.Ανακοίνωση για Εβδομάδα παιδικού Θεάτρου


Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ενδεχόμενης κακοκαιρίας οι προγραμματισμένες παραστάσεις της Τετάρτης 19/9, του Σαββάτου 22/9 και της Κυριακής 23/9 θα μεταφερθούν από το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΛΕΚΑ» Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13.  Η προγραμματισμένη παράσταση της Πέμπτης 21/9 και της Παρασκευής 22/9 θα ανέβουν στο Υπαίθριο Δημοτικό  Θέατρο, στην οδό Γ. Ζωγράφου 17.
 ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9 (ΑΛΕΚΑ)
«Του φεγγαριού η τράτα στων Αστεριών τη στράτα» από το θέατρο « Πρόβα »
Έναρξη 20:00 Διάρκεια 70’ λεπτά
Τιμή Εισόδου : 6€

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/9 (Υπαίθριο Δ. Θέατρο)
«Μήλα-Ζάχαρη-Κανέλα» από το θέατρο «Φούρνος»
Έναρξη 20:00 Διάρκεια 55΄
Έναρξη 20:00 Διάρκεια 55΄
Τιμή Εισόδου 6€

 ΠΕΜΠΤΗ 20/9 (Υπαίθριο Δ. Θέατρο)
«Ένα ταξίδι παραμύθια» Από την Εταιρία Πολιτιστικών & Αθλητικών Δράσεων «Orfeas & Korivos»
Έναρξη 20:00 Διάρκεια 75΄
Τιμή Εισόδου: 5€

 ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9 (ΑΛΕΚΑ)
«Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο» από το θέατρο «Πρόβα»
Έναρξη 20:00 Διάρκεια 90΄
Τιμή Εισόδου 6€

 ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9 (ΑΛΕΚΑ)
«Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες» από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια»
Τιμή Εισόδου 5€

Μοιράσου το περιεχόμενο:


.Αποφασισμένη να γονατίσει ένα ολόκληρο λαό η τρόικα


Το «καυτό» ζήτημα των εργασιακών θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβερνητικής τρόικας, η οποία συσκέπτεται αύριο στη μία το μεσημέρι, με θέμα την οριστικοποίηση του πακέτου των νέων μέτρων. 

Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση δώρων σε συνταξιούχους και εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα, εφάπαξ, ειδικά μισθολόγια, αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη.

Σε όλα αυτά φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι. 

«Αγκάθι» ωστόσο αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά και η μεγαλύτερη «ευελιξία» στον χρόνο εργασίας (εξαήμερο) που ζητεί η τρόικα.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν τους έχει αποκαλύψει τις πραγματικές απαιτήσεις των δανειστών, τους οποίους συναντά εκ νέου σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, καθώς σε αυτές περιλαμβάνονται προτάσεις «βόμβα» που αναμένεται να ταράξουν τα νερά και οι οποίες συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας. 

.Είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε


Με το μήνυμα «είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας έκλεισε την παρουσίαση, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.
Όπως μάλιστα είπε, το ζητούμενο είναι να ενώσουμε όλοι δυνάμεις για ένα εθνικό οδικό χάρτη που θα ενσωματώνει όρους που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το μερίδιο των θυσιών των Ελλήνων πολιτών, οι οποίες, για την περίοδο 2010-2012 έφτασαν στα 49 δισ. ευρώ ή στο 22,6% του ΑΕΠ. 
«Είναι τεράστιες οι θυσίες, χωρίς να υπολογίζονται και οι πρόσθετες» είπε, χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι πρέπει «να τερματιστεί ο καθοδικός κύκλος της οικονομίας».
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το διάστημα αυτό «μας κάνει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», με βάση τις «αχνές ενδείξεις ότι βελτιώνονται τα μεγέθη».
«Υπάρχουν, ήδη, κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα ότι επανερχόμαστε ενός των δημοσιονομικών πλαισίων» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και συγκεκριμενοποίησε, αναφέροντας πως:
- τον Αύγουστο, είχαμε πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ (ακόμα και αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πάλι υπάρχει θετικό ισοζύγιο, τόνισε). Μειώθηκαν δε και οι αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων.
- τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είχαμε μείωση των δημόσιων δαπανών κατά 17,5%.
- το πρώτο εξάμηνο, είχαμε πλεόνασμα 640 εκατ. ευρώ σε εξαγωγές, παρότι εξακολουθούμε να είμαστε σε χαμηλά επίπεδα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε, πάντως, ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ, σε επίπεδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η απόκλιση αυτή θα γίνει δεκτή από τους εταίρους μας χωρίς να ζητηθούν νέα μέτρα.
Επισήμανε, εξάλλου, ότι παραμένουν οι ανησυχίες στο σκέλος των εσόδων, ενώ τόνισε ότι η ύφεση, στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα φτάσει το 6% έως 7%. 
Συμπλήρωσε, όμως, το ενθαρρυντικό στοιχείο ότι υπάρχει βελτίωση των δαπανών τους δύο τελευταίους μήνες, η οποία έχει επιτευχθεί χωρίς διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους και, μάλιστα, χωρίς πρόσθετα μέτρα.
«Η κυβέρνηση παρέλαβε την οικονομία που οι εκτιμήσεις για την ύφεση είναι πολύ διαφορετικές απ' αυτές που είχαμε ψηφίσει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» 
ανέφερε και τόνισε ότι κατάφερε να ενισχύσει το κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας και, πλέον, «η χώρα περνά, από το ημισφαίριο των λόγων και των προθέσεων, στο ημισφαίριο των πράξεων».

.Κόντρες στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τα συνεχιζόμενα παράπονα του κ. Ε. Βενιζέλου για ελλιπή ενημέρωση σχετικά με τις συνεννοήσεις με την τρόικα και την επιθετική δήλωση της κ. Γεννηματά σήμερα για τον ίδιο λόγο που στρεφόταν εναντίον του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
«Δεν καταλαβαίνω την γκρίνια και τις διαρροές. Τα μέτρα έχουν δοθεί αναλυτικά. Τους προτείναμε να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα  και  αρνήθηκαν. 
Η τρόικα έχει δεχθεί 8,5 με 9,5 δισ. ευρώ και ενώ ο Στουρνάρας με το επιτελείο του παλεύουν για τα υπόλοιπα, δεν βλέπουμε χέρι βοηθείας παρά μόνο κριτική και γκρίνια». 
Τέλος, με τηλεφωνική του παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και  πρώην υπουργός Οικονομικών  Φίλιππος Σαχινίδης 
υποστήριξε ότι στα ερωτήματα του κόμματός του η τρόικα είχε απαντήσει ότι θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ για τις συνεννοήσεις μαζί της. 

.Άναψε "πράσινο φως" για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ


Το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ, ταυτόχρονα, όρισε συγκεκριμένες προθεσμίες για τα Κρατικά Λαχεία και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, η δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ (στο Δημόσιο θα απομείνει περίπου 5%) αναμένεται τις επόμενες ημέρες. 

Η πώληση θα γίνει με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων, με σύμβαση παραχώρησης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 45 ημερών. 

Ενώ, για την αξιοποίηση της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 60 ημερών.

.Τα αεροπλάνα του μέλλοντος θα καίνε... άχυρο


Τα επιβατηγά αεροσκάφη του μέλλοντος θα μπορούν να καίνε άχυρο, ή να πετούν χάρη σε καύσιμα από πριονίδι μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς επιταχύνονται οι επιτακτικές πλέον έρευνες για ?καθαρότερα? καύσιμα εναλλακτικά της κηροζίνης, τονίζουν Γάλλοι επιστήμονες.

Το πρόγραμμα ProBio3, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της γαλλικής κυβέρνησης για την επιχειρηματική αναθέρμανση, αποβλέπει στη χρήση της παραδοσιακής τροφής των ιπποειδών για την ανάπτυξη ενός νέου βιοκαυσίμου που θα μπορούσε να αναμειχθεί κατά 50% με την κηροζίνη.

«Αύριο, τα αεροσκάφη θα πετούν χρησιμοποιώντας γεωργικά και δασικά υποπροϊόντα», δήλωσε η Καρόλ Μολινά-Ζουβ, καθηγήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένων Επιστημών (INSA) της Τουλούζης, η οποία συντονίζει τις έρευνες για το ProBio3.

«Ήδη γνωρίζουμε πώς να οργανώσουμε μία βασική γραμμή παραγωγής, όμως θα πρέπει να κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση μίας βιομηχανικής γραμμής. Θα πρέπει να μετουσιώσουμε ό,τι γίνεται μέσα στα εργαστήρια στο πραγματικό περιβάλλον, βελτιώνοντας συνάμα την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία του».

.Σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών μετατρέπονται στρατόπεδα που κλείνουν


Ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών θα αξιοποιηθούν στρατόπεδα, το κλείσιμο των οποίων αποφάσισε πρόσφατα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ για να ευχαριστήσει, όπως τόνισε, τις γυναίκες και τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιτυχία που σημείωσαν εξαρθρώνοντας τη σπείρα των ληστών με τα καλάσνικοφ, κι επιπλέον την ομάδα ΔΙΑΣ και την Οικονομική Αστυνομία για τις επιτυχίες, που έχουν καταγράψει.

Στο περιθώριο της επίσκεψης και ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι, όχι όλα, αλλά κάποια από τα 45 ενεργά στρατόπεδα, που αποφάσισε να κλείσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών». 

.Αναζητούνται δύο δισ. ευρώ για το νέο "πακέτο" μέτρων


Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, εν όψει και της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Αμέσως μετά, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε, με τουλάχιστον εμφανή δόση ενόχλησης προς τους κυβερνητικούς εταίρους, ότι «δεν καταλαβαίνω τη γκρίνια και τις διαρροές. Τα μέτρα τους έχουν δοθεί αναλυτικά. 

Τους προτείναμε να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και αρνήθηκαν. Η τρόικα έχει δεχθεί μέτρα 8,5 με 9,5 δισ. ευρώ και ενώ ο Στουρνάρας και το επιτελείο του "παλεύουν" για τα υπόλοιπα, δεν βλέπουμε χέρι βοηθείας, παρά μόνον κριτική και γκρίνια».

.Αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων του Ιουνίου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό. 

Ωστόσο, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι ο Οργανισμός «συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ. 

Τέλος θυμίζουμε», αναφέρουν οι γιατροί, «ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011».

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τονίζουν ότι αναστέλλουν την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία και τους ασφαλισμένους. 

Ζητούν άμεση έναρξη διαλόγου με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, και επισημαίνουν πως «απ' ό,τι φαίνεται, υλοποιείται το εφιαλτικό σενάριο, για το οποίο έχουμε εδώ και καιρό προειδοποιήσει, περί χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ».

.Αυξάνεται το ΕΣΠΑ για στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων


Αυξάνεται κατά 51,2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος του ΕΣΠΑ για στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα 3.207 επιπλέον προτάσεις, πέρα από τις 2.228 που έχουν ήδη ενταχθεί.

Η αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία διευκολύνονται παράλληλα οι επιχειρήσεις προκειμένου να προετοιμάσουν τους απαιτούμενους φακέλους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η απόφαση αφορά το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

.Η ΝΔ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στο λαό λέει το ΠΑΣΟΚ


«Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος και επανέλαβε ότι το Κίνημα είναι κατά των οριζόντιων μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία».

Συνεχίζοντας, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα, έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι η ΝΔ «δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες τής κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος» αλλά «αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά κυβέρνηση».

«Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες» συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι «αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ».

«Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: Ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον» κατέληξε η κ. Γεννηματά. 
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουμε υπευθυνότητα και να προσέχουμε την κάθε μας λέξη, σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, τις δηλώσεις Γεννηματά.

.«Το διακύβευμα είναι η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας»


Προαποφασισμένα χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης.

Άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την ακολοθούμενη οικονομική πολιτική και πρόσθεσε ότι το διακύβευμα είναι ο υπαρκτός κίνδυνος για τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.


Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για κέντρα που προσπαθούν να περάσουν τα μέτρα με προπαγάνδα και αναφέρθηκε σε επιθέσεις που δέχεται η αριστερά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και σε όσους επιχειρούν να εξισώσουν τους αγώνες της αριστεράς με την ακροδεξιά.

Παίζουν, ανέφερε ο κ.Τσίπρας, επικίνδυνα παιχνίδια και γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς.
Πρόσθεσε ότι παρουσιάζεται ως επιτυχία το δωράκι, όπως είπε, της επιμήκυνσης το οποίο είχε προτείνει πριν από ένα χρόνο το ΔΝΤ.

.Με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος


Τις ανησυχίες τους σχετικά με το ζήτημα των εφάπαξ βοηθημάτων, εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα (ΤΑΠΙΤ), σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την πρόταση της παράταξης, που προβλέπει αναλογιστικές μελέτες και αύξηση των εισφορών, όπου απαιτείται, αντί οριζόντιων περικοπών στο εφάπαξ, 

ενώ επανέλαβε την πρότασή του για αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκια των ταμείων λόγω του PSI, μέσω της αγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τη δευτερογενή αγορά.

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε, σε δήλωσή του, ο Λεωνίδας Καραθανάσης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τουρισμού και του ΔΣ του ΤΑΠΙΤ, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η μελέτη για το Ταμείο.

Όπως ανέφερε, αυτή η μελέτη που «ονομάστηκε ειδικού σκοπού» συμπεραίνει ότι πρέπει να μειωθεί το εφάπαξ στα ταμεία που είναι βιώσιμα με αρκετά αποθεματικά, ενώ για τα ελλειμματικά ταμεία συμπεραίνει ότι πρέπει να αυξηθεί. Σημείωσε δε, ότι μπορούν να γίνουν αποδεκτές οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στα ταμεία, αρκεί να προηγηθούν αναλογιστικές μελέτες με αντικειμενικά στοιχεία.

.Στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις από τα ταμεία απέστειλε ο Γ. Βρούτσης


Αναλυτικά στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, για κάθε ταμείο ξεχωριστά, απέστειλε στη Βουλή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης. 

Όπως ειδικότερα προκύπτει,


- στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέβη σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων.

- στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβάλλεται πλέον σύνταξη, είναι 137. 

- στο ΕΤΑΑ (Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτικών Δημοσίων Έργων- ΤΣΜΕΔΕ), δεν καταβάλλεται σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για τον έλεγχο, προκειμένου στη συνέχεια όσες περιπτώσεις πρέπει, να διαβιβαστούν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

- στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), από τον έλεγχο προέκυψε η καταβολή 2 παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά τον θάνατο των συνταξιούχων. 

- στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), έχει εντοπιστεί και έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη μία περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθείσας σύνταξης λόγω θανάτου του δικαιούχου.

- στον ΟΓΑ, στο πλαίσιο ελέγχου καταβολής συνταξιοδοτικών παροχών, διενεργήθηκε απογραφή- έλεγχος των συνταξιούχων ανασφάλιστων ομογενών από την Αλβανία και τους ζητήθηκε να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά. 

- σε ότι αφορά στους φορείς επικουρικής ασφάλισης, έχουν εντοπιστεί και σταλεί στη Δικαιοσύνη πέντε περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων λόγω θανάτου δικαιούχου. 

."Χειρόφρενο" αύριο σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ


Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από αύριο, είναι οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, βρίσκονται οι ίδιοι, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αντιμέτωποι με καινούργια, πρωτοφανή σε σκληρότητα μέτρα, που απεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα.

Έτσι, τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, 24ωρη προειδοποιητική απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακινητοποιηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους και μια νέα μείωση θα τους οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή.

Τέλος, εκφράζουν για άλλη μια φορά την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και καλούν την κυβέρνηση να επαναφέρει την τιμή τους στα επίπεδα του 2009.

.Εγκύκλιος του ΙΚΑ για την αυτασφάλιση απολυμένων ηλικίας 55 - 64


Όλοι οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012, είναι ηλικίας από 55 έως 64 ετών και παραμένουν άνεργοι, μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος για αυτασφάλιση, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.

Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της διεύθυνσης ασφαλίσεων του ΙΚΑ, ερμηνεύοντας το άρθρο 66 του ν.3996 («Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»).

Σύμφωνα με το νόμο, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που είναι ηλικίας 55 έως 64 ετών, και έχουν απολυθεί δικαιούνται να προχωρήσουν σε αυτασφάλιση, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.

.Την τρόικα συναντά ο Στουρνάρας, τον Ράιχενμπαχ ο Βρούτσης

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πακέτο των μέτρων.

Συνάντηση με τον Χόρστ Ράιχενμπαχ, έχει αυτή την ώρα, στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Χθές μετά το υπουργείο Ανάπτυξης, εύσημα και στο υπουργείο Οικονομικών απένειμε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας συναντάται σήμερα ξανά με την ηγεσία της τρόικας, ενώ αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν στην κυβέρνηση, στην οποία θα εξεταστούν οι τελευταίες «συγκλίσεις» κυβέρνησης και ξένων τεχνοκρατών. 


Στόχος είναι τα μέτρα να κατατεθούν στη Βουλή στις 24-25 Σεπτεμβρίου και να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, μία μέρα πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου. 

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις του υπουργείου Οικονομικών τόσο με την τρόικα όσο και με τους συναρμόδιους υπουργούς, με στόχο να οριστικοποιηθεί μέχρι την Κυριακή το πακέτο των περικοπών δαπανών της διετίας 2013-2014. 


Την ελπίδα ότι τα μέτρα θα "κλείσουν" έως την Κυριακή, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από την συνάντηση που είχε χθές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.