια για να παρασταθεί αυτοπροσώπως στη Βουλή αύριο κατά τη συζήτηση του νέου αιτήματος για την άρση ασυλίας του, πήρε και ο έτερος προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγἠς ,Στάθης Μπούκουρας.
Την άδεια του χορήγησε ο εισαγγελέας του συμβουλίου της φυλακής που έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του με βάση το άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Βουλής το οποίο ορίζει ότι ο βουλευτής του οποίου συζητείται η άρση της ασυλίας έχει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως και να αναπτύξει τις θέσεις του.
Το νέο αίτημα των δικαστικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των προφυλακισμένων Γερμενή και Μπούκουρα υποβλήθηκε μετά την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος τους.
Η συζήτηση στην Βουλή για την άρση των ασυλιών των Γερμενή, Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Νίκου Μίχο θα γίνει αὐριο

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.