.Στο επίκεντρο της συζήτησης οι επόμενες κινήσεις μετά την εκταμίευση της δόσης


Συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 20.00 ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι επόμενες κινήσεις μετά την εκταμίευση της δόσης, καθώς και το θέμα που καίει την κυβέρνηση και αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εξασφαλίσει την συγκατάθεση και των δύο συγκυβερνώντων για το συγκεκριμένο ζήτημα με στόχο εκτός των άλλων να φανεί ότι υπάρχει σύμπνοια σε ότι αφορά τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης παραμένει και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο την Τετάρτη θα κατατεθεί προς συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής. Ανοιχτά παραμένουν αρκετά θέματα του νομοσχεδίου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Με δεδομένο ότι έχει πέσει αρκετές φορές στο τραπέζι η λέξη ανασχηματισμός, οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους και σε αυτό το πεδίο με αρκετές πιθανότητες να δούμε αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης με την είσοδο του νέου έτους, χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο και νωρίτερα, μέχρι το τέλος του 2012.

.«Να ξαναφέρει ο σοσιαλισμός αξίες στην Ευρώπη»


«Η Ιταλία έχει ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, το ίδιο, ουσιαστικά, συμβαίνει και στην Γερμανία. Έχει μεγάλη σημασία ο συντονισμός των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη διεθνή συνέλευση για την συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, που διοργανώθηκε, σήμερα, στην Ρώμη, από το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα.
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην σημασία της συνάντησης αυτής, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «στην Ρώμη, διαμορφώθηκε μια διεθνής προοδευτική συμμαχία, η οποία έχει αναμφίβολα, στο επίκεντρό της την Ευρώπη, αλλά έχει μια διεθνή οπτική γωνία. 
Έχει σαφώς μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε, εμείς οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, ότι έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να προτείνουμε μια διέξοδο από την κρίση, που λαμβάνει υπόψη την δημοσιονομική πειθαρχία και την χρηματοοικονομική διάσταση, αλλά, πρωτίστως, την ανθρώπινη διάσταση. 
Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με αγορές, αλλά με κοινωνίες, με ανθρώπους, με ανέργους, με συνταξιούχους, με νέους που προσδοκούν κάτι από την ζωή τους».
«Το μεγάλο θέμα -σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- είναι να ξαναφέρουν, οι σοσιαλιστές, την πολιτική και τις αξίες, μέσα στην Ευρώπη».
«Η Ευρώπη πρέπει, από την άποψη αυτή, να αλλάξει τον εαυτό της, για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε θεσμούς παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, αν δεν θέλουμε να καταλυθεί η ίδια η Δημοκρατία,», εξήγησε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας στην Ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν συγκλίνει με την θέση που διατύπωσε ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική έναντι της οικονομίας, ο κύριος Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «η επαναπολιτικοποιήση της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 
αλλά και η ύπαρξη θεσμών παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης είναι απολύτως αναγκαία, διότι, αλλιώς, η οικονομία δεν θα οδηγήσει στον πλούτο και στην ευημερία, αλλά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους και του αντιπροσωπευτικού συστήματος».
Σε δηλώσεις του, τέλος, προς τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον υποψήφιο πρωθυπουργό της ιταλικής κεντροαριστεράς και γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι «φίλο και σύγχρονο ευρωπαίο ηγέτη» 
προσθέτοντας ότι «η ανάδειξή του με άμεση ψηφοφορία ως υποψήφιου πρωθυπουργού στέλνει ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα για την νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις ιταλικές εκλογές, σε μια χώρα που είναι χώρα κλειδί για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. 
Για την Ελλάδα, είναι αναμφίβολα σημαντικό να υπάρχει, στον ευρωπαϊκό Νότο, μια προοδευτική κατεύθυνση».

.Γ. Στουρνάρας: Προτεραιότητα η πάταξη της φοροδιαφυγής


Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών στην πρώτη του ανοικτή ομιλία, μετά την σχετική απόφαση, από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας με θέμα «Οικονομία και Υγεία σε κρίση: Αδιέξοδα και Υπερβάσεις", το οποίο άρχισε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται σήμερα σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

«Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ θέτει τέλος στα τρέχοντα σενάρια της ελληνικής χρεοκοπίας, της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και δημιουργεί τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση. 

Βεβαίως αυτό που πετύχαμε είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. Μια γέφυρα σωτηρίας που δημιουργεί η δική μας γενιά- γιατί με δική μας ευθύνη φτάσαμε ως εδώ- προς το μέλλον των παιδιών μας. Ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι ως χώρα έχουμε να υλοποιήσουμε αυτά που ψηφίσαμε πρόσφατα στη Βουλή. «Δηλαδή, το διετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής 2013-14, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελείται από 10,5 δισ. ευρώ περιστολή δαπανών και 3 δισ. ευρώ αύξηση εσόδων. Επίσης, τα διαρθρωτικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. 

Η υλοποίηση των μέτρων αυτών είναι απολύτως απαραίτητη για την οριστική έξοδο της οικονομίας μας από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας και της εξόδου από την Ευρωζώνη, αφού έτσι υλοποιείται το 100% της αναγκαίας προσαρμογής, τόσο της δημοσιονομικής όσο και την απώλειας της ανταγωνιστικότητας που αρχίσαμε να χάνουμε από την επομένη που μπήκαμε στο ευρώ. 

Είναι πράγματι μέτρα οδυνηρά και επώδυνα που οφείλει να επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες, γιατί είναι υπεύθυνη για τον εκτροχιασμό της οικονομίας»
 
«Έχουμε να καταθέσουμε μέχρι τον επόμενο Μάιο το «βαρύ» φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα της φορολογικής διοίκησης, της φοροδιαφυγής και της φορολογικής δικαιοσύνης, και να φροντίσουμε για την άμεση υλοποίησή του. Η κριτική που υφίσταμαι όλο αυτό τον καιρό στο Eurogroup έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας», είπε επίσης ο κ.Στουρνάρας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη φορολογική μεταρρύθμιση που δρομολογείται και θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, ο κ.Στουρνάρας είπε ότι «θα υπηρετεί την βασική αρχή ότι όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στη διάσωση της χώρας μας, βάσει των δυνατοτήτων μας».

.Στον ... γύψο μπαίνει από τη Δευτέρα ο τομέας της Υγείας


Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη εβδομάδα στον τομέα της Υγείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), καλούνται γι άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.
Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. 

Ταυτόχρονα τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.

Από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάνπερίθαλψης, και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

Επίσης, τη Δευτέρα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων και για την Τρίτη, την οποία ο κλάδος αποκαλεί «Ημέρα νοσοκομείου», προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευομένων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.

Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

.Τη Δευτέρα συναντάται με εκπροσώπους πολυεθνικών ο Αντώνης Σαμαράς


Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η πάταξη της γραφειοκρατίας είναι η προτεραιότητα μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "η Ελλάδα γύρισε σελίδα... αλλά ο δρόμος είναι μακρύς". 

Ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε την αντιπολίτευση για τη στάση της, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια φάση που προχωρά στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και στο καλωσόρισμα των επενδύσεων και όπως είπε, όποιος δεν το βλέπει αυτό, πλανάται πλάνην οικτρά.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην Αθήνα, με τους επικεφαλής των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και τη δυνατότητα νέων επενδύσεων στην χώρα μας.

.Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ


Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανήσει οι σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ για μεταλλικούς ανιχνευτές, κάμερες ασφαλείας και για την επεξεργασία σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τη σφαγή στο Γυμνάσιο Columbine, το 1999, όταν δυο σπουδαστές σκότωσαν 12 σπουδαστές και έναν καθηγητή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να εμποδίσει το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο του Κονέκτικατ.

Oι κάτοικοι της μικρής κοινότητας Νιουτάουν του Κονέκτικατ προσπαθούν να συνέλθουν, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να βρεί απάντηση στο ερώτημα τί ώθησε τον 20χρονο 'Ανταμ Λάνζα να ανοίξει πυρ και να σκοτώσει 26 ανθρώπους ανάμεσά τους 20 παιδιά και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

Η ζωή του 20χρονου θα αναλυθεί πολλές φορές τις επόμενες ημέρες καθώς οι ερευνητές αναζητούν στοιχεία από το παρελθόν του που θα φωτίσουν την υπόθεση. 

Η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκε επίσης νεκρή μια γυναίκα σε κοντινό σπίτι, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για τη μητέρα του Λάνζα.
Σύμφωνα με δυο συμμαθητές του, ο Λάνζα, ήταν ένας ντροπαλός και ασυνήθιστα έξυπνος μαθητής. Δεχόταν πιέσεις από τους γονείς του να σπουδάσει και ιδιαίτερα από τη μητέρα του.

Τρία Ελληνόπουλα που φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χούκ στην κωμόπολη Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, όπου έγινε το μακελειό, είναι ανάμεσα στα παιδιά που στάθηκαν τυχερά και γλύτωσαν από τη μανία του δολοφόνου.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο εν λόγω σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος.

.Ξεκίνησε η σύνοδος που θα καθορίσει την οικονομική πολιτική της Κίνας για το 2013


Τα κορυφαία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ξεκίνησαν το Σάββατο τις εργασίες της συνόδου για τη ρύθμιση της οικονομικής πολιτικής της χώρας για το 2013, ένα μήνα αφότου εξελέγησαν οι νέοι ηγέτες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Η ετήσια Κεντρική Οικονομική Διάσκεψη είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά γεγονότα για την Κίνα και αναμένεται να καθορίσει τους οικονομικούς στόχους, καθώς επίσης να δώσει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για τις οικονομικές πολιτικές των νέων ηγετών.

Η σύνοδος είναι ταυτόχρονα η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του νέου ηγέτη της Κίνας, Σι Ζιπίνγκ, να αφήσει το στίγμα του και να σκιαγραφήσει τα βασικά οικονομικά σχέδια για το 2013.

Σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνονται οι στόχοι για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και μια σειρά από μέτρα που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα, τη φορολογική πολιτική σε μια χώρα με πολύ μεγάλο φορολογικό εύρος, καθώς και την αστικοποίηση.

Η σύνοδος αναμένεται επίσης να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο ο νέος ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος θα σπάσει το κρατικό οικονομικό μοντέλο του προκατόχου του, ωθώντας την Κίνα προς μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις. 

.Εγκαινιάζεται στις 26 Δεκεμβρίου η πιο μεγάλη γραμμή τραίνων υψηλών ταχυτήτων στον κόσμο


Η πιο μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή τραίνων υψηλών ταχυτήτων στον κόσμο, η γραμμή Πεκίνο-Καντόνα, εγκαινιάζεται στις 26 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με τον επίσημο κινεζικό Τύπο, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ανασυγκρότηση του κινεζικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Ταξιδεύοντας με ταχύτητα μικρότερη των 300χλμ την ώρα, οι συρμοί θα καλύπτουν μια απόσταση 2.288 χιλιομέτρων. Θα συνδέουν το Πεκίνο, στη βόρεια Κίνα με την Καντόνα, μεγάλο οικονομικό κέντρο στη νότια χώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί από 22 σε 8 ώρες.

Κατά μήκος της σιδηροδρομικής αυτής γραμμής θα υπάρχουν 35 σταθμοί, ανάμεσά τους οι σταθμοί στις μεγάλες πόλεις Ζενγκζού, Γουχάν και Σάνγκσα. Επιπλέον, η γραμμή θα έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί στις διακοπές για το Νέο Σεληνιακό Έτος, περίοδο κατά την οποία εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν στη χώρα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.