.Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μονιμοποιήσεις από το «παράθυρο» στον Δήμο Ζωγράφου

Μονιμοποίηση υπαλλήλων με μεθόδους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον «ανορθόδοξες» φαίνεται ότι εφάρμοζε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου που εκλεγόταν επί τρεις τετραετίες. 
Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα, 14 άτομα που είχαν εργαστεί ως συμβασιούχοι σε εταιρείες του δήμου, οι οποίες σήμερα έχουν καταργηθεί, μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου χωρίς σε καμία περίπτωση να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
Μάλιστα όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται στην έκθεση, τα συγκεκριμένα άτομα πληρώνονταν με μετρητά και όχι με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό όπως είθισται για τους υπαλλήλους στον δήμο, ενώ την εποχή που φέρονταν να εργάζονται στον δήμο βρέθηκαν παράλληλα εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με την ιδιότητα του ανέργου. 
Ενας εκ των 14 έχει καταθέσει ότι δεν εργαζόταν στον δήμο, αλλά δέχθηκε να υπογράψει έγγραφα προκειμένου να φανεί ως εργαζόμενος το 2005 και άρα στη συνέχεια να μονιμοποιηθεί.
Οι δεκατέσσερις υπάλληλοι φαίνεται ότι εργάστηκαν περιστασιακά στον δήμο ως συμβασιούχοι κάποια στιγμή την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο το 2009, όταν δόθηκε η δυνατότητα της μονιμοποίησης των υπαλλήλων που πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις με τον νόμο Παυλόπουλου φαίνεται ότι οι εν λόγω προϋποθέσεις, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός. 
Ο πρώην δήμαρχος, Ιωάννης Καζάκος, φέρεται να παρουσίασε ως αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου την πρόσληψη των υπαλλήλων χωρίς να υπάρχουν ανάλογα πρακτικά. Παράλληλα, σε ΕΔΕ που διενεργήθηκε έδωσε αναληθείς απαντήσεις.
Χωρίς ΙΚΑ, βεβαιώσεις
Για να μετατραπούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σε αορίστου χρόνου το 2009 έπρεπε καταρχάς να είναι υπάλληλοι του δήμου τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν ίσχυε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω «υπάλληλοι» δεν συμπεριλαμβάνονταν στις καταστάσεις προσωπικού των εταιρειών του δήμου όπου φέρονταν ως εργαζόμενοι, δεν ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ, δεν έλαβαν ποτέ βεβαιώσεις αποδοχών, δεν ανέφεραν στη φορολογική τους δήλωση τις αποδοχές τους από τον δήμο και δεν είχαν εγγραφεί στον σύλλογο εργαζομένων. 
Με λίγα λόγια επρόκειτο για αόρατους υπαλλήλους που ξαφνικά απέκτησαν υπαλληλική υπόσταση εφόσον εμφανίστηκαν να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου με τον δήμο. 
Σε κάποιες συμβάσεις το δελτίο ταυτότητας που χρησιμοποιείται έχει εκδοθεί μετά την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

.Νόμιμα με 500 ευρώ όλα τα παλιά αυθαίρετα


Η δαμόκλειος σπάθη της κατεδάφισης απομακρύνεται οριστικά από τις αυθαίρετες οικοδομές που ανεγέρθησαν προ του 1975, με ένα αντίτιμο ύψους 500 ευρώ. 

Όπως αναφέρει το «Έθνος» με νομοσχέδιο, που επίκειται η κατάθεσή του στη Βουλή, νομιμοποιεί και όλες τις οικοδομικές μικροπαραβάσεις, εφόσον δεν αυξάνουν τη δομημένη επιφάνεια. 

Τακτοποιεί ημιυπαίθριους, εξώστες, δώματα και υπόγεια με υπέρβαση του συντελεστή δόμησης μέχρι 40%. Ρυθμίζει τις εκκρεμότητες των αυθαιρέτων της περιόδου 1975-1983.

Το σχέδιο νόμου παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας Σωκράτη Αλεξιάδη και σήμερα-αύριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει γύρω στις 10 ημέρες.

Στόχος είναι το νομοθέτημα του ΥΠΕΚΑ να έχει ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο

.Πυροβολισμοί με 28 αλλοδαπούς τραυματίες στη Μανωλάδα


Τους 28 φθάνουν οι τραυματίες αλλοδαποί εργάτες από το Μπαγκλαντές, που τραυματίστηκαν το απόγευμα από πυροβολισμούς που δέχθηκαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Οι εικοσιοκτώ αλλοδαποί, που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση και διεκδικούσαν δεδουλευμένα, τραυματίστηκαν στη Μανωλάδα της Ηλείας από πυρά που εξαπέλυσε ένας από τους τρεις εκπροσώπους του εργοδότη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα από τους αλλοδαπούς διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και άλλοι 19 στο Νοσοκομείο του Πύργου. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οκτώ από τους τραυματίες φέρουν σοβαρότερα τραύματα. 

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των Ελλήνων που εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας εκ των τριών ελλήνων, που είναι εκπρόσωποι του εργοδότη, πυροβόλησε εναντίον των αλλοδαπών, όταν οι τελευταίοι ζητούσαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

.Δεν έλυσαν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και Εφές


Ο αγνώριστος σε άμυνα και επίθεση Ολυμπιακός, που βρέθηκε ακόμα και στο -19, δεν κατάφερε να «σφραγίσει» με «sweep» το «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ του Λονδίνου, αφού στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ηττήθηκε 83-72, με τους Τούρκους να μειώνουν σε 2-1. Την Παρασκευή (20:00), ο Ολυμπιακός έχει νέα ευκαιρία για «διπλό» και πρόκριση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η σειρά επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα και πάλι στο ΣΕΦ, όπου ο ηττημένος «αποχαιρετά» το όνειρο του φάιναλ φορ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-29, 65-50, 83-72

.Καινοτόμες ιδέες φοιτητών


Οι πρωτότυπες εφαρμογές, που παρήγαγαν οκτώ ομάδες φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, παρουσιάστηκαν απόψε σε εκδήλωση, που διοργάνωσε στα Χανιά το επιμελητήριο της πόλης σε συνεργασία με τη μονάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις καινοτομίας, που αναπτύσσονται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την περαιτέρω υποστήριξη και προώθηση των προσπαθειών των φοιτητών, αλλά και τη σύνδεση του Πολυτεχνείου με την τοπική κοινωνία. 

Πρόκειται για καινοτόμες ιδέες φοιτητών του Ιδρύματος, οι οποίες αναπτύχθηκαν ή αναπτύσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Φυτώριο Ιδεών».

Ένα υποβρύχιο σκάφος για εύρεση αντικειμένων και λήψη φωτογραφιών, ένα οικολογικό αυτοκίνητο υδρογόνου που παράγει μηδενικούς ρύπους, ειδική πλατφόρμα για επικοινωνία ατόμων με κινητικά προβλήματα, ειδική κατασκευή για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από κλιματιστικά μηχανήματα, ιπτάμενη πλατφόρμα με τη βοήθεια μπαλονιού για συλλογή και μετάδοση φωτογραφιών και δεδομένων, ένα νέο δομικό, ήταν οι εφαρμογές που παρουσιάστηκαν  και χαρακτηρίζονται ως πρωτοποριακές αφού δεν έχουν αναπτυχθεί σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

.Τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών


Μικρή πτώση της συμμετοχής σε σχέση με πέρυσι, πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πτώση των δυνάμεων της ΠΑΣΠ που διασπάστηκε σε πολλές σχολές δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη με τις φοιτητικές παρατάξεις να αδυνατούν για ακόμη μια χρονιά να δώσουν κοινά αποτελέσματα.
Στις κάλπες προσήλθε περίπου το 50% των ενεργών φοιτητών, περίπου 100.000 σε απόλυτους αριθμούς από 130.000 που είχαν ψηφίσει πέρυσι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απέσπασε το 42% των ψήφων (41,8% πέρυσι), ενώ ακολουθούν η ΠΑΣΠ με 15% (από 25%), η Πανσπουδαστική με 14,5% (12%)), τα ΕΑΑΚ με 9,5% (8,75%) και ΑΡΕΝ, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με 5,5% όσο είχε αποσπάσει και στις περυσινές εκλογές.

Διαφορετική είναι η εικόνα της ΠΑΣΠ που δίνει στη ΔΑΠ την πρώτη θέση αλλά με 31% (36% πέρυσι), 20% στην δική της παράταξη (από 23%), 13% στα ΕΑΑΚ (12%) και 8% στην ΑΡΕΝ (8% πέρυσι).

Ακόμη μικρότερο ποσοστό δίνει στην ΔΑΠ (29,16% από 28,6%) η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ ανεβάζει την ίδια στην δεύτερη θέση με 20,07% (17,84% πέρυσι) αφήνοντας στην τρίτη την ΠΑΣΠ με 11,78% από 15,01%. Ακολουθούν τα ΕΑΑΚ με 12,1% και η ΑΡΕΝ με 7,91%.
Τα αποτελέσματα αυτά δόθηκαν με καταμετρημένες τις ψήφους 94 από τους 2002 συλλόγους.

Την παρθενική τους εμφάνιση στις εκλογές των φοιτητών έκαναν και παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ χωρίς όμως να είναι δυνατή η καταγραφή του ποσοστού καθώς το κόμμα στήριξε ανεξάρτητα σχήματα.

« Σήμερα, οι νέοι της γενιάς μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις και τις δημιουργικές αλλαγές, μακριά από το λαϊκισμό και τη μιζέρια» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα

.Kρίσιμη ψηφοφορία αύριο για την εκλογή νέου προέδρου της Ιταλίας


Βουλευτές, γερουσιαστές και εκπρόσωποι των περιφερειών της Ιταλίας συναντώνται αύριο στη Ρώμη για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, ένα βήμα που θεωρείται κρίσιμο για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται παγιδευμένη εδώ και 50 ημέρες η χώρα.

Μία ημέρα πριν από τον πρώτο γύρο της μυστικής ψηφοφορίας, χωρίς δηλωμένους υποψήφιους, με τη συμμετοχή 1.007 "μεγάλων εκλεκτόρων", όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, 87 ετών, η επταετής θητεία του οποίου λήγει στις 15 Μαΐου, δέχεται πιέσεις να παραμείνει στην ιταλική προεδρία έστω για λίγους μήνες, μέχρι την άρση του πολιτικού αδιεξόδου.

.Ρύθμιση - "ομπρέλα" για τους δανειολήπτες


Ρύθμιση «ομπρέλα» για την προστασία χιλιάδων δανειοληπτών που υπέστησαν μείωση εισοδήματος, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Α. Σκορδάς και ο γενικός γραμματέας Γ. Στεργίου. Στόχος είναι η νομοθετική ρύθμιση να πάει για ψήφιση στη Βουλή μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Στη ρύθμιση υπάγονται τα μη ληξιπρόθεσμα δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα για τα οποία έχει εγγραφεί προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 250.000 ευρώ, το σύνολο των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ και το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Δικαιώματα υπαγωγής στο πρόγραμμα έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όσοι έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας (η δραστηριότητά τους παρέχεται αποκλειστικά σε ένα νομικό πρόσωπο), άνεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κλπ) έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από την αρχή του 2010 μέχρι σήμερα.

Με τις ρυθμίσεις χορηγείται περίοδος χάριτος 48 μηνών, άμεση μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού, ενώ η δόση κάθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα προσαρμόζεται σε πιθανή μεταβολή του εισοδήματος. 

Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται κατ΄ ελάχιστον 48 μήνες και η αποπληρωμή του μετά την περίοδο χάριτος συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης χωρίς καμία επιβάρυνση για το δανειολήπτη.

.Η θανατηφόρος ουσία ρικίνη ανιχνεύτηκε σε επιστολή που στάλθηκε σε αμερικανό γερουσιαστή


Το δηλητήριο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας του καθημερινού ταχυδρομείου των γερουσιαστών, σε ένα ξεχωριστό κτήριο του Καπιτωλίου, όπως έγινε γνωστό.

Η επιστολή δεν έφθασε στο γραφείο του γερουσιαστή Ουίκερ, ανέφερε ένας από τους βοηθούς του επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική γερουσία, Χάρι Ρέιντ. 

Η ρικίνη είναι μια ισχυρή τοξίνη που εμπεριέχεται στους σπόρους του φυτού από όπου παράγεται το καστορέλαιο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.