.Η χώρα είναι ήδη στον γκρεμό... Άραγε υπάρχει ελπίδα την ύστατη στιγμή;

Περισσότερα από 8 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στους δανειστές μέσα στις επόμενες 7 εβδομάδες, χωρίς να υπολογίζονται μισθοί και συντάξεις, ενώ το ποσό των υποχρεώσεων της Ελλάδας ως το τέλος της χρονιάς, εκτοξεύεται στα 25 δισεκ. ευρώ.

 Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν, θέλουν να βάλουν κάτω από το χαλάκι και να μην την ξέρει ο κόσμος. Χωρίς έξοδο στις αγορές, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς στήριξη από τους δανειστές με ένα ευρύ πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας που θα φέρει και «κούρεμα» στο χρέος, η ελληνική οικονομία είναι σίγουρο ότ...περισσότερα »

.Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα

Να συμβάλουν σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική και ανεξάρτητη, πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός τους υπογράμμισε την απόφαση της νέας κυβέρνησης, να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος.

«Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και αυτό που σας ζητά η Κυβέρνηση είναι να συμβάλλετε σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Πρώτο σας μέλημα», συνέχισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, «είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων».

.Περίεργη διαρροή περί συμβιβαστικής πρότασης Κομισιόν, που δεν επιβεβαιώνεται

*Με ένα πολυσέλιδο κείμενο που τιτλοφορείται «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπαίνει μπροστά προκειμένου να κοπεί ο γόρδιος δεσμός και οι Ευρωπαίοι εταίροι να φτάσουν σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.* 

Σύμφωνα με tovima.gr στο κείμενο τίθενται *οι προΰποθέσεις για να ξεκλειδώσει η βοήθεια από το EFSF* προς την Ελλάδα εντός του Ιουνίου και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο. 

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να ληφθούν (σ.σ. να νομοθετηθούν) *τα συμφωνηθέντα μέτρα, τα οποία περιγράφονται στην πρώτη λίστα του κειμένου ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου, μέχ... περισσότερα »

.Σοκ: Κλείνουν 59 επιχειρήσεις και χάνονται 613 θέσεις εργασίας την ημέρα

Σε απόλυτη ακινησία βρίσκεται η αγορά στην Ελλάδα, καθώς κάθε ημέρα που περνάει χωρίς να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές χάνονται 22,3 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους πιστωτές, διαφορετικά δεν θα μπορέσει η οικονομία της χώρας να λειτουργήσει. «Εστω και ως... μέτρια να χαρακτηριστεί (σ.σ.: η συμφωνία) ή κατώτερη των προσδοκι... περισσότερα »

.«Πόσο κόστισε η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας;»... Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα καθώς και τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους, κατέθεσαν οχτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών και Παιδείας. 

Οι Μάκης Μπαλαούρας, Φωτεινή Βάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αγλαΐα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοϊλης και Μερόπη Τζούφη σημειώνουν πως «η μεταφορά του "Αγίου Φωτός" από τα Ιεροσόλυμα κάθε χρόνο λίγο πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα, καθώς και η πρόσφατη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, με τιμές αρχηγού κράτους, αφενός απαντώνται μόνο σε... περισσότερα »

.Πρόταση για συμφωνία κατέθεσε η Κομισιόν... Τι περιέχει το κείμενο που δόθηκε σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές

Τη δική της πρόταση για συμφωνία κατέθεσε η Κομισιόν πριν από μερικές ώρες σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές των διαπραγματεύσεων. Όπως αναφέρει το *vima.gr* στο κείμενο τίθενται οι προϋποθέσεις για να ξεκλειδώσει η βοήθεια από το EFSF προς την Ελλάδα εντός του Ιουνίου και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο. 

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να ληφθούν (σ.σ. να νομοθετηθούν) τα συμφωνηθέντα μέτρα, τα οποία περιγράφονται στην πρώτη λίστα του κειμένου ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου, μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015 - 2016. Η δεύτερη ...περισσότερα »

.Στη Σύνοδο Κορυφής η τελευταία «ζαριά» για συμφωνία

Στη σύνοδο κορυφής στις 21 και 22 Μαΐου και σε έκτακτο Eurogroup προς τις 25 Μαΐου παίζεται η συμφωνία με τα ταμειακά διαθέσιμα θα φτάνουν οριακά για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Ιουνίου.

 Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πυρετός συσκέψεων και επαφών. Στόχος είναι να μπει το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα στης Συνόδου, ενώ χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Έγγραφο του Διεθνούς Νομισμ... περισσότερα »

.Σε ποια σημεία «τα έχουν βρει» με τους δανειστές

Την επιτάχυνση και το «κλείδωμα» των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στο Brussels Group θέλουν στην κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη, ώστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να πάει στη Ρίγα έχοντας το μάξιμουμ συμφωνίας, την οποία θα επιχειρήσει να επισφραγίσει με μία πολιτική συμφωνία σε επίπεδο ευρωπαίων ηγετών.

 Έτσι από σήμερα ξεκινούν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, με τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Γιώργο Χουλιαράκη να έχει λάβει σαφή εντολή από την Παρασκευή από τον Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στη ... περισσότερα »

.Χωρισμένη στα δύο η ΝΔ για τη συμφωνία,,,, Το «καρφί» του Σαμαρά για τον Κώστα Καραμανλή

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδας της ΝΔ σχετικά με το πού θα γείρει η πλάστιγγα αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να δίνει στήριξη υπό τον όρο ότι θα υπάρξει πρώτα γενικότερη πολιτική συμφωνία, ωστόσο το κόμμα είναι χωρισμένο στα δύο. Από τη μία οι «προεδρικοί» για την ώρα διατυπώνουν τη σκληρή γραμμή της καταψήφισης της οποίας συμφωνίας φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. 

Σε αυτή τη γραμμή εμφανίζονται μπροστά ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, ενώ στελέχη όπως η Ντόρα Μπακο...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.