.Βάζουν τις τελικές πινελιές στο πακέτο των 11,5 δισ.


Στον καθορισμό των τελευταίων και τεχνικών λεπτομερειών για την τελική παρουσίαση του πακέτου μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τους δανειστές μας στέκονται ιδιαίτερα στο υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του πακέτου λιτότητας.

«Το βασικό ζητούμενο είναι να παρουσιάσουμε ένα πλήρες και αξιόπιστο πακέτο μέτρων, ώστε στη συνέχεια να συζητήσουμε για τη διατύπωση του σχετικού αιτήματος», τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ύστερα από τις έντονες συζητήσεις, που προκάλεσε το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, στην κυβέρνηση επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, επιλέγοντας την οδό της μετριοπάθειας. 

«Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε», σχολιάζει η ίδια πηγή, «που είναι η έμπρακτη διατύπωση της βούλησής μας για τις απαιτούμενες αλλαγές, ώστε να διαμορφώσουμε εμείς, με τα έργα μας, το θετικό κλίμα για τη διατύπωση του αιτήματος επιμήκυνσης».

Το χαμήλωμα των τόνων προέκυψε μετά και από τις αντιδράσεις του Βερολίνου, που στην ουσία ζητά πρώτα πράξεις και μετά συζήτηση για επιμήκυνση, αν και δε λείπουν φωνές, όπως αυτή του υπουργού εξωτερικών, Βεστερβέλε, υπέρ της παράτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ είναι μεν έτοιμο, πρέπει όμως να μπουν οι τελικές πινελιές αναφορικά με τις καυτές παρεμβάσεις, που αφορούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχουν ήδη εγείρει τις πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές και των τριών κομμάτων, τα οποία συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στα τρία κομματικά επιτελεία υπάρχει ήδη ανησυχία γύρω από ενδεχόμενες διαρροές βουλευτών στην ψήφιση αυτών των παρεμβάσεων, όπως -για παράδειγμα- της μείωσης των συντάξεων των 700 ευρώ

.Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον Γκ. Σρέντερ


Για την κατάσταση στην Ευρωζώνη, τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, τις συζητήσεις που γίνονται για τη χώρα και για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, συζήτησαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου 

και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στην Κω.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Σρέντερ δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του προς τη χώρα μας.

.Αλλαγές στις αποδείξεις, κατάργηση τεκμηρίων, μείωση φόρων μεταβίβασης


Νομοθετικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του φορολογικού μας συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, προαναγγέλλει σε συνέντευξη του στην Ναυτεμπορική ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Μεταξύ άλλων: καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, θεσπίζεται νέο σύστημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών, «ανατρέπονται» οι αποδείξεις, μειώνονται οι φόροι μεταβίβασης, έρχεται νέο, «φιλικότερο» ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαυραγάνης, αναφέρει ότι «παραμένει πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ΦΠΑ εστίασης. Η χρονική στιγμή λήψης και εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης είναι συνάρτηση της ανάγκης σταθεροποίησης των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, 

αλλά ταυτόχρονα και της ανάγκης για αποτελεσματική ενίσχυση της αγοράς και του τουρισμού, ώστε αφενός να λειτουργήσει υπέρ της επιχειρηματικότητας και της μείωσης των τιμών και αφετέρου να επηρεάσει σημαντικά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού πακέτου κατά τη διαμόρφωσή του». 

Ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «στη χρονική περίοδο που διανύουμε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν είναι ρεαλιστική δεδομένου ότι οι τιμές αγοράς έχουν περιορισθεί σημαντικά και έχουν συγκλίνει προς τις αντικειμενικές, ενώ πολλές αγοραπωλησίες γίνονται και σε τιμές κάτω από την αντικειμενική αξία. 

Σχεδιάζουμε αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου με κατεύθυνση την εύκολη μεταβίβαση σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσαρμογής των συντελεστών φόρου μεταβίβασης σε εκείνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το φθινόπωρο θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα». 

.Σενάρια για "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων


Εάν αποδεχόταν μια απομείωση της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα βοηθούσε την Αθήνα και θα καθησύχαζε τους επενδυτές που φοβούνται ότι θα υποστούν νέες ζημίες, αλλά μια τέτοια κίνηση συναντά σφοδρή αντίσταση στο εσωτερικό της, υποστηρίζει σε σημερινό ρεπορτάζ του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ελλάδα απέχει πολύ από το να εκπληρώσει τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης και παρότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κρατών-μελών της ευρωζώνης εκδηλώνουν όλο και περισσότερη ανυπομονησία, 

ταυτόχρονα ανησυχούν για τον κίνδυνο μια έξοδος της χώρας από την 17μελή ευρωζώνη να πυροδοτήσει κλιμάκωση των πιέσεων των αγορών στην Ισπανία και την Ιταλία και να κλιμακώσει την κρίση χρέους.

Εάν αποφάσιζε να προχωρήσει εθελοντικά σε απομείωση (το λεγόμενο Official Sector Involvement, ή OSI) η ΕΚΤ θα μείωνε το συνολικό ποσό του ελληνικού χρέους, ενώ θα άμβλυνε τις ανησυχίες των αγορών

.ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος στο μνημόνιο


Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός «όντας δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο, αδυνατεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο», κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ενόψει των επισκέψεων του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και το Παρίσι.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που έχει σε πρώτο πλάνο την περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, καθώς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές»

 και προσθέτει ότι «όσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα ανατρέπουν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη, η κρίση θα βαθαίνει, με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών». 

.ΝΔ: "Ντροπή" οι δηλώσεις Λαφαζάνη για χρεοκοπία της Ελλάδας


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

 Τις δηλώσεις του ο κ. Λαφαζάνης τις έκανε στον ραδιοσταθμό ALPHA 989. «Η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

.Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στις 23 Αυγούστου


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει σχετικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη καθώς και για την σύρραξη στη Συρία, στις 23 Αυγούστου, στο Βερολίνο, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, δύο ημέρες πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε γαλλική κυβερνητική πηγή.

Οι δύο συναντήσεις, που είχαν «προγραμματιστεί εδώ κι εβδομάδες», θα επικεντρωθούν «στις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου», είπε η ίδια πηγή.

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στα τέλη του Ιουνίου, υιοθετήθηκε ένα «σύμφωνο για την ανάπτυξη», ύψους 120 δισ. δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας των είκοσι επτά καθώς και ο μηχανισμός που θα επιτρέπει υπό όρους την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η συνάντηση του Φ. Ολάντ με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο, η οποία γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψής της στο Παρίσι στα τέλη του Ιουνίου, πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο, θα συμπεριλάβει μια συνάντηση εργασίας που θα ακολουθήσει ένα δείπνο.

.Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο


«Να πάμε! Να "ανάψουμε" τη Φλόγα της αγάπης και στο Ηρώδειο! Τα παιδιά με καρκίνο δίνουν τον δικό τους αγώνα και μας θέλουν δίπλα τους!»
Με το σύνθημα αυτό ο Μάριος Φραγκούλης και ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό να συμμετάσχει στη συναυλία που θα δοθεί στις 31 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, υπό το φως της μπλε πανσελήνου.

Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ηρώδειο και τραγουδά για όλα τα Όμορφα Πράγματα που φωτίζουν τις ζωές των ανθρώπων, σε μία βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο.

Ο διεθνής Έλληνας τενόρος, μετά την πρώτη παγκόσμια επίσημη παρουσίαση του «Beautiful Τhings- Όμορφα Πράγματα», στα τέλη Ιουνίου στη Βοστώνη, με τη θρυλική Ορχήστρα Boston Pops, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό μία ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση στους ήχους της νέας διεθνούς δισκογραφικής του δουλειάς.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

.ΟΗΕ: "Περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη Συρία"


Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για ανθρωπιστικά θέματα, Βάλερι 'Ειμος, δήλωσε σήμερα ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη Συρία και ότι προσπαθεί ακόμα να εξασφαλίσει από τη Δαμασκό πρόσβαση σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Η 'Ειμος, σε δηλώσεις της στη Συρία όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ουάελ αλ-Χάλκι και με άλλους αξιωματούχους αυτήν την εβδομάδα, απηύθυνε έκκληση στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες να προστατεύσουν τους πολίτες από τη βία.

.Λαφαζάνης: «Η χρεοκοπία δεν είνσι κατ' ανάγκην καταστροφική»


«Η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι πρέπει η Ελλάδα να στείλει μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί οτιδήποτε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Αlpha 9.89, εκτίμησε ότι δεν είναι λύση η επιμήκυνση γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα.'

«Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική», είπε ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η λιτότητα.
Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την «ντροπή».

Σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στον Π. Λαφαζάνη αναφέρει ότι: «Εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε αποκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. 
Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή».

.Θανάσιμος τραυματισμός λουόμενου από ταχύπλοο στον Βόλο


Ταχύπλοο σκάφος, με χειριστή 25χρονο, τραυμάτισε έναν 47χρονο λουόμενο, σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Μηνά (Κάτω Λεχώνια) του Βόλου.
Ο 47χρονος διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στην περιοχή του συμβάντος έσπευσε κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου συλλαμβάνοντας τον 25χρονο χειριστή του ταχυπλόου, ενώ το σκάφος παραμένει στη Λιμενική Αρχή Βόλου για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Την προανάκριση πραγματοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ ο συλληφθείς πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών.

.Λήγει η προθεσμία για την εξόφληση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ


Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εξόφληση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ. 

Στο μεταξύ αναστέλλουν από σήμερα την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, με αποφάσεις των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων.

Στις 25 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με πρόταση να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας από την 1η Σεπτεμβρίου.

."Καμία απόφαση πριν από την έκθεση της τρόικας"


Η Άγκελα Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει μια παράταση δύο ετών.

Το Βερολίνο επιμένει στην τήρηση των δεσμεύσεων της Αθήνας, αλλά είναι ανοιχτό σε συνομιλίες, σημείωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, σύμφωνα με το Ρόιτερς και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ότι η Ελλάδα επιζητεί μια παράταση δύο ετών, ο κ. Ζάιμπερτ απάντησε: "Η καγκελάριος θα ακούσει βεβαίως τι έχει να πει ο κ. Σαμαράς για την κατάσταση στην Ελλάδα και για την εφαρμογή του προγράμματός της. 

Για εκείνην, όπως και για την υπόλοιπη γερμανική κυβέρνηση, το συμφωνηθέν μνημόνιο κατανόησης, το οποίο καθορίζει τι πρέπει να επιτύχουν οι Έλληνες και το οποίο παραμένει σε ισχύ για μας, αποτελεί τη βάση για τη συνεργασία μας ή τη βοήθεια της Ελλάδας".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί προτού η τρόικα ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. 

.Πετούσαν πέτρες στους οδηγούς


Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς σε χωμάτινο παράδρομο της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, γιατί πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο 15χρονοι, καθώς και ένας ακόμη 14χρονος, ο οποίος αναζητείται, πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε δύο αυτοκίνητα και σε ένα λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. Αχαΐας.
Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

.Η ομάδα αίματος επηρεάζει την καρδιά


Δεν κινδυνεύει εξίσου η καρδιά όλων των ανθρώπων. Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ποικίλει ανάλογα με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκει κάθε άνθρωπος. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι ανήκουν στη σπανιότερη ομάδα ΑΒ και τον μικρότερο όσοι ανήκουν στην ομάδα 0.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Λου Τσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology", 

σύμφωνα με το BBC, δεν γνωρίζουν για ποιόν λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά στον βαθμό κινδύνου και υποθέτουν ότι διάφοροι βιολογικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη σχέση ανάμεσα στην ομάδα αίματος και την καρδιά.

Οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις ότι ο τύπος αίματος Α σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης (λιποπρωτεϊνης χαμηλής πυκνότητας- LDL), ενώ ο τύπος αίματος ΑΒ σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα χρόνιας φλεγμονής που επίσης προξενεί ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία. 


Αντίθετα, μία ουσία που ευνοεί τη ροή του αίματος, μπορεί να είναι αυξημένη και να δρα προστατευτικά στα άτομα με ομάδα αίματος 0.

."Πρεμιέρα" της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για τις δόσεις


Από σήμερα, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα μέσω του Taxisnet να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα.

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για το ύψος των δόσεών τους και δεν έχουν αποκτήσει κωδικό στο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν να ενημερώνονται με τον ΑΦΜ τους. 

Σημειώνεται ότι ο φόρος που έχει προκύψει από τις εκκαθαριστικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες, μπορεί πλέον να αποπληρώνεται σε επτά μηνιαίες και ισόποσες δόσεις, έναντι τριών διμηνιαίων που ίσχυε μέχρι σήμερα.

.Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους της Συρίας


Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) ανέστειλε την Πέμπτη την ιδιότητα του μέλους της Συρίας, μετά από σύνοδο που πραγματοποίησαν οι Μουσουλμάνοι ηγέτες στη Μέκκα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πρακτική της βίαιης καταστολής των εξεγέρσεων που ακολουθεί το καθεστώς αλ-Άσαντ στη χώρα της Μέσης Ανατολής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Το συμβούλιο αποφασίζει να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας από τον OIC και όλα τα δευτερεύοντα όργανά της, εξειδικευμένα και θυγατρικά ιδρύματα", τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Η κίνηση αυτή εγκρίθηκε τη Δευτέρα σε ένα προκαταρκτικό συμβούλιο που πραγματοποίησαν οι υπουργοί εξωτερικών των του OIC, παρά τις αντιδράσεις του Ιράν. 

.Η Βρετανική κυβέρνηση απείλησε με έφοδο στην πρεσβεία του Ισημερινού


Η δημοκρατία του Ισημερινού δήλωσε την Τετάρτη ότι η Βρετανική κυβέρνηση απείλησε ότι θα εισβάλει στην πρεσβεία της στο Λονδίνο, αν αυτή δεν παρέδιδε στην αστυνομία τον ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, σε μια επιθετική δήλωσή του είπε, "δεν είμαστε βρετανική αποικία". 

Ο Ασάνζ είχε ζητήσει άσυλο από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 19 Ιουνίου. Ο αυστραλός εκδότης εξέφρασε τις φοβίες του για αποπομπή του στις ΗΠΑ, σε περίπτωση που παραδοθεί στην αστυνομία, όπου η ζωή του μπορεί να κινδυνεύει. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.